Jump to content

mechgiann

Core Members
 • Posts

  344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mechgiann last won the day on January 2

mechgiann had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mechgiann's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

56

Reputation

 1. Καλησπέρα, Σε κατάστημα εντός εμπορικού κέντρου έχει αφαιρεθεί η τζαμαρία σε 2 πλευρές του, είναι δηλαδή ανοιχτό χωρίς πλήρες κέλυφος. 1. Μπορεί να εκδοθεί ΠΕΑ? 2.Αν δεν εκδοθεί ΠΕΑ τι γίνεται με το μισθωτήριο? Υπάρχει κίνδυνος προστίμου? Θέλουν να κάνουν άμεσα μισθωτήριο.
 2. Τελικά γνωρίζει κανείς πως καταχωρείται στο mydata, στα έξοδα ο λογαριασμός κινητής? Ειδος και τύπος παραστατικού? χαρακτηρισμός?
 3. Καλησπέρα, Σύστημα θέρμανσης-ψύξης VRV με εσωτερικές μονάδες καναλάτες με αεραγωγούς και στόμια πως το αντιμετωπίζετε? Ως ΚΚΜ και τερματικές μονάδες στόμια με β.α=0? ή με τερματικές μονάδες τις καναλάτες (αγνοώντας αεραγωγους και στόμια) με β.α=0,93? κάτι άλλο?
 4. georgegaleos καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ! α) Βάζοντας τις εισφορές στον Δ5 (401) μειώνεται το ποσοστό μικτού κέρδους επί πωλήσεων, συγκεκριμένα σε εμένα στο 31% Είναι πρόβλημα αυτό? Που ''πρέπει'' να κυμαίνεται το ποσοστό αυτό? β) Επομένως το όφελος λόγω της έκπτωσης των εισφορών κατα 25% δεν το καταχωρούμε στο Ε3 κωδ ΣΤ (444) 6 ... σωστά? ούτε και στο Ε1..... γ) Δοκίμασα την πρότασή σου, έβαλά το πρόστιμο στον Ζ2 (488) αλλά δεν πήγε αυτόματα στον Δ6 (420). Μήπως πρέπει να καταχωρηθεί κάπου στον πίνακα Δ χειροκίνητα πχ στον Δ9 (423) ?
 5. 3 ερωτήσεις ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές.... α. Σε ποιον κωδικό καταχωρούνται? 401 ή 423? Κάπου διάβασα ότι φέτος το αλλάξανε και πάνε στον 401, ισχύει? β. Η λογιστική βάση των εισφορών 2020 υπολογίζεται με τις μειωμένες τιμές λόγω έκπτωσης 25% τους μήνες Φεβ-Μάιο πχ 165 ευρώ (ΕΦΚΑ) ή με τις ολόκληρες τιμές πχ 220 ευρω? γ. Κάποιον μήνα του 2020 λόγω εκπρόθεσμης πληρωμης ΕΦΚΑ είχα ένα μικρό πρόστιμο περίπου 2 ευρώ. Αυτό που καταχωρείται στο Ε3? στον πίνακα Ζ? Πρέπει να προστεθεί στη φορολογική ή στη λογιστική βάση στον πίνακα Ε? κάπου αλλού?
 6. Καλησπέρα, Επομένως για τις πληρωμές εισφορών (φορολογική βάση) προτείνεις μία τελική εγγραφή στο τέλος με το συνολικό ποσό των πληρωμών του 2021...σωστά? Στον αριθμό παραστατικού μπορούμε να βάλουμε 0... στην ημερομηνία έκδοσης?
 7. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα έχω και εγώ με την πληρωμή του 4/2020. Μάλλον είναι πρόβλημα γενικό. Εστειλα και εγώ email στον ΕΦΚΑ στις 15/1 στο οποίο εξήγησα το πρόβλημα και ακόμη περιμένω.... Οποιος έχει κάποιο νέο, σχετικά, ας ενημερώσει εδώ...
 8. Ναι το μήνυμα αφορά το ΑΦΜ της επιχείρησης στην οποία έκοψα το τιμολόγιο (κατασκευαστικής). Εγώ είμαι σε κανονικό καθεστώς 24% άρα κάτι παίζει με την επιχείρηση αυτήν...
 9. georgegaleos ευχαριστώ! Ξεκαθάρισα κάποια πράγματα σχετικά με τα έξοδα....περιμένουμε να δούμε και τον τρόπο καταχώρησης των εξόδων τηλεφωνίας.... Μια ερώτηση σχετικά με τα έσοδα. Εκοψα τιμολόγιο ΠΥ προς μια κατασκευαστική εταιρεία. Στον χαρακτηρισμό αυτού του εσόδου επιλέγω: πωλήσεις αγαθών & υπηρεσιών χονδρικές / επιτηδευματιών Ε3_561_001 ή πωλήσεις αγαθών & υπηρεσιών λοιπά Ε3_561_007 Επίσης μου βγάζει μήνυμα ότι το καθεστώς ΦΠΑ της παραπάνω εταιρείας δεν είναι αποδεκτό...τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
 10. Πολύ ωραία η περιγραφή του georgegaleos! To θέμα των εξόδων λιγάκι με μπερδεύει... Εχουμε κάποιο παράδειγμα πως καταχωρούμε τα 3 πρώτα που είναι και τα συνηθέστερα (ΕΦΚΑ, τηλεφωνία, βενζίνες) ? Τι είδους παραστατικό είναι ο λογαριασμός της κινητής?
 11. Που μπορούμε να δούμε το βίντεο με βημα-βημα οδηγίες για τη καταχωρηση στο mydata ?
 12. Καλησπέρα, Για το 2020 είχαμε κάποιους μήνες έκπτωση λόγω covid στις εισφορές. πχ ΕΦΚΑ αντί για 220 ευρώ πληρώσαμε 165. Η λογιστική βάση (απαιτήσεις) ποιά είναι? το 220 ή το 165? Εχουμε πληροφορία για αυτό? Για τη φορολογική βάση (πληρωμες) λογικά το 165...
 13. Δεν είπα ούτε να γίνει κάποια δίκη ούτε να επιβληθεί κάποια τιμωρία... Είπα ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος να μη γράφει ο καθένας την παπαριά του. Μια διόρθωση, μια παρατήρηση, κάτι...και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι διαχειριστές γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα πολύ καλά! Δεν ξέρω αν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας (αν και διάβασα κάπου στους κανόνες συμμετοχής ότι αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα που συνεισφέρουν στη συζήτηση...) Τέλος πάντων, ένα λάθος είναι ανθρώπινο, επιμονή όμως στο λάθος με υπεροπτικό ύφος προς 2-3 άλλους που προσπαθούν να σε διορθώσουν και λέγοντας πιθανότατα και ψέμματα για να στηρίξεις το λάθος σου είναι κάτι άλλο... Θεωρώ ότι μπαίνουμε στο φόρουμ για να μαθαίνουμε και όχι για να ξεχνάμε και αυτά που ξέρουμε. Ούτε να υποτιμάται η νοημοσύνη μας. Αυτό και τέλος το θέμα από εμένα. Καλή Χρονιά!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.