Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nicky*

Members
  • Περιεχόμενα

    63
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nicky*

  1. σε μονοκατοικία με υπόγειο, οι μεταλλικές πόρτες του υπογείου έχουν περσίδες μόνιμα ανοιχτές (εγκοπές). οι περσίδες αυτές ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκονται στο επάνω ή κάτω μέρος της πόρτας? ή δεν έχει σημασία? διευκρινίζω: η μία πόρτα αφορά το χώρο του λέβητα (που έχει το απαραίτητο άνοιγμα/πάραθυρο σύμφωνα με τις απαιτήσεις προς ελέυθερο ανοιχτό χώρο), η άλλη πόρτα αφορά το χώρο αεριζόμενης με παράθυρο αποθήκης (επιφάνειας 30τμ) και οδηγεί σε γειτνιάζοντα χώρο υπογείου επιφάνειας άνω των 25τμ. και οι δύο πόρτες ανοίγουν προς τα έξω σύμφωνα με τις απαιτήσεις. και βασικά, η πόρτα του χώρου του λέβητα, πρέπει ή όχι να έχει περσίδες? στον κτιριοδομικό αναφέρει πως όχι εφόσον πρόκειται για πόρτα που γειτνιάζει με κοινόχρηστο χώρο, με κλιμακοστάσιο κλπ..
  2. συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα διότι έχω το εξής πρόβλημα: σε κατασκευή στη νότια ελλάδα (όχι συχνές βροχοπτώσεις και όχι δυνατός αέρας) ο στεγάς διαμαρτύρεται ότι η κλίση είναι πολύ μικρή. και όντως είναι περίπου 6-7%. Ο στεγασμένος με κεκλιμένη κεραμοσκεπή χώρος έχει εμβαδό 20τμ. Η οικοδομή βρίσκεται σε οικισμό προ του 1923 και εκτός από την πολεοδομία απαιτείται και έγκριση αρχαιολογίας σε όποια αλλαγή. Ο ιδιοκτήτης δεν προτίθεται να μεταβάλλει το ύψος του κτιρίου για να αλλάξει η κλίση (και θεωρώ ότι καλά κάνει διότι θα μπει και ΕΠΑΕ στο παιχνίδι σ'αυτήν την περίπτωση λόγω ύψους). Αντίστοιχη κατασκευή σε περιοχή της Αττικής έχει δουλέψει κανονικά (απ'όσο γνωρίζω). Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, γνωρίζει κανείς κάποια τεχνική στεγάνωσης ώστε να αποκλείσω το ενδεχόμενο αστοχίας της στέγης? υπάρχει κάποιο είδος κεραμιδιού που να λειτουργεί καλύτερα από κάποιο άλλο σε χαμηλές κλίσεις? ο μηχανολόγος μου προτείνει επίσης και ασφαλτικά κεραμίδια, έχει χρησιμοποιήσει κανείς τέτοια? (αν και φοβάμαι ότι εκεί ίσως να χρειάζεται τουλάχιστον κάποια ενημέρωση φακέλου) όποιος γνωρίζει κάτι, ας με συμβουλέψει. ευχαριστώ
  3. συνάδελφοι καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα διότι απ'ό,τι κατάλαβα έχουν αλλάξει οι διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας κομμωτηρίου, και επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι το έχω κατανοήσει καλά, θα σας παρακαλούσα να μου διεκρινίσετε το εξής: χώρος λειτουργούσε ως κατάστημα (οπτικά) και πρόκειται να λειτουργήσει ως κομμωτήριο. μιλάμε για Κ.Υ.Ε? αρκεί η έκδοση προηγούμενης άδειας λειτουργίας του χώρου ως κατάστημα ή όχι? αν στο παρελθόν είχε εκδοθεί άδεια Κ.Υ.Ε για το συγκεκριμένο χώρο με καλύπτει? είναι τα οπτικά Κ.Υ.Ε.? γενικά, ένα κατάστημα που θέλει να γίνει κομμωτήριο ή μανικιούρ/πεντικιούρ χρειάζεται αλλαγή χρήσης απο κατάστημε σε Κ.Υ.Ε στην πολεοδομία?
