Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Elounda

Core Members
  • Περιεχόμενα

    928
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Elounda

  1. On 11/2/2024 at 3:47 ΜΜ, MARYKAL said:

    τι εννοειτε, τις ανεβαζω; Στο συστημα της βεβαιωσης αρθρου 30; Ξερω ειδικα για την εγκριση Σ.Α, οτι ειναι ανεξαρτητη πραξη και αντε και υπεβαλλες,  αντε και την πηρες. ΠΟΥ θα την ανεβασεις;

     

    Στο συστημα του ΤΕΕ που εκδίδεις την βεβαίωση αρ 30.Αντι να γραψεις οτι δεν απαιτείται βεβαίωση γράφεις απαιτείται και την ανεβάζεις

  2. 16 ώρες πριν, littlejulie said:

    Παρόμοια περίπτωση,

    σε ενετικό κτίσμα που λειτουργεί ως ταβέρνα, θέλουμε εργασίες άρθρου 30. Αφού πάρω την έγκριση της αρχαιολογίας ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ, μπορώ να πάω σε βεβαίωση του άρθρου 30; δεν υπάρχει φάκελος να ενημερώσω στην πολεοδομία, μόνο απόφαση κήρυξης σε ιστορικό διατηρητέο μνημείο σε υπουργική απόφαση

    Με το ΤΕΕ που είχα επικοινωνήσει είπαν βγάζεις την βεβαίωση και αναφέρεις οτι απαιτείται έγκριση,την ανεβάσεις στο σύστημα και είσαι Οκ

  3. On 2/2/2024 at 4:46 ΜΜ, Latg said:

    Αν σε πιάνουν οι εξαιρέσεις δεν είναι υποχρεωτικός ο ανελκυστήρας.
    Άρα αν έχεις 1ο όροφο με συνολικό μεικτό εμβαδόν που μετράει σε δόμηση < 70τμ  δεν έχεις υποχρέωση ανελκυστήρα.

    Για την αρχική απορία δεν το έχω αντιμετωπίσει για να βοηθήσω.
     

    Δεν είναι  υποχρεωτικός ο ανελκυστήρας ή δεν είναι υποχρεωτική η διαμορφωση ανελκυστήρα για χρηση από ΑΜΕΑ με αμαξακι?Το δεύτερο καταλαβαίνω αλλά δεν είμαι σιγουρος 100% .

     

     

    Εξαιρούνται από την υποχρέωση διαμορφώσεων για τη διασφάλιση φυσικής πρόσβασης χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου

  4. Με διόροφα (όχι μεζονέτες) εκτός σχεδίου , καθώς ανελκυστήρες είναι υποχρεωτικοί  τι κάνουμε στην περίπτωση με τις απολήξεις (απαγορεύονται) .Πως αντιμετωπίζεται? Απλά κοιτάμε με τερτίπια να μην εξαντλούμε το μεγιστο ύψος στον οροφο +απόληξη?

  5. Με την καινούργια εγκυκλιο  λέει παίρνουμε απο 2 προυπο οταν έχουμε και συμβατικο και αναλυτικό ,το μέγιστο τους.Ενα παράδειγμα δεν μπορούν να δώσουν γενικά?

  6. 1 ώρα πριν, David Winston said:

    Άντε πάλι θα κλαίνε οι δρόμοι... Μόλις ο Δήμος στρώνει με νεα άσφαλτο, θυμάται ο ΟΤΕ και ο κάθε ΟΤΕ να ξεβλαχέψει... Πετιούνται λεφτά κοροϊδίστικα. Έλεος. Στην τελική να τον υποχρέωναν να φτιάχνει ολόκληρο τον δρόμο. Μέχρι που θα φτάσει αυτό το φετίχ με την ταχύτητα του Internet, για να μη πω τίποτα άλλο?

