Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

teo2

Core Members
  • Περιεχόμενα

    289
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by teo2

  1. Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. Συμπληρώνω κάποια πρόσθετα στοιχεία. Και τα δυο κτήρια έχουν παραβάσεις καθ υπέρβαση τις Οικοδομικής αδείας. Στο Τμήμα Α έχουν κατασκευαστεί δυο αυθαίρετες Ισόγειες Αποθήκες και στο Τμήμα Β έχει κατασκευαστεί αυθαίρετο τμήμα Υπογείου και έχει κλείσει τμήμα από τον ενδιάμεσο Η/Χ Εμβ . = 1.26 μ2 ο οποίος έχει υπολογιστεί στον Σ.Δ. Επίσης και στα δυο τμήματα έχουν κατασκευαστεί παρτέρια και τμήμα μαντρότοιχου. Έχω κάνει ρύθμιση με κοινή δήλωση στον 4178 την οποία και μετέφερα στον 4495 για όλες τις παραβάσεις συνολικά, διαχωρίζοντας στην Τεχνική έκθεση τις παραβάσεις ανά ιδιοκτησία (Τμήμα Α - Β) . Στον τίτλο αναφέρεται ¨Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας Διανομή Κτισμάτων¨. Ο Τοπογράφος μου στον πίνακα της σύστασης αναγράφει ¨Υπάρχουσα σύσταση Οριζοντίου (Καθέτου) ιδιοκτησίας¨ Παραθέτω και τον τίτλο του συμβολαίου.
  2. Καλημερα Οχι εχω αναλαβει την εργασια και απο τους δυο Ιδιοκτητες. Θελει ο ενας εκ των δυο να μεταβιβασει το τμημα του στον αλλο.
  3. Καλησπέρα Αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι Έχω ένα αγροτεμάχιο στο οποίο έχουν κατασκευαστεί δυο Κτήρια τα οποία ενώνονται με ένα Η/Χ. Έχει συσταθεί σύσταση Οριζόντιας ιδιοκτησίας Τμήμα Α και Τμήμα Β (Ουσιαστικά κάθετη είναι). Θα πρέπει να κάνω δυο ΗΤΚ. Στον εντοπισμό θα δείξω όλη την ιδιοκτησία (η μόνο την κάθετη την οποία αφορά η συγκεκριμένη ΗΤΚ)? και θα αναφέρω στον γενικό τίτλο το συνολικό εμβαδόν του αγροτεμαχίου και τις δυο κάθετες με τους ιδιοκτήτες με τα ποσοστά που τους αναλογούν και το εμβαδό της κάθε μιας κάθετης και να επιλέξω μετά ¨Τμήμα κάθετης χωρίς σύσταση οριζοντίου¨ και να βάλω την πρώτη αναφέροντας στα σχόλια ότι η συγκεκριμένη ΗΤΚ αφορά στην Κάθετη Α? η Β? Και στο ΚΑΕΚ θα πρέπει να βάλω στην μια *************/1/0 και στην επόμενη *************/2/0? Ευχαριστω πολύ για την όποια βοήθεια. Τοπογραφικο Διάγραμμα.pdf
  4. Εάν βρίσκεται εντός σχεδίου η εντός οικισμού δεν υπολογίζεται για την εύρεση της Κατηγορίας.
  5. 1. Ευχαριστώ για την απάντηση Ιάσωνα. Όχι δεν έχει γίνει καμία σύσταση Οριζόντια. Συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνουν δυο δηλώσεις κι εγώ έτσι κάνω σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή έχει γίνει αναστροφή του κτηρίου και έχω χρεώσει Υ.Δ.Κ.Χ. και Υ.Κ. στα τμήματα που είναι εκτός περιγράμματος της Ο.Α. εάν κάνω διαφορετικές δηλώσεις θα πληρώσουν δυο φορές το πρόστιμο για αυτές τις παραβάσεις. 2. Αυτό ακριβώς του είπα δυστυχώς...
  6. Καλημέρα αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι. Κατ αρχάς να ευχηθώ Καλή Χρονιά και Χρόνια πολλά σε όλους. Έχω δυο ερωτήματα : 1ο. Συνάδελφος συνταξιούχος πλέον, έχει κάνει δήλωση στον 4178 που θα την πάρω εγώ να την συνεχίσω, για Ιδιοκτησία με σύσταση κάθετης δυο αδερφών. Έχει κάνει κοινή δήλωση και για τους δυο. Μετά από τον έλεγχο που πραγματοποίησα διαπίστωσα ότι έχει ξεχάσει να βάλει μια Υπόγεια αποθήκη στην μια κάθετη με αποτέλεσμα να πρέπει τώρα να μεταφέρω την δήλωση στον 4495 για να την διορθώσω. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να έχω κοινή δήλωση και για τις δυο κάθετες στον 4495. 2ο. Φίλος συνάδελφος έχει δώσει Βεβαίωση για μη ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών σε ένα ακίνητο. Δυστυχώς όμως έκανε τον έλεγχο από την κάτοψη της σύστασης που φαίνονται όλα οκ. Από τα σχέδια όμως τις πολεοδομίας που ζήτησα υπάρχει υπέρβαση 80 μ2. Πως μπορεί να διορθωθεί αυτό? Μπορώ να κάνω Δήλωση στον 4495 και να αναφέρω την υπέρβαση παρά την Βεβαίωση που έχει δώσει ο συνάδελφος? Κι αν όχι, υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα? Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις.
