Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

GADR

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GADR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 20 days

    • ΖΗΤΗΣΗ
    • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

    Ζητείται γνώστης σύνταξης τευχών δημοπράτησης για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων.

    1 €

  2. Η αλλαγή στο κτηματολόγιο συνοδεύεται με κάποια πράξη συμβολαιογραφική. Δεν ξέρω αν δέχονται μόνο τακτοποίηση. Αν έχει αλλάξει στο Ε9 η επιφάνεια καλύπτεται.
  3. Αν η χρήση της κάθε θέσης έχει οριστεί απο τη σύσταση οτι αντιστοιχεί σε κάποια διαμερίσματα τότε αυτό θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό απο τους υπόλοιπους. Νομικά θεωρείτε ότι είναι κοινόχρηστος χώρος.
  4. Ο νομοθέτης είχε απαγορεύσει κατ’ αρχήν τη σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας σε περιοχές εκτός σχεδίου, με τη λογική ότι αυτή οδηγούσε στην κατάτμηση της γης, τη δημιουργία μικροοικοπέδων, την αυθαίρετη δόμηση και την εν συνεχεία μη δημιουργία περιβάλλοντος κατάλληλου για άνετη και δημιουργική διαβίωση των πολιτών. Αυτά μέχρι την δημοσίευση του ν.4178/2013 (άρθρο 5) με τον οποίο ορίστηκε ότι οι διατάξεις του ν.δ. 1024/1971 που αφορούν στην σύσταση των καθέτων ιδιοκτησιών εφαρμόζονται πλέον και επί γηπέδων, κειμένων εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμών, με την προϋπόθεση ότι έχουν ανεγερθεί επ’ αυτών οικοδομήματα μέχρι την 28.7.2011, η ανέγερση των οποίων αποδεικνύεται από αεροφωτογραφίες λήψεως μέχρι την ημερομηνία αυτή και παράλληλα βεβαιώνεται από μηχανικό.κριτήριο εφαρμογής των διατάξεων του ως άνω άρθρου είναι η ύπαρξη οικοδομημάτων μέχρι τις 28.7.2011 που να εξαντλούν το σύνολο των “υπό σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών”, δηλαδή όσες κάθετες συσταθούν τόσες θα πρέπει να είναι οι υφιστάμενες οικοδομές.
  5. Η έδραση της στέγης πρέπει να είναι μέχρι το μέγιστο ύψος (8,50μ)
  6. Το όριο της κάθετης δεν είναι όριο οικόπεδου. Όταν δύο κτίσματα μέσα στο ιδιο οικόπεδο απέχουν Δήδ μπορούν να έχουν ανοίγματα στην πλευρά αυτή.
  7. Απαντάω στον εαυτό μου αλλά και στους άλλους που έχουν την ίδια απορία σχετικά με το τι γίνεται με τις κατασκευές εκτός ιδεατού στερεού από υποχώρηση ορόφου. Η απάντηση απο την πολεοδομία Αθηνών είναι ότι ο ΝΟΚ παρέλειψε το συγκεκριμένο θέμα και θα πάμε με τα του ΓΟΚ, στην καλύτερη, να έχουμε προεξοχή προβόλου (και από μπετόν) μέχρι 1/10Π. Για τα στέγαστρα, κουβέντα! ούτε καν για το πνεύμα του νομοθέτη που στην αιτιολογική έκθεση του αρ.16 που λέι: "στοιχεία επί των όψεων των κτηρίων που συμμετέχουν στην ογκοπλαστική του διαμόρφωση και συμβάλλουν στην υποστήριξη του βιοκλιματικού σχεδιασμού με τη δημιουργία παθητικού δροσισμού, σκίασης, φυσικού αερισμού.¨
  8. Να ρωτήσω και εγώ κάτι σε σχέση με το ιδεατό στερεό. Κατά πόσο μπορεί να είναι εκτός ιδεατού στερεού ένα στέγαστρο εντός επιτρεπόμενου ύψους. π.χ. σε μία εσοχή που γίνεται στον τελευταίο όροφο ο πρόβολος του δώματος οταν δεν είναι βατός θεωρείται στέγαστρο ή προστέγασμα; και μπορεί να βγαίνει εκτός ιδεατού στερεού αν έχει διαφορετικό υλικό;
  9. Για την θέση του στεγάστρου στο δώμα που δεν ειναι σε εσοχή δεν λει τίποτα οπως και αν πρέπει να ειναι εντός ιδεατού στερεού. Μονο στην περίπτωση της πέργκολας σρ 19/2στ λέι οτι επιτρέπεται με την προϋπόθεση τήρησης των διαταξεων περι ιδεατού στερεού. Πως το αντιλαμβάνεστε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.