Jump to content

Elounda

Core Members
 • Posts

  798
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by Elounda

 1. On 13/11/2021 at 10:32 ΜΜ, Raniak20 said:

  Καλησπέρα,

   

  τα πολυγωνα του δασικού χάρτη (forestsuspesion) πως τα κατεβάζουμε;

  Ανατρέξτε πίσω  στο παρών θέμα, υπάρχουν λινκ.Ειναι σε μορφή shp files τα οποία θα πρέπει να τα μετατρέψετε σε dxf/dwg

 2. On 7/10/2021 at 10:43 ΜΜ, Pavlos33 said:

  Aυτό ακριβώς θεωρώ, αλλά με τις υπηρεσίες του κράτους ποτέ δεν ξέρεις τι έκπληξη  μπορεί να συμβεί.

  Και ΑΑ με σημείωση ΑΝ υπάρχουν σε κάποιες περιοχές. Σε αυτά γίνεται αίτηση ''θεραπείας'' αποχαρακτηρισμού από ΑΝ ,σύμφωνα με την δασών, όχι ηλεκτρονικά και ανά πάσα στιγμή σε τηλεφωνική επικοινωνία

  image.thumb.png.ced356668dc8e253e41f589a6c4177af.png

 3. Σε αρχαιολογικό χώρο(Οχι ζωνες Α,Β απλά αρχαιολογικό χώρο) ,Ο.Ι. με παραβάσεις ΚΑΤ3   τι δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουμε? Ο νόμος λέει μόνο Τεχνική έκθεση στην ΚΑΤ3  .Προκύπτει από κάπου ότι πρέπει να κάνω κάτοψη και τομή?

 4. Άρτιο και οικοδομησιμο  το οικόπεδο-γήπεδο πχ Αλλιώς πρέπει να δικαιολογησεις ότι η ΕΕΜΚ αποσκοπεί σε εργασίες συντήρησης και υγειινης για τα αυθαίρετα η για νομίμως υφισταμενα σε μη άρτια η άρτια μη οικοδομησιμα κτλ

 5. 1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

  Άσχετο με τις καθυστερήσεις, αλλά υπάρχει αμοιβή στα μέλη του Σ.Α;

   

  Ρητορική ερώτηση?Στους ιδιώτες ναι στους δημόσιους να σου πω δεν ξέρω. Πάνω απ όλα όμως ηθική ικανοποίηση....Πέρα από την πλάκα προσπαθούν τουλάχιστον στην περιοχή μάς δεν έχουμε κανένα παράπονο 

 6. On 15/10/2021 at 10:17 ΜΜ, Giorgos1987 said:

  Τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της συντήρησης σε όλα τα κτίρια της ελληνικής επικράτειας, σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες, κατασκευαστικά λάθη και τα ακραία καιρικά ή φυσικά φαινόμενα, θα προκαλέσουν την εμφάνιση αρκετών τέτοιων συμβάντων τα επόμενα χρόνια δυστυχώς. Το ότι δεν υπήρξε νεκρός ήταν απλά θέμα τύχης.

  Ακριβώς το πως τι ποιος θα το βρούνε on site .Οι από κάτω πλέον δεν θα κοιμούνται το βράδυ αν δεν ελεγχθεί και το δικό τους πλέον προβολος πλακα .Η υπερστατικοτητα έχει το φιλότιμο και όχι το μπετο 

 7. Σε προ 55 (νομίμως υφιστάμενο δλδ)  σε οικόπεδο αρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο .Επιτρέπεται η έκδοση ΕΕΜΚ? Συμφωνα με τον νομο πρεπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.Αν εγώ πω οτι γίνεται για ασφάλεια και υγειινή είμαι καλυμμένος σωστά? Μιλάω για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επιχρίσματα με Ικριώματα.Επίσης Ταυτότητα κτηρίου χρειάζεται άπαξ και θα υπάρχει επίβλεψη?Το ΤΕΕ είχε απαντησει όπου χρειάζεται επίβλεψη ΝΑΙ ,κανένας άλλος έχει άλλη ενημέρωση?

