Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mike_P

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Mike_P's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, Facom για όλα και Knipex για πένσες-κόφτες-γκαζοτανάλιες κλπ. Beta ήταν η πρώτη φουρνιά εργαλείων που είχα πάρει στο εργοστάσιο και για να είμαι ειλικρινής δεν ξετρελάθηκα από την ποιότητά τους.
  2. Φίλε και εγώ που είχα θέμα με εργαλείο facom (γερμανικό μπροστά, γερμανοπολύγωνο-καστάνια πίσω) μου το αλλάξανε χωρίς πολλές κουβέντες.
  3. Καλημέρα και από μένα. Για πλάνο συντήρησης κοίτα τα manual των μηχανημάτων. Συνήθως οι κατασκευαστές συμπεριλαμβάνουν σε αυτά τις βασικές δράσεις προληπτικής συντήρησης που πρέπει να ακολουθείς καθώς και το χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα θα σου λέει, φίλτρο λαδιού κάθε 4000 ώρες λειτουργίας ή 1 χρόνο, αλλαγή υδραυλικού λαδιού κάθε 1 χρόνο, καθαρισμός φίλτρου αέρα κάθε 1 μήνα και πάει λέγοντας. Αν για κακή σου τύχη δεν υπάρχουν αυτά τα manual, τότε πρέπει να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή ή με τον αντιπρόσωπό-εισαγωγέα του στην Ελλάδα και να ζητήσεις πληροφορίες. Από εκεί και πέρα, με την εμπειρία, το προσαρμόζεις περισσότερο στις δικές σου ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορεί να αναφέρει καθαρισμός με αέρα φίλτρων κλιματιστικής μονάδας κάθε μήνα. Όμως αν το μηχάνημα βρίσκεται σε περιοχή με πολύ σκόνη (πχ Σαχάρα), τότε πιθανότατα θα χρειάζεται να το καθαρίζεις πιο συχνά. Καλή αρχή!!!
  4. Τα φαινόμενα απατούν και οδηγούν σε βιαστικά και επιπόλαια συμπεράσματα θα έλεγα εγώ. Η γνώμη μου για την κουβέντα που ανοίξατε: Η άμεση επαφή θεωρώ και εγώ ότι έχει πολλά θετικά σε σχέση με την απλή αποστολή με email. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνεις αρχικά μία αξιολόγηση του εαυτού σου και να αποφασίσεις πώς μπορείς να τον "πουλήσεις" καλύτερα. Και εξηγούμαι... Είσαι επικοινωνιακός τύπος, τα καταφέρνεις καλά στην κουβέντα και νιώθεις ότι μπορείς να κεντρίσεις την προσοχή του άλλου με μία συνομιλία face to face? Κάντο χωρίς δεύτερη σκέψη... Είσαι τύπος με πολύ καλό βιογραφικό, επιτυχίες στις προηγούμενες δουλειές κλπ, αλλά στην επικοινωνία χωλαίνεις? Καλύτερα να στείλεις βιογραφικό. Στην τελική αν το δούν έχεις καλές πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη βασιζόμενοι σε αυτό και στις ικανότητές σου, οπότε υποχρεωτικά θα αναγκαστούν να ασχοληθούν μαζί σου λίγη ώρα στην οποία μπορείς να τους αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις. Ενώ αν πάς στο γραφείο της HRούς και δεν της γεμίζεις το μάτι, αντί για το recycle bin του υπολογιστή, θα πάει στο Bin του γραφείου
  5. Οι παντρεμένες δεν ξέρουν πώς είναι να είσαι χήρα, οπότε δεν πολυκολάει η παροιμία σε αυτή την περίπτωση. Να προσθέσω και εγώ μερικά sites (ίσως κάποια από αυτά να έχουν ξαναμπεί): για Αγγλία http://www.justengineers.net/ http://www.justconstruction.net/ http://www.technojobs.co.uk/ http://www.newscientistjobs.com/jobs/browse/ http://www.totaljobs.com/ http://targetjobs.co.uk/engineering http://icerecruit.com/index.htm www.ttrecruit.co.uk/ Για υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: http://www.qreer.com/ http://germany.xpatjobs.com/ http://www.stepstone.com/ http://www.toytowngermany.com/jobs/ www.monster.com http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=el http://www.tiptopjob.com/ Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που ψάχνουν!
