Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mariatsel

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mariatsel

  1. Δεν θα έκανα τίποτα απολύτως, ούτε σε αυτόν το νόμο ούτε στους άλλους 30 που ενδέχεται να προκύψουν. Πολύ απλά θα το άφηνα μετά σε όποιον ήθελα με μια διαθήκη (που δεν απαιτείται για την ώρα βεβαίωση μηχανικού). Αν προβλεφθεί και στην διαθήκη βεβαίωση μηχανικού πολύ απλά θα το βάλω φωτιά να το κάψω. Δε θα έδινα φράγκο σε αυτά τα λαμόγια για ένα σπίτι που έχει σχεδόν ίδια ηλικία με αυτούς τους βλάκες.
  2. Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος (έχει ενεργοποιηθεί τέτοια δυνατότητα στο σύστημα?) να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής του ακινήτου όταν έχει εκδοθεί η οικ. άδεια? Π.χ. ακίνητο που είχε υποβληθεί στον 4014 προς έκδοση οικ. αδείας, πληρωμένο παράβολο, υπάχθηκε στο 4178, πληρωμένο το παράβολο υπερ ΤΕΕ και τώρα επιτέλους βγήκε η άδεια! Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάσω την άδεια στο σύστημα και να κλείνει το θέμα. Έχει κάποιος καμιά ιδέα ή πληροφόρηση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Τόσο διάβασμα ούτε στην σχολή δεν έκανα.....με τόσα χαρτιά που έχουν βγει εδώ και 2 χρόνια που ισχύει αυτή η ιστορία με τα αυθαίρετα, νομίζω ότι μας αξίζει να διεκδικήσουμε μια θέση στο βιβλίο γκίνες....
  4. Soundholics, όντως είσαι πολύ σωστός στο πώς το θέτεις το πράγμα και να πω την αλήθεια με πανικόβαλες με αυτά που είπες... γιατί τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν θα συγκρίνουμε τα υφιστάμενα με αυτά που ίσχυαν όταν εκδόθηκε η ΟΑ αλλά με αυτά που ισχύουν τώρα.... (όσον αφορά την επιλογή των συντελεστών) Σχετικά με τις απορίες μου #199 και #241 υπάρχει κάποια εκτίμηση από κάποιον? Ειλικρινά η γνώμη και η βοήθεια πολλών εδώ μέσα είναι πολύτιμη και χαίρομαι που υπάρχει έστω και αυτό το φόρουμ για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα στο σκοτεινό τοπίο που μας επιβάλλουν να δουλεύουμε...
  5. Θα μας βάλουν να ανεβάσουμε ληξιαρχική πράξη θανάτου που να πιστοποιεί ότι όντως έχει πεθάνει και επομένως θα σου επιτρέψουν την αλλαγή μηχανικού από το ΤΕΕ... χαχαχαχαχα εντάξει ΔΕΝ υπάρχει αυτό που ζούμε!!
