Μετάβαση στο περιεχόμενο

tval

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.costonline.gr

tval's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τώρα στο τέλος της εφαρμογής και αφού πάρετε την τελική τιμή μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δείτε όλα τα διαθέσιμα δάνεια της αγοράς για το ποσό της ανακαίνισης και να επιλέξετε εσείς ποιο είναι το συμφέρον για εσάς. www.costonline.gr
  2. NAI! Πρώτα σεβόμαστε τον άνθρωπο. Η πιο σωστή κουβέντα που διάβασα σε forum. Το ποσοστό απόκλισης της τιμής είναι περασμένο ως απρόβλεπτα στους υπολογισμούς μας. Οπότε το ποσοστό είναι 0% εφόσον ακολουθηθούν οι παραδοχές και η Συγγραφή Υποχρεώσεων. Όπως αναφέρουμε και μέσα στους ''όρους χρήσης'', οι ειδικές περιπτώσεις απαιτούν την αυτοψία Μηχανικού. Πρόκειται για ένα website. Ο επιστήμονας δεν αντικαθίσταται ποτέ.
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν μας στείλετε το τελικό κόστος και την ημερομηνία θα μπορέσουμε να σας πούμε που έχει γίνει λάθος, γιατί σίγουρα κάτι έγινε λάθος με τέτοιο κόστος. Συμφωνούμε λοιπόν απολύτως.Σε περίπτωση που έχετε απορίες πως να χρησιμοποιήσετε το costonline δείτε τα tutorial videos που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: To costonline δεν βγάζει αναλυτικό προϋπολογισμό γιατί σε αυτή την απόφαση καταλήξαμε οι συντελεστές του. Θα μπορούσε να αιτιολογηθεί αλλά δεν νομίζω ότι θα μας παρασύρει σε κάποια εποικοδομητική συζήτηση. Το αντίθετο μάλλον. Όσον αφορά το ΦΠΑ, εφόσον έχετε μπει ως Ιδιώτης, το περιλαμβάνει σε όλα τα υλικά. Όχι στα εργατικά, πλην αυτών που επιβάλεται να έχετε από το ΚΚΟ. Το κόστος της επιστασίας ή εργολαβίας είναι η διαφορά της τιμής του Ιδιώτη μείον την τιμή του Μηχανικού (γι αυτό και γίνεται διαφορετικό login) ΑΠΑΝΤΗΣΗ: To costonline δεν δημιουργήθηκε για τεστάκια που δεν έχουν αντίκρισμα, π.χ. ανακαίνιση 2 μ2. Σίγουρα θα δώσει λάθος στοιχεία. Και αυτό επειδή όταν το σχεδιάζαμε δώσαμε και κάποιες min τιμές (π.χ. η τιμή των ηλεκτρολογικών για διαμέρισμα κάτω των 40 μ2 θα παραμένει ίδια - στην πράξη αυτό συμβαίνει). ΑΠΑΝΤΗΣΗ: To costonline παίρνει στοιχεία από μια τεράστια βάση δεδομένων. Από έργα της Entrakat, που περιλαμβάνει τέσσερις κατασκευαστικές εταιρίες. Χωρίς καμία πρόθεση επίδειξης, οι παραπάνω εταιρίες έχουν αποπερατώσει πολύ μεγάλο αριθμό έργων. Οπότε θα έλεγα με σιγουριά ότι υπάρχει κατασκευαστική εμπειρία, τουλάχιστον επαρκής. Από κει και πέρα, η βάση δεδομένων για πολλά προϊόντα είναι εμφανής στη Συγγραφή Υποχρεώσεων που παίρνετε στο τέλος. Λείπουν πολλά αλλά έχουμε μόνο 2 μήνες ζωής. Είναι στο πρόγραμμα να κάνουμε και κάποιο Παρατηρητήριο Τιμών που θα ενημερώνεται καθημερινά για τις τιμές των υλικών στους νομούς που αναφέρεται. Αν βέβαια εννοείτε ως βάση δεδομένων τους υπολογισμούς που γίνονται για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, τότε ναι, δεν τη δίνουμε διότι, με τεράστιο κόπο και απώλεια χρόνου, καταφέραμε, ας πούμε, να κυβίσουμε τη φτυαριά της άμμου που πέφτει μέσα στη μπετονιέρα, οπότε σε οποιαδήποτε μεταβολή της τιμής του μ3 της άμμου να αλλάζει κατευθείαν και το κόστος του μ2 του εσωτερικού σοβά ή του μ2 της τοιχοποιίας.Θα έλεγα ότι είναι πνευματική μας περιουσία. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευχαριστούμε για τα σχόλια.