   

   

 8. On 12/7/2021 at 12:47 ΜΜ, Didonis said:

  υπάρχουν επαγγέλματα που απαιτούν άδεια λειτουργίας οπότε συχνά πυκνά εκεί εμπλέκονται και ζητήματα χρήσης. Τα Τεχνικά γραφεία ΑΚΟΜΑ όχι. (αν και θα έπρεπε)

  Επικουρικά... να σε ρωτήσω... σου έρχεται εσένα πελάτης και σου ζητάει να κάνεις αλλαγή χρήσης. Τι κάνεις του λες.... άστο βρε αδερφέ δεν χρειάζεται ?? Τσάμπα τα έξοδα που θα κάνεις για να με πληρώσεις

   

   

    εδιτ

  ότι χρήση θα ενοικιαστεί .... 

   

  Με την επιφύλαξη των μεταβατικων διατάξεων του κάτωθι ΠΔ  Μονιμη κατοικία=Γραφείο αλλιώς οχι

  image.thumb.png.730410d7113852698d47e16549b238a9.png

 9. On 30/8/2021 at 2:22 ΜΜ, desptsouk said:

  Καλησπέρα

  μετά την εγκύκλιο της 28/07 βλέπω δεν υπάρχουν μηνύματα... Ψάχνω όμως μια βοήθεια σχετικά με το πώς θα επιλέξω κατηγορία 1 ή 3 για μια άδεια.

  Συγκεκριμένα, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να δώσει μια διευκρίνηση σχετικά με άδεια αλλαγής χρήσης σε κτίριο εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και όμορο με διατηρητέο. Συγκεκριμένα θα γίνει αλλαγή χρήσης τμήματος της κατοικίας σε χώρο στάθμευσης (για την εξυπηρέτηση της κατοικίας) και ταυτόχρονα θα γίνουν και εργασίες επισκευής όψεων (οι οποίες καλύπτονται και από ΕΕΔΜΚ του άρθ. 29 του Ν.4495/2017).

  Εμπίπτει στην κατηγορία 1 ή στην 3; Παραθέτω και το απόσπασμα της εγκυκλίου για το οποίο θα ήθελα διευκρίνιση αν κάποιος έχει καταλάβει καλύτερα.
   Στην Κατηγορία 1 τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών, εμπίπτουν :
  α) περιπτώσεις ανέγερσης ή προσθήκης σε οικόπεδα ή γήπεδα εντός αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων (παρ. ιζ), καθώς και
  β) κατασκευές και εργασίες σε μνημεία χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (παρ. ε).
  Στην έννοια των μνημείων, εμπίπτουν και οι περιπτώσεις εργασιών σε οικόπεδα ή γήπεδα που είναι όμορα σε κηρυγμένα διατηρητέα κτίρια ή μνημεία, καθώς και κατασκευές και εργασίες σε κτίρια που βρίσκονται εντός τμημάτων πόλεων ή οικισμών που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία, ή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
   Αντιθέτως, δεν εμπίπτουν στην Κατηγορία 1 περιπτώσεις :
  α) ανέγερσης ή προσθήκης κατ’ έκταση σε οικόπεδα ή γήπεδα που δεν βρίσκονται εντός χαρακτηρισμένων αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων, ακόμη και εάν υφίσταται υποχρέωση ελέγχου των εκσκαφών από την αρχαιολογική υπηρεσία, λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
  β) οι περιπτώσεις αλλαγής χρήσης νομίμως υφιστάμενων κτιρίων ή αυτοτελών οριζόντιων / κάθετων ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   

  Να σε ρωτήσω κάτι άσχετο, γιατί δεν πάει η αλλαγή χρήσης με ΕΕΔΜΚ|? Έχεις κάτι από αυτά του ΝΟΚ?Η θέση στάθμευσης είναι από κάπου υποχρεωτική η γίνεται αυτοβούλως?

  1. Μεταβολή της χρήσης του κτιρίου ή μέρους του επιτρέπεται, υπό την επιφύλαξη των οριζομένων στις επόμενες παραγράφους, μόνον αν η νέα χρήση προβλέπεται από τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις. Εάν από τη μεταβολή επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή των τεχνικών - μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης και ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη.
  2. Χώροι για τους οποίους έχει χορηγηθεί Άδεια Δόμησης με συγκεκριμένη χρήση, μπορούν να μεταβάλουν τη χρήση τους, εφόσον η νέα χρήση προβλέπεται από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και δεν επέρχονται αλλαγές της παρ.1 του παρόντος άρθρου. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου και δεν απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης.