  7. Καλησπέρα αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι. Πρόκειται να κατασκευάσω Ισόγεια Ιδιωτική Αποθηκη Εμβ. 250 μ2 και Ισόγεια κατοικία με πατάρι Ενώ. 43 μ2 σε επαφή με την αποθήκη. Όλη η κατασκευή θα είναι μεταλλική η οποία θα εδράζεται στην θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πάω με τον πίνακα 2 και βάζω το εμβαδόν κατοικίας στην γραμμή 1 στήλη 9 και το Εμβαδόν της αποθήκης στην γραμμή 5 (αναφέρεται σε επαγγελματικές Αποθήκες) στήλη 9. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε ιδιωτική μη επαγγελματική Αποθήκη. Παρακαλώ για τις απόψεις σας. Ευχαριστώ πολύ.
  8. Πρέπει να μιλήσεις με τον συνάδελφο για Αλλαγή υπευθύνου μηχανικού δήλωσης (εάν δεν επιθυμεί να συνεχίσει), τουλάχιστον να την μεταφέρει στον 4178 και να αναλάβεις εσύ την δήλωση, να συμπληρώσεις ολα τα απαιτούμενα αρχεία και μετά να την περάσεις στον 4495 για τα περαιτέρω. Έκανα όλη αυτή την διαδικασία πρόσφατα. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα με την κατάσταση της δήλωσης που είναι χαρακτηρισμένη ληξιπρόθεσμη. Πάντως η διαδικασία είναι αυτή που σου περιέγραψα.
  9. Το σίγουρο είναι ότι το υπόγειο ήταν κατασκευασμένο ταυτόχρονα με το Ισογειο το 1980. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι πιθανόν να μην υπήρχε υπόγειο στην άδεια του 1980 και δεν ήθελε να καθυστερήσει ο Συνάδελφος με νομιμοποίηση τότε και το κατάπιε δυστυχώς. Πάντως σίγουρα δεν έχει γίνει μετά την άδεια του 2007 γιατί αν γινόταν ξεμπαζωμα για δημιουργία υπογείου θα έβλεπα τα θεμέλια το μόνο σίγουρο μέσα. Αντίθετα ο χώρος φαίνεται ότι είναι ενσωματωμένος με την οροφή του Υπογείου/ δάπεδο του Ισογείου. Οκ να το ρυθμίσω λοιπόν σε ποια περίοδο? Προ του 2011? Είναι κρίμα φτωχοί άνθρωποι είναι. Δεν ξέρω πως να το μεθοδευσω. Πιθανόν να τεκμηριώσω στην Τ. Ε. το όλο ζήτημα, να πάρω και μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και να το προχωρήσω στην ρύθμιση ως προ του 1982 Κατηγορία 2.
  10. Μα πρόκειται για Υπόγειο. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να βοηθήσει στο Σ.Δ. Εκτός αυτού ο Τοπογράφος μου το πιστοποίησε. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζεται τώρα αυτό το πρόβλημα.
  11. Καλημέρα Αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι και καλή εβδομάδα να έχουμε. Έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα την άποψη σας παρακαλώ. 1). Σε Ο.Α. του 1980 για Ισόγειο με Υπόγειο. Έχει χαθεί ο Φάκελος από το αρχείο και υπάρχει μόνο το στέλεχος στο οποίο δεν αναφέρεται η ύπαρξη Υπογείου. 2). Κατά το έτος 2007 βγάζουν Ο.Α. προθήκης Ορόφου αλλά ξέχασε ο Συνάδελφος να δηλώσει το Υπόγειο και εννοείτε δεν υπάρχει ούτε κάτοψη στον Φάκελο της συγκεκριμένης Ο.Α. Καλούμαι να κάνω δήλωση για μικρά ξεχειλώματα. Από τον έλεγχο που έκανα δεν προκύπτει ότι το Υπόγειο κατασκευάστηκε μετά την Ο.Α. του 2007, αλλά και από μαρτυρία του Τοπογράφου μου που μένει κοντά στο συγκεκριμένο ακίνητο ότι όντως υπήρχε το υπόγειο από την Ο.Α. του 1980. Στο Ε9 δυστυχώς δεν το δήλωναν. Εκτός αυτού ο Συνάδελφος έχει κάνει και λάθος στους υπολογισμούς της Εμβαδομέτρησης των δυο Ορόφων κατά 5.40 μ2 συνολικά, (από 2.70 μ2 / Όροφο). Δηλαδή κάνοντας τους υπολογισμούς που αναφέρει στο Δ/μα Κάλυψης είναι ξεκάθαρο ότι έχει κάνει λάθος στην πρόσθεση. Τι άλλο θα ζήσω ακόμα.. Παρακαλώ για τις απόψεις σας. Ευχαριστώ πολύ.
