Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αpnea

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Αpnea's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Σε κτήριο με ύψος ορόφου 5.00 μέτρα τοποθετείται ψευδοροφή στα 3.30μ .Στον υπολογισμό των φορτίων κλιματισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το συνολικό ύψος του επιπέδου (5.00μ ) ή το καθαρό του χώρου μέχρι την ψευδοροφή στα 3.30?????
  2. Καλησπέρα. Σε κτήριο γραφείων η οριζόντια δομημένη καλωδίωση αποτελείται απο utp cat6a ως τον τοπικό κατανεμητή και το κατακόρυφο μέχρι το computer room με οπτικές ίνες. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τι οπτική ίνα(πολύτροπη αλλά των 8 ινων των 12 των 4.....) θα χρησιμοποιήσω στο κατακόρυφο δίκτυο και ποια είναι η αντιστοιχία αριθμού καναλιών χαλκού ανα οπτική ίνα. Μιλάμε για περίπου 1000data 900voice. Ευχαριστώ
  3. astrah πολύ σίγουρο και απόλυτο σε βρίσκω. Θέλεις να μας πείς εσύ με ποιο τρόπο υπολογίζεται το θερμικό φορτίο από τον θερμιδομετρητή??? παροχή νερού μετράει και ταυτόχρονα υπολογίζει το ΔΤ και ως αποτέλεσμα αυτού προκύπτει η συνολική ενέργεια. Σίγουρα η μέθοδος με τον υδρομετρητή δεν έχει την ίδια ακρίβεια με τον θερμιδομετρητή, αλλά σε σχέση με τον ωρομετρητή....... δεν καταλαβαίνω που στηρίζεται η άποψη οτι ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.......
  4. Υπάρχει κεντρικός λέβητας για τριώροφη κατοικία με 3 οροφοδιαμερίσματα και υπάρχει επίσης ένα boiler, το οποίο τροφοδοτεί με ζνχ το ένα εκ των τριών οροφοδιαμερισμάτων. Το πρόβλημα ξεκίνησε με το κόστος κατανάλωσης πετρελαίου του μποιλερ απο τον ιδιοκτήτη του τρίτου. Στην εγκατάσταση υπάρχουν ωρομετρητές για κάθε οροφοδιαμέρισμα και ένας ωρομετρητής για το μποιλερ. Η σκέψη μου με δεδομένο οτι ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί την εγκατάσταση θερμιδομετρητή στο μποιλερ, να τοποθετήσω έναν υδρομετρητή στην είσοδο των νερών σε αυτόν και μετά να υπολογίσω το θερμικό φορτίο Q=m*Cp*ΔΤ και μετά αυτό να το διαιρέσω με (βαθμό απόδοσης του λέβητα επί την θερμογόνο του πετρελαίου).Προκύπτουν δύο θέματα ,το πρώτο αφορά τον τύπο που χρησιμοποιώ καθώς υπάρχει και ένας άλλος βάση ''κάποιας''ευρωπαικής οδηγίας όπου λέει το εξησ: q(κατανάλωση πετρελαίου) ισούται με = (2.5*V(ογκος νερού)*ΔΤ)/h(θερμογόνος δύναμη πετρελαίου). Το δέυτερο θέμα αφορά την κατανάλωση νερού, όταν ο λέβητας δεν βρίσκεται σε λειτουργία . Δηλαδή ο υδρομετρητής που θα βάλω θα καταγράφει παροχή όταν ο λέβητας είναι κλειστός αλλά ο ιδιοκτήτης επιλέξει να ανοίξει την παροχή του ζεστού νερού απο την βρύση του???
