Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giwrgos1919

Members
  • Περιεχόμενα

    106
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από giwrgos1919

  1. Καλημέρα και από εμένα λίγο πριν φύγω για την πορεία. Απλά ήθελα να κάνω ένα σύντομο ερώτημα για έναν πρόχειρο υπολογισμό προστίμου που θέλω να κάνω. Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου όπου ο ιδιοκτήτης έκλεισε 2 χώρους στάθμευσης εντός νομίμου περιγράμματος (συνολικού εμβαδού 60 τ.μ.)  και τους μετέτρεψε σε κατοικία. Σε αυτή την περίπτωση βάζω μόνο συντελεστή αλλαγής χρήσης και για τα 60 τ.μ. ή βάζω και υπέρβαση δόμησης ?

  2. οτι να ναι ..... καθε υπουργος οτι θελει κ εχει στο μυαλο του μας τρεχει μετα...για τα εξ αδιαιρετου ειπανε τιποτε η παλι θα περιμενουμε κ θα περιμενουμε κ θα περιμενουμε .

  3. καλησπερα! να ρωτησω κ εγω κατι που προεκυψε σημερα κ εχει συζητηθει κ σε προηγουμενες σελιδες ...απλα ρωταω μηπως αλλαξε κατι κ δεν το εχω παρει ειδηση.

     

    ημερομηνια εισαγωγης: 25/7/2012

    ημερομηνια ληξης πληρωμης (του παραβολου δηλαδη): 04/08/2012

     

    σημερα με ειδοποιησε πως δεν πληρωσε το παραβολο και ρωταω να το πληρωσει αυτο που εχω εκδοσει ηδη απο την ημερομηνια εισαγωγης ? ή θα εχω κανενα προβλημα κ πρεπει να κανω τη δηλωση απο την αρχη κ να τυπωσω νεο παραβολο ? υποθετω πως κ αυτο που εχει εκδοθει εδω κ κατι μηνες να πλερωσει δε θα εχει κανενα προβλημα. το πληρωνει κ μολις βγει στο συστημα το κανω προσωρινη υπαγωγη κ παιρνει το δρομο της μετα η δηλωση .....

  4. Athan το ξερω οτι ετσι ειναι, ακριβως οπως τα λες ..... αλλα καποια ιδιωτικα συμφωνητικα για ρυθμιση χρησεως ενος κομματιου απο το συνολικο οικοπεδο εχουνε καμμια αξια η ειναι απλα κουρελοχαρτα ? το πιθανοτερο ειναι οτι δεν εχουν καμμια ισχυ κ ειναι απλα χαρτια.

  5. καλησπερα μετα απο καιρο ..... το θεμα ειναι σε ενα εξ αδιαιρετου οικόπεδο τι θεωρειται κοινοχρηστο τμημα και τι οχι ? θεωρουνται ολα κοινοχρηστα ? θεωρουνται μονο οι λωριδες που αφηνουν για την μετακινηση ? αυτο πρεπει να απαντηθει και ισως εκει μπορουμε να πατησουμε για να κανουμε καμια δηλωση εξ αδιαρετου...

  6. καλημέρα ... να θεσω κ εγω την περιπτωση μου αν κ πιστευω πως δεν υπαρχει διαμερισματωση αφου αυτη αναφερεται στα εγκεκριμενα σχεδια της Ο.Α.

     

    εχω διωροφη κατοικια του 1975 αυθαίρετη εξ ολοκληρου (χωρις αδεια) 100τμ ο καθε οροφος. Γινεται συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας το 1996 ( τοτε στη συσταση δεν απαιτουνταν εγκεκριμενα σχεδια Ο.Α. οποτε ακομη κ σε αυθαιρετο γινόταν κανονικά) κ στη συσταση περιγραφονται δυο οροφοδιαμερισματα. στη συνεχεια ο ιδιοκτητης του ισογειου κανει το 1 διαμερισμα 2 απο 40τμ και 60τμ αντιστοιχα με ενα εσωτερικο χωρισμα κ το δηλωνει κ στο Ε9 του ως δυο ξεχωριστα διαμερισματα. κ ερχεται σε μενα τωρα κ θελει να δηλωσει να τακτοποιησει το ισογειο .

