Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

jmarn

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

jmarn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, ψάχνοντας το θέμα γιατί θέλω να τοποθετήσω σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου κάτι αντίστοιχο, θα ήθελα να ρωτήσω τί κάνατε τελικά...
  2. ΦΕΚ580Δ (ΔΙΑΤΑΓΜΑ 14/27-7-99) Αρθρο 322 παρ.3 β) Επιτρέπεται η επέκταση του υπόγειου χώρου του κτιρίου και κάτω από τον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, εκτός από το χώρο προκηπίου με την προϋπόθεση ότι το σύνολο του επεκτεινόμενου υπόγειου χώρου, στον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου καθώς και ποσοστό 40% τουλάχιστον του υπόγειου χώρου που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης 1 Ββ του άρθ. 248 διατίθενται αποκλειστικά ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο σύμφωνα με τα παραπάνω επεκτεινόμενος χώρος υπογείου δεν προσμετρείται στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου. Στις εκτός σχεδίου περιοχές και για την περίπτωση ανέγερσης κτιρίου κατοικίας σύμφωνα με το άρθ. 167, όπως ισχύει, δεν εφαρμόζονται οι παραπάνω διατάξεις. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κτιρίων σε εκτός σχεδίου περιοχές ο δυνάμενος να επεκταθεί στο υποχρεωτικό ακάλυπτο τμήμα του γηπέδου χώρος του υπογείου δεν μπορεί να καταλαμβάνει επιφάνεια μεγαλύτερη του μεγίστου επιτρεπομένου κατά χρήση ποσοστού καλύψεως, όπως προβλέπεται από το κεφάλαιο Η του Μέρους II. Νομίζω πως με καλύπτει...τί λέτε? (αρκεί τελικά η οροφή του υπογείου που θα σχεδιάσω να είναι στο -1,00μ. από το έδαφος.)
  3. άρθρο 11 ΝΟΚ 6θ (Υπόγειοι όροφοι για την εξυπηρέτηση χώρων στάθμευσης ανεξάρτητα χρήσης κτιρίων) Βέβαια, μόνο το 1ο υπόγειο θα είναι χώρος στάθμευσης, το 2ο θα είναι αποθήκη Δόμηση έχω αρκετή, θα μπορούσα να το προσμετρήσω, αλλά νόμιζα πως δε μετράει... Επίσης δεν ξέρω αν έγινε αντιληπτό πως το υπόγειο αυτό είναι αναξέρτητο κτίριο, δεν θα συνεχίζεται από πάνω με ισόγειο, παρά μόνο με την απόληξη του κλιμακοστασίου. δεν θα κατασκευαστεί στεγασμένη πλατφόρμα ανελκυστήρα, θα υπάρχει ράμπα.
  4. Συνάδελφε @ΚΑΝΑ η άδεια θα είναι προσθήκη κτιρίου αποθήκης και σε ένα άλλο σημείο του γηπέδου θέλω να κάνω προσθήκη κτιρίου υπογείων (θα το μετρηθεί στην κάλυψη και το υπόγειο...)
  5. Δηλαδή από ότι κατάλαβα, δεν μπορώ να εισέλθει το κτίριο υπογείου στο Δ ? (σε ένα πολύ μικρό τμήμα εισέρχεται, κατά 3μ.) Ούτε να προεξέχει από το έδαφος 1,20, παρά μόνο 0,80μ.? Οι όροι δόμησης είναι σύμφωνα με το ΦΕΚ 1085Δ /96 και το ΦΕΚ 6-4-87 Δ 303 (με καλυψη 30% ως βιομηχανικό κτίριο +10% για χώρους αποθηκών...) το Δ = 10 μ. προκύπτει από τους όρους δόμησης...
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο θέλω να εκδόσω άδεια προσθήκης κτιρίου υπογείων (2 στάθμες υπογείων), εκ των οποίων το πρώτο υπόγειο θα είναι χώρος στάθμευσης και το δεύτερο αποθήκη. (Η χρήση των υπαρχόντων ισόγειων κτισμάτων που υπάρχουν ήδη στο γήπεδο είναι αποθήκες προιόντων) Το εν λόγω κτίριο θέλω να προεξέχει από το έδαφος +1,20 μ. Μπορεί τμήμα του υπογείου να μπαίνει στο Δ δεδομένου ότι ο χώρος προορίζεται για στάθμευση οχημάτων??? (το Δ είναι 10 μ. από τα όρια του γηπέδου...)
  7. Τον ίδιο ελεγκτή? και αν ναι, η αμοιβή θα είναι εις διπλούν?
  8. καλησπέρα! Είμαι ελεγκτής σε αρχικό έλεγχο κατηγορίας Β (κτίριο με υπόγειο) και όπως ενημερώθηκα από τον επιβλέποντα θα κάνω έλεγχο μόνο σε ένα τοιχείο και ο υπόλοιπος ξυλότυπος του υπογείου θα κατασκευαστεί μετά και θα γίνει άλλος έλεγχος από άλλον ελεγκτή. Γίνεται αυτό? Να "σπάσει" ο αρχικός έλεγχος σε 2 ή υπάρχει κάποια παγίδα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.