  4. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια. Το ΦΠΑ περιλαμβάνεται στο κόστος των υλικών και όχι στην παροχή υπηρεσίας. Εφόσον η τιμή είναι για ιδιώτη αυτός είναι και ο τρόπος με το οποίο θα κάνει την ανακαίνισή του. Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα συνεργεία δεν έχουν καν Δ.Π.Υ. Σε περίπτωση που κάνει τις εργασίες μηχανικός θα πρέπει να υπολογιστεί επιπλέον το ΦΠΑ στις υπηρεσίες και η επιβάρυνση της εφορίας.
  5. Ήδη βάλαμε στη Συγγραφή Υποχρεώσεων τιμές και προμηθευτές. Έχετε δίκιο. Θα βάλουμε και διαστάσεις και άλλα στοιχεία που χρειάζονται. Στην κατασκευή περιλαμβάνονται ότι χρειάζεται μετά την οικοδομική άδεια. Άρα δεν περιλαμβάνεται το κόστος της αδείας αλλά περιλαμβάνονται τα ένσημα, τα απρόβλεπτα κλπ Στις τιμές μηχανικού δεν περιλαμβάνεται κέρδος. Στις τιμές ιδιώτη περιλαμβάνεται το εργολαβικό όφελος. Το εργολαβικό όφελος ορίζεται περίπου στο 23% πάνω στο κόστος.
  6. Προς φίλους και συναδέλφους μηχανικούς Αγαπητοί φίλοι, Ένα μεγάλο συγγνώμη από το costonline.gr. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κάποιες συνομιλίες με συναδέλφους όσον αφορά στις τιμές που προέκυπταν από το costonline.gr. Κάποιοι φίλοι μας έλεγαν ότι είναι πολύ χαμηλές. Το Σαββατοκύριακο που βρήκαμε λίγο χρόνο, βλέποντας τις αναλύσεις, παρατηρήσαμε ότι στην κατηγορία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, απλή και σύνθετη, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ είχαν επιλεχθεί εργασίες όπως τα επιχρίσματα και οι σκεπές, το κόστος δεν περιλάμβανε τις εργασίες αυτές. Μόνο στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ και όχι στην ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε δυσκολία που πιθανόν να σας φέραμε. Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας. Εάν δεν είχαμε τις παρατηρήσεις σας δεν θα είχαμε κάνει τις διορθώσεις μας εγκαίρως.
  7. Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα παραπάνω. Κάθε αλλαγή, κάθε τι καινούργιο στην αρχή φέρνει κάποια αναστάτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα, μετά την πρώτη αναστάτωση, θα είναι αρνητικό. Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτό που κάνουμε. Ευχαριστούμε για την στήριξη.