  6. Μεγάλη κουβέντα είπες. Δουλεύω εδώ και 1 χρονο εξωτερικό, σε θέση πολύ καλή και με παροχές εξαιρετικές. Και όμως, αυτή τη στιγμή αν έβρισκα ενδιαφέρουσα δουλειά Ελλάδα, γυρνούσα και με λιγότερα από τα μισά λεφτά (για την ακρίβεια ΠΟΛΥΥΥΥ λιγότερα) χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά.
  7. Καλησπέρα σας. Τον περασμένο Ιανουάριο, έπεσε στην αντίληψή μου ένα πείραμα που έγινε στην Μπολόνια της ιταλίας, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε μία συσκευή ψυχρής σύντηξης. Για την παρουσίαση αυτή μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ: http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=360 Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα, η συγκεκριμένη συσκευή δεν εκλύει καθόλου ραδιενέργεια και έχει τεράστιο λόγο εξερχόμενης ενέργειας προς εισερχόμενη (κοινώς απόδοση) Μάλιστα τα δικαιώματα της συσκευής τα αγόρασε ελληνική εταιρία (defkalion) και σήμερα διάβασα ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τη βιομηχανική παραγωγή της: http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/e7cf318d-06b8-414a-8183-54af3baf5897 Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα, καθώς για μένα προσωπικά παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και θεωρώ ότι αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λένε, θα έχουμε μεγάλες αλλαγές σε πολλους τομείς. ΥΓ:Και εδώ ένα αφιέρωμα της ΝΕΤ πριν λίγο καιρό (σόρρυ για την κακή ποιότητα, απλά δν το βρήκα σε καλύτερη) http://www.youtube.com/watch?v=9RbTWfhLohY&feature=player_embedded#:
  8. Ωχ, δεν το είχα δεί Ελπίζω να αποζημιώσω με το επόμενο: Ο Τζόρτζ Μπους παθαίνει μπαράζ τριών εγκεφαλικών σε μισή ώρα, και μετά από λίγο,πεθαίνει. Πηγαίνει στην κόλαση και βρίσκει το διάβολο, ο οποίος τον περιμένει καπνίζοντας, σκεπτικός και φανερά αγχωμένος. «'Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με σένα» του λέει ο διάβολος. «Είσαι ο επόμενος στη λίστα μου αλλά είμαστε κλεισμένοι φουλ, δεν υπάρχει άλλος χώρος στην κόλαση. Πρέπει όμως να μείνεις οπωσδήποτε... Οπότε θα σου πω τι θα γίνει» συνεχίζει ο διάβολος. «Έχω τρείς τύπους εδώ που ήταν κακοί, αλλά όχι τόσο ελεεινοί όσο εσύ στη ζωή σου. Θα αφήσω έναν από αυτούς να φύγει κι εσύ θα πάρεις τη θέση του. Επειδή με βρίσκεις και στις καλές μου, θα αφήσω ΕΣΕΝΑ να αποφασίσεις ποιός φεύγει για να πάρεις τη θέση του». Η φάση καλοάρεσε στο Μπους, και δέχτηκε αμέσως. Ο διάβολος ανοίγει το πρώτο δωμάτιο. Μέσα ήταν ο Νίξον σε μια μεγάλη βαθιά πισίνα με νερό, ο οποίος βουτούσε, κατέβαινε όσο βαθιά μπορούσε, ξαναέβγαινε στην επιφάνεια ίσα ίσα για να πάρει μια αναπνοή και ξανά βουτούσε από την αρχή. Αυτή ήταν η τιμωρία του στην κόλαση. «΄Οχι, όχι!» Φώναξε ο Μπους. «Από κολύμπι είμαι άσχετος, και επίσης από φυσική κατάσταση εντελώς άχρηστος οπότε αποκλείεται να το αντέχω αυτό το πράμα όλη μέρα...» Προχωράνε