Μετάβαση στο περιεχόμενο

VIVI

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΤΡΙΚΑΛΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VIVI's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα ίδια θεωρώ πως ισχύουν, απλά στην κάθετη δεν αναφέρεται τίποτα για τις θέσεις των μελλοντικών κτισμάτων. Ο μόνος προβληματισμός μου είναι αν ο άλλος ιδιοκτήτης θέλει να κολλήσει στο όριο της κάθετης θα υπάρχει αίθριο. Στον ορισμό του αιθρίου αναφέρει για ΔxΔ και δεν υπάρχει κάπου στον ΝΟΚ καθαρά πως στα γωνιακά οικόπεδα το αίθριο έχει ελάχιστες διαστάσεις δxδ.
  2. Καλησπέρα σε γωνιακό οικόπεδο, με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας (στο σκαρίφημα η ΑΒ), αφήνουμε απόσταση δxδ στο όριο με το διπλανό οικόπεδο και με τη γραμμή της κάθετης. 1. Μπορούμε το τμήμα αυτό να το κάνουμε μπαζωμένη βεράντα για να έχει πρόσβαση από το ισόγειο της οικοδομής ; 2. Απαιτείται να έχουμε απόσταση ΔxΔ, αντί για δxδ, για την περίπτωση που ο άλλος ιδιοκτήτης του οικοπέδου θέλει μελλοντικά να οικοδομήσει σε επαφή με την γραμμή της κάθετης ιδιοκτησίας; ΘΕΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ.pdf
  3. Καλησπέρα Άδεια συνένωσης καταστημάτων συνολικού εμβαδού 1650,00τμ σε ποια κατηγορία άδειας εντάσσεται ? ευχαριστώ
  4. καλησπέρα Βιοτεχνικό κτίριο που βρίσκεται σε ΒΙΟΠΑ και είχε κατασκευαστεί με άδεια βιοτεχνικού κτιρίου το 2003. Το 2014 σταμάτησε η λειτουργία της επιχείρησης και σήμερα αγοράστηκε από εταιρεία που υφίσταται με κτιριακές υποδομές σε άλλη θέση. Θα μπορούσε να γίνει αλλαγή χρήσης και να ζητηθεί παρέκκλιση από τα όρια του γηπέδου? Στην θέση που υφίστανται οι εγκαταστάσεις της επιχειρήσεις απαγορεύεται λόγω του νέου ΓΠΣ η επέκταση της σε διπλανό γήπεδο.
  5. Διαχωρίζονται τα μεικτά καταστήματα τροφίμων από τις υπεραγορές, με την παρ. 16α του άρθρου 10 του Ν. 4315/14 (ΦΕΚ 269Α/24.12.2014): «Για τις περιπτώσεις μεταβατικής ισχύος του π.δ. 23.2/6.3.1987 «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης» ορίζεται ότι για την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 3 η εξαίρεση νοείται για επιφάνειες χρήσεων άνω των 1500 τ.μ.. Για δε τα εμπορικά καταστήματα της ίδιας παραγράφου επιτρέπονται επιφάνειες και άνω των 1.500 τ.μ., εφόσον τούτο προβλέπεται από τους εκάστοτε ισχύοντες όρους δόμησης - κάλυψης. Μεικτά καταστήματα τροφίμων και λοιπών προϊόντων, για την εφαρμογή των διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας, δεν νοούνται ως υπεραγορές εφόσον το εμβαδόν των χώρων κύριας χρήσης δεν υπερβαίνει τα 1500 τ.μ.». Σε αυτό ψάχνω τι ισχύει. Αν στο εμβαδόν των 1500τμ περιλαμβάνονται και οι αποθηκευτικοί χώροι ή είναι μόνο ο χώρος πώλησης. Θέλουμε να εκδώσουμε άδεια δόμησης με εμβαδόν κύριων χώρων 1400τμ και εμβαδόν αποθηκευτικών χώρων 450τμ που υπάρχει σε επικοινωνία με πόρτα με το κατάστημα
  6. Σε περιοχή αμιγούς κατοικίας τα μικτά καταστήματα τροφίμων και λοιπών προϊόντων υπάρχει περιορισμός στο εμβαδόν τους? Μπορεί να έχει εμβαδόν πάνω από 1500τμ στο οποίο θα περιλαμβάνονται ο χώρος πώλησης και οι αποθηκευτικοί χώροι (που θα είναι ενωμένοι με πόρτα με τους χώρους πώλησης) ?
  7. Η αρχική άδεια είχε εκδοθεί σε γήπεδο 10.000τμ και τα τμήματα που έχει αγοράσει και θα συνενώσει είναι (500 + 3770+935+1000)=6205τμ. Θέλουμε να ζητήσουμε παρέκκλιση ως προς τα πλάγια όρια για την επέκταση των αποδυτηρίων της βιομηχανίας και παρέκκλιση για την κάλυψη. Θα μας δοθεί στην ίδια οικοδομική άδεια, παρέκκλιση 50% ως προς την κάλυψη και 5μ ως προς τα όρια για το αρχικό γήπεδο και τα υπόλοιπα γήπεδα που συνενώνονται θα υπολογιστεί η κάλυψη με 30% ? Kάλυψη=10.000x50% + 6205x30% Δόμηση=10.000x1,20 + 6205x0,90 Κε Βασίλη, γερό και καλότυχο να ειναι το εγγονάκι σας.