  8. Σε λίγες ημέρες θα μπει τιμοκατάλογος προϊόντων και προδιαγραφές υλικών στη Συγγραφή Υποχρεώσεων. Σίγουρα δεν αναφερόμαστε σε πλακάκι "Craktiker". Η τιμή πλακιδίων που χρησιμοποιούμε είναι 25 Euro, τιμή τιμοκαταλόγου, και εμείς το αγοράζουμε στα 15 Euro (με ΦΠΑ). Η κουζίνα που προδιαγράφουμε είναι Ιταλική συνολικής αξίας 2000 Euro μαζί με το πλακάκι. Για τις τιμές που βάζουμε έχουμε δεχτεί αρκετά mails (το 80%) ότι είμαστε φτηνοί και εκτός αγοράς και το υπόλοιπο 20% ότι είμαστε ακριβοί. Θεωρούμε λοιπόν ότι ο στόχος του να είμαστε τουλάχιστον σε ένα καλό επίπεδο αγοράς έχει επιτευχθεί. Ο λόγος για τον οποίο απευθυνόμαστε και σε Ιδιώτες, βάζοντας επάνω στις τιμές το κέρδος του μηχανικού, είναι γιατί είναι πολλές οι φορές που πρέπει όλοι μας να αποδείξουμε σε κάποιον πελάτη ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δηλαδή ότι δεν είμαστε απατεώνες και δεν μπορεί να μας φέρετε με ανάλογο τρόπο. Ο κλάδος των κατασκευαστών (όχι των μηχανικών) βρίθει από παραδείγματα κατεστραμένων και δυσαρεστημένων πελατών. Εμείς δώσαμε ένα εργαλείο για να μπορεί ο Ιδιώτης να ελέγχει, εύκολα και γρήγορα, μια προσφορά που θα φτάσει στα χέρια του. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Όσον αφορά τις τελικές τιμές, όποιος συνάδελφος θελήσει, παρακαλούμε να έρθει από τα γραφεία μας να πιούμε ένα καφέ και να κοστολογήσουμε μαζί την όποια δουλειά έχει.
  9. Η οτενετ μας τοποθέτησε σήμερα ως site της ημέρας! www.otenet.gr
  10. Αγαπητέ φίλε, έχεις απόλυτο δίκιο. Οι τιμές εμπεριέχουν 4% προϋπολογισθείσα απόκλιση. Ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιέρωσες στο site μας.
  11. Η αλήθεια είναι ότι με το costonline.gr θελήσαμε να δώσουμε ένα εργαλείο, κυρίως στα χέρια του ιδιώτη και του νέου μηχανικού. Ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούσε ο ιδιώτης να ξέρει αν κάποια τιμή που έχει λάβει είναι υπερβολικά υψηλή, οπότε να προστατευτεί, ζητώντας και μια δεύτερη προσφορά. Η φήμη των εργοληπτών έχει, κατά κανόνα, πληγεί από τέτοιες καταστάσεις αισχροκέρδειας. Επίσης προσδοκούμε να δείξουμε στο νέο Μηχανικό ποια θα ήταν μια καλή προσφορά που θα μπορούσε να βρει απέναντι του στο ''κυνήγι'' ενός έργου. Θέλουμε φυσικά και αύξηση του τζίρου. Απλά η αύξηση που θα θέλαμε να πετύχουμε είναι σε συνεργασία με μηχανικούς που είτε δεν προλαβαίνουν διότι είναι υπάλληλοι σε κάποια εταιρία, είτε δεν γνωρίζουν από κατασκευή, είτε απλά θέλουν να μάθουν όλες τις διαδικασίες ενός έργου (λογιστικά, νομικά, διαδικασίες κατοχύρωσης του έργου και δέσμευσης του πελάτη σε κατασκευή ή ανακαίνιση). Δεν θεωρούμε ότι τα κίνητρα είναι πονηρά ή κακόβουλα. Γι αυτό και θα θέλαμε όλα τα εποικοδομητικά σχόλια των συναδέλφων. Όσον αφορά στους όρους χρήσης και τον συνάδελφο που τους ανέφερε, θα θέλαμε να πούμε ότι λ.χ. σε μια ανακαίνιση σε ένα σπίτι του 1980 - 1990 τα επιχρίσματα χρησιμοποιούνται για να καλύψουμε τις τρύπες ενός νέου ηλεκτρολογικού δικτύου και υπολογίζονται σε ένα στάνταρ ποσό. Σε ένα σπίτι του 1960 τα επιχρίσματα θα κοστίσουν αρκετά ακριβότερα - πράγμα που δεν το γνωρίζουμε εφόσον δεν ζητάμε από τον χρήστη να κάνει εκτίμηση της κατάστασης της κατοικίας του. Οι όροι χρήσης γράφηκαν για τέτοιες καταστάσεις και όχι επειδή δεν πιστεύουμε στα αποτελέσματα του costonline.gr.