 10. IMG-53328bd523052cd0790a681cfe090bc1-V.thumb.jpg.2a044165b81e5b5d9f2134eed95b2947.jpg

   

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα για χαλαρά εδάφη και σεισμικές επιταχύνσεις. Βλεπετε πως οι ορεινοί όγκοι -βράχοι- περιόρισαν το φαινόμενο στις ισόσειστες. Το Ηράκλειο την γλίτωσε λόγω απόστασης αλλιώς θα θρηνούσαμε πολλά θύματα

 11. Και μετά από πολύ καιρό ρωτάω και γώ  επιτρέπεται η δόμηση οταν δεν υπάρχουν ειδικές διατάξεις όπως σε κάποια κάτω στην εικόνα? Αυτο το 254 του ΝΔ86/1969  έχει να κάνει με σκύλους και κυνήγια  εκτροφεία κτλ και έχει και αυτό

  6. Εντός των καταφυγίων άγριας ζωής απαγορεύεται η θήρα κάθε θηράματος και κάθε είδους της άγριας πανίδας, η σύλληψη κάθε είδους της άγριας πανίδας για μη ερευνητικούς σκοπούς, η καταστροφή κάθε είδους ζώνης με φυσική βλάστηση, η καταστροφή των ζωντανών φυτοφρακτών, η αμμοληψία, η απστράγγιση κα αποξήρανση ελωδών εκτάσεων, η ρύπανση των υδατικών πόρων και η ένταξη έκτασης καταφυγίου άγριας ζωής σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό. Η εκτέλεση έργων ή εργασιών και ιδίως, αλιευτικά έργα, έργα αναδασμού, τουριστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατασκηνώσεις, λατομεία, μεταλλεία και δρόμοι εκτελούνται αφού προηγουμένως έχει υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τύπου Α` και έχει χορηγηθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων.  Κατ` εξαίρεση επιτρέπεται η σύλληψη ειδών της άγριας πανίδας και η μεταφορά τους προς εμπλουτισμό άλλων κατάλληλων περιοχών μόνον από τη Δασική Υπηρεσία.

   

   Σε συνδυασμό  με αυτό

  β) Μέσα στα καταφύγια άγριας ζωής απαγορεύονται η θήρα, οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, η αλιεία, η σύλληψη της άγριας πανίδας, η συλλογή της άγριας χλωρίδας, η καταστροφή ζώνης με φυσική βλάστηση με κάθε τρόπο, η καταστροφή των φυτοφρακτών, η αμμοληψία, η αποστράγγιση, η επιχωμάτωση και αποξήρανση ελωδών εκτάσεων, η ρύπανση των υδατικών συστημάτων, η διάθεση ή απόρριψη αποβλήτων, η ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, η διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων, καθώς και η υπαγωγή έκτασης του καταφυγίου σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό. Επιτρέπεται η εγκατάσταση παρατηρητηρίων της άγριας πανίδας.

   

  Αρα επιτρέπεται  μάλλον η δόμηση

   

  image.png.601b51b0d43732e270361060eabb7e1a.png

 12. Τώρα πλέον θα έχει δυνατότητα ο Δήμος να αναγνωρίζει δρόμους εκτός σχεδίου, πρόσφατο φεκ, οπότε όλα θα λυθούν  ........Όσο για το οικόπεδο θα γράψω άρτιο μη οικοδομησιμο καθώς δεν έχει πρόσωπο σε κον8χρηδτο δρόμο πλάτους 4 μέτρων.Ετσι είναι γενικό και δεν σημαίνει ότι δεν έχει πρόσωπο σε κάποιο κ/χ απλά ο κ/χ δεν έχει πλάτος  4 μ

 13. Καλησπέρα Παύλο,

   Σε αντίστοιχη περίπτωση έχω πάρει βεβαίωση από την ΤΥ του Δήμου σε άλλο οικόπεδο σε συνεννόηση με την ΥΔΟΜ .Οπότε το δέχονται ,συμφωνώ οτι είναι ένα έγγραφο απλό παρά ταύτα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αλλού οπότε το ακολοθούν.

