Μετάβαση στο περιεχόμενο

thagelop

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thagelop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε αντίστοιχο ερώτημα έλαβα διαφορετική απάντηση. Σας παραθέτω το απόσπασμα από την αρμόδια υπηρεσία: Το ΠΕΑ εκδίδεται για κτίριο ή κτιριακή μονάδα κατηγορίας και χρήσης που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ν.4122/2013 "Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις.". Σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 2 του ως άνω νόμου, ως "κτιριακή μονάδα" ορίζεται το "τμήμα, όροφος ή διαμέρισμα εντός κτιρίου, που έχει σχεδιαστεί ή υποστεί μετατροπή ώστε να χρησιμοποιείται χωριστά". Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν.4122/2016, η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική - μεταξύ άλλων - κατά τη μίσθωση σε νέο ενοικιαστή κτιρίου ή κτιριακής μονάδας. Κατά τη συνήθη σχεδιαστική πρακτική για τα σχολικά κτίρια, η χρήση των κυλικείων είναι αλληλένδετη με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που τα στεγάζουν και δεχρησιμοποιούνται χωριστά. Μόνον εφόσον το κυλικείο έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τη σχολική μονάδα – και συνεπώς συνιστά "κτιριακή μονάδα" - υφίσταται η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ κατά τη μίσθωση σε νέο ενοικιαστή. Κατόπιν των ανωτέρω και με την επιφύλαξη της ως άνω παραγράφου, η Υπηρεσία μας έχει την άποψη ότι για χώρους εντός σχολικών μονάδων οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως κυλικεία δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ κατά τη μίσθωσή τους. Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση από την έκδοση ΠΕΑ εξαιρούνται μεμονωμένα κτίρια με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από 50 τ.μ. Ακόμη : - Σε συγκροτήματα κτιρίων (π.χ. διακριτές πτέρυγες) εκδίδεται κατ' ελάχιστον ένα ΠΕΑ ανά κτίριο. - Σε ιδιοκτησίες που έχουν συνενωθεί λειτουργικά (π.χ. καταστήματα) εκδίδεται ένα ΠΕΑ για το κτίριο ή την κτιριακή μονάδα που έχει προκύψει. - Για μέρος κτιριακής μονάδας (όπως για παράδειγμα επαγγελματικό χώρο εντός κτιριακής μονάδας ή δωμάτιο κατοικίας) δεν εκδίδεται ΠΕΑ, καθώς το μικρότερο τμήμα κτιρίου για το οποίο μπορεί να εκδοθεί ΠΕΑ είναι η κτιριακή μονάδα. ........ Μπορείτε να ανατρέξετε και στη με α.π. 172335/16.02.2016 (ορθή επανάληψη 22.04.2016), Εγκύκλιο "Διευκρινίσεις για το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και την καταχώρηση των στοιχείων του στην ηλεκτρονική εφαρμογή "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας".
  2. deathlok, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Τελικά μετά από πολλές δοκιμές κατάλαβα ότι στο ερώτημα 1) δεν βάζουμε υποδιαστολές. Πάμε με την γνωστή μέθοδο της στρογγυλοποίησης. Όσον αφορά το ερώτημα 2) και 3) ακολούθησα την συμβουλή σου. Μάλιστα για το θέμα του παραβόλου σήμερα πήγα στην οικεία νομαρχία και στην περίπτωση παλιού - υφιστάμενου (που με απασχολούσε) τελικά δεν μου ζήτησαν παράβολο για την δήλωση της επιχείρησης στο notify business. (Υ.Γ: Το πρόβλημα μου όμως σχεδόν παραμένει στο ερώτημα 3) που αφορά "Γνωστοποίηση του Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατά το άρθρο 10,11, 12 της ΚΥΑ 16228/17.5.2017". Ο οικείος Δήμος (Τμήμα Αδειών), που κοινοποιεί τις γνωστοποιήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, θεωρεί ότι έπρεπε να δηλωθεί το αρτοποιείο ως Κ.Υ.Ε. στην πλατφόρμα του notify business. Άντε τώρα να ξεκινήσεις να εξηγήσεις εκ βάθρων στον αρμόδιο υπάλληλο (μη μηχανικό) ότι το αρτοποιείο δεν είναι Κ.Υ.Ε. αλλά επιχείρηση με δραστηριότητα μεταποίησης στο τομέα τροφίμων. Δίνουμε καθημερινά μάχη για το αυτονόητο...)
  3. deathlok έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες με εσένα... Μήπως υπάρχει κάποιος που το έχει ψάξει; Ιδιαίτερα τα ερωτήματα: 1) Πως βάζουμε υποδιαστολή στην παραγωγικότητα; 2) Παραγωγικότητα πρώτης ύλης παραγωγικότητα παραγόμενου προϊόντος; Το δεύτερο είναι η παραγωγικότητα του κλιβάνου το πρώτο τι βάζετε; 3) Παράβολο θέλει; Μάλιστα τώρα με την πλατφόρμα του notify δεν έχω απαντήσεις σχετικά με αυτά από την οικεία Διεύθυνση. Και μιας και γράφω ερωτήματα : τώρα πλέον με το άρθρο 11 του ΦΕΚ Β/1723/18.5.2017 "περί απλούστευσης διαδικασιών" (ΚΥΑ 16228/17.5.2017), όπου επιτρέπει την πώληση καφέ πάσης φύσεως σε διερχόμενους πελάτες σε αρτοποιεία & πρατήρια άρτου, η γνωστοποίηση θα πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις; Δηλαδή 1η φάση : Γνωστοποίηση της υφιστάμενης άδειας στις Μεταποιητικές δραστηριότητες τροφίμων και ποτών και 2η φάση: Γνωστοποίηση του Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατά το άρθρο 10,11, 12 της ΚΥΑ 16228/17.5.2017?????
  4. Εάν πρόκειται για μελέτη υγραερίου για μελέτη Πυροπροστασίας τότε αυτό έχει καταργηθεί. Πλέον υφίσταται μόνο ως Παράρτημα στην Μελέτη Πυροπροστασίας. Εάν εννοείς για μελέτη φυσικού αερίου τότε μπορείς να απευθυνθείς στην Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου για να σε κατευθύνει για την διαδικασία. Πολλά από αυτά υπάρχουν και στους διαδικτυακούς τους χώρους.
  5. Ευχαριστώ! Μας έφτιαξες ψυχολογία! Δεν υπάρχει σωτηρία λοιπόν.
  6. Πιθανότατα, δεν υπάρχει Θεός. Γι’ αυτό, σταμάτα να ανησυχείς και απόλαυσε τη ζωή.