     

    Θα πρεπει να κανω μια δηλωση κ να βαλω κ διαμερισματωση οποτε θα βγει το συνολικο προστιμο με ενα 500αρικο επιπλεον λογω της διαμερισμάτωσης (δηλαδη να συγκρίνω τι διαμερισματα ειχα στη συσταση? 1 τι διαμερισματα εχω τωρα? 2 ) ? 'Η θα πρεπει να υποβαλλω δυο ξεχωριστες δηλωσεις για τα δυο ξεχωριστα διαμερισματα οποτε κ το προστιμο θα ειναι μικροτερο ?

  7. Καλησπερα σε ολους τους μηχανικους...να ρωτήσω κ εγω κατι σχετικά με την εκδοση αδειας η οποία μπήκε στην πολεοδομία τον οκτώβριο του 2011 και ακολουθεί το παλιό σύστημα έκδοσης αδειών.

    Για αυτην την άδεια συνεχίζει να ισχύει το εννιάμηνο ? γιατί κάποιος υπάλληλος με ενημέρωσε ότι έχει καταργηθεί το εννεάμηνο και έχει όριο να εκδοθεί μέχει το νοέμβριο του 2013 ? ισχύει κάτι τέτοιο ?

    απλά είχα καιρό να ασχοληθώ με την άδεια κ εχω χάσει επεισόδια...

  8. Μανωλη ....... ενταξει εχω κ εγω αυτες τις αποριες με τον παυλο αλλα θα τα δηλωσω οπως ειπα κ πιο πανω ως βοηθητικο χωρο και πιστευω κ στη συνεχεια να μπορεσω να συνδεθω με τη ΔΕΗ κανονικα να μην εχω καποιο προβλημα....

    Παιδια ο νομος εχει πολλα τρωτα σημεια ..... κ δεν πιστευω αν θα διευκρινηστουν ποτε ειναι τοσες πολλες οι περιπτωσεις που ειναι σχεδον αδυνατον να δωσουν για ολα απαντησεις... ειδωμεν.....

  9. καλησπερα.. εχω κ εγω μια περιπτωση τροχοβιλας προς τακτοποιηση η οποια ομως εχει καθαρο υψος 2,30μ ? το δηλωνω σαν κυριο σωρο ή σαν βοηθητικο? κ αν το δηλωσω σαν βοηθητικο που ετσι εχω αποφασισει να το δηλωσω θα μπορεσω να συνδεθω με τη ΔΕΗ ή θα μου πουν ειναι ΒΧ κ δεν μπορουμε να σου δωσουμε ρευμα ?

  10. καλημερα αστεριε...... (# 2224) χθες ελειπα ολη τη μερα εκτος γραφειου κ δε μπορεσα να διαβασω τι ειχες γραψει.....

     

    να ρωτησω κατι σχετικα με την ηλεκτροδοτηση των ΒΧ..... δηλαδη αν ενας χωρος δηλωθει ως βοηθητικος λογω του καθαρου υψους για παραδειγμα μια σοφιτα , ενα υπογειο , μια αποθηκη δεν μπορουν να συνδεθουν με το δικτυο της ΔΕΗ ? ειναι χαζοι οι ανθρωποι το λιγοτερο γιατι ο Ν4014 το αν θα δηλωσεις εναν χωρο ως βοηθητικο εχει να κανει καθαρα με το προστιμο κ το συντελεστη ο,5 που παιρνει στον υπολογισμο ..... πιστευω κατι θα βγει να διευκρινιζει μου φαινεται χαζο απο μερους της ΔΕΗ.

     

    ΥΓ σε μια αποθηκη οταν εχεισ εκτος σχεδιου και βγαζεις αδεια κανονικη δε σημαινει οτι αν θελεις στη συνεχεια μπορεις να συνδεθεις και στη ΔΕΗ ?

  11. καλησπερα και απο εμενα... παντως και ενας βοηθητικος χωρος να ειναι χρειαζεται ρευμα ... μπορει να ειναι βοηθητικος χωρος λογω καθαρου υψους. για παραδειγμα μπορει να ειναι σοφιτα οποτε δηλωνετε ως βοηθητικος χωρος βασει τον ε/α και στη συνεχεια αν κανω αιτηση στη δεη να συνδεθω θα μου πουν επειδη ειναι βοηθητικος χωρος δε σου δινω ρευμα ? δε νομιζω να ισχυει αλλα μη μπλεξεις με τη ΔΕΗ.....τι να πω ?

     

    εχει συνδεθει κανεις με τη ΔΕΗ πηγαινοντας δηλωση με 0 τμ κυριων χωρων ? αν υπαρχει καποιος ας μας πει .