  4. αυθαίρετη κατοικία για την οποία δεν έχει εκδοθεί Ο.Α. και είναι κατασκευασμένη μεταξύ 1983-2003 και που δεν έχει παραβίαση πρασιάς, θεωρείται κατηγορία 4 ή 5? και επίσης βρίσκεται σε εντός σχεδίου περιοχή και η πραγματοποιημένη δόμηση δεν υπερβαίνει την επιτρεπόμενη από τον ισχύοντα σ.δ. της περιοχής, θεωρώ ότι υπάρχει κάποια υπέρβαση δόμησης ή βάζω 'χωρίς υπέρβαση' στον συντελεστή του φύλλου καταγραφής?
  5. οκ το βρήκα! (όχι δεν υπήρχε πολεοδομική παράβαση οπότε το κουτάκι δεν ήταν κλικαρισμένο) αλλά παραθέτω τη λύση του μυστηριώδους προβλήματος, δεν έβαλα αριθμό τετραγωνικών μέτρων στο κουτάκι της κύριας ή βοηθητικής χρήσης και το θέμα λύθηκε. οπότε τα τετραγωνικά μου στην ουσία επεξηγούνται στην τεχνική έκθεση. ευχαριστώ τους συναδέλφους Inzaghi και nikosantonakas που αποκρίθηκαν καλή συνέχεια
  6. συνάδελφοι καλημέρα, ξέρει κανείς να μου πει γιατί δεν μπορώ να υποβάλλω δήλωση 4178 με αυθαιρεσίες στην κατηγορία 3? έχω 2 φύλλα καταγραφής, το ένα κατηγορία 3 και το άλλο κατηγορία 5, δεν έχω λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις, δεν έχω περβάσεις, πρόεκιται για 'ρύθμιση' και η χρονολογία μου είναι 2004. όταν επιχειρώ να υποβάλλω τη δήλωση μου βγάζει σφάλμα ότι δεν μπορώ να έχω άλλες παραβάσεις σε φύλλο καταγραφής με κατηγορία 3.. τι γίνεται? τι εννοεί ο ποιητής?
  7. συνάδελφοι καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος να μου διευκρινίσει πόσο είναι το Δ σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο σε περιοχή εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων? η πολεοδομία μου είπε ότι ισχύει το ΠΔ289/2011 (το σχετικό με αυτούς τους οικισμούς)
  8. συνάδελφοι θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής ερώτημα: σε κτίσμα με οικοδομική άδεια του 1959 στο τοπογραφικό η ρυμοτομική γραμμή ταυτίζεται με την οικοδομική και δεν αναφέρεται πουθενά υποχρεωτική πρασιά με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει τοποθετηθεί σε απόσταση περίπου 1,50μ από το όριο του οικοπέδου. τώρα στην περιοχή υπάρχει πρασιά 4,00μ. θεωρείται ότι υπάρχει παραβίαση της πρασιάς? δε μιλάω για πλάγιες αποστάσεις αλλά για 'παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο'
  9. συνάδελφοι καλημέρα, θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής ερώτημα: σε κτίσμα με οικοδομική άδεια του 1959 στο τοπογραφικό η ρυμοτομική γραμμή ταυτίζεται με την οικοδομική και δεν αναφέρεται πουθενά υποχρεωτική πρασιά με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει τοποθετηθεί σε απόσταση περίπου 1,50μ από το όριο του οικοπέδου. τώρα στην περιοχή υπάρχει πρασιά 4,00μ. θεωρείται ότι υπάρχει παραβίαση της πρασιάς?
  10. συνάδελφοι χαίρετε, έχω να ρωτήσω το εξής: σε περίπτωση ολοκληρωμένης υπαγωγής με εξοφλημένα τα πρόστιμα, έχει γίνει εκ παραδρομής λάθος στο νούμερο του παλαιού προστίμου (που συμπληρώνεται στο σχετικό κουτάκι). μπορεί να γυρίσει η δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή και να διορθωθεί το 'ορθογραφικό' ? γνωρίζει κάποιος?
  11. συνάδελφοι τα φώτα σας! διαβάζω το θέμα αλλά δεν καταλαβαίνω, πόση είναι τελικά η ελάχιστη επιτρεπόμενη κλίση της στέγης? (μιλάω για ξύλινη με κεραμίδια) υπάρχει κάποια νομοθεσία που να δίνει περιορισμούς? αν όχι, σε περιοχή της νότιας ελλάδας (όχι συχνές βροχοπτώσεις και όχι δυνατός αέρας) ποιο θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί?
