Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

yspili

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yspili's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Α καλα... εχετε ξεφυγει παιδια... ντροπη σας...
  2. τα αυθαθρετα εντος οικισμου ξεχασες συναδελφε! ψηφιστηκαν και αυτα!
  3. Πολυσύνθετη περίπτωση... Στα εκτός σχεδίου (πληροφοριακά) αν βγεί άδεια για καταστήματα διπλασιάζεται ο ΣΔ. Περίπτωση: -Αγοράζει ο ιδιοκτήτης αγροτεμάχιο με άδεια για 440 τμ σε καταστήματα -Τα 150 έχουν υλοποιηθεί (2 Χ 75τμ) και έχει γίνει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε κύρια και μοναδική κατοικία, πρό του 2004 -Με το που αγοράζει (ας πούμε 2005) αναθεωρεί την ισχύ της Ο.Α. με σκοπό να χτίσει τα υπόλοιπα -Χτίζει τα 2 καταστήματα (2 Χ 35τμ) και τα κάνει κύρια και μοναδική κατοικία αυθαίρετα -Χτίζει 1 Χ 221τμ κατάστημα με υπόγειο (ΒΧ) 130 τμ και αλλάζει χρήση χρήση μόνο στα 221 τμ και το κάνει κύρια και μοναδική κατοικία. -Χτίζει 2 δωμάτια 2 Χ 9τμ εκτός αδεία με χρήση κύριας και μοναδικής κατοικίας. :shock::shock: ΤΙ ΚΑΝΩ ??? Έβαλα 4 φύλλα καταγραφής: 1) 2Χ75 τμ = 150τμ πρό του 2004, αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση δόμησης - κάλυψης 2) 2Χ35 τμ = 70 τμ μετά το 2004, αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση δόμησης - κάλυψης (μέχρι εδώ έχω 220τμ και δεν υπάρχει υπέρβαση ΣΔ) 3) 1 Χ 221 τμ μετά το 2004, αλλαγή χρήσης με υπέρβαση δόμησης έως 100% και υπέρβαση κάλυψης 221τμ (το υπόγειο δεν το έβαλα γιατί δεν έχει γίνει αλλαγή χρήσης) 4) 2 Χ 9 τμ μετά το 2004 χωρίς αλλαγή χρήσης γιατί είναι εκτός άδειας, υπέρβαση δόμησης πάνω από 100% και υπέρβαση κάλυψης 18τμ >20% Είμαι σωστός???? :
  4. Σε ξεμπαζωμα υπόγειου δηλαδή θα πρέπει να ρίξει τον τελευταίο όροφο; Σε περίπτωση ανάκλησης άδειας ; Τι γίνεται εκει;
  5. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει τροπολογία στο νόμο και θα ενταχθούν στη ρύθμιση και οι παραδοσιακοί οικισμοί. Οι παραδοσιακοί οικισμοί απαριθμούνται πάνω από 1000 στην Ελλάδα και σαν παράδειγμα σχεδόν όλες οι Κυκλάδες μένουν εκτός ρύθμισης. Όποιος έχει κάτι νεότερο επί του θέματος ας συμπληρώσει.
