Jump to content

mechgiann

Core Members
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mechgiann last won the day on January 2

mechgiann had the most liked content!

Community Reputation

55 Καλή

About mechgiann

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, Επομένως για τις πληρωμές εισφορών (φορολογική βάση) προτείνεις μία τελική εγγραφή στο τέλος με το συνολικό ποσό των πληρωμών του 2021...σωστά? Στον αριθμό παραστατικού μπορούμε να βάλουμε 0... στην ημερομηνία έκδοσης?
 2. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα έχω και εγώ με την πληρωμή του 4/2020. Μάλλον είναι πρόβλημα γενικό. Εστειλα και εγώ email στον ΕΦΚΑ στις 15/1 στο οποίο εξήγησα το πρόβλημα και ακόμη περιμένω.... Οποιος έχει κάποιο νέο, σχετικά, ας ενημερώσει εδώ...
 3. Ναι το μήνυμα αφορά το ΑΦΜ της επιχείρησης στην οποία έκοψα το τιμολόγιο (κατασκευαστικής). Εγώ είμαι σε κανονικό καθεστώς 24% άρα κάτι παίζει με την επιχείρηση αυτήν...
 4. georgegaleos ευχαριστώ! Ξεκαθάρισα κάποια πράγματα σχετικά με τα έξοδα....περιμένουμε να δούμε και τον τρόπο καταχώρησης των εξόδων τηλεφωνίας.... Μια ερώτηση σχετικά με τα έσοδα. Εκοψα τιμολόγιο ΠΥ προς μια κατασκευαστική εταιρεία. Στον χαρακτηρισμό αυτού του εσόδου επιλέγω: πωλήσεις αγαθών & υπηρεσιών χονδρικές / επιτηδευματιών Ε3_561_001 ή πωλήσεις αγαθών & υπηρεσιών λοιπά Ε3_561_007 Επίσης μου βγάζει μήνυμα ότι το καθεστώς ΦΠΑ της παραπάνω εταιρείας δεν είναι αποδεκτό...τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
 5. Πολύ ωραία η περιγραφή του georgegaleos! To θέμα των εξόδων λιγάκι με μπερδεύει... Εχουμε κάποιο παράδειγμα πως καταχωρούμε τα 3 πρώτα που είναι και τα συνηθέστερα (ΕΦΚΑ, τηλεφωνία, βενζίνες) ? Τι είδους παραστατικό είναι ο λογαριασμός της κινητής?
 6. Που μπορούμε να δούμε το βίντεο με βημα-βημα οδηγίες για τη καταχωρηση στο mydata ?
 7. Καλησπέρα, Για το 2020 είχαμε κάποιους μήνες έκπτωση λόγω covid στις εισφορές. πχ ΕΦΚΑ αντί για 220 ευρώ πληρώσαμε 165. Η λογιστική βάση (απαιτήσεις) ποιά είναι? το 220 ή το 165? Εχουμε πληροφορία για αυτό? Για τη φορολογική βάση (πληρωμες) λογικά το 165...
 8. Δεν είπα ούτε να γίνει κάποια δίκη ούτε να επιβληθεί κάποια τιμωρία... Είπα ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος να μη γράφει ο καθένας την παπαριά του. Μια διόρθωση, μια παρατήρηση, κάτι...και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι διαχειριστές γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα πολύ καλά! Δεν ξέρω αν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας (αν και διάβασα κάπου στους κανόνες συμμετοχής ότι αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα που συνεισφέρουν στη συζήτηση...) Τέλος πάντων, ένα λάθος είναι ανθρώπινο, επιμονή όμως στο λάθος με υπεροπτικό ύφος προς 2-3 άλλους που προσπαθούν να σε διορθώσουν και λέγοντας πιθανότατα και ψέμματ
 9. Παρακαλώ τους διαχειριστές να διασφαλίσουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του φόρουμ, ελέγχοντας τα μέλη που επιμένουν σε λάθη και παραπληροφόρηση.
 10. 1. Σωστά 2.Προφανώς και συμπληρώνεις στην πρόταση 1 τα στοιχεία των Φ/Β και φυσικά επηρεάζεται η ενεργειακή συμπεριφορά και λογικά στην πρόταση 1 θα είσαι υψηλότερη κατηγορία από Β+ που είσαι στην πρόταση 2.
 11. Αν έχουμε Α/Θ αέρος-νερού χαμηλών θερμοκρασιών για ενδοδαπέδια θέρμανση... Η ονομαστική ισχύς καθορίζεται και πάλι στους 55 βαθμους για να βρούμε κατηγορία παρέμβασης? Στο λογισμικό για την έκδοση του ΠΕΑ εισάγουμε ισχύ και βαθμό απόδοσης στους 35 βαθμους. Σωστά?
 12. Χρόνια πολλά! Ακριβώς όπως τα λες, το 2ο σενάριο χωρίς τα Φ/Β πρέπει να πιάσει το Β+. Από το 1ο ΠΕΑ καθορίζεται αυτό και τέλος. Στο 2ο ΠΕΑ προφανώς βάζεις όλες τις παρεμβάσεις που γίνανε (και τα Φ/Β) και λογικά πιάνεις μεγαλύτερη κατηγορία από Β+. Δεν γίνεται να ελεγχθεί τι κατηγορία έπιασες χωρίς τα Φ/Β... Οσο για τον υπολογισμό του SCOP για την Αντλία Θερμότητας είσαι σωστός!
 13. Η κατηγορία 3Ζ, αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split unit) για θέρμανση/ψύξη χώρου είναι σύστημα εξωτερικής-εσωτερικης μονάδας και καλύπτεται πλήρως. Μην μπερδέυσαι με τα κεντρικά συστήματα πχ λέβητες κλπ όπου υπάρχουν τερματικές μονάδες όπως σώματα ή fancoils. Διάβασε τον οδηγό σελίδα 33.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.