Jump to content

smenelaos

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Ουδέτερη

1 Follower

About smenelaos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Version 1.0.0

  320 downloads

  Αυτό το αρχείο περιλαμβάνει τον τρόπο, που θέλει να ελέγχει ο αρμόδιος υπάλληλος στην πολεοδομία της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τα φορολογικά και το περιεχόμενο τους.
 2. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΦΑΞ EMAIL ΕΔΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Γραμματικος Ηλίας 2103725768 Δήμητρα 2105235787 ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 15 Αικατερίνη Μπούτλα 2105233784 ΑΘΗΝΑ 10432 Κοτσοβού 2102125939 ΝΟΤΙΟΣ Ξυνός Αργυριός 2103725736 Ευάγγελος 6981164101 ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ 144 Παναγιώτης Παπανικόλας ΚΑΛΛΙΘΕΑ Μπουτσικάρης ΒΟΡΕΙΟΣ Τζούχας Νικόλαος 2132035759 Πηνελόπη 2132100575 [email protected] Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 448 Μαρκος Μάστακα ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Κασφίκης ΔΥΤΙΚΟΣ Βαφειάδου Αντωνία 2132100749 Αρίαδνη 2132100726 [email protected] ΤΡΩΩΝ 1 ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Βασιλική Ευταξία ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Λέλη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Χατζηλουλούδης Αναστάσιος Ελενη 2132005314 17ΧΛΜ Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Χριστίνα 2102415940 Κοζουμη ΠΑΛΛΗΝΗ Ζαραλή ΔΥΤΙΚΗ Δάλμας Θεοφάνης 2131601171 Ηλίας 2132047086 ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 78 Γεώργιος Ράπτης ΕΛΕΥΣΙΝΑ Καλλιέρης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καραχάλιος Δημήτριος Μάρθα 2132073713 ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 14-16 Αθανάσιος Σούμπαση ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανδρίτσος ΝΗΣΙΑ Γόπη Ελένη 2131601659 Αγγελική 2131601696 2131601688 ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΑΔΟΥ Ιωάννα Ράππου ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γενιτσαρίδη
 3. Πάντως όποιο καινούργιο γήπεδο χτίζετε στο εξωτερικό ,μεγάλης ομάδας , το κάνουν έξω από τον σφικτό αστικό ιστό, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Εδώ δεν μιλάμε για κορμοράνους αλλά για κατοίκους,προσωπικά μακάρι το γήπεδο της αεκ να ήταν έξω από το σπίτι μου ,αμφιβάλω να έχουν την ίδια γνώμη οι κάτοικοι της νέας φιλαδελφειας,είναι ένα έργο το οποίο θα επηρεάσει την ζωή τους ριζικά και πρέπει να έχουν άποψη επί του θέματος.(και βοτανικός δεν θα ήταν κακή λύση) Στο γήπεδο της αεκ νομίζω ότι έχουμε την περίπτωση του εργοδότη τσάμπα μάγκας, με τα λεφτά των άλλων και δανικά,σε οικόπεδο που ανηκει σε άλλον (ερασιτεχνική)κάνω την φιγούρα μου , για να μην μιλήσουμε για την αισθητική του σχεδίου.
 4. Αν και ΑΕΚτζης , έχω σοβαρές αμφιβολίες για τον αν σε ένα τόσο πυκνοκατοικημενο αστικό ιστό μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο και τι σημαίνει για την πόλη που το φιλοξενεί .Ρομαντικά θα ήθελα το γήπεδο στην νέα Φιλαδέλφεια, αλλά η επιστημονική μου πλευρά θα το ήθελε σε έναν πιο ανοικτό χώρο με άμεση πρόσβαση από σταθερής τροχιάς μμμ και άμεσες εξόδους σε τουλάχιστον δυο κεντρικές οδικές αρτηρίες.Για μένα ιδανικό μέρος θα ήταν ένας χώρος στο παλιό αεροδρόμιο του ελληνικού .Θα μπορούσε στην νέα Φιλαδέλφεια να φτιαχνόταν στίβος και κάποιοι χώροι για τα ερασιτεχνικά τμήματα της αεκ .
 5. http://www.agonaskritis.gr/wp-content/uploads/2012/06/5414.jpg θυμήθηκα αυτό
 6. Μπορείς να αλλάξεις τους όρους του συμβολαίου αν δεν ικανοποιεί όλα τα μέρη,επίσης , η φαντασία μπορεί να ικανοποιηθεί και μέσα από περιορισμούς,είναι μια πρόκληση. Αν η συζήτηση ήταν γενικότερα κριτική πάνω στον νοκ θα είχα να σου πω άλλα,πχ κατάργηση όλων των πολεοδομικών περιορισμών εκτός της κάλυψης και του όγκου , όμως αυτό που συζητάμε τώρα , έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό και την εκμετάλλευση του.