    ο Ultra-Fast Broadband αποτελεί το μεγαλύτερο έργο τηλεπικοινωνιακών υποδομών που έχει προκηρυχθεί από την Πολιτεία στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Ευρώπη. Σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την ΕΥΔ Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

     

    Διαβάζουμε λίγο τα κείμενα πριν σχολιάσουμε 

  7. On 27/10/2023 at 9:44 ΠΜ, giorgosv said:

    Με τα ΑΔ και τα χορτολιβαδικά (ΧΧ) τι παίζει; Μεταβιβάζονται;

    Ψ2ΨΠ4653Π8-1ΥΘ.pdf

    Υπάρχει αυτό πας με το άρθρο 67 του 1979 .Τα ΧΧ έχει σημασία και αν είναι λειτουργούν κτηματολόγιο η υποκτηματογραφιση η περιοχή σού 

  8. On 25/10/2023 at 4:36 ΜΜ, aquar said:

    Μήπως να το ξανασυζητούσατε το συγκεκριμένο άρθρο που αφορά τον δασικό κώδικα; Έχω ένα χωράφι 10 στρέματα τα 5ΔΔ και τα άλλα 5ΑΑ. Για το ΔΔ δεν έκανα ποτέ αντίρρηση. Πουλάω τα 5 τα αγροτικά, ε δεν είναι κατάτμηση γεωτεμαχίου αυτό, εάν γράψει η συμβολαιογράφος ότι έχω 10 και πουλάω τα 5; Δεν δημιουργείται νέο χωράφι 5στρ. με νέο ιδιοκτήτη; Εγώ που έχω ένα χωράφι 10 στρέματα, δεν θα πρέπει να περάσω πρώτα από ΣΙΔΒΧΕ για να αποδείξω οτι όντως το δημόσιο δεν έχει δουλειά στα δικά μου 5 στρέματα ΔΔ; Άλλο να γράψει η συμβολαιογράφος ότι έχω μόνο 5ΑΑ και τα πουλάω και άλλο ότι έχω 10 (5δδ+5αα) και πουλάω τα 5. Ο δασικός κώδικας θεωρεί το δάσος δημόσιο, γι'αυτό και λέει ότι η μεταβίβαση αγροτικών κομματιών δεν αποτελεί κατάτμηση γιατί το δημόσιο ήδη έχει τσιμπήσει τα πουρνάρια. 

    ΔΑΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 86/1969 ΑΡΘΡΟ 60

     

    3. Η μεταβίβαση αυτοτελών ιδιωτικών δασοτεμαχίων που δεν συνορεύουν μεταξύ τους, καθώς και η μεταβίβαση ιδανικού εξ αδιαιρέτου μεριδίου ιδιωτικού δάσους ή δασικής έκτασης δεν συνιστά κατάτμηση. Δρόμοι, αντιπυρικές ζώνες και άλλα τεχνικά έργα που κατασκευάζονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων, καθώς και νομίμως κηρυσσόμενες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις δεν συνιστούν κατάτμηση αυτών. Η μεταβίβαση των αγροτικών εκτάσεων ευρύτερου κτήματος, στο οποίο περιέχονται και δασικές εκτάσεις, χωρίς την άδεια της παρ. 1 δεν συνιστά παράνομη κατάτμηση, ανεξάρτητα από το εάν τα τμήματα που προκύπτουν από τη μεταβίβαση είναι άρτια και οικοδομήσιμα.

    ΥΓ μετά είδα οτι το είχε ανεβάσει ο Δημήτρης
  9. 47 λεπτά πριν, st2 said:

    Για οικόπεδα που έχουν "κοπεί" μετά το 2003;;
    Τι θα ισχύει;

    Τι εννοείς? Αυτά πρέπει να είναι άρτια κατά τον κανόνα  όταν "κόπηκαν"

    @avgoust πες μού πόσα  τύφλα  έχουν δουλειά  πλάτους  3,5 και δη προ 1985.Επισης η δουλεια αυτη πρέπει να συνδέεται  με διεθνή κτλ οδό. Εγώ πάντως δεν ξέρω κανένα 

  10. Αυτα ακουγονται απο δημοσιευματα!! Στα τυφλά βαζουν δουλεία διοδου απο το 1985?!!!! 

     

    Α) Οικόπεδα που δημιουργήθηκαν από 31 Μαΐου 1985 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2003.