  Δεν πάω για Ο.Α. τοπογραφικό κάνω.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι στην 651 αν γράψω οικοδομήσιμο καθώς δεν ορίζεται κάτι άλλο.Καταλήγω οτι μάλλον θα γραψω μη οικοδομήσιμο ,κυρίως λόγω του πλάτους (με βγάζει λίγο από την δύσκολη θέση όσο ναν ναι)

 14. Καλησπέρα,

   Θα ηθελα την Γνώμη σας.Οικόπεδο εντός οικισμού <2000   το οποίο έχει προσωπο σε ΑΓΡΟΤΙΚΟ δρόμο ,δρόμος που είναι ταυτόχρονα και όριο οικισμού.Αγροτικός λέω γιατί αναφέρεται Αγροτικός στο ΦΕΚ οριοθέτησης βρισκομαι μεταξύ στα σημεία 16-17.Ο δρόμος αυτός είναι μεταβλητού πλάτους οριοθετημένος με ξερολιθίες και στις δύο πλευρές του και δεν έχει πλάτος 4,00 εκεί που έχω πρόσωπο. Η ερώτηση έχει να κάνει αν είμαι οικοδομήσιμος για να γράψω στο τοπογραφικό.  Γιατί τα 4 μ αναφέρονται σε κοινοτικούς δρόμους σύμφωνα με το πδ 85. Στο έγγραφο της ΠΕΧΩ Κρήτης δεν αναφέρει πλάτος, ο αγροτικός είναι συνέχεια του οδικού δικτύου όπως λέει το έγγραφο(και στο ΦΕΚ οριοθέτησης αναφέρει την συμβολή -συνέχειαα σημείο 18) όποτε το μόνο μου ερώτημα είναι αν απαιτείται πλατος 4 μέτρα η όχι

  image.png.a7260e84fdd825a3d0ab42fc9db20cca.png

  Εγγρ ΠΕΧΩ Κρητης 3262 26-08-2004 Τεμνομενο οικοπεδο απο οριο οικισμού και προσωπο σε δρόμο.jpg

 15. Έχω αρτιο κατά παρέκκλιση σε οικισμό  70 τμ.Διπλα υπάρχει άρτιο κατα παρέκκλιση (συγγενικο)  600 τμ (οικισμός με το πδ 81 αρτιοτητα πριν 81 300τμ).Θέλω να αγοράσω τα 100 τμ μιας και στον άλλο δεν δίνουν ΣΔ (max400).Σύμφωνα με το έγγραφο που ποσταρα(ΓΝΩΜ 326/77 ΝΣΚ) πριν επιτρέπεται, οπότε αυξανω την δομηση μου κατά τα λεγόμενα της κουβέντας μας σωστά?

 16. Οκ.Μονο για τα εκτός (ασχετα με τον 4759) υπήρχε. Το ίδιο ισχύει,ΣΔ επι του συνολουκαι αν το κατα παρέκκλιση οικόπεδο μου "πάρει " τμημα από κατά παρέκκλιση η κατά κανόνα άρτιο αφού σύμφωνα με έγγραφο επιτρέπεται να γίνει αυτό το "πάρε δώσε "(και δεν επηρεάζει τις αρτιοτητες  των οικοπέδων τα οποία χάνουν το τμήμα)

 17. Τα ξέρω όλα αυτά, τα έχω .Αυτά  σχετικά  με την βελτίωση αρτιότητας ως προσ την θέση αφορούν τα εκτός μεν αλλα εγώ ρωτάω για εντος (οικοπεδα) για τον ΣΔ αν υπάρχει κάτι ξεκαθαρο .Ναι γράφουν ότι μπορείς να τα συνενώσεις για βελτίωση αρτιότητας. Η βελτίωση αρτιότητας όμως μπορεί να είναι ως προς την θέση κτλ.Οποτε το ερώτημα, επανέρχομαι,  είναι απλό. Κατα την συνενωση αρτιων κατά παρέκκλιση συνεχόμενων οικόπεδων, ή συνενωση αρτιου κατα παρέκκλιση  με μη αρτιο  ο ΣΔ  θα είναι επι του ενιαίου οικοπεδου?

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.