Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

john1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by john1

  1. Έχω ακόμα μία απορία... δεν βρίσκω στα προσπέκτους θερμαντικών σωμάτων προτεινόμενη παροχη (ταχυτητα ροης) του νερού μέσα στα θερμαντικα σωματα για να επιτυχουμε τη βελτιστη απόδοση. Υπάρχει κάπου κάποιος πίνακας που μπορούμε να βρούμε τέτοιες πληροφορίες;
  2. Αυτές είναι οι ονομαστικές αποδόσεις των σωμάτων βάσει κατασκευαστή σε λειτουργία νερού 90 βαθμών. Εμείς θα δουλεύουμε με νερά 50-60 βαθμούς. Οι απώλειες του σπιτιού είναι οι μισές από αυτές που βλέπεις.
  3. (Έγινε η μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Αγαπητοί φίλοι γειά σας! Θέλω τη βοήθεια όσων γνωρίζουν για να προλάβω να σώσω ό,τι σώζεται σε μία εγκατάσταση θέρμανσης που βρήκα μισό έτοιμη και θέλω να ολοκληρώσω. Aυτή τη στιγμή έχουν περαστεί στο δάπεδο οι σωλήνες θέρμανσης (δισωλήνιο-ακτινωτό), πλαστικές και εσ. διαμέτρου 12mm. Για λόγους έλλειψης χώρου και οικονομίας θέλω να βάλω έναν επιτοίχιο λέβητα αερίου συμπήκνωσης ο οποίος έχει μελετηθεί να τοποθετηθεί εξωτερικά επάνω ακριβώς απο το κολεκτέρ (ίδιο επίπεδο με τα σώματα). Είχε γίνει η μελέτη απωλειών κάθε δωματίου. Ο μηχανικός που κάνει τώρα τη μελέτη του λέβητα λέει πως επειδή τα νερά θα είναι χαμηλά 50-60 βαθμούς MAX, θα πρέπει να υπερδιαστασιολογηθούν τα σώματα καλοριφέρ στο διπλάσιο απο τις ονομαστικές αποδόσεις που δίνει ο κατασκευαστής (για 90 βαθμούς). Με τον τρόπο αυτό σχεδόν όλα τα σώματα βγαίνουν τρίστηλα (33) και μεγάλα. Έτσι έχουμε : 33/600/1600 4300 Kcal 33/900/1100 4100 Kcal 33/900/1000 3700 Kcal Χ 2 33/600/1100 3000 Kcal 33/600/700 1900 Kcal 22/900/700 1900 Kcal Και 2 Σώματα πετσετοκραμάστρες μπάνιου. - Αρχικά να ρωτήσω αν με τη διάμετρο των σωληνώσεων που έχουν τοποθετηθεί (12mm) πιστεύετε πως θα έχω πρόβλημα. Το ρωτάω γιατί παίρνοντας προσφορές για σώματα, μου ανέφεραν πως μπορεί να μην δουλέψουν καλά με τις σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί και πως θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερης διαμέτρου. Εσείς τι λέτε; - Όποιες άλλες παρατηρήσεις έχετε για την παραπάνω ιστορία με μεγάλη χαρά θα τις ακουσω.
  4. Γειά σας! σε αυτο το site μπορείτε να βρείτε free e books που μπορεί να ενδιαφέρουν Μηχανικούς πχ: βιβλία Μηχανολόγων, AutoCad κτλ.
  5. Αναφέρω ενδεικτικά τα μαθήματα εξέτασης του ΕΜΠ: Θερμοδυναμική – Μηχανική ρευστών – Στοιχεία Μηχανών Η Μέρα με τη νύχτα. Εντάξει, ελάτε, ας πούμε την αλήθεια. Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει εδώ. Τελικά μάλλον δε θα προσπαθήσω σε αυτή τη σχολή. Δεν κολλάω στα ονόματα, κολλάω στην ουσία του πράγματος. Φίλε fraafr, σε ευχαριστώ για την απάντηση!
  6. Καλησπέρα σε όλους! Αυτές τον καιρό ολοκληρώνω τις σπουδές μου (Τεχνολόγος Μηχ. Μηχανικός) και σκέφτομαι να κάνω κατατακτήριες στο Πολυτεχνείο Χανιών στη σχολή ΜΠΔ. Ο λόγος είναι ότι μένω Ηράκλειο και θα είναι πιο εύκολη για εμένα η μετακίνηση από το να επιλέξω τη σχολή της Αθήνας (ΕΜΠ). Διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα θέματα εδώ . Διίστανται οι απόψεις, αψιμαχίες πιο πολύ για το γόητρο και τα “χωράφια” και λιγότερο για την ουσία. Έψαξα λίγο το θέμα και προβληματίζομαι. Εκτός του βασικού μειονεκτήματος της σχολής ότι δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος (και είμαι σίγουρος ότι θα λέω ΜΠΔ και θα ρωτάνε “τι είναι αυτό”!), έχει ένα ακόμα μειονέκτημα ώστε να μην το παίρνει ακόμα και ο γνώστης “τεχνικός” κόσμος στα σοβαρά και να έχει αντιρρήσεις. Και εξηγούμαι: Πρώτον και κυριότερων, τα Μαθήματα δεν είναι ανάλογα με εκείνα της αντίστοιχης σχολής Μ.Μηχανικών ΑΕΙ. [Όποιος θέλει μπορεί να δει τι εννοώ. Πρόγραμμα σπουδών ΜΠΔ http://www.dpem.tuc.gr/files/os.zip Πρόγραμμα σπουδών ΑΠΘ http://www.meng.auth.gr/mech/el/curriculum/mainColumnParagraphs/06/document/odhgos2009_v3b.pdf ] Αναφέρω ενδεικτικά ότι δεν υπάρχει μάθημα για Μ.Ε.Κ. πράγμα που μου κάνει μεγάλη εντύπωση για κάποιον που θέλει να λέει πως γνωρίζει ότι και ο Μ.Μ. Κακά τα ψέματα κανείς δεν θα μάθει να λύνει και να δένει ΜΕΚ ή να κάνει εγκαταστάσεις στη σχολή αλλά κάποια πράγματα που θεωρούνται βασικές αρχές της μηχανολογίας κάπου πρέπει να αναφέρονται, εφόσον επαναλαμβάνω τα εργασιακά δικαιώματα είναι τα ίδια με ενός ΜΜ. Αντιθέτως και εδώ είναι η δεύτερη έντασή μου, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα μαθήματα της διοίκησης και προγραμματισμού. Αυτό το ενισχύω από τα μαθήματα που καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους με κατατακτήριες. Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός Ι Μεθοδολογία Προγραμματισμού Η/Υ Μεθοδολογία της Επιχειρησιακής ΈρευναςΗ/Υ Πηγή : http://www.dpem.tuc.gr/view.asp?page=stratiotikes Δηλαδή καμία ή ελάχιστη σχέση με Μηχανολογία. Η ίδια η σχολή το φωνάζει ότι “Δεν είμαι και δεν αξίζω να είμαι σχολή ισάξια Μηχανολογικής”. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί να το πάνε έτσι το πράγμα. Έχω άδικο λοιπόν να πω ότι τελικά είναι μία σχολή που το μόνο που θα μου προσφέρει θα είναι η υπογραφή;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.