Μετάβαση στο περιεχόμενο

zaxdante137

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zaxdante137's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οριζόντιες επί καθέτων, πως μπορεί να γίνει σε εκτός σχεδίου? Δεν απαγορεύονται οι κάθετες?
  2. Δηλαδή, για επιβεβαίωση, μπορώ βάσει του κβ ιι, να κάνω μικτή κατασκευή από [φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος], [τοίχους πλήρωσης από μη φέρουσα λιθοδομή (εμφανή μόνο εσωτερικά)] (με συνολικό πάχος της μικτής κατασκευής 0,50μ) και στην [εξωτερική πλευρά εξωτερική θερμομόνωση] (οπότε η μη φέρουσα λιθοδομή δε θα είναι εμφανής) και το σύνολο της τοιχοποιίας να μη μετρήσει στη δόμηση?
  3. Γεια σας, Θα ήθελα αν καταλαβαίνετε μία διευκρίνιση για το εξής: άρθρο 11, παρ. 6, περ. κβ ιιι: η επιφάνεια που καταλαμβάνει η μικτή κατασκευή, η οποία αποτελείται από φέροντα οργανισμό, μεταλλικό ή από οπλισμένο σκυρόδεμα εσωτερικά, από τοίχους πλήρωσης από φυσικά, ανακυκλώσιμα και πρωτογενή υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, λάσπη και εξωτερικά περιμετρικά από τοιχοποιία (φέρουσα ή μη) από φυσικά ανακυκλώσιμα πρωτογενή υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, λάσπη, πενήντα (50) τουλάχιστον εκατοστών. Ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό τμήμα της παραπάνω κατασκευής δύναται να τοποθετηθεί θερμομόνωση, η οποία δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης. Αν καταλαβαίνω καλά, για να επωφεληθείς από αυτή τη διάταξη τη μη προσμέτρηση στο Σ.Δ. πρέπει να δημιουργηθούν ουσιαστικά δύο τμήματα τοιχοποιίας: 1) ο φέρον οργανισμός μαζί με πλήρωση από λιθοδομή ΚΑΙ 2) εξωτερικήλιθοδομή? Δηλαδή στην ουσία πρέπει να φτιάξεις έναν τοίχο πάχους 0,50+0,30=0,80μ (παράδειγμα)? Δηλαδή στην πράξη γίνεται μία επένδυση με λιθοδομή πάχους 0,50μ ΚΑΙ ταυτόχρονα πρέπει να έχεις και πλήρωση με λιθοδομή? Αν ισχύουν αυτά, δεν μπορείς να τοποθετήσεις τη μόνωση εξωτερικά? Γιατί αναφέρει ότι "δύναται να τοποθετηθεί ενδιάμεσα"?
  4. Για δήλωση, η οποία είχε ενταχθεί στο 4014 και η οποία είχε μεταφερθεί στο 4178, αλλά υπολοίπονται δόσεις, πως γίνεται η έκδοση νέων κωδικών πληρωμής? Πρέπει να γίνει μεταφορά στο 4495?
  5. Καλημέρα. Σε κτίριο γραφείων που έχει κατασκευστεί με οικοδομική άδεια του 1959 (λεπτομέρεια: όλες οι αρχιτεκτονικές μελέτες της άδειας είναι σε ένα σχέδιο), εντός σχεδίου, έχω την εξής περίπτωση: Σε ισόγειο ενιαίο χώρο (γραφείο) του κτιρίου, που αποτελεί ξεχωριστή ιδιοκτησία, εμβαδού 27μ², χωρίς W.C., ο ιδιοκτήτης θέλει να προβεί σε αλλαγή χρήσης από γραφείο σε ΚΥΕ. Θα μπορούσατε να μου πείτε επακριβώς ποιες μελέτες και ποια διαδικασία (άδεια δόμησης ή μπορεί να γίνει και ενημέρωση του φακέλου?) θα χρειαστούν για την αλλαγή χρήσης? 1) Θα χρειαστεί νέο τοπογραφικό και νεο διάγραμμα δόμησης? Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάποιο πολεοδομικό μέγεθος του αρχικού διαγράμματος κάλυψης και ούτε υπάρχει αλλαγή στο αρχικό τοπογραφικό. 2) Αν ναι, σε αυτά θα πρέπει να αποτυπώνονται επακριβώς και οι λοιποί χώροι του κτιρίου με τις πιθανές αυθαιρεσίες τους? 3) Θα πρέπει να γίνει στατικός έλεγχος? Και αν ναι, σύμφωνα με τι? Η αρχική στατική μελέτη είναι υποτυπώδης, με ένα σχέδιο θεμελίωσης μόνο. 4) Θα χρειαστεί συνέναιση και των υπολοίπων ιδιοκτητών του κτιρίου? Ευχαριστώ.
