Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giorgosvet

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    103
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Οκ. Ο αυτόματος δείχνει 1.4 αλλά η εσωτερική μονάδα 0.4. Να μην σας ζαλίζω άλλο παιδιά μάλλον θα φωνάξω τον εγκαταστατη να το φτιάξει να μου δείξει κιόλας. Μια τελευταία ερώτηση @mechpanos μπορώ να αλλάξω το χειριστήριο αυτό με αλλο που να δείχνει και να ρυθμίζει θερμοκρασία χώρου και όχι του νερού όπως αυτό ; Καλές γιορτές με υγεία σε όλους ευχαριστώ πολύ!
  2. Το είδα.Ναι είναι split. Το γύρισα όπως είπες δεξιόστροφα όσο πήγαινε αλλά δεν ειδα διαφορά
  3. υπάρχει ναι Πως το κάνω αυτό δεν το ξέρω. Για να βοηθησω βαζω φωτό από το μανόμετρο της εσωτερικής μονάδας με την ένδειξη αυτή τη στιγμή και το χειριστήριο της αντλίας
  4. Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι με την πίεση όντως. Το ζητούμενο είναι αν εγώ χωρίς γνώσεις μηχανικού-υδραυλικού μπορώ να κάνω την εξαέρωση ή πρέπει να φωνάξω τεχνικό. Αν κάνω εξαέρωση και βγάλει σφάλμα αν ξέρω πως θα ανεβάσω την πίεση θα το διορθώσω λογικά.
  5. Νομίζω ότι δεν γίνεται να δουλεύει μόνο ο κυκλοφορητής. Μάλλον βγάζει σφάλμα λόγω χαμηλής πίεσης υποθέτω με την εξαέρωση πέφτει χαμηλά Πως θα αυξήσω την πίεση δεν ξέρω...
  6. Καλησπέρα. Έχω ένα θέμα την αντλία μου daikin altherma 11kw και χρειάζομαι βοήθεια όποιος μπορεί. Έχω fan coil στα δωμάτια ενώ στα 2 μπάνια σώματα καλοριφέρ πάνελ. Τα σώματα χρειάζονται εξαέρωση μιας και δεν ζεσταίνονται σωστά όπως επίσης και το μπόιλερ που δεν ζεσταίνει το νερό από την αντλία λόγω αέρα που έχει κρατήσει μέσα. Πριν 3 χρόνια που είχα το ίδιο πρόβλημα έκανα εξαέρωση με την αντλία σε λειτουργία και μου εμφάνισε σφάλμα στο χειριστήριο και δεν είχα θέρμανση.Φώναξα τον τεχνικό το έφτιαξε και μου είπε να μην κάνω εξαέρωση με την αντλία να δουλεύει. Τώρα κάνω εξαέρωση με κλειστή αντλία αλλά ο αέρας δεν φεύγει εντελώς οπότε το πρόβλημα παραμένει. Τι μπορώ να κάνω για να γίνει εξαέρωση χωρίς σφάλμα στην αντλία?
  7. https://www.eliothermiki.gr/image/cache/data/products/klimatismos/fan_coil/daikin/daikin_fan_coil_FWZ-800x800.jpeg Καλημέρα. Έχω fan coil daikin όπως αυτό του link. Ξαφνικά σήμερα αντιλήφθηκα σε ένα από τα fan coil (το πιο μεγάλο) ότι η 1η σκάλα λειτουργίας του ανεμιστήρα δουλεύει σαν τη 2η σε ταχύτητα, η 2η σαν τη 3η και η 3η σαν 4η που δεν υπάρχει.Τι μπορεί να συμβαίνει? Καμιά πλακέτα η κάτι άλλο?Μπορώ να κάνω κάτι εγώ ή θέλει μάστορα?
  8. Καλή λύση άλλα δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει όταν έχει βγει από το κύκλωμα του νερού που κυκλοφορεί στο δίκτυο και να δουλεύει μόνο για ζνχ Αυτό: << θέρμανση του Boiler με ηλ. αντιστάσεις >>
  9. Καλησπέρα.Εχω μια αντλία θερμότητας daikin LT 11 Kw, και ζεσταίνει ένα μπόιλερ 80 λιτρων για ζεστό νερο που προυπήρχε όσο έκαιγα πετρέλαιο.Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν μου φτάνει το ζεστο νερό(τελειώνει γρήγορα) και δεν είναι ζεστό αλλά χλιαρό μιας και η αντλία δουλεύει με χαμηλές θερμοκρασίες περιπου 39-43 βαθμούς.Να πω ότι είμαι στον 3ο όροφο ενώ η εξωτερική μονάδα είναι στη πυλωτη της οικοδομής(ισογειο δηλαδή) ενώ η εσωτερική στο λεβητοστάσιο(στο -1),δεν υπάρχει τρίοδη και δεν υπάρχει συνδεδεμένο δοχείο ζεστου νερου που να ελέγχεται από το χειριστήριο της αντλίας.Πια πιστεύεται οτι είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημά μου έτσι ώστε να έχω ζεστό νερό χωρίς να μένω στα κρύα του λουτρού?.....Ευχαριστώ.
  10. Υπαρχει ενα εργοστασιο- ιδιωτικο- εκτος πόλης κοντα στο αυτοκινητοδρόμιο το οποίο παράγει ρεύμα καίγοντας φυσικό αέριο.Από τη καυση του φυσικού αερίου ζεσταίνει και νερό το οποίο με ένα δίκτυο αγωγών το διοχετεύει στη πόλη ,στις οικοδομές.Όχι βέβαια σε όλη την πόλη αλλα σε κεντρικούς δρόμους και περιοχές.Η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή ρεύματος,αλλα παράλληλα ζεσταίνει και νερό,με ένα σπάρο 2 τριγώνια δηλαδή.Τώρα για τη κατανάλωση έχουν κάνει πλέον την ατομική τηλεθέρμανση που μετράνε πόσο ζεστό νερό μπαίνει στο σπίτι.Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω δεν έχω τηλεθέρμανση αλλα υπάρχουν πολλοι που ούτε θελουν να ακούσουν-έχω γνωστή μου που της ερχόταν κάτι 300αρια και τους έκοψε μια για πάντα- και αλλοι που είναι ευχαριστημένοι.Πάντως είναι πιο ακριβοι στις χρεώσεις από τη ΔΕΠΑ ίσως και 2πλάσια τιμή αφού στη πόλη δεν υπάρχει φυσικό αέριο ακόμα.Μονοπόλιο δηλαδη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.