Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pkak

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    pkakionis

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.371 profile views

pkak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μην απελπίζεσαι συνάδελφε. Να ασχοληθείς με την εκπαίδευση.
  2. Σε ότι αφορά τις καθηγητικές σχολές, η εγκύκλιος αυτή δεν έχει την κατηγορία ΠΕ85 (Χημικοί Μηχανικοί)!
  3. Καλησπέρα. Κάνε πρώτα μια αναγγελία έναρξης για τον ιδιωτικό τομέα εδώ: https://www.eoppep.gr/index.php/el/structure-and-program-certification/didaskontes_frontistiria/anaggeli_didaskalias_menu?fbclid=IwAR2aYkwYWCygGVhaL01vcf92SWF3OJZRlqLzjLxtnQC_E3MidWedwXHGth4#ποια-είναι-τα-δικαιολογητικά-που-πρέπει-να-συγκεντρώσετε-και-να-υποβάλλετε-για-την-αναγγελία Η ΑΣΠΑΙΤΕ για τους Μηχανικούς δεν είναι πλέον υποχρεωτική από τον ΑΣΕΠ και σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για τον δημόσιο τομέα. Οι υποψήφιοι ΟΜΩΣ που διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, προτάσσονται των υποψηφίων που δεν τη διαθέτουν στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης.
  4. Και εγώ μισθωτός από 1/1/2019 με αίτηση διαγραφής στον ΕΦΚΑ εντός 1/2019, μου έστειλαν κανονικά εισφορές μη μισθωτού παρ'ότι η εταιρεία μου έχει υποβάλει ΑΠΔ. Σε ερώτηση που τους έκανα κατά την διαγραφή μου ως ΕΕ, μου ανέφεραν ότι υπάρχει καθυστέρηση σε ότι αφορά τις αιτήσεις και ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την εκκαθάριση του 2019 (μάλλον πάμε για το 2020). Οπότε δεν πληρώνω καμία εισφορά εντός 2019, εκτός αν βγάλει εισφορές το ΕΤΕΑΕΠ για αναδρομικά του 2017 και του 2018. Σε ότι αφορά την ασφαλιστική ικανότητα, θεωρώ ότι δίνεται και μετά τις 28/02 για 1 έτος λόγω του ν.4529/2018. Παραθέτω το συγκεκριμένο κομμάτι: Άρθρο 23. Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για υγειονομική περίθαλψη. 1.α. Στον άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογενείας του χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος εφόσον: ββ)ο μη μισθωτός έχει συμπληρώσει τουλάχιστον τρεις (3) μήνες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και έχουν καταβληθεί οι απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με το ν. 4387/2016. Μιλάμε για κανονικό μπάχαλο το όλο σύστημα του ΕΦΚΑ! Κανονικά αυτά θα έπρεπε να λύνονται άμεσα. Όχι να περιμένουμε το 2020 και να τρέχουν διπλές εισφορές.
  5. Καλησπέρα. Εγώ τέλη του 2018 έκλεισα το φορολογικό μπλοκάκι και έγινα μισθωτός στην εταιρεία που είμαι από 1/2019. Σε επίσκεψη μου στο κεντρικό ΕΦΚΑ -ΕΤΑΑ για να καταθέσω την αίτηση διαγραφής από τα μητρώα μη μισθωτών, μου είπαν ότι παίρνει κάποιους μήνες για να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις! Σε ερώτηση προς το τμήμα Ασφάλισης μου είπαν ότι θα γίνει εκκαθάριση μέσα στο 2019 και εκεί θα ξεκαθαριστούν οι εισφορές. Εν προκειμένω, η εταιρεία μου υπέβαλε ΑΠΔ για τον μήνα Ιανουάριο 2019 και ο ΕΦΚΑ μου έστειλε το ελάχιστο 167,95 € χωρίς να αναγράφει ποσό στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα (αναφέρει μόνο τις καταβλητέες εισφορές). Με τις εισφορές αυτές που θα έρχονται κάθε μήνα τι θα γίνει ξέρει κανένας; Θα πρέπει να τις αγνοήσω μέχρι να περιμένω την εκκαθάριση του ΕΦΚΑ όποτε και αν είναι αυτή; Υπάρχει κίνδυνος να χάσω ασφαλιστική ικανότητα;
  6. Για ιδιωτικά έργα νομίζω έχουμε δικαίωμα υπογραφής και για μελέτες εκτός της κατηγορίας 27 που θέλει μελετητικό.
  7. Καλησπέρα. Με ΜΕΚ πτυχίο Α' μπορούμε να υπογράφουμε μελέτες επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων; Ξέρω ότι οι Μελέτες Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων κατηγορίας 27 χρειάζονται ΜΟΝΟ υπογραφή μελετητικό πτυχίο.
  8. Ξέρεις κανείς αν θα δοθεί παράταση για το Β2013;
  9. Μηδένα προ του τέλους κακάριζε...

  10. Συμφωνώ απόλυτα, το ίδιο ακριβώς έγινε και με μένα. Επομένως αναμένω μόνο τα αναδρομικά Β2013...
  11. Ακολουθώ λοιπόν και εγώ την ίδια τακτική. Πληρώνω ολόκληρο το ειδοποιητήριο του 04/2018, ανεξάρτητα αν μου βγάζει να πληρώσω 0€. Υ.Γ. Εξακολουθεί το σύστημα να με βγάζει ανασφάλιστο ενώ δεν χρωστάω τίποτα!!! Πωπω μπάχαλο!!!
  12. Πιστεύω ότι η εκκαθάριση αυτή που έβγαλε χτες ο ΕΦΚΑ για το 2017 αρκεί για να κάνουμε την δήλωση για μας που είμαστε με μπλοκάκι ακόμα.
  13. Επί του παρόντος ξέρετε πότε θα βγεί στον ΕΦΚΑ η βεβαίωση εισφορών 2017 για φορολογική χρήση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.