  6. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία / προδιαγραφές για τη λειτουργία ξενώνα και που θα μπορούσα να τη βρω. Ευχαριστώ.
  7. Γεια σας. Αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε για το παρακάτω: Έχω μία οικοδομική άδεια επισκευής διώροφου διατηρητέου κτιρίου (κατοικία) σε ισχύ, την οποία αναθεωρώ για να προσθέσω στην οικοδομική άδεια μία αλλαγή χρήσης του ισογείου του κτιρίου από κατοικία σε χώρο εστίασης και κατάστημα. Απόσο καταλαβαίνω πρέπει να γίνει έλεγχος για το αν αποτελεί ριζική ανακαίνιση ή οχι, για να καταλήξω αν θα γίνει ΜΕΑ. Στην περίπτωση που δεν έχω ριζική ανακαίνιση, ποιες μηχανολογικές μελέτες απαιτούνται για την αλλαγή χρήσης? Και συνολικά ποιες μελέτες θα απαιτηθούν για την αναθεώρηση της συγκεκριμένης άδειας?
  8. Γεια σας. Έχω μία οικοδομική άδεια επισκευής διώροφου διατηρητέου κτιρίου (κατοικία) σε ισχύ, την οποία αναθεωρώ για να προσθέσω στην οικοδομική άδεια μία αλλαγή χρήσης του ισογείου του κτιρίου από κατοικία σε χώρο εστίασης και κατάστημα. Η αμοιβή θα υπολογιστεί με είδος έργου "αναθεώρηση" ή "αλλαγή χρήσης"? Αν είναι ως αναθεώρηση, ως τετραγωνικά χώρου θα βάλω το εμβαδόν που αλλάζει χρήση και θα προσθέσω ως εργασίες, τις μελέτες που απαιτούνται στην αλλαγή χρήσης (αρχιτεκτονικά, ύδρευση, αποχέτευση, η/μ, παθητική πυροπροστασία) + τον αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών που γίνονται στον ισόγειο χώρο?
  9. Γεια σας. Αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε για το παρακάτω: Σε διώροφο διατηρητέο κτίριο χρήσης κατοικίας (ισόγειο=κατοικία, όροφος=κατοικία), συνολικού εμβαδού 240μ², πρόκειται να γίνει αλλαγή χρήσης του ισόγειου χώρου σε χώρο καταστήματος. Απόσο καταλαβαίνω πρέπει να γίνει έλεγχος για το αν αποτελεί ριζική ανακαίνιση ή οχι, για να καταλήξω αν θα γίνει ΜΕΑ. Στην περίπτωση που δεν έχω ριζική ανακαίνιση, ποιες μηχανολογικές μελέτες απαιτούνται για την αλλαγή χρήσης?
  10. Καλημέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιές είναι οι προδιαγραφές (πολεοδομικά κλπ) για ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ? Ευχαριστώ.
  11. Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω την παρακάτω ερώτηση: Εντός οικισμού, υπάρχουν δύο οικόπεδα με ένα κοινό όριο. Το οικόπεδο Α, το οποίο ανήκει στον Χ και το οικόπεδο Β, στο οποίο υπάρχουν δύο κάθετες, μία που ανήκει στον Χ και μία που ανήκει στον Ψ. Το οικόπεδο Α και η κάθετη που ανήκει στον Χ, έχουν κοινό όριο, έναν πέτρινο τοίχο. Είναι δυνατή η συνένωση του οικοπέδου Α και της κάθετης αυτής, με κατάργηση του πέτρινου τοίχου? Αν ναι, γιατί και πώς? Ευχαριστώ.
  12. Σε άδεια του 2009 και σε οικόπεδο εντός σχεδίου, ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει στον υπαίθριο χώρο του οικοπέδου μία αψίδα (δύο κολώνες 0,40χ0,40 σε απόσταση 6,00μ, οι οποίες θα ενώνονται με τόξο). Καταρχήν, η κατασκευή αυτή, θα μετρήσει στη δόμηση και στην κάλυψη και δεύτερον με ποια διαδικασία μπορεί να γίνει (π.χ. ενημέρωση άδειας)? Ευχαριστώ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  13. Τμημα του κλιμακοστασιου δεν πρεπει να νοειται και το αρχικο και τελικο "πλατυσκαλο" η μονο το κενο στην πλακα?
  14. Επειδή δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω επακριβώς τον τρόπο που υπολογίζονται τα ΜΗ κοινόχρηστα κλιμακοστάσια, ανεβάζω συνημένη μία υποτυπώδη κάτοψη. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει το συνολικό εμβαδόν που προσμετράει στο σ.δ. και τι δεν προσμετράει? Ευχαριστώ.
  15. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει, ποια είναι τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται από τις επιτροπές ελέγχου, των αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.