Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ChristosEng

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ChristosEng

  1. Εξαρτάται η βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση από την στατική μελέτη, όπως έχει κατατεθεί και μη εγκεκριμένη;; Πολυκατοικία (ισόγειο, α και β οροφοι) με άδεια του 75. Θέλει βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση για τους α και β ορόφους-οροφοδιαμερίσματα. Ο φάκελος πολεοδομίας περιέχει στατική μελέτη του μηχανικού αλλά μη εγκεκριμένη με ένδειξη "υπόκεινται σε μελλοντικό έλεγχο". Επιπλέον έκτισε ένα διαμέρισμα πάνω απο το δεύτερο όροφο και το τακτοποίησε, όμως, χωρίς στατική μελέτη. Αν οι πραγματικές διαστάσεις με αυτές των κατόψεων είναι ΟΚ, τότε δίνετε βεβαίωση;; Επίσης, ακόμη χρησιμοποιούμε το ίδιο υπόδειγμα βεβαίωσης, όπως ήταν από τον Ν4014;; Ευχαριστώ.
  2. Διακρατικές συμβάσεις δεν υπάρχουν μόνο μεταξύ χωρών ΕΕ. Υπάρχουν πχ και με Αμερική, Αυστραλία αλλά και με μη αγγλόφωνες χώρες (ίσως και η Τουρκία έχει υπογράψει διακρατική συμφωνία με Ελλάδα, πρέπει να ρωτήσετε). Οπότε νομίζω ότι σύμφωνα με το παράδειγμά σου (21 έτη, αν ισχύει), αν κάποιος έχει δουλέψει 20 έτη στην Ελλάδα ως ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και 1 έτος σε άλλη χώρα που έχει διακρατική συμφωνία, νομίζω, ότι θα μπορεί να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δηλ προσθέτονται τα συντάξιμα έτη που έχει δουλέψει στις χώρες που έχουν διακρατική συμφωνία (πχ 20+1 ή 10+11 ή οτιδήποτε άλλο). Αν κάποιος ξέρει ότι ισχύει κάτι άλλο ή κάτι παραπλήσιο, παρακαλώ ενημερώστε μας.
  3. "Αν διαγραφείς, κλάψε και εσύ μαζί με τον Χαράλαμπο τα 8 συντάξιμα χρόνια που έχεις πληρώσει από το 2005". Νομίζω ότι αυτά τα χρόνια που έχεις πληρώσει, και να διαγραφείς από το ΤΣΜΕΔΕ γιατί να τα "κλάψεις"?? Ειδικότερα, αν υπάρχει διακρατική συμφωνία τότε όλα τα συντάξιμα χρόνια προσμετρώνται στη σύνταξη που θα λάβεις από οποιαδήποτε χώρα από τις δύο της διακρατικής συμφωνίας. Παρακαλώ ενημέρωσέ με αν ξέρεις ότι ισχύει κάτι άλλο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.