    Αυτά, προκειμένου να οικοδομηθούν, θα πρέπει να έχουν πρόσωπο ή να εφάπτεται το ένα εκ των ορίων τους σε μήκος τουλάχιστον 3,5 μέτρων σε οδό που:
    1ον) εμφανίζεται σε αεροφωτογραφίες πριν από τις 27 Ιουλίου 1977 και έχει πλάτος τουλάχιστον 3,5 μέτρων,
    2ον) συνδέεται με διεθνή, επαρχιακή, δημοτική ή κοινοτική οδό ή εγκαταλελειμμένα τμήματα αυτών, και
    3ον) αυτή να έχει διανοιχτεί με απόφαση κρατικού οργάνου, είτε να είναι καταχωρισμένη στα κτηματολογικά βιβλία, είτε να έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες οδοστρωσίας της από αρμόδια για τη συντήρηση και βελτίωση των οδών Αρχή, είτε οργανισμό, είτε να διέρχεται από αυτήν δίκτυο κοινής ωφελείας.

    Β) Οικόπεδα που δημιουργήθηκαν πριν από το 1985.

    Προκειμένου τα οικόπεδα αυτά να είναι οικοδομήσιμα, θα πρέπει να έχουν πρόσωπο ή να εφάπτεται το ένα από τα όριά τους σε μήκος τουλάχιστον 3,5 μέτρων σε οδό που
    1ον) εμφανίζεται σε αεροφωτογραφίες πριν από τις 27 Ιουλίου 1977,
    2ον) έχει πλάτος τουλάχιστον 3,5 μέτρων, και
    3ον) έχει διανοιχτεί με απόφαση κρατικού οργάνου, είτε είναι καταχωρισμένη με την ένδειξη «ΕΚ» (ειδική έκταση), είτε έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες οδοστρωσίας από αρμόδια για τη συντήρηση και βελτίωση των οδών Αρχή, είτε να διέρχεται από αυτήν δίκτυο κοινής ωφελείας.

    Γ) Οικόπεδα με νόμιμη δουλεία διόδου προ του 1985.

    Οικόπεδα που μπορούν να οικοδομηθούν είναι και αυτά τα οποία διαθέτουν νόμιμη δουλεία διόδου, προ του ’85, με πλάτος τουλάχιστον 3,5 μέτρων, η οποία να συνδέεται με διεθνή, επαρχιακή, δημοτική ή κοινοτική οδό ή εγκαταλελειμμένα τμήματα αυτών. Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα λεγόμενα «τυφλά» οικόπεδα, αυτά δηλαδή που δεν έχουν σύνδεση με το οδικό δίκτυο. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν υπάρχει νόμιμη δουλεία πριν από το ’85 που να πληροί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, τότε, με τα έως τώρα δεδομένα, δεν θα μπορούν να οικοδομηθούν.

  11. Σε μικρά υδατορέματα ,προσωρινή οριοθέτηση αρθ 5 παρ 2.α  σε αρχαιολογικό χώρο  εξαιρούμαστε  της διαδικασίας  του Προεδρικού Διατάγματος  ? (σύμφωνα με το Bold κάτω)

     

    2α . Στα μικρά υδατορέματα, όπως ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 1, των οποίων οι
    οριογραμμές δεν έχουν καθοριστεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, δύναται να εφαρμόζεται
    για τις περιπτώσεις του τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 4, κατ’ εξαίρεση, ύστερα από
    αίτημα του ενδιαφερόμενου για έκδοση οικοδομικής άδειας δόμησης πλησίον αυτών ή για έργα
    διευθέτησης μικρών υδατορεμάτων, η διαδικασία της προσωρινής οριοθέτησης της παρ. 2, μη
    εφαρμοζομένης της επιφύλαξης της υποπερ. 4 της Α’ και της υποπερ. 4 της παρ. Β’ της παρ. 4
    του άρθρου 3.

  12. κτηριο προ του 55 που θα γινουν επισκευες επιχρισματων δαπέδων κτλ. Συμφωνα με τον ΝΟΚ ,κακώς για εμενα, απαιτείται έγκριση Σ.Α. Ομως φάκελος άδειας κτλ δεν υπάρχει πέραν από μια  βεβαίωση προύπαρξης από ΥΔΟΜ.Στο ΤΕΕ είπαν μπαίνω στο συστημα της βεβαιωσης αρθ 30 ,αφού έχω πα΄ρει όλες τις εγκρισεις εν προκειμ΄νεω Σ.Α. , και δηλώνω οτι απαιτείται  έγκριση και τις ανεβάζω.Το θεωρώ λογικό. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?

