Μετάβαση στο περιεχόμενο

SREVEL

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SREVEL

  1. Παρακαλώ ας μου πει κάποιος συνάδελφος, πού αναφέρεται ότι ο έλεγχος στατικής επάρκειας μπορεί να γίνει μέσα σε μια πενταετία από τη δήλωση του αυθαιρέτου.. Ευχαριστώ.
  2. Προφανώς στη θεμελίωση απαιτείται και τα χρόνια εργασίας και το όριο ηλικίας μέχρι 31/12/2012 , ενώ στη κατοχύρωση μόνο τα χρόνια εργασίας μέχρι 31/12/2012 χωρίς να έχεις το όριο ηλικίας.
  3. Διαβάζοντας στο συνημμένο αρχείο για την Εφαρμογή των διατάξεων στο Ε.Τ.Α.Α. βλέπω ότι με 35 χρόνια εργασίας μέχρι 31/12/2012 μπορείς να πάρεις σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ σε ηληκία 60 ετών. Περιλαμβάνονται όμως και τα πλασματικά χρόνια μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια εργασίας; Για παράδειγμα, εγώ που είμαι ασφαλισμένος από το 1979 στο ΤΣΜΕΔΕ και έχω τώρα 33,5 χρόνια εργασίας, κατοχυρώνω την ηληκία των 60 ετών αν εξαγοράσω 1,5 χρόνια σπουδών; Ευχαριστώ.
  4. Manolis gon .... Οχι , δεν έχει γίνει αναθεώρηση της άδειας για αλλαγή επιβλέποντα. Brasco ..... Η αποπεράτωση των εργασιών, άρα και η επίβλεψη, έγινε ενώ ο συνάδελφος δεν είχε συνταξιοδοτηθεί. Τώρα όμως που ο ιδιοκτήτης θέλει να πληρώσει την επίβλεψη για κανονικό ρεύμα , είναι το πρόβλημα.
  5. Το 2010 κατασκευάσθηκε βιοτεχνία με άδεια που εκδόθηκε το 2009, χωρίς να έχει πληρωθεί η επίβλεψη.Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να πληρώσει την επίβλεψη, αλλά τμήμα αυτής είναι υπογεγραμμένη από συνάδελφο που ήδη συνταξιοδοτήθηκε. Τί ακριβώς ενέργειες πρέπει να γίνουν σε αυτή υην περίπτωση; Ευχαριστώ
  6. Παραθέτω παρακάτω τις παραγράφους που δίνει απάντηση στο ερώτημα. 5.2.2.1 Τύποι στατικών συστημάτων (6) Συστήματα πλαισίων, διπλά συστήματα και συστήματα τοιχωμάτων χωρίς ελάχιστη στρεπτική δυσκαμψία σύμφωνα με την (4)Ρ της παρούσας πρέπει να κατατάσσονται στα στρεπτικά εύκαμπτα συστήματα. (4)P Οι πρώτοι τέσσερις τύποι συστημάτων (δηλ. πλαισιωτά συστήματα, διπλά συστήματα και συστήματα τοιχωμάτων και των δύο τύπων) θα έχουν μια ελάχιστη στρεπτική δυσκαμψία που ικανοποιεί την έκφραση (4.1b) και στις δύο οριζόντιες διευθύνσεις. rx≥ ls (4.1b)
  7. Είναι για δοκό ανοίγματος 20m και ύψος 1,20m στο μέσον της καμπύλης (ψηλότερο σημείο).
  8. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος μέχρι ποιά διατομή IPE μπορεί να γίνει καμπύλωση, για χρήση ως κύριας δοκού στέγης ανοίγματος 20m; Ποιά μέθοδο προτείνετε για επίτευξη μιας μικρής σχετικά καμπυλότητας;
  9. Συγκεκριμένα στην 4.3.6.3.2 του Ευρωκώδικα 8 περί μη κανονικότητας σε όψη, τίθεται κάτι αντίστοιχο του ΝΕΑΚ ,με την μείωση των τοιχοποιιών σε κάποια στάθμη ( συνήθως pilotis) , με απαίτηση του κανονισμού εκτός των άλλων και nv>0.60. Eδώ ο κανονισμός λέει ότι πρέπει να πολαπλασιάζουμε όλα τα σεισμικά εντατικά μεγέθη της αντίστοιχης στάθμης ,επί ένα συντελεστή η=(1+ΔVrw/ΣFed)<=q Αυτός ο πολαπλασιαστικός συντελεστής αν εφαρμοστεί, μας καλύπτει σε περιπτώση π.χ pilotis, η απαιτούνται και άλλοι σημαντικοί περιορισμοί; Δηλαδή τα τοιχεία δεν είναι πλέον απαραίτητα για μαλακό όροφο;
  10. Ευχαριστώ πολύ gvarth για την απάντησή σου. Εγώ αυτό που θέλω είναι τα dwg αρχεία ( 99% ξυλότυποι ) που παράγω με το autocad 14 να τα πλοτάρω μέσω αυτού του προγράμματος. Ενδιαφέρομαι για τον HP Designjet 510ps Plotter Εκτυπωτής (24'') ξέρεις αν πληρεί τις τις προυποθέσεις που ανέφερες; και πάλι ευχαριστώ. Παρακαλώ μην κάνετε άσκοπη παράθεση του προηγούμενου μηνύματος! ilias
