Μετάβαση στο περιεχόμενο

artemisk

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

artemisk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απο το link http://www.domiki.gr/kpn/text_3a/0.htm που παρεθεσε ο συναδελφος, Συμφωνα με τον Κωδικα Βασικης Πολεοδομικης Νομοθεσιας για Δομικες Εργασιεςσε Ρυμοτομουμενα Ακινητα :"10. Οι διατάξεις του άρθρου εφαρμόζονται μόνο σε περιοχές εντος εγκεκριμένων, με τις διατάξεις του ΝΔ/17-7/16-8-23, σχεδίων και δεν εφαρμόζονται σε επεκτάσεις και εντάξεις σχεδίων που ενεργούνται κατ'εφαρμογή του Ν-1337/83." Τι σημαινει αυτο? Σε παραδοσιακο οικισμο που οριοθετηθακε το 1986 μπορω να κανω εργασιες ή οχι?
  2. Μα ολα τα παραπανω (Ε9, Ε1 κλπ) δεν αποτελουν δημοσιο εγγραφο! Αρα ποια η διαφορα τα εχω - δεν τα εχω? Οσον αφορα τη συγκεκριμενη περιπτωση, το ξερω γιατι το εν λογω ακινητο το εχω επισκεφθει πολλες φορες, και πολυ πριν το 2011. Οποτε ξερω οτι ειναι πραγματικοτητα η αυθαιρετη αλλαγη χρησης προ του 2011, αλλα δεν ξερω πως θα το αποδειξω..! Οδηγιες δεν εχουν βγει - φανταζομαι οτι κατι πρεπει να βγει που να περιλαμβανει και τετοιες περιπτωσεις, οπως αυτες που ανεφερα...Παρολα αυτα, ετσι για να το καταλαβω κι εγω, πιστευεις οτι υπολογιζουμε Υπερβαση Δομησης Κυριου Χωρου ΜΑΖΙ με αλλαγη χρησης - σωστα?
  3. Αυτο αγοραστηκε ως χωρος σταθμευσης και ετσι το δηλωνε, ασχετως αν το χρησιμοποιουσε ως Αλλα Κατοικια. Ουτως ή αλλως, απο το Νομο δεν υπαρχουν κυρωσεις για μη ορθη δηλωση στο Ε9, και το Ε9 δεν αποτελει δημοσιο εγγραφο βασει του οποιου να μπορουμε να αποδειξουμε την παλαιοτητα της αυθαιρεσιας...Φανταζομαι οτι θα βγει καποια στιγμη οδηγια για χωρους τετοιου τυπου (οπως και για τα υπογεια, πιλοτες κλπ)...Παρολα αυτα, ως προς τον τροπο υπολογισμου του προστιμου, μηπως εχετε καποια ιδεα?
  4. Το Ε9 ειναι του 2009. Αυτο ειναι ενα προβλημα για πολλες περιπτωσεις βεβαια, στις οποιες η αεροφωτογραφια δεν εχει κανενα νοημα...Αλλα δεν στεκομαι στην αποδειξη της παλαιοτητας.
  5. Καλημερα, Επανερχομαι στο αρχικο μηνυμα του συναδελφου γιατι εχω κι εγω μια αντιστοιχη περιπτωση και τελικα δεν εχω βγαλει σαφες συμπερασμα πως πρεπει να προχωρησω...Κλειστος χωρος σταθμευσης, αυτοτελης οριζοντια ιδιοκτησια σε ισογειο πολυκατοικιας εχει γινει κατοικια. Θα υπολογισω αλλαγη χρησης με ΥΔ Κυριων χωρων? Και σαν χρηση θα βαλω Υπηρεσιες?
  6. Ναι αλλα για να μου βγαλει το παραβολο πρεπει πρωτα να το υποβαλλω? Σε κατασταση επεξεργασιας δεν το βρισκω...
  7. Καλησπερα, Αναρωτιεμαι εαν για τον υπολογισμο του παραβολου για μια κατοικια με αδεια, στην οποια εχει γινει αυθαιρετη προεκταση του ισογειου και πισινα, θα πρεπει να προσθεσω τα τετραγωνικα του σπιτιου με τα τετραγωνικα της πισινας? Ή για το παραβολο υπολογιζουμε μονο οσα μετρουν σε δομηση-καλυψη?
  8. οποτε, αν δεν εχεις υπολοιπο δομησης, επιλεγεις εσυ με ποιο νομο θα τακτοποιησεις?
  9. τι 30, τι 40, τι 50...! Το προστιμο βγαινει σημαντικα μικροτερο λογω παλαιοτητας, και αφου δεν ξερουμε τιποτα για το τι θα συμβει περαν των 30 ή 40 ετων, γιατι να μην γλυτωσει ο ιδιοκτητης τα χρηματα αυτα?
  10. Ακριβως! Και φυσικα υπαρχει και η διαφορα στη διαρκεια νομιμοτητας - ο 3842 ειναι για 40 χρονια, ενω ο νεος νομος προβλεπει 30 χρονια...
  11. Μεσα στα δικαιολογητικα της παρ.2 αρθρο5 περιλαμβανεται και η αιτηση! Οποτε ισχυει και για νεες αιτησεις...
  12. σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς ότι δεν θα μας αφήσουν να ενταχθούμε στον 4014, από τη στιγμή που μπορεί να γίνει με την τακτοποίηση του 3843? Το γράφει κάπου ο νέος νόμος αυτό?
  13. Καλημέρα σε όλους έχω μια περίπτωση στην οποία το υπόγειο μονοκατοικίας με άδεια του 83, έχει μετατραπεί σε τμήμα της κατοικίας, η οποία έγινε έτσι μεζονέττα. Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει τη διαδικασία για την τακτοποίηση του υπογείου με τον ν. 3843, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμα την ά δόση. Το ερώτημά μου είναι, μπορεί να υπαχθεί στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα για το εν λόγω υπόγειο, αγνοώντας όσα έχουμε ήδη κάνει? Γιατί βάσει των υπολογισμών μου, λόγω παλαιότητας, το πρόστιμο που προκύπτει είναι αρκετά μικρότερο με το νέο νόμο! Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι, δεν θα ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από όσους έχουν ήδη πληρώσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.