  6. Καλημέρα παιδιά, καμιά απάντηση για το #199 ? Απ ότι είδα πάντως η Ιωάννα μεταφέρει από το σεμινάριο ότι τελικά οι αποθήκες θα υπολογίζονται ως ΥΔΚΧ. Σωστά? Ή μήπως όχι? Επίσης, μια ακόμα απορία.... Πώς και πότε λαμβάνεται ο συντελεστής για την αλλαγή χρήσης? Σύμφωνα με το 57) της εγκυκλίου το (α) λέει ότι για αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια πάει με αναλυτικό. Π.χ. με το 4014 είχα δηλώσει ένα κατάστημα ισογείου (διώροφο κτίσμα με άδεια του 55 και είχε άδεια κατοικίας) Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και ο ιδιοκτήτης του ισογείου το έκανε ψιλικατζίδικο. Τότε του έβαλα το συντελεστή αλλαγής χρήσης (με το πρόστιμο να βγαίνει 10.000 περίπου) και ο άνθρωπος μπήκε σε δόσεις. Με αυτά που διαβάζω τώρα, πρέπει να υποβληθεί ξανά στο 4178 (το θέλει και ο ίδιος), να αφαιρέσω το συντελεστή αλλαγής χρήσης και να υπολογίσω την επιφάνεια με αναλυτικό? Γιατί ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στο χώρο (δεν αυξάνεται η δόμηση ή οτιδήποτε άλλο). Συνεπώς το πρόστιμο του απ' ότι φαίνεται μειώνεται στο μισό.. Σωστά ή όχι?? Ότι να ναι.... μόλις ξαναδιάβασα και συνειδητοποίησα αυτό.... ''28) Παρ. Β. Κατηγορία 2 : Ως αυθαίρετη κατασκευή νοείται και η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. ∆εν προκύπτει υποχρέωση υπαγωγής αυθαίρετης αλλαγής χρήσης χώρων από κύρια χρήση (κατοικία, κατάστηµα) σε κύρια χρήση (κατοικία, κατάστηµα) προ 1.1.1983, δεδοµένου ότι η έννοια της αλλαγής χρήσης καθιερώθηκε µε το άρθρο 5 του ν. 1577/85.'' Άρα?? τί το κάνω το ψιλικατζίδικο?? Με αναλυτικό? Και τί θα λάβω υπ όψιν? τα κουφώματα που άλλαξε και τα ράφια που έβαλε μέσα???? ε δεν είμαστε καλά...
  7. Τελικά με τις αποθήκες τί γίνεται? Αυτό που καταλαβαίνω από την ε/α 19 είναι ότι υπολογίζονται σχετικά με τη χρήση που έχουν και άρα αν είναι βοηθητική η χρήση τους θα πάνε επί 0,50. Θεωρώ ότι περίτεχνα απαντάνε κατοικία με ύψος 2,2 (και όχι από λάθος) για να σου πει ότι ''δε με νοιάζει και αν μένεις σε σπίτι με 1,5μ ύψος , εφόσον κοιμάσαι εκεί η χρήση του είναι κύρια.'' Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Κ ρωτάω λοιπόν το εξής: Έχει η άλλη στο χωριό, μαζί με πολλά άλλα αυθαίρετα που έχει, και μια αποθήκη (από αυτές τις κλασικές αγροτικές αποθήκες) που βάζει μέσα το τρακτέρ της, τα ξύλα, τα εργαλεία κλπ. Αυτή η αποθήκη λοιπόν, είναι 150 τ.μ. και έχει ύψος 5μ. Η χρήση της είναι βοηθητική κατ' εμέ, δηλαδή δεν μένει και δεν κοιμάται εκεί οκ? Αφού λοιπόν το λογικό είναι ότι αυτή η αποθήκη είναι βοηθητικής (και αποθηκευτικής) χρήσης, εγώ τώρα ως τί να τη δηλώσω?? Ως ΥΔΒΧ ή ΥΔΚΧ?? Προσωπικά και σύμφωνα με όση λογική μου έχει απομείνει και με τις εγκυκλίους και όλα τα χαζά που βγάζουν κάθε μέρα , λέω να τη δηλώσω ως ΥΔΒΧ. Ποιά είναι η γνώμη σας? Α! Επίσης, η εγκύκλιος μου άφησε μια υποψία ότι παίζει και το σενάριο του αναλυτικού προυπολογισμού σε αυτήν την περίπτωση. Άρα τί ισχύει τελικά? Γιατί απ' ότι διαπίστωσα από το διάβασμα στο foroum, οι απόψεις σε αυτό το θέμα διίστανται.... Εκτός και αν είναι στην ''διακριτική μας ευχέρια'' το πώς θα δηλωθούν αυτά... χαχαχαχαχα εντάξει έχω καταθέσει τα όπλα.Ήμαρτον.
