Jump to content

bompolas

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About bompolas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Συναδελφοι θεωρω πως βασει κοινης λογικης στην οποια στηριζεται και ηεγκυκλιος του 2012 δε μπορεις να συγκρινεις ανομοιες δαπανες.δηλαδη τιμες εξοικονομω με ΕΚΚΟ.αλλωστε αυτο σημαινει πως η συγκριση περι ριζικης ανακαινισης θα αλλαζει για το ιδιο ακινητο αναλοφγαγα με το αν καποιος μπαινει σε εξοικονομω, αλλο εσπα με διαφορετικες τιμες ανα εργασια ή χωρις καποια επιδοτηση οποτε κανει χρηση αναλυτικου.Αν παρουμε ως αναφορα το ΕΚΚΟ πιστευω οτι η συγκριση του 25% θα πρεπει να γινει με την τιμη που εχει σε αυτο η αντιστοιχη δαπανη πχ για κουφωματα ή μονωση ή συστηματα συμφωνα με την εκαστοτε κατανομη δαπανων στο ΕΚΚΟ.
 2. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας αναφορικά με το εξής σχετικό ζήτημα: -σε οικ. άδεια για την οποία δεν έγινε ΜΕΑ, καθότι κατά το χρόνο έκδοσης (Απρίλιος του 2010) δεν υπήρχε απαίτηση, αλλά λόγω έναρξης εργασιών το 6-3-2012, υπάρχει απαίτηση για ελεγκτή δόμησης, κατά τη συμπλήρωση του ΠΕΚ απαιτείται η κατάθεση ΠΕΑ; -Αν από τη νομοθεσία προκύπτει η υποχρέωση, υπάρχει κάποια δέσμευση αναφορικά με τη κατηγοριά στην οποία κατατάσσεται. Η άδεια αφορούσε υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα το οποίο αν και ανακαινίσθηκε ριζικά, προφανώς δεν καλύπτει τις προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 3. Γνωρίζει κανείς από άποψη εγκατάστασης τί άδεια χρειάζεται; Η μικρή κλίμακα για ηλιακά και φωτοβολταϊκά συστήματα καλύπτει; Γνωρίζει κάποιος αν έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς το ύψος και απόσταση από περίγραμμα ως προς την τοποθέτηση και με βάσει ποιο νόμο;
 4. το πεδίο "λοιπές παρατηρήσεις" είναι υποχρεωτικό. Αν δε συμπληρωθεί βγαίνει σφάλμα.
 5. Έχω μία ερώτηση σχετική με τη χρήση, όχι όμως και την περίπτωση. Ενδιαφέρομαι για αλλαγή χρήσης κτιρίου γραφείων με άδεια του 1969 σε εκπαιδευτήριο. Η χρήση επιτρέπεται στην περιοχή, ωστόσο το κτίριο έχει σκάλα σφηνοειδή και δε διαθέτει δεύτερο κλιμακοστάσιο, αν και με τα ισχύοντα απαιτείται. Δεδομένου ότι στην αλλαγή χρήσης η δόμηση και κάλυψη λαμβάνονται με βάσει τα τότε δεδομένα, εφόσον δεν υπήρχε τότε ο κτιριοδομικός, μπορεί να πραγματοποιηθεί η αλλαγή χρήσης. Ευχαριστώ
 6. Δεν πέρνει σωστή τιμή στο Οσ όταν ο αριθμός χρηστών είναι >9
 7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,
 8. Έχω περίπτωση προσθήκης 32τμ σε ισόγεια κατοικία με υπόγειο και κλειστό γκαράζ. Για να δω αν εμπίπτω στη ριζική ανακαίνιση ως προϋπολογισμό ή κέλυφος τί θα θεωρήσω: θερμαινόμενο χώρο+προσθήκη/προσθήκη ή θερμαινόμενο χώρο+γκαράζ+υπόγειο+προσθήκη/προσθήκη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. Εξαιρετικό, ευχαριστώ. Ποιός είναι ο κωδικός για την κατάργηση προστασίας φύλλου, καθώς τα κελιά δεν τροποποιουνται ως προς το μέγεθος με αποτέλεσμα να μην μπορείς να γράψεις σχόλια και στοιχεία με μεγαλύτερο μήκος από το υπάρχον.
 10. Άκυρο. Λάθος αρχείο...
 11. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΛΛΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΩΔΙΚΟ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
 12. Πολύ χρήσιμα. Δυστυχώς σε κάποιες υπηρεσίες ζητούν χωρίς λόγω πολύ πιο αναλυτικές πληροφορίες, με συγκεκριμένους βαθμούς σε κάθε επεξεργασία και ανά συγκεκριμένο προϊον.
 13. Ο υπεύθυνος μηχανικός αλλάζει σχετικά εύκολα μέσω ΤΕΕ συμπληρώνοντας από μέρος σου δηλωση παραίτησης και ανάληψη από το νέο μηχανικό, οπότε και του μεταφέρονται οι κωδικοί. Αν δεν έχεις πληρωθεί ολα καλά. Αν έχεις υπάρχει ένα θέμα με την αμοιβή για το νέο μηχανικό. Χωρίς να το ξέρω σίγουρα αν ο πελάτης δεν προτίθεται να δώσει και άλλα λεφτά θα πρέπει εσύ να κάνεις επιστροφή των καταβεβλημένων ποσών. Αυτό είναι κάτι όμως που με τις συμφωνηφείσες μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς παρέμβαση ΤΕΕ.
 14. Δυστυχώς αυτά βλέπω κι εγώ. Το χάος συνεχίζεται και διαιωνίζεται...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.