Μετάβαση στο περιεχόμενο

dts71

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Φίλε μου μικρό αυθαιρεσίες βρήκαν. Δεν είναι εκεί το θέμα. Βέβαια εγώ αμφισβητώ ακόμα και αυτά που βρήκαν αλλά δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Θα ταχτοποιήσω με τους προβλεπόμενους τρόπους ότι έχουν βρει. Το θέμα της παρενόχλησης πάντως δεν το γλιτώνεις. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα υπαλλήλων πολεοδομίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι σίγουρος ότι όλα γίνονται κατόπιν συνεννόησης. Έχει κάποιον μέσα ο γείτονας αλλιώς δεν δικαιολογείτε. Αφότου ξεκίνησε ο γείτονας τις καταγγελίες, του έκανα και εγώ μια. Όλες οι δικες του εκτελέστηκαν σε λιγότερο από εβδομάδα και η δική μου μετά από δυο χρόνια! κατήγγειλα το γεγονός ακόμα και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και λοιπόν ? Θα δουν λένε τη υπόθεση μετά από χρόνια γιατί έχουν πολύ δουλειά. Αυτό που κατάλαβα τα τελευταία χρόνια που χρειάστηκα να υπάρξει μια υπηρεσία που να λειτούργει είναι ότι είμαστε ένα τεράστιο ..... (βαλε ότι θες στις τελείες) Πολεοδομία ? Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ? Συνήγορος του πολίτη ? Νομαρχία ? Γενική Γραμματεία Υπεχωδε ? ....... έχω κάνει κάποιες κινήσεις σε δικαστήριο και περιμένω ελπίζω αυτό να δουλεύει αν και κρατώ κάποιες επιφυλάξεις.
  2. Καλησπέρα Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου αλλά δεν έχει τελειώσει το θέμα. Με δικηγόρο μίλησα με αντιδήμαρχο μίλησα με προϊστάμενο πολεοδομίας μίλησα στον εισαγγελέα πήγα ….. αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν μπορείς να ακυρώσεις μια αυτοψία ακόμα και αν είναι η εκατοστή αυτοψία ! Αν σου κάνουν καταγγελίες με διαφορετικό θέμα κάθε φορά θα γίνουν όλες. Αυτό ισχύει είτε έχει βρεθεί παράβαση πριν είτε όχι. Βεβαία κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι πρέπει η πολεοδομία να διαπιστώσει όλες τις παραβάσεις με την πρώτη αυτοψία και όχι να επανέρχεται ξανά και ξανά για να διαπιστώσει παλαιότερες παραβάσεις. Συμπέρασμα μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον 500 καταγγελίες με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και θα έχει την πολεοδομία κάθε μέρα σπίτι του…. Βλέπω ότι μερικοί φίλοι έχουν άλλη άποψη αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον δικηγόρο που να τον φοβούνται οι πολεοδομίες όπως αναφέρθηκε. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου στείλει μήνυμα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  3. Καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω αν η εγκύκλιος 96/85 αφορά κτίρια πριν το 1983 ή όλα τα κτίρια μέχρι σήμερα. Που ακριβώς αναφέρεται κάτι τέτοιο. Επίσης υπάρχει συγκεκριμένη αίτηση που πρέπει να συμπληρωσει κάποιος για να ενταχθεί στην παραπάνω εγκυκλιο και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται από την πολεοδομία για να προχωρήσει ένα αίτημα ρευματοδότησης με βάση την παραπάνω εγκύκλιο ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας.