  12. Όχι. Λυπάμαι αν δημιουργήσαμε αρνητικά συναισθήματα. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση μας. Θα χαρούμε να έρθετε από τα γραφεία μας και να συγκρίνουμε κοστολόγια. Ή ακόμα και να σας προτείνουμε συνεργάτες μας. Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε με όλο τον κόσμο. Να σημειώσουμε ότι οι τιμές μας έχουν υπολογιστεί για τους νομούς στους οποίους αναφέρεται το costonline.gr (βλ. χάρτη στη δεύτερη σελίδα)
  13. Καταρχήν δεν προσπαθούμε να διαμορφώσουμε την αγορά. Ας πούμε, ότι δίνουμε ένα καλό «μπούσουλα». Δεύτερον οι τιμές που βγάζει το πρόγραμμα, είναι όντως τιμές που προκύπτουν από έργα που έχει κάνει η ENTRAKAT. Όπως αναφέρουμε και στα videos που έχουμε στην κατηγορία «τρόποι συνεργασίας» του costonline.gr, αυτές οι τιμές δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν από όλους τους εργολήπτες ιδιωτικών έργων. Σίγουρα όμως δεν είναι και η φθηνότερες στην αγορά. Η ENTRAKAT έχει ένα πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας στις προσφορές που δίνει, χάνει όμως και πολλές δουλειές από εργολήπτες οι οποίοι είναι φθηνότεροι. Τα λογισμικά που αναφέρετε με την χρήση νευρωνικών δικτύων είναι επί πληρωμή. Το costonline.gr είναι ανοικτής χρήσης. Εκτός εάν γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς, όποτε σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. Το λογισμικό δεν έχει σταματήσει να αναπτύσσεται, η εφαρμογή μας χρησιμοποιεί και αυτή την τεχνολογία των νευρωνικών δικτύων για ορισμένους υπολογισμούς. Είμαστε ανοιχτοί σε συστάσεις και διορθώσεις, καθώς επίσης και όποια αμφιβολία όσον αφορά τις τιμές μπορεί να λυθεί με ένα τηλεφώνημα στο υπεύθυνο μηχανικό της εταιρίας μας.
  14. Ακριβώς επειδή ο κάθε εργολάβος δίνει διαφορετική τιμή, δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα online εργαλείο όπως είναι το costonline.gr. Όσον αφορά τις διαφορετικές τιμές εργατικών και υλικών σε μια ανακαίνιση, το costonline.gr έχει πάρει τα δεδομένα του από μια βάση 200 και πλέον ανακαινίσεων-έργων της ENTRAKAT. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να φανούμε υπερφίαλοι αλλά έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλεία, εδώ και αρκετούς μήνες, την οποία υποστηρίζουμε μετά μανίας. Ως συνάδελφοι μηχανικοί σας λέμε ότι οι τιμές που παίρνετε ως αποτέλεσμα από το costonline.gr είναι πραγματικές τιμές αγοράς.
  15. Όντος δεν έλαβε υπόψη του το υπόγειο. Αυτό συνέβη γιατί το πρόγραμμα ζητάει συνολικό αριθμό ορόφων μαζί με τα υπόγεια. Στην δική σας περίπτωση το πρόγραμμα έλαβε ως έργο ένα σπίτι με υπόγειο 90 μ2 και ισόγειο 60 μ2. Από την πλευρά μας, από δω και πέρα, θα ζητάμε τα τετραγωνικά του υπογείου, ισογείου και μετά θα αρχίζει η αρίθμηση των ορόφων. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.