Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechgiann

Core Members
 • Περιεχόμενα

  221
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

16 Ουδέτερη

Σχετικά mechgiann

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, Οι ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ σχετικά με τη θέρμανση περιλαμβάνουν θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε σώμα? ή αρκεί ο θερμοστάτης του διαμερίσματος? Επίσης ο κυκλοφορητής πρέπει υποχρεωτικά να είναι inverter?
 2. Με ενδιαφέρει το θέμα...με βλέπω και εμένα για παράταση σε 1-2 αιτήσεις... Πόσο καιρό έχεις υποβάλλει το αίτημα? και τι λόγο ανέφερες για να ζητήσεις την παράταση?
 3. πρέπει το ποσό των εισφορών ΙΚΑ + το ποσό που κατέθεσε ο ωφελούμενος στον προμηθευτή να είναι ΙΣΟ με το ποσό των ιδίων κεφαλαίων που αναλογούν στον ωφελούμενο.
 4. Καλημερα, Καποιος προμηθευτής, ο οποιος έχει ήδη λάβει προκαταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει στο σύστημα, θέλει τωρα να αλλάξει τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα λάβει την επιχορήγηση. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;
 5. Ο μηχανικός που θα εκδόσει την ΕΕΜΚ πρέπει υποχρεωτικά να έχει κάνει εγγραφή στο πρόγραμμα?
 6. Η άδεια μικρής κλίμακας πρέπει να εκδοθεί πρίν την ολοκλήρωση των εργασιών δηλαδή πριν την ημερομηνία των τιμολογίων. Η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι να ακυρωθεί το τιμολόγιο του λέβητα και να κοπεί ένα νέο με μεταγενέστερη ημερομηνία.
 7. Δεν είναι εκει το πρόβλημα. Οκ το πρόγραμμα δικαιολογεί 5500 και θα κοπεί τιμολόγιο 5400. τα υπόλοιπα 100 εισφορές. Εστω ότι έχει επιδότηση 50% μην ξεχνάς ότι έχει εγκριθεί ποσό επιχορήγησης συγκεκριμένο 2750 ευρώ! Εστω ότι δεν υπάρχουν άλλες παρεμβάσεις. τι ποσό θα δώσει ο ωφελούμενος ίδια κεφάλαια?
 8. Υπάρχει όμως το εξής θέμα...η επιχορήγηση είναι συγκεκριμένη. Στο παράδειγμα μας έχει εγκριθεί επιχορήγηση 500 ευρω για τη μόνωση. Αν το πρόγραμμα δώσει 450 ευρώ στον προμηθευτή και επιστρέψει 100 ευρω στον ωφελούμενο πάμε στα 550 δηλαδή παραπάνω από την εγκεκριμένη επιχορήγηση...
 9. Σε περίπτωση που είναι με ίδια κεφάλαια, χωρίς δάνειο, έστω ότι η παρέμβαση κοστίζει 1000 ευρώ και υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές 100 ευρω. Η επιδότηση είναι στο 50% και τα ίδια κεφάλαια επίσης 50% δηλαδή 500 ευρώ. Ο προμηθευτής θα κόψει τιμολόγιο 900 ευρώ σωστά? Ο ωφελούμενος θα πληρώσει τις εισφορές 100 ευρώ. Επίσης θα πληρώσει στον προμηθευτή ίδια κεφάλαια 400 ευρώ και δεν θα πάρει πίσω τις εισφορές ή θα πληρώσει ίδια κεφάλαια 500 ευρώ και θα του επιστραφούν τα 100 των εισφορών??
 10. Αν σου δίνει ο κατασκευαστής β.α ξεχωριστά για ΖΝΧ τον χρησιμοποιείς χωρίς μετατροπή σε εποχιακό. Αν δεν ξέρεις τον β.α του κατασκευαστή για ΖΝΧ μπορείς να βάλλεις β.α=0,85 όπως αναφέρει στη σελ. 145 ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017. Αυτά ισχύουν για τοπικό λέβητα Φ.Α που λειτουργεί σαν μονάδα ροής.
 11. Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ngm που δίνει ο κατασκευαστής. Σωστός για την περίοδο της θέρμανσης αλλά για την υπόλοιπη περίοδο θεωρώ πως υπάρχει μεγαλύτερη υπερδιαστασιολόγηση ( μικρότερο απαιτούμενο φορτίο) άρα βαθμός απόδοσης μικρότερος.
 12. Ηλιακός συλλέκτης έχει συνολική επιφάνεια 3,2 τ.μ και επιφάνεια παραθύρου συλλέκτη 2,9 τ.μ Ποιο βάζουμε στο πρόγραμμα?
 13. καλό το ερώτημα... Θα πάρει ο προμηθευτής όλη την επιχορήγηση και δεν θα πληρωθούν οι εισφορές στον ωφελούμενο... ή θα πληρωθούν οι εισφορές στον ωφελούμενο και θα πάρει ο προμηθευτής μικρότερη επιχορήγηση? μάλλον το 1ο και ας τα βρει ο ωφελούμενος με τον προμηθευτή (να του επιστρέψει τις εισφορές). Αλλά ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα... Η μόνη εναλλακτική που σκέφτομαι είναι να ακυρωθεί το τιμολόγιο και να κοπεί νέο με το ποσό μειωμένο κατά τις εισφορές. Αλήθεια που αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι ο ωφελούμενος παίρνει πίσω το ποσό των εισφορών?? Στο σύστημα πάντως τις εισφορές τις περιλαμβάνει στα ΙΔΙΑ κεφάλαια! Μήπως πιο σωστό είναι να πληρώσει ο ωφελούμενος εισφορές+προκαταβολή= το ποσό που του αναλογεί (ιδια κεφάλαια) και να μην περιμένει από το πρόγραμμα να του δώσει τις εισφορές?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.