Μετάβαση στο περιεχόμενο

ftopo

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Κομοτηνή
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ftopo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, συνάδελφοι!Θα ήθελα να ρωτήσω πως ερμηνεύεται ο όρος..οικοδομικό σύστημα πανταχόθεν ελεύθερο; Δεν έχει συντελεστή δόμησης!Δηλαδή, ο καθένας θα χτίσει όσα τετραγωνικά θέλει περιορισμένος μόνο από το ποσοστό κάλυψης και τον αριθμό των ορόφων; Ευχαριστώ πολύ!!!
  2. Σας ευχαριστώ πολύ, συνάδελφοι! Δεν ήξερα τι να κάνω, γιατί από την πολεοδομία μου ζήτησαν Υ/Δ από τους 3 ιδιοκτήτες των όμορων, που θα είναι μεγάλοι σε ηλικία, και θα βεβαιώνουν ότι προϋπήρχε ως έχει.... Ότι νά 'ναι.... Ευχαριστώ πολύ!!!
  3. Σε ένα τοπογραφικό που έκανα για έκδοση οικοδομικής άδειας προσθήκης, το οικόπεδό μου βρίσκεται σε οικισμό χωρίς διανομές και διαγράμματα και ισχύει καθαρά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το οικόπεδο είναι άρτιο κατά παρέκκληση, ως προϋφιστάμενο της 19-7-79 και με εμβαδό μεγαλύτερο από 150 τ.μ. Στο συμβόλαιο που έχει ο ιδιοκτήτης, αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο προέρχεται από ατυπη δωρεά το 1975. Και θεώρησα πως αυτό αρκεί για να αποδειχτεί η αρτιότητα. Ωστόσο, στην πολεοδομία, στον έλεγχο του τοπογραφικού, μου είπαν πως δεν αποδεικνύει αυτό ότι το οικόπεδο ανήκει στην παρέκκληση! Και τι άλλο να κάνω? Είναι το μόνο στοιχείο που έχουμε!Δεν υπάρχει ούτε παλιός χάρτης στην περιοχή! Έχετε υπ'όψη κάποια λύση?
  4. Γνώμη μου είναι να πάρεις αρκετά σημεία. Τ α 4 σίγουρα δε λένε τίποτα. Δεν έχεις πάρει ενδιάμεσα. Πάρε όσα χρειάζεται, ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη την επιφάνεια του χάρτη. Το 0,11 μάλλον δε σου κάθεται καλά γιατί δεν πήρες αρκετά σημεία. Και η μέγιστη ακρίβεια είναι όντως 1,25μ.
  5. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις πολυωνυμικό μετασχηματισμό 2ου βαθμού και το rms είναι λίγο σχετικό, ξέρεις, σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν το πετύχεις αρκετά χαμηλό, κάτω από 1,5-2, τότε, νομίζω πως είσαι μια χαρά. Τα σημεία που θα πάρεις θα είναι σημεία του καννάβου και για το πόσα...το ιδανικό είναι να πάρεις τόσα όσα χρειάζονται για να καλύψεις όλη την επιφάνεια του χάρτη σου, ομοιόμορφα κατανεμημένα. Με ποιο πρόγραμμα κάνεις τη γεωαναφορα; arcmap; Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
  6. Το ξεφυλλίζω και μόνο αν δω κάτι ενδιαφέρον, το διαβάζω...Έχει τελικά νόημα να μας το στέλνουν κάθε εβδομάδα...;
  7. Καλησπέρα! Κάνω την πρώτη μου εκτίμηση για λογαριασμό της τράπεζας μιας διόροφης κατοικίας με υπόγειο. Στο έντυπο που πρέπει να συμπληρώσω, μου ζητά υπολογισμό της αξίας του ακινήτου με τη μέθοδο της αντικατάστασης. Είναι εύκολο να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το ποσοστό απόσβεσης και πως υπολογίζεται; Και κάτι άλλο.Με τη μέθοδο αντικατάστασης προσδιορίζεται τελικά η εμπορική αξία του ακινήτου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  8. 8-8.30 το πρωί ως τις 15.00 τουλάχιστον και 3-4 ώρες κάθε απόγευμα. Εννοείται πως και Σ/Κ πρέπει να περάσω κάποιες ωρίτσες...έτσι για να μη βγαίνω από το πρόγραμμα... Και όταν έχω μετρήσεις, δεν το συζητώ...Πάω σπίτι μόνο για βραδινό φαγητό... Ελεύθερο επάγγελμα, βλέπετε...
  9. Chris_P, Το καλύτερο για σένα, για να προβάλλεις την ποιότητα της δουλειάς σου, είναι πάντα να κάνεις εξαρτημένα τοπογραφικά. Ωστόσο, αυτό είναι σίγουρα αναγκαίο στα τοπογραφικά για έκδοση οικοδομικής άδειας. Για συμβόλαια και για προσωπική χρήση του πελάτη δεν είναι απαραίτητο.
  10. Καλημέρα! chris_anst, ο οικισμός δεν είναι διανομής και προφανώς έχει ένα τμήμα προ του 1923. Και έχει ρυμοτομικό σχέδιο. 50 τ.μ είναι μεγάλη διαφορά.Και από την πολεοδομική μελέτη, δε φαίνεται να υπάρχει τόση διαφορά.
  11. Καλησπέρα, συνάδελφοι. Έκανα μία αποτύπωση ενός οικοπέδου σε οικισμό με ρυμοτομικό σχέδιο.Ωστόσο, τα όρια των οικοπέδων δεν είναι ευδιάκριτα.Υπάρχουν παντού κτίσματα και η αποτύπωση ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εντοπίσω τα όρια της ιδιοκτησίας μου.Χρησιμοποίησα λοιπόν, ένα παλαιότερο τοπογραφικό, το οποίο συντάχθηκε πριν την κατασκευή των κτισμάτων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το εμβαδό του οικοπέδου από την αποτύπωση, όπως και από το παλιότερο τοπογραφικό είναι 270 τ.μ. και στο συμβόλαιο αγορας του οικοπέδου είναι 220 τ.μ. Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο συντάχθηκε με ενα τοπογραφικό, το οποίο δεν είχα καν υπ'οψιν μου, και είναι πιο πρόσφατο του αρχικού, στο οποίο βασίστηκα! Υπάρχει κάποιοσ τρόπος να βρω μια άκρη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Doreta, Δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό ιδιωτικών αγροκτημάτων και μη!Τι σχέση μπορεί να έχουν με την εκτός σχεδίου δόμηση;
  13. Νίκη, Αν υποθέσουμε ότι είναι 780τμ και υπάρχει προ του '62 δημιουργία του, τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για κατά παρέκκλιση αρτιότητα. Ωστόσο, είναι όλα αυτα υποθετικά! Τελικά τι ισχύει; Υπήρχε πριν το 1962 ή όχι; Είναι 700τ.μ. ή 780τ.μ.; Καλό είναι να τα διευκρινήσεις όλα αυτά και μάλλον χρειάζεται να το ψάξεις λίγο για να βγάλεις μια άκρη, απ'ότι κατάλαβα!
  14. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι βρεις αν έχουν γίνει πράξεις τακτοποίησης στην περιοχή που σε ενδιαφέρει.Εκεί θα έχει αναλυτικό διάγραμμα συνοδευόμενο από κείμενο, που θα εξηγεί τις αποζημιώσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.