  4. Καλησπέρα Καταρχήν δεν ξέρω σε ποια ενότητα πρέπει να εντάξω την ερώτηση μου, αν ο διαχειριστής μπορεί ας το μεταφέρει στην κατάλληλη ενότητα. Θέλω την βοήθεια σας γιατί αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : Ένας γείτονας κάνει συνεχώς καταγγελίες για το σπίτι μου και η πολεοδομία κάθε φορά που κάνει αυτός καταγγελία μου στέλνει χαρτί ότι θα κάνει αυτοψία. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 αυτοψίες στο σπίτι μου και μου ήρθε χαρτί για 9η αυτοψία. Ρώτησα στην πολεοδομία αν έχει δικαίωμα η υπηρεσία να με παρενοχλεί με συνεχόμενες αυτοψίες και η απάντηση τους ήταν ότι κάθε καταγγελία ακόμα και αν είναι από τον ίδιο πολίτη έχει διαφορετικό αντικείμενο έλεγχου και για αυτό έχουν το δικαίωνα να κάνουν αυτοψία ξανά και ξανά. Ερώτηση δική μου : Αν ο άλλος μου κάνει 360 καταγγελίες με διαφορετικό αντικείμενο θα μου κάνουν 360 αυτοψίες ? Δεν θα έπρεπε να κάνουν μια αυτοψία να δουν τα πάντα και να μην ξανά έρθουν ? Δεν είναι από την πλευρά της πολεοδομίας κατάχρηση εξουσίας και παρενόχληση του πολίτη οι συνεχόμενες αυτοψίες ? Υπάρχει νομοθεσία που να με προστατεύει σε τέτοιες περιπτώσεις ? Δεν είναι δυνατόν να χάνω είτε την δουλειά μου είτε άλλες υποχρεώσεις για να είμαι εκεί κάθε φορά που θέλει η πολεοδομία. Και φυσικά νιώθω και παρά πολύ ενοχλημένος στο να μπαίνουν στο σπίτι μου όποτε θέλουν. Τις πρώτες 7 φορές τους άφησα χωρίς διαμαρτυρία. Την 8η αρνήθηκα να μπουν και ήρθαν με εισαγγελέα μετά από 15 μέρες. Αν και πάλι μπορούσα να αρνηθώ τελικά τους άφησα και τους είπα μπείτε για τελευταία φορά δείτε τα πάντα και μην με ξανά ενοχλήσετε με αυτοψίες από την στιγμή που στο σπίτι δεν γίνονται εργασίες εδώ και χρόνια. Τελικά μου ξανάρθε χαρτί για αυτοψία και επειδή πάλι δεν τους άφησα, επανήλθαν με εισαγγελική παραγγελία για ακόμα μια φορά ! Πως προστατεύεται ο πολίτης φίλοι μου από τέτοια αντιμετώπιση ? Υ.Γ. Ο γείτονας που κάνει τις καταγγελίες μου έχει πει μπροστά μου ότι έχει γνωστό στην πολεοδομία και ότι θα με κάνει να φύγω από το σπίτι μου! Δεν με πειράζει όμως το να υπάρχει ένας κακός – τρελός γείτονας αλλά το ότι βρίσκει μια υπηρεσία να του κάνει τα χατίρια.
  5. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βασικά στο ισόγειο που ήταν κατάστημα είχε μια τέντα στην πρασιά του. Όταν έγινε αλλαγή χρήσης σε σπίτι αλλάχτηκε και η τέντα γιατί η παλιά ήταν σε κακή κατάσταση. Το θέμα είναι η τέντα αυτή πρέπει να είναι σύμφωνα με τον ΓΟΚ τον παλιό ή τον νέο του 85 ? Δεν έχω βρει τι λέει ο ΓΟΚ του 55 για τέντες σε πρασιά (αν ξέρει κάποιος ας το αναφέρει) αλλά ο ΓΟΚ του 73 λέει για μέγιστο 3μ από την οικοδομική γραμμή και ο ΓΟΚ του 85 λέει για 1/10 του πλάτους του δρόμου (1.80μ στην δική μου περίπτωση). Αφού υπήρχε τέντα πριν στην πρασιά δεν θα έπρεπε να είναι με παλιότερο ΓΟΚ και όχι του 85 ? Ευχαριστώ
