Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

bompolas

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bompolas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παρακαλώ για την άποψη σας στο κάτωθι ερώτημα. Σε περιοχή που υφίστανται ΖΟΕ η αρτιότητα είναι στα 4στρ, πλην για τις τουριστικές εγκαταστάσεις που η αρτιότητα είναι στα 10στρ. Θεωρείται ότι σε οικόπεδο 4στρ. μπορεί να εκδοθεί άδεια για μη κύριο τουριστικό κατάλυμα ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα, έχω περίπτωση με ρύθμιση του Ν.720/77. Όταν έγινε η δήλωση το κτίριο βρισκόταν εκτός σχεδίου (Αρτέμιδα). Θα ήθελα να ξέρω αν από το άρθρο 20 Ν.720/1977 προέκυπτε υποχρέωση υπαγωγής στο Ν.1337/1983 ή όχι. Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν εφόσον το 1985 η περιοχή εντάχθηκε στο νόμο ο ιδιοκτήτης όφειλε να ακολουθήσει την τρίτη φάση του Ν.1337/1983 για οριστική εξαίρεση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Συναδελφοι θεωρω πως βασει κοινης λογικης στην οποια στηριζεται και ηεγκυκλιος του 2012 δε μπορεις να συγκρινεις ανομοιες δαπανες.δηλαδη τιμες εξοικονομω με ΕΚΚΟ.αλλωστε αυτο σημαινει πως η συγκριση περι ριζικης ανακαινισης θα αλλαζει για το ιδιο ακινητο αναλοφγαγα με το αν καποιος μπαινει σε εξοικονομω, αλλο εσπα με διαφορετικες τιμες ανα εργασια ή χωρις καποια επιδοτηση οποτε κανει χρηση αναλυτικου.Αν παρουμε ως αναφορα το ΕΚΚΟ πιστευω οτι η συγκριση του 25% θα πρεπει να γινει με την τιμη που εχει σε αυτο η αντιστοιχη δαπανη πχ για κουφωματα ή μονωση ή συστηματα συμφωνα με την εκαστοτε κατανομη δαπανων στο ΕΚΚΟ.
  4. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας αναφορικά με το εξής σχετικό ζήτημα: -σε οικ. άδεια για την οποία δεν έγινε ΜΕΑ, καθότι κατά το χρόνο έκδοσης (Απρίλιος του 2010) δεν υπήρχε απαίτηση, αλλά λόγω έναρξης εργασιών το 6-3-2012, υπάρχει απαίτηση για ελεγκτή δόμησης, κατά τη συμπλήρωση του ΠΕΚ απαιτείται η κατάθεση ΠΕΑ; -Αν από τη νομοθεσία προκύπτει η υποχρέωση, υπάρχει κάποια δέσμευση αναφορικά με τη κατηγοριά στην οποία κατατάσσεται. Η άδεια αφορούσε υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα το οποίο αν και ανακαινίσθηκε ριζικά, προφανώς δεν καλύπτει τις προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  5. Γνωρίζει κανείς από άποψη εγκατάστασης τί άδεια χρειάζεται; Η μικρή κλίμακα για ηλιακά και φωτοβολταϊκά συστήματα καλύπτει; Γνωρίζει κάποιος αν έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς το ύψος και απόσταση από περίγραμμα ως προς την τοποθέτηση και με βάσει ποιο νόμο;
  6. το πεδίο "λοιπές παρατηρήσεις" είναι υποχρεωτικό. Αν δε συμπληρωθεί βγαίνει σφάλμα.
  7. Έχω μία ερώτηση σχετική με τη χρήση, όχι όμως και την περίπτωση. Ενδιαφέρομαι για αλλαγή χρήσης κτιρίου γραφείων με άδεια του 1969 σε εκπαιδευτήριο. Η χρήση επιτρέπεται στην περιοχή, ωστόσο το κτίριο έχει σκάλα σφηνοειδή και δε διαθέτει δεύτερο κλιμακοστάσιο, αν και με τα ισχύοντα απαιτείται. Δεδομένου ότι στην αλλαγή χρήσης η δόμηση και κάλυψη λαμβάνονται με βάσει τα τότε δεδομένα, εφόσον δεν υπήρχε τότε ο κτιριοδομικός, μπορεί να πραγματοποιηθεί η αλλαγή χρήσης. Ευχαριστώ
  8. Δεν πέρνει σωστή τιμή στο Οσ όταν ο αριθμός χρηστών είναι >9
  9. Έχω περίπτωση προσθήκης 32τμ σε ισόγεια κατοικία με υπόγειο και κλειστό γκαράζ. Για να δω αν εμπίπτω στη ριζική ανακαίνιση ως προϋπολογισμό ή κέλυφος τί θα θεωρήσω: θερμαινόμενο χώρο+προσθήκη/προσθήκη ή θερμαινόμενο χώρο+γκαράζ+υπόγειο+προσθήκη/προσθήκη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Εξαιρετικό, ευχαριστώ. Ποιός είναι ο κωδικός για την κατάργηση προστασίας φύλλου, καθώς τα κελιά δεν τροποποιουνται ως προς το μέγεθος με αποτέλεσμα να μην μπορείς να γράψεις σχόλια και στοιχεία με μεγαλύτερο μήκος από το υπάρχον.
  11. bompolas

    ΔΕΔΟΤΑ 2014

    Άκυρο. Λάθος αρχείο...
  12. bompolas

    ΔΕΔΟΤΑ 2014

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΛΛΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΩΔΙΚΟ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.