  8. Καλημέρα, μια διευκρίνηση θα ήθελα και δε γνωρίζω αν έχει συζητηθεί κάπου αλλού αυτό το θέμα. Στην κατηγορία 1 λέει ότι υποβάλλονται τα δικαιολογητικά από 1-5 και 7 του άρθρου 11. Στο άρθρο 11 λοιπόν λέει στο 4. ''Τεχνική έκθεση εξουσιοδοτημένου αρμόδιου μηχανικού με την περιγραφή της αυθαίρετης κατασκευής ή της αυθαίρετης χρήσης μόνον ως προς το εμβαδόν και τη χρήση του αυθαιρέτου, αν πρόκειται για πρόχειρη κατασκευή της παρ. 75 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79). Στην τεχνική έκθεση περιγράφονται οι λόγοι αδυναμίας αποτύπωσης του συνόλου του ακινήτου κατά την παρ. 6βi του παρόντος.'' Κ πηγαίνοντας στην παρ. 6βi λέει: ''i) Τοπογραφικό διάγραμμα κατά την παρ. 1γ του άρθρου 3 στο οποίο αποτυπώνονται τα μεγέθη της αυθαίρετης κατασκευής. Ειδικά στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών με αποκλειστική χρήση όπου υπάρχει αδυναμία τοπογραφικής αποτύπωσης του συνόλου του ακινήτου, ως εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα νοείται το εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο αποτυπώνει την έκταση που καταλαμβάνει η αυτοτελής ιδιοκτησία και αναγράφει την επιφάνειά της και το ποσοστό συνιδιοκτησίας της. Η αδυναμία τοπογραφικής αποτύπωσης του συνόλου του ακινήτου αιτιολογείται στην τεχνική έκθεση της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.'' Τί θέλει να πει ο ποιητής με τη λέξη αδυναμία? Ποιός καταλαβαίνει τί εννοεί ??
  9. Μόλις διαπίστωσα ότι βάζοντας 2 φύλλα καταγραφής με κατηγορία 3 το μετράει σαν ένα 500αρικο (και όχι σαν δυο και να μου βγάλει 1000 ευρώ). Σ' ευχαριστώ πολύ soundholics για την άμεση απάντηση και για την διευκρίνηση!
  10. Καλημέρα, μπορεί κάποιος να κάνει σαφές πώς μεταφράζεται τελικά αυτό? ''Γ. Κατηγορία 3. Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις. Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης, με την καταβολή παραβόλου ποσού 500 ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών'' Π.χ. Έχω ένα ακίνητο εκτός σχεδίου με μια κατοικία χωρίς καθόλου άδεια. Επιπλέον έχει μια γεώτρηση και ένα BBC. Για την γεώτρηση ΚΑΙ το BBC δηλώνω σε ένα φύλλο καταγραφής κατηγορία 3 και αυτομάτως θα υπολογιστεί ένα 500αρικο και για τα δυο?? Και αντίστοιχα δηλαδή, αν είχα 3 ειδών μικρές παραβάσεις κατηγορίας 3, θα προέκυπτε ένα 500αρικο για όλες??
  11. Καλημέρα, μπορεί κάποιος να μου θυμίσει πόσα είναι τα όρια ανοχών και οι αποκλίσεις σε κάθε πλευρά του ακινήτου ώστε να μην θεωρηθεί κάτι αυθαίρετο? Και που μπορώ να το βρω αυτό γιατί δεν θυμάμαι που το έχω διαβάσει..
  12. Θεωρητικά, το σχέδιο που θα έπρεπε να έχει προσαρτηθεί στην πράξη του συμβολαιογράφου θα ήταν αυτό της οικοδομικής αδείας. Πράγμα που δεν συμβαίνει όμως.Νομίζω τώρα είναι πλέον υποχρεωτικό οι συμβολαιογράφοι να προσαρτούν τα σχέδια της αδείας. Μέχρι χθες όμως, ίσχυε άλλα ντ' άλλα..... Για το δεύτερο ερώτημα, έστω ότι ο ιδιοκτήτης έχει μόνο το έντυπο της αδείας αλλά δεν υπάρχουν σχέδια, κάνεις αίτηση στην Πολεοδομία ώστε να σου απαντήσει γραπτώς ότι ο φάκελος έχει χαθεί. Επίσης, αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει τίποτα από χαρτιά αλλά επιμένει ότι έχει οικ. άδεια, αναζητείς στην Πολεοδομία σου και ό,τι βρεις.... όσο για την τελευταία παράγραφο που έχεις προσαρτήσει, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτε απ ότι λέει.....δεν έχω ακούσει καν για παρόμοια διαδικασία...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.