Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

basilis37

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

basilis37's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας, είμαι νέος μηχανικός και προσπαθώ να καταλάβω τη διαδικασία που απαιτείται για την αδειοδοτηση στην παρακάτω περίπτωση. Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου έχει κατασκευαστει κατοικια και υπάρχει δυνατότητα κάλυψης επιπλεον 50τ.μ. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει προκατασκευασμένη ξύλινη κατοικία 25 τ.μ. ανεξάρτητη της ήδη κατασκευασμένης. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τη διαδικασία και τα έγγραφα που θα απαιτηθούν;
  2. Γεια σας, παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Σε διαμέρισμα αδειας 2005, 20τμ, υπάρχει κλειστός Η/Χ 2,5τμ. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το μεταβιβάσει και ζητάει βεεβαίωση μηχανικού. Πρέπει να κάνω πρώτα δήλωση για την υπέρβαση κατά 2,5τμ ;
  3. Το εψαχνα για ενα θεμα στον αντισεισμικο. Το φορτιο στην κορυφη ηταν 900 ΚΝ. Ευχαριστω για την απαντηση. Και εμενα μου φαινεται καλυτερα η εκτιμηση για q=1.
  4. Σε περιπτωση που έχουμε ενα ανεξαρτητο υποστήλωμα το οποίο στηρίζει μια μεγάλη μάζα (πχ δεξαμενή) το σύστημα συμπίπτει με την περιπτωση που ο EC8 αναφερει ως τύπο ανεστραμμενου εκκρεμούς. Ωστόσο στο σεισμό σχεδιασμού αν q>1 θα δημιουργηθεί πλαστική αρθρωση και ο μόνος μηχανισμός διαρροής θα οδηγησει σε κατάρρευση. Σε αυτή την περιπτωση προτείνεται η λύση του συστήματος καθαρα ελαστικά (q=1)??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.