Μετάβαση στο περιεχόμενο

DELKOS82

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

DELKOS82's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλλον στο θέμα αυτό δεν έγινα ιδιαίτερα αντιληπτός. Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα με τον τοπογράφο οποιαδήποτε σχολής που είναι νόμιμα ελεύθερος επαγγελματίας και ας κάνει οποιαδήποτε έκπτωση (η ποιότητα δουλειάς που προσφέρουμε κρίνεται). Αλλά ανέφερα την περίπτωση του τοπογράφου ΤΕ που δουλεύει στη πολεοδομία και ταυτόχρονα διατηρεί και γραφείο σαν παράδειγμα. Που δίνει τα στατικά σε κάποιον άλλο μέσα στη Πολεοδομία και τους τα υπογράφει κάποιος άλλος "ανεύθυνος" μηχανικός για κάποια "ανταλλάγματα" (κατακριτέος και αυτός). Ακούω προτάσεις για την "ομάδα"!!!
  2. Φίλε "φοιτητή" Κeyser πραγματικά στεναχωρήθηκα με την απάντησή σου αλλά πρέπει να αναγνωρίσω ότι ανήκεις στο μεγαλύτερο ποσοστό της απαθούς ελληνικής κοινωνίας (σε αυτό το ποσοστό άνηκα και εγώ μέχρι πριν από κάποιο διάστημα). Το ότι δεν ασχολήθηκα με τους νόμιμους ελεύθερους επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν και μεγαλύτερες εκπτώσεις δεν σου λέει τίποτα; Αυτό είναι στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού. Το ότι είναι παράνομοι αυτοί που ως δημόσιοι υπάλληλοι διατηρούν και γραφεία και εκτός αυτού λειτουργούν ως μπακάληδες αφού την δουλειά τους την κάνουν άλλοι εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες τους δεν σε άγγιξε καθόλου; μήπως δεν έχεις ακούσει για το ασυμβίβαστο; Η επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει από τους νέους σαν εσένα που επιτέλους θα ξυπνήσουν και θα δουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ καμία κατάσταση με τη δημιουργία κάποιου συλλόγου όπως πολλοί πονηρευτήκατε να πείτε. Ας δημιουργηθεί μία άτυπη ομάδα που θα μπορεί να βοηθάει (συμβουλευτικά και ψυχολογικά) και να αποδίδει το νόμιμο. Ξέρω ότι μπορώ να τους καταγγείλω και στο τέλος να απομονωθώ από τη κλειστή κοινωνία στην οποία ανήκω αλλά επιτέλους πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας και όχι το κόστος... Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ κάτι ως προς το συμφέρων μου απλώς να συσπειρώσω και άλλους που νοιώθουν αδικημένοι σαν εμένα αλλά δεν τολμούν...Θα ήθελα να αισθάνομαι ότι δεν είμαι μόνος μου και ότι από τους μηχανικούς μπορεί να ξεκινήσει η εξυγίανση της ελληνικής κοινωνίας...
  3. Γειά σας. Είμαι σχετικά νέος πολιτικός μηχανικός (Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τέλη του 2008). Μόλις τελείωσα την σχολή μου αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα και να πάω στον τόπο καταγωγής μου. Δούλεψα 2 χρόνια ως υπάλληλος και πριν 1 χρόνο αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου γραείο. Στην περιοχή μου όμως συμβαίνει το εξής. Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι διατηρούν και το δικό τους γραφείο και μάλιστα έχουν εξευτελίσει τις αμοιβές με έκπτωση έως και 50% της ελάχιστης αμοιβής. Δεν μπορώ να τους ανταγωνιστώ γιατί ότι τιμή και να θέλω να πετύχω ξέρω ότι αυτοί θα πάνε αρκετά χαμηλότερα αφού πρόκειται για μαύρα λεφτά. Δεν ανέχομαι εγώ ένας αριστούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ να μου παίρνει δουλεία ένας παράνομος Τοπογράφος ΤΕ εξευτελίζοντας και τις τιμές. Δεν ανέχομαι κάποιος που δουλεύει στην Πολεοδομία και του τα κάνουν τα σχέδια οι ίδιοι οι υπάλληλοι που τα ελέγχουν μετά να μου παίρνει το ψωμί μου. Νοιώθοντας την αδικία καλώ όλους τους μηχανικούς που σκέφτονται σαν εμένα να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο και να καταγγέλουμε αυτούς τους "έντιμους" μηχανικούς. Αν θέλουν να ασκήσουν νόμιμα το ελεύθερο επάγγελμα να παραιτηθούν και να αφήσουν κάποιους άλλους να πάρουν την θέση τους που την έχουν ανάγκη η αλλιώς να αφήσουν εμάς να αγωνιζόμαστε για το ψωμί μας... Η επανάσταση πρέπι να ξεκινήσει από μας τους αδικημένους. Περιμένω τις απόψεις σας και κυρίως την αντίδρασή σας!!!!
  4. Κωνσταντίνα την έχω ακούσει και εγώ αυτή τηλ λύση. Μετά από ψάξιμο κατέληξα ότι δεν αξίζει (μικρή αντισεισμική ικανότητα, μεγάλη θερμοπερατότητα, τα τούβλα συνδέονται με κόλλα αμφιβόλλου ποιότητας, κίνδυνος σε δυνατούς ανέμους). Το μόνο που αξίζει είναι ότι θα γλιτώσεις μερικά ευρώ σαν προκάτ από τα ένσημα του ΙΚΑ...
  5. Είμαι καινούργιος μηχανικός και θέλω να βγάλω μια άδεια για ανέγερση μεταλλικού βιομηχανικού κτιρίου. Σαν κάτοχος και γνώστης του Fespa(οπλισμένου σκυροδέματος) λέω να προβώ στην αγορά και του μεταλλικού παραρτήματός του. Που πιστεύετε ότι υστερεί σε σχέση με τα άλλα προγράμματα μεταλλικών κατασκευών?
  6. Παιδια τη γνωμη εχετε για το FESPA σχετικα με τα μεταλλικα. Εχει πολλεσ αδυναμιες και αν ναι ποιες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.