Jump to content

genesis

Core Members
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

119 Καλή

2 Followers

About genesis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.electrotech.gr/

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
 • Ειδικότητα
  Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σαφώς όχι. Αυτό εξηγώ στο κείμενο που παρέθεσα. Η καμπύλη που βλέπεις με την τάση να διατηρείται ψηλά προκύπτει ακριβώς λόγω του MPPT controller που μεταβάλλει συνεχώς την αντίσταση εισόδου του ρυθμιστή ή του inverter. Η αντίστοιχη καμπύλη ισχύος (η οποία μας ενδιαφέρει κυρίως) είναι πολύ χαμηλά λίγο πριν την δύση του ήλιου. Για να πλησιάσεις αυτήν την απόδοση με τις αντιστάσεις θα πρέπει να βρεις τρόπο να μεταβάλλεται συνεχώς (ή έστω σε βήματα) η αντίσταση προσαρμοζόμενη στην αντίσταση εξόδου της φωτοβολταϊκής συστοιχίας. Π.χ. με 3 ή 4 αντιστάσεις και ένα σύστημα διακοπτών ελεγ
 2. Οι αντιστάσεις δεν ταιριάζουν με Φ/Β γιατί οι πρώτες έχουν γραμμική συμπεριφορά και τα Φ/Β μη γραμμική συμπεριφορά. Οι κλασικοί επιλεκτικοί συλλέκτες έχουν πολύ υψηλότερη απόδοση για την ίδια επιφάνεια και ένταση ηλιακής ακτινοβολίας. Παρόμοιο θέμα έχει συζητηθεί και παλαιότερα. Αν γνωρίζεις ποιος νόμος απαγορεύει την χρήση / εγκατάσταση αυτόνομου Φ/Β συστήματος με σκοπό την ιδιοκατανάλωση και ενώ υπάρχει παροχή ΔΕΗ, σε παρακαλώ ανάφερε τον.
 3. - Οι μπαταρίες να είναι όμοιες και ίδιας ηλικίας κατά προτίμηση. - Καλό θα είναι κάθε μπαταρία να έχει ξεχωριστή ασφάλεια. - Ο παραλληλισμός με 25άρι καλώδιο ηλεκροσυγκόλλησης είναι ΟΚ. - Από τον ρυθμιστή (MPPT τύπος) μέχρι την μπαταρία θα έχεις το πολύ 20Α που σημαίνει ότι είσαι ΟΚ και με 10άρι καλώδιο. Βάλε και εδώ ασφάλεια. - Το (+) θα πρέπει να συνδεθεί στην μία μπαταρία και το (-) στην άλλη για να υπάρχει συμμετρία στην φόρτιση. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην σύνδεση των φορτίων. - Ο ρυθμιστής φόρτισης θα πρέπει να είναι τύπου MPPT για να έχει καλή απόδοση το
 4. Δεν γνωρίζω τα τυπικά του θέματος στις λεπτομέρειές τους, πρόκειται όμως μία περιοχή η οποία ήταν εντελώς αναξιοποίητη και απολύτως μη προσβάσιμη για οποιονδήποτε τα τελευταία ~40 χρόνια τουλάχιστον. Η διαφορά που έκανε στην ευρύτερη περιοχή ήδη από την αρχική επέμβαση είναι τεράστια και οι κάτοικοι (όχι μόνο οι κοντινοί) έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ένα "πάρκο" που μόνο με αντίστοιχα πάρκα ευρωπαϊκών χωρών μπορεί να συγκριθεί. Φυσικά υπάρχουν πολλά που μπορεί να γίνουν ακόμη αλλά είναι σημαντικό ότι δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος σε μία περιοχή που έχει λειτουργήσει διαχρονικά ως η χαβο
 5. Η Ελλάδα διαθέτει την σχετική τεχνογνωσία (την οποία πλήρωσε ακριβά) ήδη από τις αρχές του '90 όταν η Κύθνος τροφοδοτήθηκε με Α.Π.Ε. σε ποσοστό της τάξης του 70%. Όλο το εγχείρημα πετάχτηκε ουσιαστικά στα σκουπίδια και φτάσαμε στο 2019 για να έρθει ο Musk (εξαιρετικός κατά τα άλλα) να μας προτείνει να κάνει πράσινα τα νησιά μας όπως τον "πράσινο Αη-Στράτη" που ακόμη συζητάμε μετά από σχεδόν μία 10ετία.... Η Μύκονος μόλις πρόσφατα συνδέθηκε στο ηπειρωτικό σύστημα ενώ η Σαντορίνη καίει ακόμη πετρέλαιο. Ευτυχώς που προχώρησε το έργο της Τήλου. Εμείς θα έπρεπε να πάμε στον Musk
 6. Πόση ποσότητα ξύλων χρησιμοποιείς σε καθημερινή και σε ετήσια βάση, π.χ. για τον περσινό χειμώνα? Αν είναι πάνω από 3 - 4m2 ετησίως οι ειδικοί προτείνουν καθαρισμό καμινάδας κάθε χρόνο τουλάχιστον. Δεν είμαι ειδικός αλλά χρησιμοποιώ ενεργειακό τζάκι τα τελευταία 10 χρόνια και έχω κάποια εμπειρία από την χρήση του. Μάλλον το δικό σου δεν είναι ενεργειακό και πρόκειται για παραδοσιακή εστία (με απόδοση της τάξης του 15%??? - για τον Ghostrider). Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι μαζεύεις την στάχτη κάθε 10 - 15 ημέρες.... Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η ροή αέρα από την εστία προς την καμ