  13. Σε προ 55  που θα γίνουν εργασίες άρθρου 30 , θα πάρω έγκριση (λόγω ΝΟΚ), δεν υπάρχει φάκελος με άδεια αλλά βεβαίωση προΰπαρξης κτηρίου προ 55 από ΥΔΟΜ. Τι ακριβώς κάνουμε; Παίρνουμε την έγκριση και την κρατάμε; 

  14. 33 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

    Προσωπικά δεν αναγράφω κανέναν τέτοιο χαρακτηρισμό στην προς μεταβίβαση έκταση. Αρκεί η δήλωση ότι δεν εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Σε μέρος του τοπογραφικού ανεβάζω το απόσπασμα κυρωμένου χάρτη με το πολύγωνο. Έχουν γίνει τόσα συμβόλαια και καμία συμβ/φος δεν ζήτησε ποτέ κάτι πέραν της υπεύθυνης δήλωσης.

    +1 Αυτό λέεω και εγώ .Είναι ομως κάποιες που μας τα γυρίζουν πίσω γιατί δηθεν δεν τα μεταγράφει η υποθυκοφυλακας.Εχω ραντεβού με την υποθυκοφύλακα για να το λήξω μια και καλή αυτό το θέμα

  15. 1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

    Δεν κατάλαβα το πνεύμα της δημοσίευσης.

    Στην Υ.Δ επί του τοπογραφικού μας σύμφωνα με το νόμο δηλώνουμε ότι η έκταση που φαίνεται στο τοπογραφικό μας δεν εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σύμφωνα με τον...αναρτημένο ή μερικώς κυρωμένο ή κυρωμένο δασικό χάρτη (επιλέγεις ανάλογα την φάση που βρίσκεται ο χάρτης) και αναγράφεις την σχετική απόφαση. Αν το γήπεδο συνορεύει με δασικές εκτάσεις επειδή πλέον έχουμε το ψηφιακό εργαλείο από τον δασικό χάρτη μπορούμε να γράψουμε και τον χαρακτηρισμό τους (πχ  δασική έκταση με χαρακτηρισμό ΑΔ, ή ΔΑ κλπ)

    Αν στην έκτασή έχεις δασικά τμήματα πως θα πας να μεταβιβάσεις; Μόνο η μη δασική έκταση θα φαίνεται. 

    Παύλο  οι Συμβολαιογράφοι απαιτούν να μπαίνει και ο Χαρακτηρισμός πχ ΑΑ-ΠΑ  (μιλάω για τοπογραφικό που δεν είναι δασική έκταση()κτλ.Αυτό που λέω είναι ΔΕΝ προκύπτει από κάπου.Οφείλουμε μονο να γράφουμε αν είναι δασικό η όχι.Τα υπόλοιπα  που αφορουν  αν είναι η έκταση  ΑΑ ή  ΠΑ αν θελει κανείς να τα βάλει είναι δικό του θέμα αλλά οχι υποχρεωτικά

  16. Καλημέρα,

     Καθώς έχει ανακύψει ένα θέμα με την δήλωση περί δασικού Χάρτη αναφέρω τα εξής και αν έχει κάποιος συνάδελφος κάποιο έγγραφο σχετικά ας το αναφέρει:

    Οι συμβολαιογραφοι ζητάνε στο τοπογραφικό , ας πούμε ένα μη δασικό με διάφορες ζώνες πχ ΑΑ-ΠΑ , να αναγράφουμε  τον πλήρη χαρακτηρισμό. Η νομοθεσία ,και το πρότυπο τοπογραφικό εκτός σχεδίου του υπουργείου  αναφέρει ''