  6. Καλησπέρα Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις γνώσεις σε ένα θέμα που δεν έχω καταλάβει καλά. Πως ξέρουμε ποιος ΓΟΚ (55-73-85) πρέπει να εφαρμόζετε σε ένα κτίριο που έχουν γίνει τρεις αναθεωρήσεις αδείας. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα για να βοηθήσω. Βγαίνει η πρώτη άδεια το 1966 και κτίζεται μόνο το ισόγειο και είναι κατάστημα. Γίνεται αναθεώρηση άδειας το 1979 και προστίθεται πρώτος όροφος (σπίτι) Ξανά γίνεται αναθεώρηση άδειας το 2004 και προστίθεται ένας ακόμα όροφος ο δεύτερος (σπίτι). Προφανώς στον κάθε όροφο πρέπει να τηρείτε ο αντίστοιχος ΓΟΚ που ίσχυε την ημερομηνία που κτιζόταν σωστά? Αν μαζί με την αναθεώρηση του 2004 και την προσθήκη β ορόφου κάνεις και αλλαγή χρήσης ισόγειου από κατάστημα σε σπίτι και δεν πειράζεις τίποτα στο ισόγειο παρά μόνο εσωτερική διαρρύθμιση τότε το ισόγειο σε ποιον ΓΟΚ ανήκει ? στου 55 ? του 73 ? ή του 85 ? Ποιο είναι το κριτήριο για να αλλάζει κάθε φορά που κάνεις μια αναθεώρηση ποιος ΓΟΚ πρέπει να τηρείτε? Αναμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας γιατί ίσως μου λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  7. Καλησπέρα Τελικά ο ΓΟΚ του 73 έχει κάποια ισχύ αν ο ΓΟΚ του 85 δεν καλύπτει λεπτομερώς κάποιο θέμα ? Ποτέ μπορείς να επικαλεστείς ένα άρθρο παλιότερου ΓΟΚ ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  8. Καλημέρα Φίλοι μηχανικοί επειδή έχω πρόβλημα με την πολεοδομία της περιοχής μου πείτε μου κάτι σας παρακαλώ. Για την τέντα τελικά φώναξα συνεργείο και άλλαξε την κλίση της και εκτείνεται μέχρι 1.50μ. Ειδοποίησα την πολεοδομία που είχε κάνει αυτοψία και είχε πει ότι πρέπει να είναι μέχρι 1/10 του πλάτους του δρόμου. Την είδαν και μου έστειλαν χαρτί μετά από ένα μηνά να την κατεδαφίσω !!!! Είναι δυνατόν ρε παιδιά ? Υπάρχει κάποιος εκτός από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που μπορεί να τους βάλει στην θέση τους επιτέλους ??? (έχω κάνει καταγγελία για τις πράξεις της πολεοδομίας στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης αλλά μετά από 2 χρόνια δεν έχουν προλάβει να την δουν !!!) Πως προστατεύεται ένα πολίτης όταν οι υπάλληλοι μια δημόσιας υπηρεσίας χρησιμοποιούν την θέση τους για δικό τους όφελος ή για όφελος άλλου πολίτη ? Έχουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να κατεδαφίσουν μια νόμιμη τέντα ??? Η δικαιολογία τους είναι ότι επειδή είναι ηλεκτρική η τέντα μπορώ λένε ανά πάσα στιγμή να την εκτείνω περισσότερο από το 1/10 του πλάτους του δρόμου !!! Η δικαιολογία τους είναι άκυρη γιατί δεν μπορώ να αλλάξω την κλίση της τέντας μέσω του ηλεκτρικού μηχανισμού και η τέντα τώρα είναι σε τόσο κάθετη θέση που όσο και να την κατεβάζω δεν ξεπερνώ το όριο που θέτουν αυτοί. Χρειάζεται ειδικός για να μου αλλάξει την κλίση της. Και ένα παράνομο τοίχο να είχα κτίσει αν τον γκρέμιζα δεν μπορούσα να φωνάξω 2 μαστορια να τον ξανακτίσουν ??? Είναι δυνατόν να λένε τέτοιες βλακείες ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  9. Έχετε δίκιο είναι ο ΓΟΚ του 73 που αναφέρει στο άρθρο 84 παρ 7δ προκηπια και προστέγασμα. Στον ΓΟΚ του 85 όμως δεν έχει πουθενά κάτι τόσο συγκεκριμένο. Το παράλογο είναι ότι αν έχεις μια τέντα στο μπαλκόνι τότε το ύψος της τέντας είναι ένα μέτρο γιατί κατεβαίνει