  12. Ενημέρωση αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι.. Όλα καλά με τις μεταφορές. Έφτασα σε Υπαγωγή στον 4495. Έβγαλε το πρόστιμο κατά 600 ε λιγότερο, αλλά δεν ασχολούμε με αυτό. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν όταν ανέβασα τα 11 αρχεία (διαθήκη κλπ), ενώ τα ανέβασα στο πεδίο ¨Δικαιολογητικά Ιδιοκτησιακού καθεστώτος¨, τα ανέβασε όπου να είναι. Άλλο στην ανεβασμένη Τομή του 4014, άλλο στις κατόψεις του 4014 και πάει λέγοντας. Οπότε αναγκαστικά τα διέγραψα και τα ανέβασα εκ νέου. Την δεύτερη φορά τα έβαλε στην Θέση τους. Αποτέλεσμα έχω 30 αρχεία ανεβασμένα εκ των οποίων τα 15 τα έχω διαγράψει. ΤΕΕ το μεγαλείο σου.... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
  13. Καλησπέρα ΙΑΣΟΝΑ Επομένως μεταφέρω την δήλωση από τον 4178 στον 4495 ως έχει και μετά κάνω τις διορθώσεις κάνοντας τις συγκεκριμένες κινήσεις.
  14. Φρέσκα κουλούρια. Μόλις με ενημέρωσε η Δικηγόρος ότι δεν έχει γίνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς. Επομένως να βάλω τους κληρονόμους στο πεδίο "Νομέας και κάτοχος χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας"?
  15. Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. Δηλαδή απ ότι κατάλαβα θα αφήσω τα ονόματα στην Δήλωση του 4178 ως έχουν με τις διορθώσεις που έχω κάνει στην Δήλωση και την αλλαγή των Ιδιοκτητών (κληρονόμων), θα την κάνω όταν μεταφέρω την Δήλωση στον 4495, ανεβάζοντας στο σύστημα τα κάτωθι έγγραφα κάνοντας αναλυτική αναφορά στην Τ. Ε. : 1). Διαθήκη 2). Δημοσίευση Διαθήκης 3). Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών 4). Ληξιαρχική πράξη θανάτου **** 5). Στοιχεία ταυτότητας νέου Ιδιοκτήτη (Όνομα Πατέρα και μητέρας). 6). Ε9 όλων 7). ΑΦΜ Νέων Ιδιοκτητών 8). ΔΟΥ Νέων Ιδιοκτητών 9). Διεύθυνση κατοικίας - T.K. - Τηλέφωνο Νέων Ιδιοκτητών 10). email τους Σωστά κατάλαβα?
  16. Καλημέρα αγαπητοί Κοι αγαπητοί Συνάδελφοι Επανέρχομαι με ένα ακόμα ερώτημα που αφορά στους Ιδιοκτήτες. Οι Ιδιοκτήτες που αναγράφονται στην Δήλωση του 4014 η οποία μεταφέρθηκε στον 4178, έχουν αποβιώσει αφήνοντας διαθήκη. Υπάρχουν τρεις κληρονόμοι (παιδιά τους) οι οπαίοι έχουν κάνει αποδοχή της κληρονομιάς. Το ερώτημα είναι : Στην Δήλωση του 4178 που επεξεργάζομαι τώρα, θα πρέπει να αλλάξω τα ονόματα από αυτούς που απεβίωσαν και να βάλω τα ονόματα των κληρονόμων και να αναφέρω στην Τεχνική Έκθεση το τι έχει συμβεί?
  17. Ευχαριστω πολύ ΚΑΝΑ για την απάντηση. Τελικά μόλις μου πέρασαν στην μερίδα μου την δήλωση στον 4178. Βρίσκεται στο στάδιο Αρχικής υποβολής και εχω ξεκινήσει να διορθώνω και να συμπληρώνω στοιχεία. Μου ξέβγαλε κι ένα Ανταποδοτικό τέλος 15 ε το οποίο και πλήρωσα για να με αφήσει να κάνω τις πρόβες κάνοντας υποβολή χωρίς ουσιαστικά να την κάνω. Απλά για να δω τι γίνεται. Επομένως δεν θα πειράξω τίποτα οσον αφορά το πρόστιμο. Θα το αφήσω ως εχει. Ούτως η αλλως χρήματα δεν πρόκειται να επιστραφούν. Ορθώς? Θα συμπληρώσω τις υπόλοιπες μελέτες και έγγραφα που απαιτούνται. Είμαι περίεργος αν θα με αφήσει να κάνω περαίωση στον 4178 και να βγάλω βεβαίωση στον 4495.
