Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δασολόγος

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

4 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    http://www.envirom.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ελλάς

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Δασολόγος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχει και η εφαρμογή «Κυνηγός» η οποία ναι μεν απευθύνεται στους κυνηγούς, αλλά η βασική λειτουργία της βασίζεται στην παροχή χρήσιμης γεωπληροφορίας στον χρήστη με ταυτόχρονο εντοπισμό της θέσης του στον χάρτη. Συγκεκριμένα περιέχει τέσσερα βασικά layers γεωπληροφορίας: • Εκτροφεία Θηραμάτων • Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές • Καταφύγια Άγρια Ζωής • Πυρήνες Εθνικών Δρυμών τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στην εκπόνηση μίας ΜΠΕ. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ehunter.ehunter&hl=el
  2. Δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο..απο το ένα άκρο στο άλλο... http://www.greekarchitects.gr/gr/%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%81%CF%85%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%8D-id3606
  3. Δε ξέρω αν σε βοηθάει. Σύμφωνα με το Ν.Δ. 3881/58 και την κοινή εγκυκλίο ΒΥΕ/35081/16.4.83 των Υπουργείων Δημοσίων Έργων και Γεωργίας, οι Νομάρχες μαζί με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Δασών και των Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν καθορίσει από κοινού, συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά όρια διαχωρισμού της κοίτης κάθε ποταμού, χειμάρρου ή ρέματος του οικείου Νομού και να την χαρακτηρίσουν σε πεδινή και ορεινή. Ο διαχωρισμός αυτός οριοθετεί και τις αρμοδιότητες καθώς για την ορεινή κοίτη ευθύνη έχει η Διεύθυνση Δασών του Νομού ενώ για την πεδινή η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίες).
  4. O νέος φορολογικός νόμος ( Ν 4172/2013 ) στο Άρθρο 31. "Αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες" αναφέρει γ) Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ορίζεται ως εξής:.............. Οι διατάξεις της περίπτωσης γ ́ εφαρμόζονται ανάλογα και για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των αυτοκινήτων μικτής χρήσης και των αυτοκινήτων τύπου JEEP. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα διπλοκάμπινο 4x4 μεγάλου κυβισμού (2.5lt) και φοβάμαι μη βρεθώ προ εκπλήξεων, ως αυτοκίνητα τύπου JEEP θεωρούνται και τα ΦΙΧ?
  5. Εδώ και το εγχειρίδιο χρήσης του gps σου: http://www.meimaris.com/Manual/%CE%95%CE%93%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%B9%CE%94%CE%99%CE%9F%20%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3%20OREGON%20300%20short.pdf
  6. Αν δεν έχεις κανένα λόγο το GPS σου να δείχνει τις συντεταγμένες σε WGS84, ρύθμισε το ώστε να σου τις εμφανίζει σε ΕΓΣΑ87 μια και καλή, ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγεις σε μετασχηματισμούς μετά.
  7. Γενικά, το εύρος των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του εδάφους μειώνεται όταν η επιφάνεια καλύπτεται από βλάστηση.
  8. Ρώτησε έναν ιδιώτη Δασολόγο Μελετητή της περιοχής….και ναι αν πάει στο δάσος με μια αυτοψία θα καταλάβει τι είδη έχει, άσε που αν του πεις για ποια περιοχή ενδιαφέρεσαι θα τα ξέρει ήδη, χωρίς να χρειαστεί να πάει. Διαχείριση δασών με ότι αυτό συνεπάγεται (πανίδα χλωρίδα και πόσοι άλλοι παράγοντες) διδάσκονται οι Δασολόγοι-Περιβαλλοντολόγοι.
  9. Καλησπέρα, έχω αναλάβει την εκπόνηση μιας δασικής μελέτης. Κατά τη λήψη στοιχείων υπαίθρου, εντόπισα στην περιοχή πεταμένες αμιαντοσωλήνες, οι οποίες καλό είναι να απομακρυνθούν. Το θέμα είναι ότι αφού περιέχουν αμίαντο (άγνωστο ποσοστό), πρέπει λογικά να απομακρυνθούν από εξειδικευμένη εταιρεία η οποία να διαθέτει την σχετική άδεια για διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. Στη μελέτη αυτό πως μπορεί να κοστολογηθεί; Tο κόστος μεταφοράς θα αφορά τη μεταφορά ως τις εγκαταστάσεις τις εξειδικευμένης εταιρίας ή ως το εξωτερικό (Γερμανία); Θα υπάρχει και κόστος για την επεξεργασία-διαχείριση τους;
  10. Μπορεί να είμαι δασολόγος και επαρχιώτης, αλλά το πευκόμελο είναι παράγωγο από τα απεκκρίματα του εντόμου Marchalina hellenica και όταν το ακούει κάποιος του φαίνεται λίγο κάπως, χωρίς όμως αυτό να είναι κακό. Συγκεκριμένα, η αλήθεια είναι ότι το Marchalina hellenica χαρακτηρίζεται ως ‘μελιτογόνο’ έντομο γιατί τρεφόμενο με το χυμό του πεύκου αποβάλλει την πλεονάζουσα ποσότητα με μορφή μελιτωδών σταγόνων που ονομάζονται ‘μελίτωμα’. Το μελίτωμα αυτό συλλέγουν οι μέλισσες, το επεξεργάζονται και παράγουν το γνωστό μέλι μελιτώματος, το πευκόμελο.
  11. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς ιδιώτη δασολόγο μελετητή. *Το πευκόμελο δεν βγαίνει ακριβώς από τα πεύκα….
  12. Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συμβουλευτείς Δασολόγο ιδιώτη μελετητή.
  13. Οι κατασκευές προεγκεκριμένου τύπου. Για τσέκαρε και αυτό. http://www.minagric.gr/greek/2.8.10.html και αυτό: http://www.minagric.gr/greek/2.8.10_MELETES.html
  14. Ρώτα ένα Γεωπόνο, που ασχολείται με αυτόματα ποτίσματα κτλ.. Στά Μάλγαρα δεν είναι δύσκολο να βρείς.
  15. Σωστός ο Άγιος. Βασικά πέρα από Δικηγόρο μπορείς να συμβουλευτείς και ιδιώτη Δασολόγο της περιοχής σου, που πιθανόν να έχει χειριστεί παρόμοια περίπτωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.