Μετάβαση στο περιεχόμενο

Honor_Code

Members
  • Περιεχόμενα

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Everything posted by Honor_Code

  1. Ο τίτλος του θέματος δεν είναι σωστός. Ο χώρος για την κατασκευή που θέλεις να φτιάξεις λέγεται δώμα ορόφου, και όχι εξώστης (μπαλκόνι). Θα απευθυνθείς σε μηχανικό ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που ζητάς.
  2. Λέγοντας «δώμα» εννοούμε —συνήθως— ταράτσα. Τότε έχεις ανοιχτό χώρο αποκλειστικής χρήσης και δεν τον καταχωρείς στον πίνακα επιφανειών. Τον αναφέρεις στην Περιγραφή Ιδιοκτησίας και την Τεχνική περιγραφή. Σε περίπτωση που εννοείς δωμάτιο (κλειστό χώρο), το δηλώνεις ως βοηθητικό χώρο με την επιφάνειά του και χρήση κατοικία.
  3. Όχι, γιατί το έρκερ πρέπει (εξ ορισμού) να εξέχει του περιγράμματος κάλυψης του ορόφου. Στην κάλυψη περιλαμβάνεται και ο ημιυπαίθριος.
  4. Ναι, αλλάζει. Η ιδιοκτησία είναι μία. Δεν υπάρχει διαφορετική διαμερισμάτωση, γιατί οι αυθαιρεσίες προκύπτουν συγκρίνοντας την πραγματικότητα (και όχι τη σύσταση) με την άδεια. Αφού κάνεις την τακτοποίηση για το κατάστημα που υπάρχει (με τους δύο συνιδιοκτήτες), μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός σε δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με ΕΕΔΜΚ.
  5. Μία δήλωση για το ισόγειο κατάστημα της Ο.Α. με δύο συνιδιοκτήτες. Λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου αποτυπώνεις την υφιστάμενη κατάσταση (δύο καταστήματα). Για το πρόστιμο της υπέρβασης δόμησης χρησιμοποιείς τα χιλιοστά των νέων ιδιοκτησιών (τα μεγέθη των αυθαίρετων κατασκευών συγκρίνονται με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών που αναλογούν στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ιδιοκτησίας κάθε συγκύριου).
  6. Εύκολα αλλάζει, αν μεταβληθεί το επάγγελμα με το οποίο είσαι ασφαλισμένη στον ΕΦΚΑ. Οι μηχανικοί —πλέον— ασφαλίζονται λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας και όχι εξαιτίας της επιστημονικής τους ιδιότητας.
  7. Στην ταυτότητα θα βάλεις τους δύο ψιλούς κυρίους με άθροισμα κυριότητας 100%. Η επικαρπία είναι ένα δικαίωμα που έχει ο επικαρπωτής ώστε να χρησιμοποιεί ξένη περιουσία. Το ακίνητο εξακολουθεί να ανήκει στους ψιλούς κυρίους.
  8. Όχι, δεν έχει σημασία το εισόδημα. Δεν είναι ασφαλισμένος με την ιδιότητα του μηχανικού. Λόγω του ότι είναι διδακτορικός φοιτητής έχει αυτές τις εισφορές.
  9. Όχι, όλοι οι μηχανικοί πληρώνουν εισφορές για αυτά.
  10. Παρ’ όλο που το ζήτημα είναι ιδιοκτησιακό – συμβολαιογραφικό, θα σου πω την άποψή μου. Το πατάρι είναι παράρτημα του υποκείμενου χώρου. Δηλαδή, στο ισόγειο κατάστημα προσαρτήθηκε η επιφάνεια του παταριού. Αφού, λοιπόν, μεταβάλλεται η οριζόντια ιδιοκτησία, πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύστασης. Όμως —όπως προανέφερα— αυτό είναι θέμα συμβολαιογράφου.
  11. "Θέσει" κοντό υποστύλωμα: Προκύπτει λόγω "εμβολισμού" από τοιχοποιίες μη πλήρους φατνώματος. (Για την στατική επάρκεια υπάρχει σχετικό θέμα.)
  12. Όχι· το πρόστιμο υπολογίζεται επί της καθαρής επιφάνειας, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επιφάνεια έδρασης της νόμιμης τοιχοποιίας. Μειωτικός συντελεστής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα 10 τ.μ. είναι ανεξάρτητος βοηθητικός χώρος ή κατασκευάστηκε μεγαλύτερο το κουβούκλιο της απόληξης του κλιμακοστασίου; Στην πρώτη περίπτωση έχεις υπέρβαση δόμησης χώρου βοηθητικής χρήσης, ενώ στην δεύτερη το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, στην πρώτη περίπτωση απαιτείται συναίνεση.
  13. Ο αρχικός έλεγχος (βάσει της σχετικής ΚΥΑ) διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των ξυλοτύπων, του οπλισμού θεμελίωσης και των τοιχίων του υπογείου. Συνεπώς, πριν την σκυροδέτηση.
  14. Αυτή που έχεις επιλέξει στην εικόνα· περίπτωση δ'.
  15. Υπάρχει παράδειγμα στο θέμα "Βοήθεια με το myDATA για μπλοκάκια". Δεν μπορώ να καταλάβω τι δικαίωμα έκπτωσης εννοεί, αφού δηλώνουμε έσοδα. Καλύτερα άστο όπως είναι, δηλαδή αποεπιλεγμένο.
  16. Θα ήθελα να επισημάνω ότι όλες αυτές οι χρήσιμες και αξιόλογες παρατηρήσεις των τεσσάρων τελευταίων δημοσιεύσεων, δεν αφορούν την φόρμα myDATA αλλά την εφαρμογή timologio.
  17. Από την κατηγορία 3, μόνο τις παραβάσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού έχουμε υποχρέωση —από τον νόμο— να αναφέρουμε στην τεχνική έκθεση της βεβαίωσης. Προφανώς, κατά την κρίση του μηχανικού μπορεί να γίνεται αναφορά και σε άλλες περιπτώσεις παραβάσεων της κατηγορίας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.