χαμηλά και έτσι προσφέρει σωστή σκίαση και προστασία. Αν είναι η τέντα όμως ειναι στο προκηπιο στο ισόγειο το ύψος της τέντας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 2μ γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να μπαίνεις στο σπίτι σου όρθιος ! Αν τηρήσω την έξοχη του 1.5μ και κατέβει η τέντα σε ύψος 1μ μέσα στο προκηπιο μου πως θα μπαίνω στο σπίτι μου ? έρποντας ? Επίσης στον ορισμό προστεγάσματα λέει ξεκάθαρα ότι δεν είναι και δεν χρησιμοποιούνται ως εξώστες ! Πως η παράγραφος 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ σε παραπέμπει σε άρθρο που λέει ότι κατασκευάζονται με τις ίδιες προδιαγραφές εξώστες και προστεγάσματα ? Και αν όλα τα παραπάνω έχουν μια λογική όταν το προστέγασμα είναι σε όροφο ή πάνω από το πεζοδρόμιο πως ξεχνάνε να διευκρινίσουν ότι στο προκηπιο είναι άλλες οι συνθήκες και δεν μπορεί με τίποτα να είναι υλοποιήσιμο κάτι τέτοιο ? Για αυτό λέω ότι Ο ΓΟΚ του 73 προέβλεπε σαν ειδική περίπτωση τα προστεγάσματα στο προκηπιο και ορίζει ως μεγίστη προεξοχή τα 3μ και όχι τον γενικό κανόνα 1/10 πλάτος δρόμου ή 2μ μέγιστο.
  10. Έχω κάνει ερώτημα στην ΔΟΚΚ στις 5/7/10 περιμένω απάντηση. Απλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος γιατί και σε άλλα ερωτήματα η απάντηση τους δεν ήταν απάντηση. Μου ανέφεραν απλά ότι το τάδε πράγμα που ρωτάτε κατασκευάζετε με βάση τον τάδε νόμο. Ε αυτό το ήξερα ήδη. Την ερμηνεία την δική τους ήθελα. Προφανώς κάτι παρόμοιο θα απαντήσουν πάλι. Μακάρι να κάνω λάθος και αυτή την φορά να δώσουν μια απάντηση συγκεκριμένη.
  11. Λοιπόν βρήκα κάτι ακόμη Πριν όμως σας πω θέλω να μου πείτε πως είναι δυνατόν μια παράγραφος όπως η 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ να είναι λογική και να έχει πρακτική αξία αφού τσουβαλιάζει όλα τα προστεγάσματα να τα κατασκευάζουμε όπως τους εξώστες είτε είναι στο ισόγειο είτε είναι σε όροφο είτε είναι στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο ή στο προκηπιο. Είναι δυνατόν ο κανόνας του 1/10 του δρόμου να εφαρμόζεται είτε το κινητό προστέγασμα είναι πάνω από το πεζοδρόμιο είτε μέσα στο προκήπιο σου ? Στην μια περίπτωση που είσαι πάνω από το πεζοδρόμιο είναι λογικό να έχεις τέτοιους περιορισμούς για πρακτικούς λογούς. Θα γέμιζαν τα δημόσια πεζοδρόμια και δρόμοι με τέντες από πάνω τους. Στην περίπτωση του προκηπιου όμως καλύπτεις ενα μέρος της δικής σου περιουσίας χωρίς να προκαλείς κάποιο πρόβλημα σε δημοσίους χώρους. θα έπρεπε λοιπόν να κοιτάξουμε άρθρα που δεν κάνουν γενική αναφορά σε προστεγάσματα χωρίς να διευκρινίζουν που βρίσκονται αυτά αλλά ειδική αναφορά σε άρθρα που αναφέρουν και το που και το τι. Δηλαδή προστέγασμα στο προκηπιο ! Νόμος 1577/85 άρθρο 84 παράγραφος 7δ. Ρίξτε μια μάτια σας παρακαλώ και πείτε μου αν αυτός ο νόμος υπερισχύει της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ΓΟΚ. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
