Μετάβαση στο περιεχόμενο

sixoremenos

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sixoremenos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δε νομίζω ότι θα σε βολέψει να συνδέσεις απευθείας τον καυστήρα σε έναν από τους δύο διακόπτες. Είναι πολύ εύκολο να πατηθεί κατά λάθος και να σβήσει ο καυστήρας, χωρίς καν να το καταλάβεις. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το POW R2 ή POW R3 (όποιο είναι συμβατό) κατευθείαν στο λεβητοστάσιο και αν θέλεις οπωσδήποτε και το NS Panel, χρησιμοποίησέ το σε κάποιο διπλό διακόπτη φωτισμού, μόνο και μόνο για τον αισθητήρα του. Μην μπλέκεις με τον παλιό θερμοστάτη, άφησέ τον ON και παίξε με τα ρελέ της SONOFF.
  2. Επειδή έβαλα πάγια εντολή μέσω winbank, θα φανεί κάπου στο επόμενο ειδοποιητήριο ότι θα εξοφληθεί μέσω Τραπέζης;
  3. Sorry, αλλά με έκανες και γέλασα. Μη με παρεξηγείς, το λέω με καλή διάθεση. Λόγω ηλικίας, έχω πλέον πάρει χαμπάρι σε τι κωλότοπο ζούμε και εύλογες απορίες σαν τη δική σου, αλλού θα ήταν κάτι αυτονόητο και φυσιολογικό. Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Έτσι κι αλλοιώς πάντως, ο εκάστοτε Υπουργός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τα δεδομένα ανά τριετία (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε το μπάχαλο είναι πλέον θεσμοθετημένο.
  4. Συνάδελφε, το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μπορώ να το πάρω σοβαρά, αφού αυτός που το έγραψε αγνοεί ότι στο ΤΣΜΕΔΕ πληρώνουμε και εφάπαξ κι επικουρικό.
  5. Μα σκέψου, αν επιθυμούμε επιστροφή χρημάτων και εν τω μεταξύ έχουμε κάνει χρήση ιατροφαρμακευτικών ή νοσοκομειακών υπηρεσιών, καταβάλλοντας τα μειωμένα ποσά ως ασφαλισμένοι, τι μπάχαλο έχει να γίνει. Επιμένω ότι η εγκύκλιος αυτή δε μας αφορά, αφού δεν υπολογίζει το γεγονός ότι οι Μηχανικοί, όταν έκλειναν τα βιβλία τους, δεν έπαυαν να είναι ασφαλισμένοι. Πρέπει να βγει εγκύκλιος ειδικά για το ΤΣΜΕΔΕ, αν και κατά τη γνώμη μου, ο Ν.4488 είναι ξεκάθαρος. Μέχρι τις 12(;)/12/2017 εφόσον επιθυμούσαμε προαιρετική ασφάλιση, έπρεπε να κάνουμε σχετική αίτηση. Απλά, πρέπει να καταργηθεί η αναδρομική ισχύς του, για τους λόγους που προανέφερα. Αν κάποιος καταφέρει να μιλήσει με το τμήμα ασφάλισης, είμαι σίγουρος ότι κι αυτοί θα είναι μπερδεμένοι... Edit. Λοιπόν, κατάφερα και μίλησα με το τμήμα ασφάλισης. Όντως η συγκεκριμένη εγκύκλιος δε μας αφορά (αφορά άλλον Νόμο, όπως σωστά μου είπαν). Αναμένουν άλλη εγκύκλιο. Τέλος να πω ότι το πέναλτι στον Φορτούνη ήταν κανονικό.
  6. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο, εμάς του ΤΣΜΕΔΕ. Να πάρω σαν παράδειγμα την περίπτωσή μου. Έχω κλείσει βιβλία από το 2014. Παρέμεινα όμως υποχρεωτικά ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ, χωρίς δικαίωμα διακοπής ασφάλισης. Το Σεπτέμβριο του 2017 ψηφίζεται ο Ν.4488 που ισχύει αναδρομικά από 1/1/2017. Σύμφωνα με αυτόν, σε συνδυασμό με την παρούσα εγκύκλιο, έχω πάψει να είμαι ασφαλισμένος από 1/1/2017. Επειδή όμως έκανα την 1/12/17 αίτηση για συνέχιση της ασφάλισής μου, τελικά είμαι ανασφάλιστος μόνο για τους πρώτους 11 μήνες του 2017 και επομένως πρέπει να μου επιστραφούν οι εισφορές που έχω καταβάλλει. Νομίζω ότι πρέπει να βγει εγκύκλιος συγκεκριμένα για τον 4488/2017 και το πρώην ΤΣΜΕΔΕ.
  7. Ειλικρινά, μακάρι να έχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα διακυβέρνησης.
  8. Καταρχάς, ευχαριστούμε! Τώρα, αν καταλαβαίνω καλά, για να συνεχίσει κάποιος προαιρετικά την ασφάλισή του στον ΕΦΚΑ, θα πρέπει προηγουμένως να την έχει διακόψει... Έχει χαθεί κάθε λογική σε αυτή τη χώρα. Δεν περιγράφω άλλο.
  9. Αν κατάλαβα καλά, όποιος έκλεισε τα βιβλία του μέσα στο 2017, αυτομάτως διεγράφη από ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ;
  10. Ας περιμένουμε λίγες ώρες ή και μέρες. Έχω την εντύπωση ότι θα βγουν καινούρια (σωστά) ειδοποιητήρια. Καλού-κακού, κατεβάστε πάντως το ειδοποιητήριο που σας ήρθε...
  11. Μπορεί να είναι άσχετο, αλλά για δείτε: http://www.capital.gr/story/3186030?utmsource=email
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.