  8. συνένωσε στο αρχικό γήπεδο 10.000τμ, τμήματα 500τμ + 3770τμ+935τμ+1000τμ και μας ενδιαφέρει η παρέκκλιση της κάλυψης θα δοθεί σε όλο το γήπεδο ή μόνο στα αρχικό.
  9. Μας ενδιαφέρει μόνο η παρέκκλιση ως προς την κάλυψη του γηπέδου και των αποστάσεων από τα όρια κάνοντας χρήση της παρ 6 του άρθρου 165. 6. Επίσης επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου αυτού, η επέκταση υφιστάμενων βιομηχανικών εγκαταστάσεων μετά από τριετή τουλάχιστον λειτουργία που βεβαιώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η παρέκκλιση αναφέρεται στο ποσοστό κάλυψης του γηπέδου, το οποίο δεν επιιτρέπεται να υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) της επιφανείας αυτού, το ύψος, το συντελεστή δόμησης ο οποίος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ένα και δύο δέκατα (1,2) και τις αποστάσεις των κτιρίων ή εγκαταστάσεων από πλάγια και οπίσθια όρια του γηπέδου που δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερες από πέντε (5) μ.
  10. Τα γήπεδα δεν θα θεωρούνται συνενωμένα για την έκδοση οικοδομικής άδειας για την προσθήκη?
  11. Σε υφιστάμενη βιομηχανία με 10ετή λειτουργία, θέλουμε να κάνουμε χρήση του παρ 6 του άρθρου 165 (για την εκτός σχεδίου δόμηση) για να ζητήσουμε παρέκκλιση για την κάλυψη και τις αποστάσεις από τα όρια του γηπέδου για την επέκταση του κτιρίου. Ο ιδιοκτήτης έχει αγοράσει και άλλα γήπεδα μετά την έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας και την ανέγερση της βιομηχανίας. Θα δοθεί παρέκκλιση για όλη την ιδιοκτησία ή για το τμήμα του γηπέδου που υπήρχε κατά την έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας?
  12. Ανοικτός στεγασμένος εξώστης εντός προκηπιου πλάτους 4,00μ μπορεί να κατασκευαστεί στο 1/4 του πλάτους?
  13. Σε διώροφη οικοδομή έγινε προσθήκη 3ου ορόφου. Στον όροφο της προσθήκης δεν κατασκευάσθηκε πλάκα οροφής αλλά ξύλινη στέγη (λόγω αντισεισμικού κανονισμού). Πριν την προσθήκη του ορόφου η οικοδομή είχε ταράτσα χωρίς στέγη.Ο ιδιοκτήτης του 3ου ορόφου δεν άφησε δίοδο στην στέγη από το χώρο της κοινόχρηστης σκάλα, αλλά μέσα από το διαμέρισμά του. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα προσπέλασης στη στέγη. Δεν επιτρέπουν στους συνιδιοκτήτες της οικοδομής να τοποθετήσουν ηλιακούς συλλέκτες και κεραίες τηλεόρασης στη στέγη, με το σκεπτικό ότι οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν συμμετείχαν οικονομικά στην κατασκευή της στέγης. Ο κανονισμός της πολυκατοικίας λέει « Οι νέοι όροφοι θα κτιστούν με φροντίδα, επιμέλεια, έξοδα των εμφανισθέντων ή των διαδόχων καθολικών ή ειδικών. Κοινόχρηστη ταράτσα θα είναι εκείνη που θα δημιουργηθεί άμα τελειώσουν οι οικοδομικές εργασίες στους νέους ορόφους και αυτός που κτίζει τους νέους ορόφους θα εξασφαλίσει την προσπέλαση προς αυτήν με την επέκταση της κεντρικής σκάλας ως αυτήν.» Ο ιδιοκτήτης του 3ου ορόφου έχει κάνει αήττητη στη ΔΕΗ για να εγκαταστήσει στη στέγη φωτοβολταϊκό σύστημα, ΧΩΡΙΣ την συναίνεση των άλλων συνιδιοκτητών. α. υπάρχει νομοθεσία που να επιτρέπει την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στη στέγη (δεν υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό που έγινε το 1980) β. έχει νομιμοποίηση ο ιδιοκτήτης του 3ου ορόφου να τοποθετήσει φωτοβολταϊκό σύστημα (κατέχει το 51% του οικοπέδου στον πίνακα αναλογιών)
  14. θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται που πρέπει να τοποθετούνται τα τζάμια σε ανοιγόμενα κουφώματα στην οικοδομή ή στο εργοστάσιο κατασκευής αλουμινιου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.