  6. για να ρωτήσω και εγώ: νόμιμη άδεια σε εκτός σχεδίου, σε 4αρι οικόπεδο, υφιστάμενη νόμιμη δόμηση 400 τμ για επαγγελματική χρήση, καμία απόκλιση από την άδεια. Ο πελάτης έκανε αλλαγή χρήσης (αυθαίρετα) από καταστήματα σε σπίτια. Τι υπολογίζω στα τετραγωνικά για αλλαγή χρήσης? 400? ή 200 που είναι η υπέρβαση από την σημερινή χρήση. (στα 4αρια είναι ως γνωστόν 200 η δόμηση για κατοικία και 400 για καταστήματα)
  7. από το δελτίο ενημέρωσης του ΤΕΕ, Από τη δημοσίευση του νόμου για τα αυθαίρετα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, που αναμένεται να γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται η μεταβίβαση ακινήτων, αλλά και κάθε δικαιοπραξία σε ακίνητα που δεν θα συνοδεύονται από δήλωση του ιδιοκτήτη και του μηχανικού ότι δεν έχουν γίνει πολεοδομικές παραβάσεις ή παράνομη μεταβολή της χρήσης. Σύμφωνα με τις τελευ- ταίες αλλαγές που ενσωματώθηκαν στο νομοθέτημα: -Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι το Δεκέμβριο την πρώτη δόση αντί στους οκτώ μήνες που ίσχυε αρχικά. - Αυξάνονται οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30. - Καταργείται η διάταξη που ρυθμίζει τον ακριβή αριθμό των ισόποσων δόσεων καταβολής και ο καθορισμός τους παρα- πέμπεται σε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. - Μειώνονται περαιτέρω τα πρόστιμα για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων που κτίστηκαν πριν το 1983 με το συντελεστή να διαμορφώνεται από 0,2 σε 0,15. - Καταργείται από τη δημοσίευση του νόμου κάθε διάταξη που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας, και παύουν να ισχύουν βεβαι- ώσεις ή αποφάσεις που τυχόν έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.
  8. για δες αυτό: http://www.spiliotopoulos.com/michanikos/teliko.doc από όσο γνωρίζω όμως, επίσης προστέθηκαν τα παρακάτω: -Το Δεκέμβριο θα πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλουν την πρώτη δόση όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση , ενώ αρχικά προβλεπόταν χρόνος 8 μηνών. -Αυξάνονται οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30. -Μειώνονται και άλλο τα πρόστιμα για την νομιμοποίηση που αφορούν κτίσματα που ανεγέρθηκαν πριν το 1983 με το συντελεστή να διαμορφώνεται από 0,2 σε 0,15. -Καταργείται από τη δημοσίευση του νόμου κάθε διάταξη που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας, και παύουν να ισχύουν βεβαιώσεις ή αποφάσεις που τυχόν έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί -Καταργείται η διάταξη που ρυθμίζει τον ακριβή αριθμό των ισόποσων δόσεων καταβολής και ο καθορισμός τους παραπέμπεται σε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. Όποιος έχει κάτι νεότερο ας μας πει γιατί από τη στιγμή που ψηφίστηκε είναι σαν να το κατάπιε η γή !! Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τα προγράμματα αμοιβων (insoft κτλ) έχουν να μας δώσουν κανένα feedback?
  9. την Παρασκευή 02-09-11 με το καλό θα ψηφιστεί. Είχα και εγώ πάντως την ίδια απορία, προετοιμάζοντας έδαφος για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, τι τιμή ζώνης βάζεις σε ένα αυθαίρετο σε εκτός σχεδίου? Την χαμηλότερη στην περιοχή?
  10. -ο δήμος το αναγνωρίζει σαν δημόσιο μονοπάτι και μοναδική δημόσια πρόσβαση στην παραλία. -η περιφέρεια μάλλον και αυτή από όσο έχω μιλήσει, μου ζητάει ένορκες μαρτυρίες από γιαγιάδες και παππούδες !:D -αναφέρεται σε παλαιούς τίτλους ιδιοκτησίας και πρό του 23 -στα τοπογραφικά διαγράμματα εμφανίζεται, από τότε που υπήρξαν -τοπογραφικά διαγράμματα σε συμβόλαια (15 χρόνια πίσω είναι το πρώτο) -τον ΓΥΣ 1.5000 τον περιμένω να μου έρθει -η πρώτη αεροφωτοφραφία είναι του 1945 αλλα είναι σε κλίμακα ... 1:42000 και άντε βγάλε άκρη. στις φωτωογραφίες του 83 και 2006 φαίνεται όπως και στο ggogle earth του 2003 -δεν έχει διανοιχτεί από κάποια τεχνική υπηρεσία όπως σχεδόν κανένας παλαιός δημόσιος δρόμος ή μονοπάτι(συρμός) στα νησιά των κυκλάδων αξίζει τον κόπο η προσπάθεια γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκμεταλλευτεί το αγροτεμάχιο μιας και τα εξ' αδιαιρέτου έχουν κάψει την Ελλάδα..., εκτός και αν δεχτεί το 1/4 να πουλήσει το μερίδιό τους στην ΑΕ οπότε όλα καλά.