    Νομος 3889/2010 αρθρο 20 παρ 6

    6. Δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του δασικού χάρτη είτε είναι αναρτημένος είτε κυρωμένος μερικά ή ολικά, παρέχεται σε κάθε δημόσια αρχή μέσω του ειδικού διαδικτυακού τόπου της παρ. 11 του άρθρου 13. Αν απαιτείται από κείμενες διατάξεις, εξαιρουμένης της διάταξης της παρ. 4, η βεβαίωση του δασικού εν γένει ή μη χαρακτήρα έκτασης ενώπιον του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των υπηρεσιών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (Α’ 65), όπως εκάστοτε ισχύει, αυτή πραγματοποιείται με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (A’ 75) επί του τοπογραφικού διαγράμματος, που αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο από τον συντάκτη του. Στη δήλωση αναφέρεται υποχρεωτικά αν ο χαρακτηρισμός της έκτασης ως δασικής ή μη έχει προσωρινή ή οριστική ισχύ, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο δασικός χάρτης 

     

    ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ_ΕΚΤΟΣ_ΣΧΕΔΙΟΥ (1) (1).pdf

     

    Πουθενά λοιπόν δεν προκύπτει οτι πρέπει να γραφουμε τι είναι το κάθε τμημα (ΑΑ-ΠΑ κτλ) αλλα αν η έκταση εμπίπτει σε δασικές εν γένει η οχι.

    Υπάρχει κάποιο έγγαρφο το οποίο να μας υποχρεώνει να κάνουνε αυτά που ζητάνε οι συμβολαιογράφοι  ?Φανταστειτε στ τοπογραφικό να έχεις 20 τμηματα (μπαινοβγαινει η γραμμή ορίου) ΑΑ-ΠΑ-ΑΑ  ενός δύο κτλ τετραγωνικών .Ασε που καμμιά φορά εκ παραδρομής γινονται λάθη αν έχει τοσα πολλά

  17. On 10/8/2023 at 3:27 ΜΜ, Didonis said:

    πρέπει πρώτα να καταλάβεις ότι όπως το περιγράφεις το κτίριο σου δεν είναι νόμιμα υφιστάμενο

    Αν έχεις από Πολεοδομία έγκριση Νόμιμου περιγράμματος προ 55 και δεν έχει αλλάξει τότε θα μπορούσε να νοηθεί νόμιμα υφιστάμενο.

    Οπότε πριν απ αυτό έστω δεν μπορείς να εκδόσεις ΕΕΜΚ

    Δες τις επισημάνσεις του Παύλου

     

    (και ναι εσύ απαιτείς απαντήσεις αλλά δεν απαντάς σε ερωτήσεις και τα ανακαλύπτουμε ένα ενα.)

    Τέσπα.... εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω. Πράξε όπως νομίζεις. Δική σου η ευθύνη στην τελική.

    Τι σχέση έχει το νομιμο περίγραμμα με το νομιμως υφιστάμενο?Εκτος αν εννοείς κάτι άλλο

    ΝΟΚ:

    Άρθρο 23 - Υφιστάμενα κτίρια (ΕΚΤ,ΟΙΚ)
    1. Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο :
    α) αν έχει ανεγερθεί με νόμιμη άδεια ή αναθεώρηση και σύμφωνα με τους όρους αυτής,
    β) αν έχει νομιμοποιηθεί με το εδάφιο 5 της παραγράφου 8 του άρθρου 8 του ν.1512/1985 ή την παράγραφο 3 του άρθρου 22 του ν.1577/1985, όπως τροποποιήθηκε με το ν.2831/2000 ή την παράγραφο 2 του άρθρου 26 του ν.4014/2011,
    γ) αν προϋπήρχε της έγκρισης του σχεδίου πόλης και συγχρόνως οποιουδήποτε κανονισμού δόμησης στην περιοχή προ της δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος της 23.10.1928 για τις εκτός σχεδίου δόμησης περιοχές και προ της δημοσίευσης του ν.δ. της 16.8.1923 για τις εντός σχεδίου περιοχές,
    δ) Αν προϋφίσταται του β.δ. της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν.1337/1983 ή εξαιρέθηκε οριστικά, σύμφωνα με διατάξεις ρύθμισης, τακτοποίησης ή αναστολής επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων 

     

    ΕΕΜΚ

    Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται :
    α
    ) σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και σε οικόπεδα ή γήπεδα εφόσον :