  12. Μanolis ειναι λιγο μπερδεμενο το θεμα..... εγω θα το δηλωσω ως βοηθητικο χωρο λογω του υψους 2,30 < 2,40 και ελπιζω να μην αντιμετωπισω καποιο προβλημα στην ηλεκτροδοτηση.Θελω να πιστευω πως η ΔΕΗ δε θα μου δημιουργησει καποιο προβλημα....στην περιπτωση που αρνηθει να το συνδεσει με το δικτυο μπορω να υποβαλλω ξανα τη δηλωση, δηλωνοντας το χωρο μετα ως κυριο χωρο ? ( με τις αντιστοιχες προσαρμογες του προστιμου)

  13. Manolis τωρα ειδα την ερωτηση σου ...

     

    ειναι τροχοβιλα με καθαρο υψος εσωτερικα 2,30μ . πιστευω οτι μπορω να το δηλωσω ως βοηθητικο χωρο για το Ν4014 αφου το καθαρο υψος ειναι μικροτερο του 2,40μ και να μπορεσω στη συνεχεια να συνδεθω με το δικτυο της ΔΕΗ.

     

    ΥΓ η τροχοβιλα βρισκεται επανω σε μεταλλικη βαση.

  14. Καλημερα στους μηχανικους..... να κανω μια ερωτηση εδω γιατι δεν ξερω , δε βρηκα αλλο post πιο καταλληλο....

     

    Εαν ενας χωρος δηλωθει βοηθητικος χωρος λογω υψους (καθαρο υψος 2,30μ) και υπολογιστει το προστιμο ετσι οποτε θα παρει και το συντελεστη 0,5 στο γινομενο μπορω να συνδεθω μετα με το δικτυο της ΔΕΗ κανονικα ? Ή θα εχω κανενα προβληματακι επειδη το δηλωσα ως βοηθητικο χωρο ?

  15. tanasi συμφωνω απολυτα μαζι σου σε αυτο που λες.....κ εγω δηλωνω την πραγματικη χρηση του χωρου δε δηλωνω κατι διαφορετικο απο αυτο που ισχυει .....

     

    απλα ο χωρος που δηλωνω εχει καθαρο υψος 2,30μ οποτε θα το δηλωσω ως βοηθητικο χωρο δεν υπαρχει λογος να το δηλωσω ως κυριο χωρο ...κ για ελεγχο να ερθουν παλι δεν θα υπαρξει προβλημα αφου θα διαπιστωσουν κ εκεινοι το καθαρο υψος.....

  16. Καλημερα στους μηχανικους..... να κανω μια ερωτηση εδω γιατι δεν ξερω , δε βρηκα αλλο post πιο καταλληλο....

     

    Εαν ενας χωρος δηλωθει βοηθητικος χωρος λογω υψους (καθαρο υψος 2,30μ) και υπολογιστει το προστιμο ετσι οποτε θα παρει και το συντελεστη 0,5 στο γινομενο μπορω να συνδεθω μετα με το δικτυο της ΔΕΗ κανονικα ? Ή θα εχω κανενα προβληματακι επειδη το δηλωσα ως βοηθητικο χωρο ?

  17. μα διαβαζουμε τα ιδια πραματα κ καταλαβαινουμε διαφορετικα.... αυτο μπορει να ειναι καλο μπορει κ κακο ..... στην Η8γ αν τη διαβασεις προσεκτικα λεει ειναι "δυνατη η υποβολη....... " απο αυτο το κομματι καταλαβαινω οτι ειναι θεμα επιλογης το πως θα το δηλωσεις ....δε σε υποχρεωνει να το δηλωσεις ολοκληρο ....

     

    αυτο καταλαβαινω εγω...... κ μερικοι ακομη αλλα μπορει να κανω κ λαθος....

     

    ΥΓ απλα εγω λεω το πως τα δηλωνω με ευθυνη δικια μου...... ετσι τα δηλωνω ετσι τα προχωραω κ ειμαι σιγουρος δε θα αντιμετωπισω κανενα προβλημα ....αλλα σε αυτο το θεμα κανει ο καθενας τις επιλογες του στο πως θα τα δηλωσει ....

  18. architect_duth αυτο ακριβως λεω κ εγω...... η πολεοδομια το αντιμετωπιζει οπως το αντιμετωπιζει και εμεις καθομαστε κ ψαχνουμε τη λεπτομερεια της λεπτομερειας...... αφου η κυρια πολεοδομια και η αστυνομια που σου φερνει το χαρτι του δικαστηριου σε αντιμετωπιζει σαν ιδιοκτητη της εκτασης αυτης που υπαρχει το κτισμα ασχετα με το αν ειναι εξ αδιαιρετου τοτε κ εγω ετσι θα το αντιμετωπισω. και αν θελησουν μετα ας κινηθουν εναντιον μου που δε προκειται να γινει ποτε των ποτων .....