 7. Μιλάμε για την περίπτωση που υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας , την προσθήκη που θα κάνεις στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία ,σίγουρα θα την κάνεις στα μεγέθη που σου αναλογούν ,πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το παράλογο ή που έχει γίνει παρεξήγηση.Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολεοδομικά μεγέθη. Όχι ότι σχεδιάζεις μια πολυκατοικία σε οικόπεδο ,με συμβόλαιο μόνο του οικοπέδου, κτήριο όπου οι μελλοντικές ιδιοκτησίες να έχουν όλα τα μεγέθη αναλογικά των ποσοστών τους.
 8. Δεν καταλαβαίνω που είναι το παράλογο οι ΑΗΧ και οι εξώστες να είναι ανάλογοι του ποσοστού ιδιοκτησίας , προ μελέτης και αφού έχει γινει συμβόλαιο που καθορίζει τα ποσοστά, ειδάλλως τι θα γινόταν ? όποιος πρόλαβε πρόλαβε και οι υπόλοιποι τίποτα. Επίσης αν δεν κάνω λάθος το πλάτος του δρόμου για τον υπολογισμό του ιδεατού στερεού δεν άλλαξε (άρθρο 10 του γοκ είναι ογ με ογ).
 9. ­ 4. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ: -Πραγματοποιούμενη φύτευση ακαλύπτου χώρου: (Εοικ. ­ Εκαλ.) x 2/3 = ......... τ.μ. > ......... τ.μ. (της Υποχρεωτικής Φύτευσης Ακάλυπτου Χώρου) Κάτι δεν καταλαβαίνω πάλι μου φαίνεται,γιατί πολλαπλασιαζει επί 2/3 την πραγματοποιούμενη φύτευση???????????????
 10. άρθρο 15 παρ.4 (μετά τον Ν.4258/14) -Στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων επιτρέπεται η μερική εκσκαφή ή επιχωμάτωση του φυσικού εδάφους για την προσαρμογή του κτιρίου σε αυτό με την προϋπόθεση ότι σε κανένα σημείο η οριστική στάθμη του εδάφους δεν θα βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από το 1,50 μ. από την φυσική στάθμη του. Σε περίπτωση εκσκαφής ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου για οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 20%, η στάθμη του φυσικού εδάφους μπορεί να υποβιβαστεί τεχνητά έως 2,00 μ. και να επιχωθεί μέχρι 1,00 μ. Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας, επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. άρθρο 17 παρ.3 -Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου ή γηπέδου επιτρέπονται οι παρακάτω διαμορφώσεις : α) Η τροποποίηση της φυσικής στάθμης του εδάφους των ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου μόνο για τη διευκόλυνση της φυσικής απορροής ομβρίων και μέχρι στάθμης ±1,00 μ. από το φυσικό έδαφος, εκτός των περιπτώσεων που εγκρίνονται από Συμβούλια Αρχιτεκτονικής. Σε περίπτωση εκσκαφής ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου με κλίση μεγαλύτερη του 20%, η στάθμη του φυσικού εδάφους μπορεί να υποβιβαστεί τεχνητά έως 2,00 μ. Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας επιτρέπονται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας, επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. ​Κάτι δεν μου κολλάει , θα ήθελα μια γνώμη!
 11. Δεν θέλω προσωπική αντιπαράθεση , απλώς ο Ζογγολοπουλος δεν ήταν ο καθένας , ούτε τσουβαλιαζετε η τέχνη . Όποιος θέλει ας κοιτάξει για κατι παραπάνω και τίποτα άλλο, όποιος πάλι κρίνει έτσι την τέχνη του γνωρίζοντάς την είναι άποψή του ,σεβαστή .
 12. κάνω μια εποικοδομητική κριτική και επίσης καλό θα είναι να ξέρουμε ποιος ήταν ο Ζογγολόπουλος κυρίως για εμάς που δημιουργούμε χώρους και τόπους .
 13. Για το έργο δεν έχω ακόμη άποψη , άλλωστε το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει την τύχη τόσων άλλων και να μην γίνει πότε , όμως η στάση εδώ των συναδέλφων αποπνέει μια "μιζέρια" ,νομίζω. Φυσικά τοποσημο δεν κατασκευαζεται αλλά αναδεικνύεται στο χρόνο , όμως κατασκευές πρέπει να γίνονται και να ακολουθούν την πορεία της αποδοχής τους ή όχι από τον κόσμο, δεν μιλώ για το συγκεκριμένο, θέλω να πω ότι αν θέλουμε να εξελιχθούμε θα ήταν καλό να είμαστε λιγότερο επιφυλακτικοί στο νέο . Και ενα ακόμη που μου κακοφανηκε , πως μπορείς να λες ελαφρά την καρδιά ένα έργο του Ζογγολόπουλου τενεκέδες? μην τα ισοπεδώνουμε όλα , ευτυχώς κάποιοι σε αυτήν την χώρα κατάφεραν ,σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε , να κάνουν πολιτισμό , αυτό το τενεκέδες μου ακούστηκε σαν το άλλο πριν καμιά εβδομάδα με τον "Κεμάλ" του Χατζιδάκι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.