και ο διάβολος ανοίγει το δεύτερο δωμάτιο. Μέσα ήταν ο Τόνι Μπλαίρ, με μια σαραντάκιλη βαριοπούλα ανάμεσα σε μεγάλες ξερές πέτρες. Καταϊδρωμένος κόκκινος και κατάκοπος κοπανούσε σπάζοντας τις πέτρες, οι οποίες ξαναφύτρωναν ασταμάτητα... «'Όχι καλύτερα.... Έχω αυτό το πρόβλημα με τον ώμο μου και σίγουρα θα υποφέρω αν σπάω πέτρες ασταμάτητα όλη μέρα». «Πάμε για το τρίτο;» Ανοίγει ο διάβολος το τρίτο δωμάτιο. Βλέπει μέσα ο Μπους τον Κλίντον, ξαπλωμένο στο πάτωμα χαλαρό με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, να διαβάζει εφημερίδα και να ρουφάει το καφεδάκι του. Είχε τα πόδια του ανοιχτά και από πάνω του σκυμμένη ήταν η Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία συνέχιζε να κάνει τα δέοντα στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο εντελώς ατάραχη και αρκετά παθιασμένα. Ο Μπους σάστισε από τη χαρά του για λίγο, το χώνεψε και είπε στο διάβολο «Ναι, αυτό μου κάνει. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάω μια χαρά». Ο διάβολος χαμογέλασε, του έκλεισε το μάτι και φώναξε... «ΟΚ Μόνικα, αρκετά κορίτσι μου, είσαι ελεύθερη να φύγεις»
  9. Παίδες, για τους φαν του ποδηλάτου, πήρα πρέφα πρόσφατα ένα site που αν κατάλαβα καλά πουλάει μεταχειρισμένα ποδήλατα (νομίζω αγοράζει κιόλας) http://www.rebike.gr/
  10. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά από πάνω.Να συμπληρώσω, ότι στα περισσότερα ΜΒΑ ζητάνε να έχεις προυπηρεσία, θα το δείς αν αποφασίσεις να κάνεις αίτηση
  11. Τι λέει ο Πακιστανός στη μαμά του στο τηλέφωνο? Έλα μαμά, μπήκα Νομική
  12. Δυστυχώς παίδες, παίρνουν παιδάκια που δν ξέρουν τι παίζει και τα κοροιδεύουν στην "εκπαίδευση". Πολύ καλός μου φίλος, μου είπε ότι πήγε δοκιμαστικά να δουλέψει εκεί και μου λεγε τι γίνεται. Όταν του εξήγησα, έμεινε άφωνος, του τα είχανε πεί τόσο ωραία που σχεδόν δν με πίστευε. Μάλιστα παρέχουν "εγγύηση αντικατάστασης" οι απατεώνες, δηλαδή σε περίπτωση που δν επιτευχθεί μείωση στο λογαριασμό παίρνει ο πελάτης τα λεφτά πίσω...
  13. Καλησπέρα παίδες. Έχω μερικές ερωτήσεις να σας κάνω και θα ήθελα αν μπορείτε να με συμβουλέψετε. Τέλειωσα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και τώρα είμαι φαντάρος. Σκέφτομαι μόλις απολυθώ να ψάξω δουλειά στο εξωτερικό. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω? Μεταπτυχιακό και μετά να ψαχτώ από εκεί? Κατευθείαν αποστολή βιογραφικού σε εταιρίες που ζητάνε graduate-junior engineers? Ή λέτε να μην υπάρχει ελπίδα με αυτό τον τρόπο? Τέλος ποια είναι η γνώμη σας για τα graduate programs που έχουν αρκετές μεγάλες εταιρίες? θεωρείτε ότι αξίζουν? Γιατί κάπου πήρε το αυτί μου ότι γενικώς δέχονται κυρίως πολύ νέους απόφοιτους, εγώ όταν τελειώσω το στρατό θα έχω πατήσει τα 25. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  14. Και εδώ από Σημμυ ΕΜΠ: shmmy.ntua.gr
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.