  11. Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το autocad 14 για τα σχέδια μου σε έναν HP 430 ploter. Τώρα χρειάζομαι να αγοράσω καινούριο ploter. Μήπως ξέρει κανείς αν συνεργάζεται το autocad 14 με τους νέους ploters της αγοράς;
  12. Εάν έχεις κατακόρυφα χιαστί αντιανέμια στις τρεις πλευρές της περιμέτρου του κτιρίου σου θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κανονιαμού. Εξ άλλου και ο ΕΑΚ προτείνει στοιχεία ακαμψίας στις τρεις πλευρές της περιμέτρου του κτιρίου αν δεν μπορούμε να τα έχουμε συμμετρικά. Οσον αφορά τον κάθε ελεγκτή υπάλληλο στην Πολεοδομία , και για οποιοδήποτε θέμα διαφωνεί σε κάποια μελέτη , θα πρέπει εκείνος να δείξει την διάταξη του κανονισμού που απαγορεύει το οτιδήποτε.
  13. Λοιπόν με τον τρόπο που μου υπέδειξες πράγματι έφτιαξα το αρχείο με ελάχιστο χώρο αποθήκευσης. Το πρόβλημά μου όμως τώρα είναι ότι κάνοντας insert - block - file - x,y κ.λ.π για να το εισάγω σε σχέδιο ξυλοτύπου που επεξεργάζομαι, όπως ακριβώς έκανα και με το προηγούμενο μεγάλου μεγέθους αρχείο , δεν μου το εισάγει η το εισάγει και είναι... αόρατο. Μήπως ξέρεις τί ακριβώς συμβαίνει; Ευχαριστώ.
  14. Eυχαριστώ πολύ erling & kmaria. Θα προσπαθήσω με τις υποδείξεις σας και θα επανέλθω.
  15. Εχω φτιάξει ένα αρχείο .dwg με προσωπικές λεπτομέρειες το οποίο εισάγω σε κάθε νέα μελέτη (ξυλότυποι). Κατά περίεργο τρόπο χωρίς κάποιο λόγο το αρχείο μου έχει γίνει 200.000ΚΒ μέγεθος. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μικρύνω το μέγεθος του αρχείου; Xρησιμοποιώ το Autocad14. Ευχαριστώ.
  16. Ναι έχω διαδοκίδες σύμμεικτες IPE400 των 7,50m στηριζόμενες αμφιαρθρωτά σε κύριες δοκούς σύμμεικτες IPE550. Υπάρχει μόνο θετική ροπή. Απ' ότι κατάλαβα καλά δεν είναι απαταίτητος ο έλεγχος σε πλευρικό λυγισμο. Ευχαριστώ πολύ
  17. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι απαραίτητος ο έλεγχος σε πλευρικό λυγισμό,σύμμεικτης σιδηροδοκού IPE400 στηριζόμενης με άρθρωση σε σύμμεικτη IPE 550. Η πλάκα σκυροδέματος είνα d=14cm με ήλους χωρίς χαλυβδόφυλο. Η IPE400 έχει μήκος 7,50m και ο κρίσιμος έλεγχος βγαίνει ο πλευρικός λυγισμός. Ευχαριστώ.
  18. Μάλον θα επιλέξω τη λύση των δύο ενδιάμεσων δοκίδων ώστε να σχηματισθούν πλάκες των 2,50m. Ευχαριστώ πολύ.
  19. Εχώ κάναβο βιομηχανικού κτηριου 7,5 χ 7,5. Ηθελα να ρωτήσω ποιά λύση είναι προτιμώτερη για τις σύμμικτες πλάκες που δημιουργούνται: 1. Πλάκες 7,5 χ 7,5 σε τραπεζοειδές χαλυβδόφυλο επί των κυρίων δοκών χωρίς μεσολάβηση διαδοκίδων. 2. Μεσολάβηση διαδοκίδων επί των κυρίων δοκών ώστε να έχουμε μικρότερο άνοιγμα πλακών επίσης σε τραπεζοειδές χαλυβδόφυλο. Βλέπετε κάποιο πρόβλημα στην πρώτη λύση λόγω μεγάλου ανοίγματος; Eυχαριστώ.
  20. Φίλε μου δεν κατάλαβες. Απαράδεκτη θεωρώ την συμπεριφορά όλων σχεδόν μέσα στο forum που την έπεσαν τόσο άγαρμπα στο νέο συνάδελφο και όχι του νέου συναδέλφου που πρωτοβγαίνει προφανώς στη αγορά εργασίας και προσπαθεί να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω του...
  21. Απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα νέο παιδί που πρωτοβγαίνει στην αγορά εργασίας. Κρίμα...
  22. Το Β.Δ λέει ό,τι όπου το h (ύψος χιονιού) δεν είναι επαρκώς γνωστό τότε λαμβάνεις h=0.50m. Αρα θεωρόντας το h γνωστό π.χ 20cm ύψος χιονιού μπορείς να λάβεις φορτίο 25Kg/m2.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.