  11. Μπλεγμένο το θέμα... αγροτεμάχιο σε νησι, με πρόσωπο (200 και βάλε μέτρα) σε δημόσιο μονοπάτι, παλαιό προ του 23. Το μονοπάτι είναι και η μοναδική δημόσια δίοδος σε παραλία και περνάει μέσα από το αγροτεμάχιο, πάνω από το όριο του Αιγιαλού, σχεδόν στο όριο της παραλίας (καθορισμένου με φεκ). Το αγροτεμάχιο είναι 34,5 στρέματα και είναι εξ αδιαιρέτου 3/4 σε μια Α.Ε. και 1/4 σε 2 αδέλφια. Τα 2 αδέλφια δεν ενδιαφέρονται ούτε για αγορά, ούτε για πώληση και η Α.Ε. στρέφεται δικαστικά εναντίων τους, με κατάτμηση σε 4 (ή 8 ) αγροτεμάχια και κλήρωση από το δικαστή για την απελευθέρωση της Α.Ε. από τα δεσμά των 2. ποιο συγκεκριμένα, βγαίνουν 8 χ 4000 = 32,000 και 2500 χωρίζονται από το δημόσιο μονοπάτι και βρίσκονται στο κάτω όριο του αγροτεμαχίου, είναι μία λωρίδα στα όρια της παραλίας χοντρικά. Πως το χωρίζω??? 1) τα 2,5 στρέματα επιτρέπονται (μη άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει όμως 200 μέτρα πρόσωπο σε δημόσιο μονοπάτι) - βάση νόμου του 77 δεν έχω πρόβλημα έτσι? 2) όταν λέει 25 μέτρα πρόσωπο, πόσο βάθος θέλει, και το πλάτος του αγροτμαχίου πρέπει να είναι παντού 25 μ? ή μπορώ να το κάνω και λιγότερο όσο ανεβαίνω μιας και το κάθε νέο αγροτεμάχιο έχει και ποιο πολύ βάθος και δεν βγαίνουν ίσα παρα μόνο αν μικρύνω το πλάτος τους. thanx in advance !
  12. έτσι το έχω αλλα μήπως υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να γράφει οτι σε περίπτωση αγροτεμαχίου όπως το περιγραφόμενο, η είσοδος - έξοδος απαλλάσετε από τον δευτερεύον επαρχιακό και μπορεί να γίνει στον παράπλευρο αγροτικό? Ο παράπλευρος αγροτικός μέχρι τα 80μ από τον άξονα δεν θεωρείται δευτερεύων επαρχιακός?
  13. καλησπέρα και απο εμένα, έχει ο πελάτης μου ένα γωνιακό άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου που εφάπτεται σε δευτερεύων οδικό δίκτυο (πρόσωπο 48μ) και αγροτική οδό (πρόσωπο 85μ). ο πελάτης μου θέλει να βγάλω άδεια για κατοικία (202τ.μ. - πλήρης κάλυψη συντελεστή). Η πρόσβαση στο αγροτεμάχιο είναι από την παράπλευρη αγροτική οδό, στα 95 μέτρα από τον άξονα της οδού. Θα χρειαστώ πρόσβαση ή άδεια εισόδου εξόδου ή απαλλακτικό? Σε ποιό ΦΕΚ μπορώ να ανατρέξω για να το προσκομίσω στην πολεοδομία Τρίπολης? Επισκέφτηκα τη ΔΕΣΕ στην Τρίπολη και ... μόνο ξύλο δεν έφαγα που τους ρώτησα ... Συγκεκριμένα μου είπανε ότι απορία έχω να τους την στείλω γραπτώς... Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.