     

    ΥΓ περιμενω 5 μηνες μηπως και βγει κατι πιο επισημο για τα εξ αδιαιρετου αλλα εκει στο υπουργειο ξυνονται ..... οποτε εγω θα τα δηλωσω ετσι δε περιμενω αλλο .... καλως ή κακως θα τα προχωρησω ετσι ...απλα ειναι τα πραματα.

  19. avgoust - iguana συμφωνω και εγω μαζι σας και τα δηλωνω οπως κ εσεις κ εγω....κ απο κουβεντες με αλλους συναδελφους ετσι τα προχωρανε ..... τωρα σωστο ή λαθος θα συνεχισω να τα δηλωνω ετσι ....απλα ειναι τα πραματα....

     

    αν θελουν ας δωσουν κατι πιο συγκεκριμενο κ εδω ειμαστε ξανα ...

  20. παιδες ερωτηση γιατι ολο το συζηταμε το συζηταμε και δε βγαινει ουτε συμπερασμα .....

     

    οταν η πολεοδομια επιβαλλει προστιμο σε ενα εξ αδιαιρετου γιατι αντιμετωπιζει το καθε κομματι ξεχωριστα ? ας μου απαντησει καποιος σε αυτο και ας δεχτω μετα οτι ειναι λαθος να δηλωνουμε το καθε κομματι ξεχωριστα ..... αν ειναι ετσι τοτε και ο αλλος συνιδιοκτητης να κινηθει εναντιον της πολεοδομιας ? κ εννοω οτι οταν η πολεδομια επιβαλλει προστιμο επιβαλλει σε καθε κομματι χωριστα....εχω τετοια περιπτωση σημερινη ηρθε πελατης κ μου εδειξε το χαρτι προστιμου ....

     

    ΥΓ αν θελουν ας βγουν οι κυριοι του ΥΠΕΚΑ και ας πουν ειναι λαθος να δηλωνετε το καθε κομματι χωριστα κ πρεπει να δηλωθει ολόκληρο και τελειωνει το θεμα....αλλα καπου σκαλωνουν και εκεινοι φαινεται ...

  21. καλημερα και απο εμενα .... να θεσω κ εγω ενα παρομοιο ερωτημα που δεν ξερω πως να το δηλωσω....μη με κυνηγαει ο πελατης μετα....

     

    Εχω περιπτωση τροχοβιλας 20τμ η οποια ομως εχει καθαρο υψος εσωτερικα 2,30μ οποτε θεωρω πως μπορει να δηλωθει σα βοηθητικος χωρος για τον υπολογισμο του προστιμου, αφου για να ειναι ΚΧ πρεπει να εχει καθαρο υψος 2,40μ και πανω. το θεμα τωρα ειναι μετα που θα παω τη βεβαιωση του ΤΕΕ στη ΔΕΗ για να συνδεθει με το δικτυο θα τη δεχτουν ή θα γυρισουν κ θα πουν αφου δηλωσες για ΚΧ 0τμ και για ΒΧ 20τμ εμεις δε μπορυμε να δωσουμε ρευμα? Εχει καποιος αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα να μας κατατοπισει?

  22. Roukat συμφωνω ετσι θα το δηλωσω ..... 1 παραβαση τα μεταλλικα και αλλη 1 η περιφραξη και να τελειωνω .

    παντως ειναι πολλοι που δηλωνουν τα παντα σε μια παραβαση και βγαινει ενα 500αρικο και τελειωνουν....για να δουμε θα υπαρξει κανενας ελεγχος αργοτερα ή παλι αυτι θα δικαιωθουν κ οσοι το ψαχνουμε θα βγουμε μακακες.....αντε να δουμε..

  23. KANA συμφωνω κ εγω σε αυτο που λες...... αν εξηγησεις στον αλλον κ σου πει θελω να δηλωσω αυτα κ τα αλλα να μη τα δηλωσω μπορει .... απλα τον ενημερωνεις οτι σε πιθανο ελεγχο θα πρεπει να ξηλωσει οτι δε δηλωσε ....

     

    τον ενημερωνεις για το τι παιζει , του εξηγεις και αποφασιζει εκεινος απλα εσυ οσο μπορεις διασφαλιζεσαι με το συμφωνητικο .

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.