     

    Για εμένα μπορείς να βγάλεις οποιαδήποτε ΕΕΜΚ δικαιολογείται για λόγους υγειινής και συντηρησης + περίφραξη σε μη άρτια ή σε μη οικοδομήσιμα.Οπως είπε και ο Πάυλος ναι μεν το άρθρο 30 εχει περιπτωσεις αλλά δεν έχει πχ τα ικριώματα  κτλ κτλ .  Στέγαστρα κτλ δεν μπορείς αν δεν έχεις αρτιο και οικοδομήσιμο 

     

  18. On 28/6/2023 at 8:34 ΜΜ, kan62 said:

    Προφανώς. Εκεί αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει ότι το ΑμεΑ θα μένει μόνο στον ισόγειο χώρο εξασφαλίστηκε η προσβασιμότητα. Αν πάλι θέλει να πάει σε όροφο έχει και τη δυνατότητα να βάλει καρεκλάκι στη σκάλα.

    Θεωρώ πως με τον παλιό κτηριοδομικό θα μπορούσες να βάλεις καρεκλακι και στο Κ/Χ κλιμακοστάσιο τωρα ομως απαιτείται ασανσερ υποχρεωτικά .Αυτό αν μπορώ να βρω μια διαφορα

  19. 12 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Λεβέντες καλημέρα,

    Είναι άλλο "πράγμα" τα πειθαρχικά παραπτώματα κι άλλο οι ποινικές και αστικές διώξεις!!!! Δηλαδή, δεν πολυενδιαφέρει το αν σε κάνει ντα το ΤΕΕ, αλλά το τι θα πει ο εισαγγελέας και το δικαστήριο για τις αστικές και ποινικές ευθύνες....

    Καλημέρα,

    Αυτό  λέμε .Χωρίς όμως  ποινική καταδίκη  δεν νομίζω να έχεις αστική. Το θέμα είναι όπως λες και συ  τι θα πει το δικαστήριο. Ας πούμε ότι  πριν 20 χρόνια  είχες δώσει μια βεβαίωση  και βρέθηκε τώρα φάουλ ,έχεις  ποινική ευθύνη?Δεν νομίζω. Αυτό  είναι πρόσφατο δεν τα λένε λάθος  από την πλευρά των αποκλίσεις πχ να πάει στο 5% (έτσι και αλλιώς με τον 4178 και 4495 μπορούσε να μεταβιβαστει  ΚΑΤ3  και να τακτοποιησει εκ των υστέρων).Τις απόψεις  μου τις είπα .Βαρύ  Πελεκυ  σε αυθαίρετα μετά  το 2011 που δηλώθηκαν, βαρυ Πελεκυ  σε "λάθος" ΤΖ σε απόκρυψη  χωρών πάνω από πχ 15 τμ(το 15 το λέω  λόγω των αποθηκων).Για τα λάθη  ,που αφορούν πολεοδομικες παραβασεις  2η ευκαιρία (και τελευταία).Δεν νομίζω να διαφωνούν πολλοί με αυτά 

     

    https://ecopress.gr/metavivaseis-nomothetiki-rythmisi-gia/

  20. Παραθέτω την ανάλυση του @dimitris GM.Επίσης  στο ίδιο ποστ υπήρχε μια απόφαση  που κάτι έλεγε αλλά τώρα είναι  με πληρωμή το site που κάνει λινκ. Τεσπα   δεν είμαι νομικός για να ξέρω τι και πως παραγραφεται αλλά είναι ξεφτίλα στο επάγγελμα  μας να βάζειςσε ένα τσουβάλι λάθος για 20 πόντους και λάθος για  20 μέτρα πχ:

    Άρθρο 13

    Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

    Το άρθρο 286 του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται

    ως εξής:

    «Άρθρο 286

    1. Όποιος κατά την εκπόνηση μελέτης ή τη διεύθυνση

    ή την εκτέλεση οικοδομικού ή άλλου ανάλογου έργου

    ή κατεδάφισης ενεργεί παρά τους κοινώς αναγνωρι−

    σμένους τεχνικούς κανόνες, τιμωρείται: α) με φυλάκιση

    από ένα έως πέντε έτη και χρηματική ποινή αν από την

    πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, β) με

    κάθειρξη έως δεκαπέντε έτη αν στην περίπτωση του

    στοιχείου α ́ η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά

    σωματική βλάβη, γ) με κάθειρξη από δέκα ως δεκαπέντε

    έτη αν στην περίπτωση του στοιχείου α ́ η πράξη είχε

    ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου, και με κάθειρξη ισόβια

    ή πρόσκαιρη από δεκαπέντε έως είκοσι έτη αν είχε ως

    αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

    2. Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παρα−

    γράφου παραβιάζει από αμέλεια τους κοινώς αναγνω−

    ρισμένους τεχνικούς κανόνες ή προκαλεί από αμέλεια

    τη δυνατότητα κινδύνου τιμωρείται με φυλάκιση έως

    δύο έτη ή χρηματική ποινή.

    3. Η παραγραφή των εγκλημάτων της παραγράφου 1

    στοιχεία β ́ και γ ́ αρχίζει από την επέλευση του θανάτου

    ή της βαριάς σωματικής βλάβης και πάντως δεν μπορεί

    να υπερβεί τα είκοσι πέντε (25) έτη από την παραβίαση

    των κανόνων

    ----------------------------------

     

     

    δλδ μονο για το β' και γ' ισχυει η 25ετια..

     

     

    για το α' και για το "2" ισχυει η συνηθης παραγραφη...

  21. 15 λεπτά πριν, avgoust said:

    Το άρθρο 286 είναι για όποιον   "  ..κατά την εκπόνηση μελέτης ή τη διεύθυνση ή την εκτέλεση οικοδομικού ή άλλου ανάλογου έργου ή κατεδάφισης ενεργεί παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες.."
    καμία σχέση με δηλώσεις 4495 και ΗΤΚ.

    Τώρα , για τα δικαστήρια που λέτε γενικότερα , σήμερα αν υποβάλεις στο πρωτοδικείο , θα πάρεις δικάσιμο μετά από 3 χρόνια. Αρα παίζει δυνατά και η παραγραφή.

    Αλλά και παραγραφή να μην είχες , βάλε αναβολές , βάλε εφέσεις  , τρέχα γύρευε.
    Ο ιδιοκτήτης να μεταβιβάσει το ακίνητο θέλει.

    Δεδομένων λοιπόν  των ασαφειών και των αλλεπάλληλων αλλαγών της νομοθεσίας πρέπει κάτι να γίνει νομοθετικά. Οι μισοί μηχανικοί διαφωνούνε με τους άλλους μισούς για σειρά θεμάτων στις δηλώσεις ειδικά από τότε που μπήκε η ΗΤΚ . Επίσης πολλές διορθώσεις οφείλονται στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

    Πρέπει λοιπον να δοθεί η δυνατότητα για μικρής σημασίας αλλαγές στις δηλώσεις αυθαιρέτων και στις ΗΤΚ να μην απαιτείται διόρθωση συμβολαίου.

    Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λές. Θεωρώ οτι τα περιλαμβάνει όλα η φράση 

    κατά την εκπόνηση μελέτης ή τη διεύθυνση ή την εκτέλεση οικοδομικού ή άλλου ανάλογου έργου ή κατεδάφισης ενεργεί παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες

    ας μας πέι και ένας νομικός την άποψη του βέβαια αλλά έτσι που το λές εσύ  φέρουμε εις αεί για οποιαδήποτε βεβαίωση (ασχέτως ΗΤΚ ή 4495 4178 4014) ?Θεωρώ η ΗΤΚ και 4495 και βεβαιώσεις γενικά παραγράφονται στα 8 χρόνια

    Στο τελευταίο συμφωνώ είτε δοθηκε βεβαιώση είτε τακτοποίηση +βεβαιωση λαθος αρκεί να μην ξεφύγει το θέμα. Για αυτό λέω μόνο πολεοδομικές παραβάσεις  όπως περιγράφονται στον 4495 στο σύνολο τους χωρίς ακυρότητα συμβολαίου

     

  22. On 14/6/2023 at 7:31 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Δημήτρη καλησπέρα...

    Σαχλαμάρες λένε και οι δύο (Ρούσκας και Στασινός)! Προφανώς δεν προκύπτει απολύτως τίποτα από το σύστημα του ΤΕΕ, ούτε και πρόκειται!!! Δηλαδή, αν μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί π.χ. 500.000 Βεβαιώσεις για μεταβιβάσεις, ουδείς γνωρίζει ποιές είναι άκυρες και ποιές νόμιμες!!! 

