Jump to content

mechgiann

Core Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Καλή

About mechgiann

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημερα, Αιτηση για δάνειο συνταξιούχου με 15000 εισόδημα + εγγυητή με 15000+ εισόδημα απορρίφθηκε από την ΕΘΝΙΚΗ και δεν μπορω να καταλάβω γιατί... Το μήνυμα που έλαβε λέει οτι δεν πληρούνται τα πιστοδοτικα κριτήρια. Καμια επιπλέον διευκρίνιση από την τραπεζα μετά από επίσκεψη εκεί. Τι προτείνετε να κάνει; Σκέφτομαι για νέα αίτηση σε αλλη τραπεζα. Σε ποια τραπεζα είναι καλύτερα; ευχαριστω
 2. Περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά έμεινε ανοιχτή η Αττική... Με καλή προετοιμασία 9-10 αιτήσεις πέρασαν...
 3. Πρόκειται για διαμέρισμα ή μονοκατοικία? Μόνο στις μονοκατοικίες διασταυρώνονται τα τμ άδειας και ΠΕΑ... Η διαφορά είναι ασήμαντη (ούτε 2%) και δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα ακόμη και σε έλεγχο! Είχα περίπτωση μονοκατοικίας στον α κύκλο με άδεια 124τμ, ΠΕΑ και Ε9 121 τμ και ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.
 4. Σε πόση ώρα έκλεισαν σήμερα η Στερεά Ελλάδα και το β. Αιγαίο;
 5. Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Σφαίρα πηγαινε. Το Ιόνιο 4 ώρες δουλεύει σφαίρα. Ολα είναι θέμα πόρων-ζήτησης. Β κύκλος ξεφτίλα άπο θέμα πόρων.
 6. Εχεις δίκιο υπό την έννοια ότι ταλαιπωρηθήκατε πολλές ώρες πάνω στον υπολογιστή με τα κολλήματα του συστήματος.... Όμως και στις επόμενες περιφέρειες, που ας υποθέσουμε ότι το σύστημα θα δουλέψει σφαίρα, αν οι πόροι τελειώσουν σε 1 ώρα και από τις 10 αιτήσεις που θα ήθελα να κάνω τελικά κάνω τις 3... πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα με εσας θα καταλήξουμε....δυστυχώς αυτό φοβάμαι... Το μεγάλο πρόβλημα του Β κύκλου είναι οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΡΟΙ για τη ζήτηση που υπάρχει!
 7. Για την πρώτη περίπτωση θα ΒΑΛΕΙΣ επιφάνεια βάσει O.Α τα 72τμ. Είναι διαμέρισμα και σε ενδιαφέρουν μόνο τα τμ του διαμερισματος. Στη Β Περιπτωση έτος άδειας βαλε είτε την πρώτη άδεια είτε την άδεια που χτίστηκε το μεγαλύτερο μέρος, δε νομίζω οτι θα εχεις πρόβλημα ΟΤΙ και να βαλεις. Επιφάνεια βάσει Ο.Α βαλε το άθροισμα των 3 αδειών, επιφάνεια τακτοποιησεων ΟΤΙ λέει η τακτοποίηση και επιφάνεια Ε9 τα 161,5. Ειχα στον Α κύκλο ίδια περίπτωση μονοκατοικίας με άδεια 124τμ και Ε9 121τμ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.
 8. Πάντως οι πόροι πέρυσι ήταν πολύ περισσότεροι και έγιναν περίπου 45.000 αιτήσεις.... φέτος μιλάνε για 25.000 αιτήσεις.... οπότε αναμενόμενο να τελειώσουν γρηγορότερα οι πόροι...
 9. Κάποιος από Ηπειρο ή Δυτική Ελλάδα μπορεί να κάνει μια σύγκριση πέρυσι με φέτος πόση ώρα κράτησαν ανοιχτές αυτές οι περιφέρειες?
 10. Εξαρτάται πως είναι δηλωμένο στο Ε9 (από εκεί γίνονται οι διασταυρώσεις) Αν είναι δηλωμένα ξεχωριστά 3 διαμερίσματα, μπορεί να μπει μεμονωμένα ο Β όροφος. Την αίτηση την κάνει είτε ο επικαρπωτής είτε ο ψιλός κύριος, δεν υπάρχει πρόβλημα όποιος και αν την κάνει.
 11. Εχω ισόγειο διαμέρισμα το οποίο είναι χτισμένο, ένα μέρος 30τμ προ 1955 χωρις αδεια οικοδομής και το υπόλοιπο με άδεια προσθήκης ισογείου 68τμ Συνολικά είναι λοιπόν 98 τμ, τόσο δηλώνεται και στο Ε9. 1.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ένταξή του στο πρόγραμμα? 2.Στο πεδίο τετραγωνικά μέτρα ακινήτου βάσει οικοδομικής άδειας τι βάζω? 68τμ ή 98?
 12. Δεν πήγα στο σεμινάριο αλλά υποθέτω ότι αυτά τα σεμινάρια είναι γενικά για το εξοικονόμηση κατοίκον 2 που τρέχει ήδη και δεν έχουν σχέση με τη β φάση που αναμένουμε. Το να ανακοινώνονται ημερομηνίες από απερχόμενους υπουργούς και να μην έχει βγει καν ο οδηγός ναι μου μοιάζει για προεκλογικό τρικ....
 13. Μέσα από την πλατφόρμα θα κάνεις υποβολή για τις προκαταβολές προς τους προμηθευτές, όπως είχες κάνει και την πρώτη φορά, απλά τώρα θα έχεις καταχωρήσει τους νέους προμηθευτές. Η αίτηση θα πάει σε κατάσταση 7δ και θα περιμένεις τα χρήματα να μεταφερθούν αυτόματα όπως την πρώτη φορά. Θα ειδοποιηθείς με εμαιλ όταν γίνει αυτό. Από τους παλιούς προμηθευτές πρέπει να έχεις τα αποδεικτικά κατάθεσης-επιστροφής του ποσού τα οποία θα αναρτήσεις στην καρτέλα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ στο τέλος, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.