  5. Καλημέρα. Σε εγκατάσταση με λέβητα πετρελαίου και με boiler για ζνχ, θα τοποθετήσω υδρομετρητή για τον υπολογισμό κατανάλωσης πετρελαίου από το boiler στην είσοδο αυτού. Η εγκατάσταση δεν έχει ηλιακό, και ο θερμοσίφωνας δεν είναι συνδεδεμένος με το boiler(δεν το έχω τσεκάρει αλλά είδα τις αναχωρήσεις και τις σωλήνώσεις που μπαίνουν στο μποιλερ kai ευελπιστώ οτι θα υπάρχει κάποια τρίοδη κάπου))). Η ερώτηση θα φανεί χαζή σε κάποιους αλλά για μένα η απάντηση τους θα είναι χρήσιμη))). Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ανοίξει τον διακόπτη του ζεστού απο την βρύση του , αλλά χωρίς να είναι σε λειτουργία ο λέβητας, ο υδρομετρητής του boiler θα καταγράφει παροχή??????φαντάζομαι πως όχι ))) Επίσης για τον υπολογισμό της κατανάλωσης πετρελαίου απο το μποιλερ,υπάρχει ένας τύπος βάση κάποιας ευρωπαικής οδηγίας : q=(2.5*V*ΔΤ)/h ο οποίος έχει έναν συντελεστή 2.5 χωρίς να προκύπτει απο κάπου και χωρίς να λαμβάνεται υπ οψιν ο βαθμός απόδοσης του λέβητα....... Ο τύπος που θα χρησιμοποιήσω εγώ είναι q=Q/(h*n) όπου γνωρίζοντας τα λίτρα κατανάλωσης ζνχ και το ΔΤ υπολογίζω τον αριθμητή και γνωρίζοντας τον βαθμό απόδοσης του λέβητα και την θερμογόνο του πετρελαίου, μπορώ να υπολογίσω την κατανάλωση πετρελαίου.
  6. Καλησπέρα. Πρόκειται να προχωρήσω σε εγκατάσταση υποσταθμού ΜΤ για ένα απο τα καταστήματα μας. Απο την ΔΕΔΔΗΕ μου ζητάνε μονογραμμικό διάγραμμα σύνδεσης του σταθμού. Υπάρχει κάτι τυποποιημένο σχετικά με αυτό? γνωρίζει κάποιος?? πρόκειται για σύνδεση τύπου Β1. Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει, αν το σύστημα fan coils με λέβητα πετρελαίου είναι αποδοτικό κατά τους θερινούς μήνες (ψύξη)?? Νομίζω ότι κατά την λειτουργία της θέρμανσης είναι αρκετά αποδοτικό, αλλά και ενεργοβόρο, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Δεν θα ήταν προτιμότερο, να υπήρχε μια αντλία θερμότητας απ ότι το εν λόγω σύστημα?, Ευχαριστώ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, hkamp.
  8. Καλησπέρα. Έχω αρχίσει και στρέφω το ενδιαφέρον μου στον τομέα της ναυτιλίας και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες. Γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει, αν ισχύει ακόμα ο νόμος όπου για να ταξιδέψει κάποιος μηχανολόγος του πολυτεχνείου και να αποκτήσει την προϋπηρεσία εξαμήνου ως δόκιμος μηχανικός, θα πρέπει να ταξιδέψει αποκλειστικά και μόνο με πλοίο υπό ελληνική σημαία? Με ενημέρωσαν ότι άλλαξε πρόσφατα αυτό και δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος την προϋπηρεσία του δοκίμου σε πλοία ανεξαρτήτου σημαίας. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας Ευχαριστώ, Γιάννης
  9. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν σε μελέτη εγκατάστασης υγραερίου (πρόκειται για πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας για το εστιατόριο) , η οποία αποτελείται απο μια υφιστάμενη δεξαμενή 1000λτ και τροφοδοτεί εσωτερικές εστίες κουζίνας πρέπει αναγκαστικά η δεξαμενή να είναι υπόγεια??? Πρόκειται για κατοικημένη περιοχή . Νομίζω οτι οι πλαινές αποστάσεις πρέπει να ειναι 3 μέτρα απο τα όρια του κτιρίου-οικοπέδου, αλλά οχι πως υποχρεωτικά πρέπει να είναι υπόγεια!!!! Απο την πυροσβετική μου ζητήθηκε άδεια χωροθέτησης απο την πολεδομία , αλλά και πως η δεξαμενή υποχρεωτικά πρέπει να είναι υπόγεια.???????? Εχω χάσει κάτι απ την νομοθεσία??