  18. Καλημέρα αγαπητοί Συνάδελφοι. Εχω κι εγώ το πρόβλημα με δήλωση περαιωμένη στον 4014 με πληρωμένο ολο το πρόστιμο και ανεβασμένα ολα τα αρχεία από άλλο συνάδελφο. Μου ζητήθηκε να κανω Η.Τ.Κ. Επικοινώνησα με τον συνάδελφο και με παρακάλεσε να το αναλάβω εγώ. Εχθές έκανε μεταφορά την δήλωση στον 4178 και δήλωσε στα αιτήματα ότι θέλει να παραιτηθεί για λογους υγείας. Σήμερα μπαίνω στον 4178 με τον Α/Α της δήλωσης για να κανω αποδοχή αλλαγής υπεύθυνου Μηχανικού, αλλά ακόμα δεν την εμφανίζει. Εκτός αυτού το ερώτημα είναι το εξής. Στον 4014 είχε βάλει ο συνάδελφος 5 παραβάσεις για στέγαστρα, δηλαδή πρόστιμο 2.500 ε. Το πλήρωσαν μετρητοίς 2.000 ε. Στον 4178 αλλά και στον 4495 αυτές οι παραβάσεις μπορούν να μαζευτούν σε μια λοιπή παράβαση ουσιαστικά. Επομένως θα εχω πρόβλημα με το 20% μεταβολής του προστίμου. Έχετε κάποια πρόταση για να μην πέσω στο τρυπάκι? Ευχαριστώ πολύ.
  19. Καλημέρα αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι και καλό μήνα να έχουμε. Εχω κάνει ρύθμιση με τον 4495 σε κτήριο το 2018 σε οριστική περαίωση. Τώρα μου ζήτησαν να κάνω την Ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά μετά από αυτοψία του κτηρίου διαπίστωσα ότι έχουν γίνει εργασίες μετά το 2011 εννοείται. Δεν 'εχει γίνει κάποια επέκταση του κτηρίου, αλλά έχουν κτιστεί τμήματα που ήταν το 2018 με τζαμαρία, έχουν τοποθετηθεί δυο γκαραζόπορτες, έχει γίνει αλλαγή χρώματος και έχει γίνει και διάστρωση από τσιμέντο στον περιβάλλοντα χώρο. Λογικά δεν μπορώ να εκδώσω ΗΤΚ και Βεβαίωση για να γίνει το συμβόλαιο. Πως αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση? Επισυνάπτω δυο φωτογραφίες του 2018 και μια με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει σήμερα. Ευχαριστω πολύ για τις όποιες απαντήσεις.
  20. Ακριβώς έτσι. Το ερώτημα μου ήταν αν γνωρίζουμε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να καθυστερήσει τον έλεγχο του Διαγράμματος. Θέλω να πάρω την προέγκριση και μετά θα το περάσω Σ.Α. Δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο από την πολεοδομία. Το πρόβλημα μου είναι ότι αργεί να κάνει τον έλεγχο ο Μηχανικός εφαρμογής.
  21. Θέλω να πάρω την προέγκριση και μετά θα το περάσω Σ.Α. Δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο από την πολεοδομία. Το πρόβλημα μου είναι ότι αργεί να κάνει τον έλεγχο ο Μηχανικός εφαρμογής.
  22. Χαιρετώ αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει για το παρακάτω θέμα. Εχω ζητήσει προέγκριση για οικοδομική άδεια Κατηγορίας 1. Έχουν γίνει δεκτά τα φορολογικά, όλα οσα απαιτούνται από το Τοπογραφικό τμήμα καθώς και η πληρότητα από τις 15/7. Μέχρι σήμερα περιμένω να γίνει ο έλεγχος του Δ/τος Κάλυψης και παρα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Μηχανικό που εχει χρεωθεί την υπόθεση ο οποίος μου είπε οτι θα κατεβάσει το Διάγραμμα για να κάνει τυχόν παρατηρήσεις........δεν εχει κάνει ακόμα τίποτα παρα του οτι πέρασε ενας ολόκληρος μήνας. Αποτέλεσμα δεν μπορώ να προχωρήσω στην Σ.Α. και στις υπόλοιπες μελέτες που απαιτούνται. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν υπάρχει χρονική δέσμευση του για τον έλεγχο από την Νομοθεσία. Ευχαριστω πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.