  12. Τα έχω κάνει όλα αυτά και έχουν δρομολογηθεί στην δικαιοσύνη. Το θέμα είναι ότι δεν εμπιστεύομαι μετά από ότι έχουμε κάνει το σύστημα και την απονομή δικαιοσύνης. Το υπεχωδε δεν φαίνετε να έχει την διάθεση να ταρακουνήσει τις πολεοδομίες και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης θα ασχοληθούν με την υπόθεση μετά από χρόνια αφού εγώ θα έχω περάσει όλο το λούκι. Αν πέσεις και σε κάνα δικαστή που είναι «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» τότε δεν θα βρεις το δίκιο σου ποτέ. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερη ασυλία και από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Δεν τιμωρούνται δεν υπάρχει κάποιος τουλάχιστον να τους βάλει στην θέση τους για να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες και κάνουν κατάχρηση εξουσίας γιατί δεν υπάρχουν αυστηρές ποινές για αυτούς. Με λίγα λόγια το ίδιο το σύστημα προστατεύει το σύστημα και τους υπάλληλους του. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι οι μηχανικοί που φτιάχνουν τα σπίτια δεν θέλουν να συγκρουστούν με τις πολεοδομίες γιατί θα έχουν οι ίδιοι πρόβλημα σε μελλοντικές κατασκευές τους. Άρα ούτε ειδικούς δεν μπορείς να έχεις με την πλευρά σου στον αγώνα σου κατά των πολεοδομιών. Τώρα στο θέμα της φύτευσης ξανά έκανα νέα αίτηση να το ξανά κοιτάξουν γιατί όντως και οι κύριοι μηχανικοί εδώ αλλά και άλλους που ρώτησα γνωστούς δεν συμφωνούν με τον τρόπο υπολογισμού της φύτευσης μου από την πολεοδομία. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι πριν 2 μέρες που ήρθε πολεοδόμος στο σπίτι μου για να ξανά δει το θέμα της φύτευσης. Του εξήγησα λοιπόν με βάση αυτά που είπατε εδώ και αυτά που έχει καταθέσει εγγράφως ο μηχανικός μου ότι κάνουν λάθος και ότι θα έπρεπε να υπολογίζουν την υποχρεωτική φύτευση βάση του υποχρεωτικού ακάλυπτου και όχι βάση του πραγματικού ακάλυπτου . Η απάντηση του πολεοδόμου ήταν απίστευτη… Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι μηχανικοί που ρώτησες και όλα αυτά είναι λόγια. Εγώ ξέρω πως υπολογίζεται και αν τολμούν οι μηχανικοί να μου πουν ότι κάνω λάθος να μου το φέρεις εγγράφως. (ήδη το έχει εγγράφως από τον μηχανικό μου αλλά αυτός δεν υπολογίζεται από ότι κατάλαβα θέλει και από άλλους). Εκτός λοιπόν του μηχανικού μου δεν έχω βρει κανέναν άλλον σύμμαχο σε τέτοιες καραμπινάτες διαφορές με την πολεοδομία. Έτυχε τώρα και η μηχανικός μου να έχει προσωπικές υποχρεώσεις (γέννες κτλ) και δεν μπορεί να είναι συνέχεια στο πλάι μου … Έτσι ο κύριος πολεοδόμος λέει ότι μπαρούφα θέλει γιατί ξέρει ότι έχει να κάνει με έναν πολίτη που δεν είναι ειδικός. Φυσικά γνωρίζει ότι οι δίκες στοιχίζουν και ότι θα χαλάσω ποιο πολλά χρήματα να δικαιωθώ από ότι να συμμορφωθώ σε αυτά που λένε. Συγγνώμη για το ύφος μου αλλά είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί νιώθω ότι ζούμε στην χούντα του χρήματος. Αν μου περίσσευαν τα χρήματα θα μπορούσα να αγνοήσω τις αυτοψίες τους και τα πρόστιμα τους, θα το πλήρωνα και δεν θα χαλούσα την ζωή μου το χρόνο μου και την διάθεση μου. Γενικώς θα χαιρόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που με αγαπούν αγνοώντας τους παράλογους νόμους και πολεοδόμους. Κριμα...