 7. Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα νομίζω όμως ότι η εκτίμηση για τις Κυκλάδες είναι λάθος... Για να εξαφανιστούν τα νησιά των Κυκλάδων θα πρέπει η στάθμη της θάλασσας να ανέβει αρκετές εκατοντάδες μέτρα.
 8. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να έχω άποψη, σε ότι αφορά όμως στο ηλεκτρολογικό κομμάτι με το φωτοβολταϊκό, τα μοτέρ κ.λ.π., δεν ισχύουν οι υπολογισμοί σου. Αν θέλεις να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις κάτι τέτοιο από λευκό χαρτί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί απαιτείται πολύ καλό επίπεδο γνώσεων σε πολλά διαφορετικά πεδία. Εναλλακτικά θα μπορούσες να μετατρέψεις ένα ήδη υπαρκτό και λειτουργικό παρόμοιο όχημα. Π.χ. ένα μικρό πετρελαιοκίνητο τρακτέρ κατάλληλο για την εργασία που σε ενδιαφέρει ίσως θα μπορούσε να μετατραπεί σε ηλεκτρικό και αυτόνομο πιο εύκολα. Όχι ότι αυτό είναι εύκ
 9. Δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενό σου και μπορεί να λέω ανοησίες αλλά αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να βγάλεις την άδεια ανέγερσης για κατοικία εκτός σχεδίου. Πρέπει να δείξεις τα Φ/Β ή να δεσμευτείς για τον τρόπο ηλεκτροδότησης του σπιτιού σε αυτήν την φάση? Το σπίτι θα μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί αυτόνομα π.χ. από μία γεννήτρια.
 10. Στο κείμενο "συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις" του προγράμματος Φ/Β σε στέγες που υπάρχει στο site του ΔΕΔΔΗΕ https://www.deddie.gr/Documents2/ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ/eidiko programma steges/Χρήσιμες Ερωτήσεις και Απαντήσειςγια τα ΦΒ στις Στέγες_14-01-2013.pdf , στην παράγραφο 2, αναφέρονται όλες οι σχετικές πληροφορίες. Από πολεοδομικής πλευράς εκτιμώ ότι δεν έχει καμία διαφορά αν η εγκατάσταση των Φ/Β αφορά σε σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει ή τα έχεις δει ήδη αυτά.
 11. ...και εμείς ψαχνόμαστε ακόμη να διασυνδέσουμε την Κρήτη...
 12. Δεν γνωρίζω. 1. Για τόσο μικρό μήκος δεν νομίζω ότι έχει σημασία. 2. Αν είσαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα και δεν υπάρχει πρόβλημα κυρίως τις ημέρες με πολύ αέρα, μην το αλλάξεις.
 13. Αν αφαιρέσεις τελείως το μεταλλικό κομμάτι πάνω από το χτιστό, εκτιμώ ότι θα μειωθεί το πρόβλημα αλλά και πάλι θα ξεπλένεται η καπνιά από το καπέλο. Μία άλλη ιδέα θα ήταν να αντικαταστήσεις το κομμάτι αυτό με ανοξείδωτο ώστε να μην σκουριάζει εύκολα. Εφόσον χρησιμοποιείς το τζάκι συχνά, δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι για να εξαφανίσεις εντελώς το πρόβλημα γιατί καπνιά στο καπέλο και στο πάνω μέρος της καμινάδας θα υπάρχει πάντα... Να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι ειδικός.... Απλά έχω και εγώ ενεργειακό τζάκι και έχω δει / αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα.
 14. Η υγροποίηση των καυσαερίων γίνεται στο εσωτερικό της καμινάδας και μάλλον θα δημιουργούσαν πρόβλημα σε κάποιο χαμηλότερο σημείο όπου και θα καταστάλαζε το υγρό. Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο αποτέλεσμα της σκουριάς που έχει εξωτερικά η καμινάδα (και καπνιά από το "καπέλο") που "ξεπλένονται" από την βροχή και ίσως την νυχτερινή υγρασία. Ας δούμε τι θα πουν και οι ειδικοί.
 15. Να διευκρινίσω ότι διαχρονικά οι θεσμικοί φορείς και το κράτος κάνουμε τα "στραβά μάτια" με το αζημίωτο.... Σε άλλες περιπτώσεις μια χαρά μάτια έχουμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.