  7. Δεν σκέφτομαι άρα υπάρχω...

  8. @Socrates05 Σε ευχαριστώ γιά την απάντηση σου. Τελικά ανήκει στην κατηγορία ανυψωτικά μηχανήματα και σχετικά με το λιγο σκάψιμο που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης δεν θα δηλώσει τίποτα στην Πολεοδομία διότι είναι μικρής σημασίας (και έχει εν μέρει δικιο διότι θα μπεί άδικα στην διαδικασία). Γενικό Σχόλιο .Τελικά όμως ο ρόλος του μηχανολόγου μηχανικού σε θέματα ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων έχει υποβαθμιστεί αφού πλέον υπάρχουν Φορείς Πιστοποίησης και Εταιρίες και προτείνουν "έτοιμες" λύσεις στους ενδιαφερόμενους. Δηλαδή πότε θα μας χρειαστούν? μόνο όταν πρόκειται να βγάλουν οικοδομική άδεια?
  9. Σχετικά με την υποβολή του φακέλου της μελέτης ανελκυστήρα. Η υποβολή πλέον σε αυτά τα θέματα ανελκυστήρα "περνάει" στους Δήμους (Καλλικράτης). Τουλάχιστον αυτήν την απάντηση πήρα από τον προιστάμενο Δνσης Βιομηχανίας της Νομαρχίας. Κάτι άλλο συνάδελφοι. Εάν είναι αρκετά παλιό το κτίριο (περίπου 1970) τότε απαιτείται έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας και απαραίτητα αναθεώρηση οικοδομικής άδειας εφόσον δεν έχει προβλεφθεί φρεάτιο? Διευκρίνηση > ρωτώ διότι μου έχουν αναθέσει μελέτη ανελκυστήρα μικρών φορτίων για μέγιστη διαδρομή 5 μέτρα.
  10. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολλή καλή δουλειά που κάνετε όλοι οι συμμετέχοντες! Είμαι σχετικά νέος μηχανικός και μου ανέθεσαν μελέτη για ανελκυστήρα μικρών φορτίων (σε φαρμακείο). Τα δεδομένα οδηγούν σε υδραυλικό ανελκυστήρα σχέσης 2/1 , με διπλή τροχαλία , πλάγιας ανάρτησης , μέγιστη διαδρομη έως 5 μέτρα (για να μεταφέρουν φορτία από υπόγεια αποθήκη σε ισόγειο κατάστημα). Πήγα σε τεχνίτη έμπειρο συνεργαζόμενο με γνωστή εταιρεία και μου είπε δεν χρειάζεται η μελέτη μου και απλά μπορεί να έρθει να κάνει εγκατάσταση του εν λόγω ανελκυστήρα χωρίς γνώση της Νομαρχίας (διεύθυνση Βιομηχανίας). Πήγα στην Νομαρχία και η απάντηση που πήρα ήταν ασαφής και παράλληλα ενημερώθηκα ότι η ευθύνη πλέον μετατίθεται στον Καλλικρατιακό νέο Δήμο και όχι σε Δνση Βιομηχανίας. Ισχύει αυτό? Χρειάζεται τελικά μελέτη Μηχανικού η όχι? Χρειάζεται και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για φρεάτιο και μηχανοστάσιο σε ένα αρκετά παλιό κτίριο όπως αυτό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.