  13. Καλημέρα Τελικά δεν έχω βρει άκρη. Όλες οι υπηρεσίες που απευθύνθηκα αδιαφορούν για τα σχήματα και στηρίζονται μόνο στην παράγραφο 1 του άρθρου 17. Το πλάτος του δρόμου στην περίπτωση μου είναι 15μ όποτε θεωρητικά δεν μπορώ να έχω μεγαλύτερη τέντα από 1.5μ εντος της πρασιάς μου. Δεν ξέρω τι να πω …. Αυτό που με αναγκάζουν να κάνω (να κλείσω την τέντα μου στο 1.5μ) δεν καλύπτει το αρχικό σκοπό μιας τέντας. Ικανοποιητική προστασία από ήλιο και βροχή. Είναι και ψηλοτάβανο το σπίτι και δείτε (στην παρακάτω φωτογραφία) το ελάχιστο άνοιγμα της τέντας μου που επιτρέπεται. Προσπαθώ να δω από δω και πέρα πως θα κάνω σκιά στο σπίτι μου ! Έχω τρεις ερωτήσεις 1. Μέσα στην αυλή μου είναι και η θέση στάθμευσης που έχω. Θα μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να προστατεύω το αυτοκίνητο και ταυτόχρονα να εξασφαλίζω σκιά στο σπίτι μου ? Ότι προτείνεται δεν πρέπει να μπορεί καμία πολεοδομία να αμφισβητήσει την νομιμότητα του. 2. Οι ομπρέλες κήπου απαγορεύονται από την πολεοδομία ? 3. Ερώτηση που φτάνει στα όρια του γελοίου αλλά θα την κάνω. Αν απλώσω ένα σεντόνι ή ένα πανί και το δέσω πρόχειρα στα κάγκελα της αυλής μου θεωρείται τέντα και υπάγεται σε νόμους και κανονισμούς ? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας Δεν ανεβηκε η φωτογραφια λογω μεγεθους. Την ξαναβαζω.
  14. Καλησπέρα Δεν θέλω να σπαταλώ τον χρόνο σας αλλά θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει αν ο παρακάτω υπολογισμός της πολεοδομίας έχει κάποια βάση. Εμβαδόν οικοπέδου 228τμ Ποσοστό ιδιοκτησίας 58,50% Άρα το τμήμα το δικό μου είναι 133,38τμ Η κάλυψη του κτίσματος συν την θέση στάθμευσης είναι 87,78τμ + 10,12τμ = 97,90τμ ήτοι Κάλυψη 73,39% < 80%. Η υποχρεωτική φύτευση είναι 133,38τμ – 97,90τμ = 35,48τμ Χ 2/3 = 23,65τμ. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
  15. Ναι το έχουμε ελέγξει το σπίτι του γείτονα και έχει πολλές και σημαντικές αυθαιρεσίες. Το θέμα είναι ότι όταν κάνει αυτός καταγγελία για μένα η πολεοδομία εκτελεί αυτοψία σε 10 μέρες και όταν κάνω εγώ για τον γείτονα η πολεοδομία εκτελεί αυτοψία μετά από 2 χρόνια ! Οι υπηρεσίες που έχω προσφύγει είναι : Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης Νομαρχία Γενικός γραμματέας Υπεχωδε Συνήγορος του πολίτη Διοικητικά δικαστήρια Και φυσικά θα το τραβήξω μέχρι να αποκατασταθεί το δίκιο. Όταν θα έχω και θα μπορώ να πω περισσότερα θα ανοίξω ένα άλλο θέμα για να δείτε πόσο κακό μπορούν να κάνουν δημόσιοι υπάλληλοι με κάποια θέση. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι αν υπάρχει έστω και ένας που να συμφωνεί με τα μέτρα φύτευσης όπως τα βγάζει η πολεοδομία για μένα. Έχουν κάποια βάση οι υπολογισμοί τους ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.