  10. Καλησπέρα. Κάπως έτσι Αριστείδη. Με μια μικρή έρευνα που έκανα, μιλώντας με άνθρωπο ο οποίος ασχολείται χρόνια με επαγγελματική ψύξη, μου είπε τα πάρακάτω Ουσιαστικά τα περισσότερα ψυγεία διαθέτουν αεροκουρτίνα στο εμπρόσθιο μέρος τους ώστε να κρατάνε την ψύξη εντός των τροφίμων και να μην διαφεύγει στον χώρο. Αυτό διαταράσσεται κάθε φορά που ο πελάτης απλώνει το χέρι του να πάρει κάτι απο το ψυγείο. Δεν υπάρχουν δεδομένα για τα φορτία που διαφεύγουν , αλλά πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο οτι στον χώρο όπου υπάρχουν ψυγεία 'ανοικτά', θεωρούμαι την θερμοκρασία του χώρου γύρω απ τα ψυγεία οτι διατηρείται στους 25 βαθμούς και πως δεν το λαμβάνουμε υπόψιν ως συσκευή στην μελέτη των φορτίων μας. Οπότε διευκολύνεται το έργο μας)))))))
  11. Συνάδελφε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον να απαντήσεις. Τα γνωρίζω τα φορτία που ανέφερες, τα συμπεριλαμβάνω λέγοντας( κτλ)! Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως υπάρχουν ψυγεία βιομηχανικού τύπου Multi , ανοικτά, τα οποία (αφαιρούν) ψυκτικά φορτία απο το σύνολο του χώρου τα οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω. Η τακτική που ακολουθείται όπως προανέφερα , είναι περίπου 500kbtu/m2/hr και θέλω να κοιτάξω πως προκύπτει αυτό το νούμερο και με τι προσαυξήσεις.
  12. Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια μελέτη κλιματισμού για super market και δυσκολεύομαι στο παρακάτω. Οκ μπορώ να υπολογίσω φορτία από το κέλυφος κτιρίου, απο αερισμό απο διείσδυση αέρα κτλ , αυτό όμως που με δυσκολεύει είναι για τα φορτία των συσκευών που βρίσκονται στον χώρο. Μιλάμε για Multi ανοικτού τύπου τα οποία επηρεάζουν τα φορτία του χώρου γενικότερα αλλά δεν ξέρω πώς και κατα πόσο. Η κοινή πρακτική δείχνει περίπου 500kbtu/hr/m2 αλλά θα ήθελα να κάνω μια επαλήθευση σε αυτό το νούμερο.(τουλάχιστον να το προσεγγίσω με κάποια ακρίβεια) Οποιος μπορεί να βοηθήσει θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ
  13. Καλησπερα. Σε ενεργεια για εκδοση πιστοποιητικου ενεργητικης πυροπροστασιας σε χωρο συναθροισης κοινου, ο ιδιοκτητης εχει κεντρικο δικτυο υγραεριου, με δεξαμενη 1000 λτ. Το δικτυο αυτο ειναι εγκατεστημενο απο το 2000 και η δεξαμενη πρεπει να μετακινηθει γιατι δεν τηρει το οριο των τριων μετρων. Για την εκδοση πιστοποιητικου ενεργητικης πυροπροστασιας θα πρεπει να γινει μελετη υγραεριου φανταζομαι (υπαγεται στην κατηγορια ιι). Επισης οι συσκευες καταναλωσης υγραεριου ειναι 4 εστιες και ενα πλατο γυρου, χρειαζεται να γινει και μελετη για καπνοδοχους, αερισμους και τετοιες ιστοριες?? Αυτη θα πρεπει να υποβληθει στην πολεοδομια και μετα με διαβιβαστικο στην πυροσβεστικη η απευθειας στην πυροσβεστικη?? τι αλλες διαδικασιες χρειαζονται?? εχει καποιος υποδειγμα τετοιας μελετης?? δεν μιλαω για συμπληρωματικη μελετη υγραεριου! Αγορασα ενα λογισμικο σχετικο με τις μελετες υγραεριου αλλα τσαμπα τα λεφτα νομιζω.το γνωστο ξερετε. Ευχαριστω
  14. Θα χρησιμοποιηθεί κεντρική θερμανση με λεβητα πετρελαίου. Δηλαδή η δεξαμενή πετρελαίου θα πρέπει να το ποθετηθεί στο υπόγειο υποχρεωτικά?? και αν ναί ποιές είναι οι απαιτήσεις του χώρου που θα πρέπει να δείξω στην κάτοψη για την δεξαμενή ώστε να περάσει τον έλεγχο?απαιτησεις αερισμού, πυραντίστασης τοίχω και συναφη χρειάζονται????
  15. Καλησπέρα. Σε νέα κατοικία 65 τμ ισογειο με υπόγειο, επιβάλεται να υπάρχει λεβητοστάσιο στο υπόγειο για την θέρμανση?? Η συνολική θερμική ισχύς δεν ξεπερνά τα 20 kw και απ την πολεοδομία με ενημέρωσε ο μηχανικός πως πρέπει να δέιξω λεβητοστάσιο στο υπόγειο συμφωνα με τον νεο ΚΕΝΑΚ. Εχω χάσει χάσει κάποια ενημέρωση?? γνωρίζει κάποιος???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.