Jump to content

markon

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About markon

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός
 1. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει μετάφραση του ΝΟΚ στην αγγλική γλώσσα.
 2. για μελλοντική ενασχόληση και εντρυφή στο θέμα θα πρότεινα να δεις ις σημειώσεις από το site του ΤΕΕ http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SHMEIWSEIS_SEM_PRAKSEWN η λογική της πράξης αναλογισμού είναι να διανοιχθεί η οδός (σε όλο το μήκος της) οπότε αφορά όλες τις ιδιοκτησίες με πρόσωπο στο κοινόχρηστο χώρο(οδός). επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή και πρέπει να ελέγχει αν υπάρχουν και παλιότερες πράξεις ή τροποποιήσεις του ρυμ. σχεδίου. σε κάθε περίθπτωση επαφή και συνεννόηση με την ΥΔΟΜ και τη Τεχν. Υπηρεσία.
 3. από το site του οργανισμού Αθήνας http://www.organismosathinas.gr/Default.aspx?id=59 Διαθέσσιμο Υλικό - Ψηφιακό Αρχείο - Ορεινοί όγκοι, θα βρεις αυτό που ψάχνεις. εναλλακτικά από το http://www.geodata.gov.gr δεδομένα ανά φορέα και ψάχνεις...
 4. Έχω δει ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά προσπαθώ να το προσεγγίσω από την υπολογιστική σκοπιά. Προσπαθώ να βγάλω άκρη με τον υπολογισμό των τελών που εμφανίζονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Περίπτωση 1. Βιομηχανικό κτίσμα εμβαδού 1500τμ σε γήπεδο 15στρ Υπολογίζεται στο λογαριασμό επί πλασματικής επιφάνειας τα ΔΤ, ΔΦ. ΤΑΠ δεν πληρώνει, ενώ λογικά θα έπρεπε μιας και είναι στεγασμένο ακίνητο. Περίπτωση 2. Βιομηχανικό κτίριο 300τμ σε γήπεδο 20στρ Υπολογίζεται στο λογαριασμό επί των 20 στρ και όχι επι πλασματικής επιφάνειας τόσο το ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ. Είναι όντως ο παραλογισμός των ΟΤΑ ή υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος υπολογισμού για τα τέλη. έχω διαβάσει τους σχετικούς νόμους και κάνει λόγο για υπολογισμό πλασματικής επιφάνειας με συγκεκριμένες προυποθέσεις έως 1000τμ στεγασμένης επιφάνειας, 0-6000τμ γηπέδου και από 6000τμ και άνω με κάποιους συντελεστές. όποιος έχει εμπειρία στο θέμα παρακαλώ για την βοήθειά του.
 5. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: θέλω να αναλάβω την αποτύπωση και επιμέτρηση σωρών στερεών καυσίμων για κάποιο εργοστάσιο. στο παρελθόν έχω κάνει την ίδια εργασία για αδρανή υλικά λατομείου. επειδή μιλάμε όμως για κάρβουνο και pet coke ήθελα να ρωτήσω πόσο θα χρέωνε κανείς για τέτοιου είδους αποτύπωση όπου οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες.
 6. χρησιμοποίησε και το site http://asp.ashtech.com/wmp/ ώστε να δεις διαθεσιμότητα δορυφόρων και να προγραμματίζεις τις εργασίες πεδίου. Από δική μου εμπειρία έχω να σου παραθέσω το εξής. στη περιοχή της Νεμέας το 2007 με διπλόσυχνο GPS fixed με ακρίβεια cm. από το 2009 για την ίδια περιοχή ποτέ fixed και ακρίβεια η οποί κυμαινόταν από 15cm έως 80cm. όμως παρατήρησα ότι αυξήθηκαν οι κεραίες τηλεπικοινωνιών(πλέον κεραίες όλων των εταιριών κιν. τηλεφωνίας και αναμεταδότες ψηφιακού και αναλογικού σήματος) σε απόσταση 600μ. καθώς και ύπαρξη πολλαπλού επίγειου δορυφορικού συστήματος (ιδιωτική ή στρατιωτική εγκατάσταση) σε απόσταση 3 χιλ. κάποιες φορές λοιπόν η ζωή μας γίνεται δύσκολη και είναι αδύνατο να παρακαμφθούν κάποια εμπόδια. το site θα σε βοηθήσει πάντως να προγραμματίζεις την εργασία σου. ακολούθησε τα βήματα και θα βρεις μια άκρη.
 7. για αυτό υπάρχει η περίφημη δήλωση "τα όρια υπεδείχθησαν από τον ιδιοκτήτη". εσύ αποτυπώνεις αυτό που σου δείχνει ο πελάτης. επίσης ζητάς τοπογραφικό αν υπάρχει συνημμένο στο συμβόλαιο ώστε να βγάλεις κάποια άκρη. αν θες να είσαι ακόμη πιο τυπικός λες στον ιδιοκτήτη να βρει τους ομόρους και να σου υποδείξουν από κοινού τα όρια(εκεί να δεις πλάκα). τέλος ενδεχομένως αφού πρόκειται για αγροτεμάχιο μπορεί και ο ίδιος να καταλάβεις από το είδος της καλλιέργειας, ή το φρεζάρισμα που είναι τα όρια ιδιοκτησίας. για να μην κάνεις όμως υποθέσεις και το ντεντέκτιβ και εφόσον θες να είσαι τυπικός δες πως απέκτησε την έκταση. αν είναι από χρησικτησία μπορεί κάλιστα να υπάρξει κάποια αμφισβήτηση στα όρια. ωστόσο η πραγματική σου εργασία είναι να αποτυπώσεις ότι σου δείξει ο ιδιοκτήτης. επισήμανέ του όμως τη κρισιμότητα αυτού του πράγματος και ότι θα παίξει ρόλο στη μετέπειτα κατάτμηση που σου ζητούν.
