Μετάβαση στο περιεχόμενο

fotini.cv

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Χαλκιδική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fotini.cv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Δημήτρη, κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Έχω υπόψη την παρ. 4 και έτσι την ερμηνεύω κι εγώ. Δεν ξέρω αν έχει κάποια ισχύ η παρ. 2 του άρθρου 9 του ΠΔ85 (ψάχνω ακόμα να δω αν ισχύει): 2. Εξακολουθούν να ισχύουν ειδικά διατάγµατα ή αποφάσεις Νοµαρχών που καθορίζουν όρους δόµησης σε οικισµούς ή τµήµατα αυτών µε εγκεκριµένο σχέδιο. Δεν θα το έψαχνα αν δεν εκδίδαμε τόσα χρόνια άδειες, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις τροποποιήσεις του 2011. Μου κάνει εντύπωση που στη συγκεκριμένη ΥΔΟΜ το «θυμήθηκαν» 8 χρόνια μετά... (Ειλικρινής απορία: με τις εκδοθείσες άδειες τι συμβαίνει; Σε πιθανή καταγγελία ανακαλούνται;)
  2. Συνάδελφοι, καλησπέρα! Έχω περίπτωση οικοπέδου σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων με εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη με απόφαση νομάρχη του 1994, η οποία ορίζει τομείς και όρους δόμησης για τον κάθε τομέα. Μέχρι και πέρσι έχουμε εκδώσει ΟΑ σε συγκεκριμένο τομέα με κλιμακωτό συντελεστή και με μαξ 400τ.μ. Σήμερα, μου λένε από την αρμόδια ΥΔΟΜ πως πρέπει να λάβω υπόψη το ΦΕΚ289/04-11-2011, επειδή είναι δυσμενέστερο, κι αντί για 400τ.μ. να πάω σε 240τ.μ. για οικόπεδα<700τ.μ. Ότι δηλαδή οι γενικές διατάξεις κατισχύουν των ειδικών. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος; Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
  3. Παιδιά εγώ που πήγα στη ΔΟΥ δε μου τα έπαιρναν τα συμφωνητικά. Τώρα όσον αφορά στο ΤΕΕ-ΤΚΜ (μάλλον κατέβασαν αυτή την ανακοίνωση, γιατί δεν μου την ανοίγει, ή τέλος πάντων φταίει κάτι στη σύνδεσή μου) σήμερα που μίλησα μου είπαν πως μπορούμε να τα πάμε τώρα εκπροθεσμα (λες κι ήξερε κάποιος ότι πρέπει να πάνε μέχρι 20/01), και γενικά εφόσον δεν τα έχουμε πληρωθεί ή έχουμε πληρωθεί μόνο προκαταβολές εμείς αποφασίζουμε αν θα τα καταθέσουμε για το 2011 ή για το 2012. Δεν ξέρουν τι θα γίνει με την εφορία και στις δύο περιπτώσεις. Επίσης πριν 1-2 εβδομάδες το ΤΚΜ απαντούσε πως σε όσες εργασίες δεν έχουν καθορισμένη νόμιμη αμοιβή-πχ βεβαιώσεις- οι κρατήσεις πάνε με τη συμφωνηθείσα και τα καταθέτουμε κανονικά τα ιδιωτικά συμφωνητικά. Το ΤΕΕ Κοζάνης πάλι από ό,τι μαθαίνω ισχυρίζεται πως για βεβαιώσεις δε χρειάζεται να πάμε ιδ. συμφωνητικά και να καταβάλουμε κρατήσεις. Τελικά, για ποιες εργασίες υποχρεούμαστε να καταθέτουμε συμβάσεις στο ΤΕΕ και για ποιες όχι; Θα πρέπει να ξέρουμε και για να συμπληρώσουμε την κατάσταση συμβάσεων που πρέπει να ανεβάσουμε μέχρι 20/02...
  4. Παιδιά; Κανείς δεν ξέρει την απάντηση; Έχω ακριβώς την ίδια απορία κι εγώ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.