    Μια όμως είναι η λύση και την γνωρίζουν άπαντες!!! Αλλά τηρούν σιγή ιχθύος ή στο πίσω μέρος του μυαλού τους πάνε να βρουν άλλου είδους λύση (π.χ. να κουκουλωθούν κ.λπ.)! Ο τωρινός ιδιοκτήτης που ανακαλύπτει ότι, αγόρασε με "μούφα" βεβαίωση, να στραφεί νομικά εναντίον του προηγούμενου ιδιοκτήτη και του εκδότη (της βεβαίωσης) μηχανικού, ζητώντας αντιστροφή της αγοραπωλησίας, αποζημίωση κι όποιον πάρει η μπόρα κ.λπ.

    Όταν λοιπόν αρχίσει (έχει αρχίσει) αυτό το πανηγύρι, τότε θα αρχίσουμε να μετράμε (κι εμείς κι αυτοί) και θα δούμε που θα σταματήσουμε... Μέχρι τότε ο καθένας μπορεί ελεύθερα να σαχλαμαρίζει ασυστόλως....

    Για τα bold  μην βάζεις και το χέρι σου στο ευαγγέλιο ,υπάρχει η παραγραφή του αδικήματος τόσο από το ΤΕΕ(https://news.b2green.gr/3247/αλλαγές-στο-πειθαρχικό-των-μηχανικών     :

    Άρθρο 196

    Με το άρθρο 196 ορίζεται η προθεσμία παραγραφής των πειθαρχικών παραπτωμάτων στα πέντε χρόνια από την τέλεση τους, η οποία αναστέλλεται όταν υποβάλλεται αναφορά και εκκινεί η πειθαρχική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η αναστολή δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) έτη έως την έκδοση πειθαρχικής απόφασης από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Τέλος, προβλέπεται ειδική ρύθμιση για τα πειθαρχικά παραπτώματα που αποτελούν και ποινικά αδικήματα, τα οποία παραγράφονται μετά την πάροδο ενός (1) έτους από την έκδοση αμετάκλητης απόφασης του ποινικού δικαστηρίου ή αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος.)

     όσο και από το ποινικό

    Το πρόβλημα είναι η ακυρότητα του συμβολαίου για τους συμβολαιογράφους. Προσωπικά αν θέλετε την άποψη μου είναι 

    1) Ξέσκισμα σε όσους δήλωσαν αυθαίρετο μετά το 2011 

    2) Ξέσκισμα σε οσους δήλωναν με πχ ΤΖ αντι 2000  με 500 κτλ και ''παρέλειψαν''  πάνω από 15 τμ εμβαδού αυθαιρεσίας  ή  παραπάνω από κάτω  --βλέπε κάτω 3)--  

    3)Διορθωτικός μηχανισμός για λάθη και ΄΄λαθη''  ----> που πλέον είναι πολεοδομικές παραβάσεις (σύμφωνα με τον 4495 πχ εως 10% ΔΚ ,ΕΕΜΚ,ΚΑΤ 3 κτλ κτλ)

  23. 5 ώρες πριν, tetris said:

    Αφού τα όρια (πραγματικό και κτηματολογίου) ταυτίζονται, μόνο το VST

    Θα συντάξετε δύο (2) ΚΗΔ. Το τοπογραφικό διάγραμμα (ΤΔ) που θα συνοδεύει τη συμβολαιογραφική πράξη (1ο ΚΗΔ) και το Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών για πράξη (ΔΓΜ) που θα συνοδεύει την αίτηση καταχώρισης της συμβολαιογραφικής πράξης στο Κτηματολογικό γραφείο (2ο ΚΗΔ).

    Η απάντηση  του help desk

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.