 8. κατ' αρχάς δεν πας στο Κτηματολόγιο αλλά στο κτηματολογικό γραφείο στο οποίο ανήκει η περιοχή. από ότι καταλαβαίνω υπάρχει αντιδικία και ο ένας εκ των δύο θέλει να προβεί και σε γεωμετρική μεταβολή ορίων. το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί ως μηχανικό είναι αν από τη μεταβολή επηρεάζονται μόνο τα δύο αυτά γήπεδα ή και περισσότερα. Από τη στιγμή που υπάρχει αντιδικία και υπάρχει κτηματολόγιο στη περιοχή πας στο κτηματολογικό γραφείο και από το ΚΑΕΚ του ομόρου βρίσκεις τα στοιχεία του. εν συνεχεία βρίσκεις ποιο είναι το συμβόλαιο και το παραγγέλνεις από το Υποθηκοφυλακείο. αν είσαι τυχερός και ο συμβολαιογράφος βρίσκεται κοντά, τον παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς και το συνημμένο τοπογραφικό(θα σε χρεώσει για αυτό). αν είσαι τυχερός και είναι σε HATT ή ΕΓΣΑ87 ακόμη καλύτερα. πλέον έχεις συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία ώστε να κάνεις τον έλεγχο των ορίων και την ταυτοποίηση τους επί του εδάφους.
 9. το θέμα έχει αναλυθεί σε άλλο μήνυμα. συμφωνώ με όσα είπες. με Α/Φ από τη ΓΥΣ και μια τεχνική έκθεση θεωρώ ότι είσαι οκ, ώστε να αποδείξεις αυτό που επισημαίνεις. επίσης να ξέρεις ότι με τη ψήφιση επικείμενου σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα, θα είναι επιβεβλημένη βεβαίωση μηχανικού σε περίπτωση που κάποιο ακίνητο απαιτήσει μεταβίβαση καθώς και δήλωση από τον ιδιοκτήτη. Άσχετο με το θέμα αλλά να το έχεις κατά νου.
 10. http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Syzitiseis-kai-Psifisi?law_id=b53fdde4-b70e-4ba4-8fbf-87916d9df85d κατεβάζεις και διαβάζεις τη τροπολογία. εκεί είναι η απάντησή σου.
 11. συμφωνώ με τον συνάδελφο. και για να το πάω πιο μακριά συνάδελφε, εσύ θα υπογράψεις το τοπογραφικό και η συμβ/φος απλά θα αντιγράψει τις δηλώσεις σου και δεν θα φέρει και ευθύνη.
 12. δεν υπάρχει πρότυπο. ούτε καν το Τ.Ε.Ε. δεν έχει αρχείο όπου πιθανώς θα μπορούσες να αποτανθείς σύμφωνα με παλαιότερο ερώτημα που είχα θέσει ώστε να μπορέσω κι εγώ να "δω" τη δομή κάποιας πραγματογνωμοσύνης, το οποίο είναι λογικό αφού η πραγματογνωμοσύνη είναι για να διευθετηθεί κάποιο τεχνικό ζήτημα μεταξύ διαδίκων. θεωρώ ότι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία. διαφορετικά θα μπορούσες να περιγράψεις σύντομα ποιο είναι ακριβώς το θέμα ώστε να σου δώσει κάποιος από το forum κάποιες συμβουλές. π.χ. αναλόγως τι θέλεις να κάνεις μπορεί να σου χρειαστούν αεροφωτογραφίες, χάρτες ΓΥΣ, συμβόλαια προγενεστέρων ιδιοκτητών, διανομή υπουργείου γεωργίας, ορθοφωτοχάρτες από ΟΚΧΕ, κλπ.
 13. Χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. αν όμως γίνει σκυροδέτηση βάσης τότε οικοδομική άδεια. αυτά είναι τυπικά. αν είσαι σε εκτός σχεδίου περιοχή όπου μπορεί να προκύψει θέμα με δασική έκταση τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. πας για ποινικό αδίκημα. να είσαι τυπικός αν αναλάβεις την επίβλεψη, διαφορετικά πασσάλωσε (οριοθέτηση) και μην άναλάβεις άλλες ενέργειες.
 14. ο μόνος αρμόδιος καθηγητής στο Πολυτεχνείο είναι ο κος Βλαστός. έχει συντάξει διάφορες μελέτες και θυμάμαι από τα χρόνια μου ως φοιτητής ότι ασχολούταν πάρα πολύ με τους ποδηλατόδρομους. προσωπικά θα σου πρότεινα να τον πάρεις τηλέφωνο ως ενδιαφερόμενος μελετητής. θεωρώ ότι θα σε βοηθήσει.
 15. Συμφωνώ με τους συναδέλφους. ειδικά αυτό που επισημαίνει ο agios μπορεί να σε βοηθήσει καθώς αποτυπώνοντας τμήμα των ορίων των ομόρων στη συνέχεια μέσα από το google Earth αφού έχεις φορτώσει τους ορθοφωτοχάρτες της κτηματολόγιο μπορείς να βγάλεις μια εικόνα, να τη ρίξεις μέσα στο autocad και να προσδιορίσεις χοντρικά τα όρια αυτά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.