  12. δηλαδή, για να το καταλάβω σωστά, αν κάνω λάθος μπορώ να διορθώσω το ΔΔΤ (ανεξάρτητα ακόμα και αν έχω κάνει οριστική υποβολή) επαναϋποβάλλοντάς το? έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο να προσπαθήσει να το επεξεργαστεί αφού το υπέβαλλε? γίνεται?
  13. chan chan - buena vista social club (μόλις το έπαιξε ο kosmos)
  14. συνάδελφοι καλημέρα, (συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί και μου ξέφυγε), ήθελα να ρωτήσω, επειδή δέχομαι πιέσεις για να κλείσω ένα αυθαίρετο, πρέπει να πειραματιστώ με τη συμπλήρωση του ΔΔΤ... αν γίνει λάθος, τι? διορθώνεται? ακυρώνεται? το έχει υποβάλλει κανείς?
  15. συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς να μου πει πώς πρέπει να αντιμετωπίσω τον ημιτελή γειτνιάζοντα χώρο σε κατάστημα ορόφου που χρειάζεται ΠΕΑ για ενοικίαση. (στον ίδιο όροφο ο ένας τοίχος του εξαταζόμενου καταστήματος συνορεύει με άλλο χώρο καταστήματος που όμως δεν έχει αποπερατωθεί - υπάρχουν τοιχοποιίες στο τούβλα και φυσικά η πλάκα αλλά δεν έχει σοβατιστεί ο χώρος και δεν έχουν τοποθετηθεί κουφώματα) θεωρώ ότι ο δικός μου τοίχος γειτνιάζει με μη θερμαινόμενο χώρο ή δέχομαι ότι έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον (εφόσον δεν υπάρχουν κουφωματα) και αντιμετωπίζω την πλάκα ως πρόβολο? ευχαριστώ
  16. συνάδελφοι καλημέρα, ψάχνω τους όρους δόμησης για ανατολική αττική. μέχρι πρόσφατα συμβουλευόμουν το link που παραθέτει ο συνάδελφος costas2by4 το οποίο όμως πλέον δε λειτουργεί.. έχει κανείς υπόψη κάτι αντίστοιχο? ευχαριστώ
  17. καλημέρα! κατ'αρχάς ευχαριστώ για τη βοήθειά σας συνάδελφοι. λοιπόν αυτό που θέλω είναι παραχώρηση επικαρπίας γονέα προς τέκνο σε ένα κτίριο με 7 συνολικά οριζόντιες ιδιοκτησίες (συμπεριλαμβανομένων αποθηκών και γκαράζ). χρειάζεται μία βεβαίωση του 4014 για όλο το κτίριο ή μία για κάθε ιδιοκτησία?
  18. συνάδελφε ευχαριστώ για την ανταπόκριση! αλλά σε παρακαλώ, αυτό που λες μπορώ να το βρω κάπου διασταυρωμένο, κάπως επίσημα? γιατί έχω λάβει και την αντίθετη άποψη...
  19. συνάδελφοι, σε κτίριο που αποτελείται από τις εξής ιδιοκτησίες: μαιζονέττα υπογείου-ισογείου, μαιζονέττα ισογείου-α' και β' ορόφου, υπόγειο γκαράζ και αποθήκες, συνολικά 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες, πρέπει να συνταχθούν τόσες βεβαιώσεις μηχανικού όσες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες? π.χ. μία για κάθε αποθήκη? ή μία για όλα εφόσον ο ιδιοκτήτης είναι ένας?
  20. συνάδελφοι καλημέρα, έχω μια παρόμοια απορία με τη vassia.mas, γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται ή όχι η συνυπογραφή σε δήλωση αυθαιρέτων? το σύστημα του τεε δεν περιορίζει τους μηχανικούς καμιάς ειδικότητας να κινήσει τη διαδικασία δήλωσης και η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να συνεχιστεί κανονικά. λογικά αντίστοιχα μπορούν να επιμεριστούν και οι αμοιβές? αφού πλέον ισχύει η συμφωνηθείσα αμοιβή και μάλιστα μπορούν να οριστούν και ποσοστά συμμετοχής των μηχανικών, υπάρχει κάτι που απαγορεύει τη συνυπογραφή?
  21. συνάδελφοι μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει, σε οικισμό προ του '23 στο νομό Χανίων, απαιτείται η πράξη δεσμευσης θέσης στάθμευσης για υπόγειο γκαράζ? ευχαριστώ
  22. έχει ακουστεί τίποτε για νέα παράταση του νόμου? (ΔΕΝ έχω κάποια πληροφόρηση απλώς ρωτάω..)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.