Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

κόκκινος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    382
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

κόκκινος last won the day on Ιούνιος 20 2011

κόκκινος had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

κόκκινος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

72

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το σίγουρο είναι ότι τα πρότυπα αυτή τη στιγμή αγοράζονται μόνο από τον ΕΛΟΤ. Η μόνη σωστή κατεύθυνση που πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε σαν μηχανικοί είναι να πιέσουμε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής να περαστούν τα πρότυπα σε πυροσβεστικές διατάξεις, κάτι αντίστοιχο με τα Παραρτήματα Α, Β, Γ της 3 Π.Β. Αφήστε που ο ΕΛΟΤ διαθέτει τα πρότυπα μόνο στην αγγλική γλώσσα, δηλαδή απευθείας αντιγραφή απ΄το πρότυπο BS EN 54. Δεν έχουν μπει στον κόπο ούτε να τα μεταφράσουνε.
  2. Όπως σωστά ανέφερε κάποιος συνάδελφος παραπάνω, η υποχρέωση για εφαρμογή των προτύπων επεκτείνεται τώρα και στη μελέτη. Επομένως δεν καταλαβαίνω όταν άλλοςσυνάδελφος λέει ότι δεν καταλαβαίνει τη σύγχυση ή του έχει διαφύγει κάτι. Του έχει διαφύγει το πολύ απλό γεγονός ότι για να εκπονήσουμε πλέον μελέτες μόνιμων συστημάτων θα πρέπει να ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ τα (πανάκριβα) πρότυπα από τον ΕΛΟΤ που έχει το μονοπώλιο και δεν βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Τι δεν καταλαβαίνει??
  3. Συγνώμη συνάδελφοι, έχετε την εντύπωση ότι δεν απαιτούνται τα πρότυπα για να συνταχθούν οι νέες μελέτες? Ποιος είπε παραπάνω "ότι κάναμε κάνουμε"? Δεν είναι καθόλου έτσι. Το άρθρο 3 της Π.Β 15/2014 λεέι ότι η μελέτη, σχεδίαση και εγκατάσταση των μόνιμων συστημάτων πυρανίχνευσης (παράδειγμα) γίνεται βάσει του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ54. Το συγκεκριμένο πρότυπο δεν είναι καθόλου ότι ήταν το παράρτημα Γ΄ της 3 Π.Β. Είναι μεγαλύτερο, πολυπλοκότερο, με διαφορετικές απαιτήσεις ανιχνευτών, πινάκων, κ.ο.κ. Το συγκερκιμένο πρότυπο ΕΝ 54 έχει πάνω από 1.000 ευρώ για να το αγοράσουμε (όλα τα μέρη) από τον ΕΛΟΤ. Στις μελέτες δεν κάνουμε απλή αναφορά στα πρότυπα, σχεδιάζουμε τη μελέτη βάσει των απαιτήσεων των προτύπων. Μπορεί να προτείνει κάποιος λύσεις, αντί να δαπανήσουμε κάποιο σημαντικό ποσό για αγορά των προτύπων? Υπάρχει μήπως καθόλου πληροφόρηση από την Πυροσβεστική αν πρόκειται να δημοσιευτούνε κάπου τα πρότυπα?
  4. Σε όλα τα πλυντήρια απαιτείται ύπαρξη κτιριου. Απαγορεύεται υπαίθριο πλυντήριο. Ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είνια η οικοδομική άδεια του κτιρίου με χρήση πλυντηρίου. Το κτίσμα μπορεί να είναι από τοιχοποιία ή μεταλλικό, δεν έχει σημασία. όπως και δεν έχουν σημασία οι διαμπερείς είσοδοι-έξοδοι. Αρκεί για ότο κτίσμα κάνεις να εκδόσεις άδεια δόμησης με χρήση πλυντήριο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για πλυντήρια self-service.
  5. Για υφιστάμενα (οικοδομική άδεια προ του 1989) συντάσεις μελέτη σύμφωνα με την 3/1981, ανεξαρτήτως πληθυσμού. Ποιος είπε ότι πάει με υπόδειξη μέτρων για κάτω από 50 άτομα? Την έκθεση επιθεώρησης την συντάσει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, όχι ο μηχανικός. Είναι δυνατόν να γράψεις εσύ από μόνος σου ότι ο τάδε Αξιωματικός διενήργησε επιθεώρηση και διαπίστωσε τα εξής........? Και που ξέρεις τι διαπίστωσε ο αξιωματικός? Δεν υπάρχει υπόδειγμα έκθεσης επιθεώρηςης συντασόμενο από μηχανικούς, μόνο η Πυροσβεστική κάνει εκθέσεις επιθεώρησης τις οποίες εσύ κοιτάς να τις υλοποιήσεις.
  6. α) Όχι, μέσα σε λίγες μέρες β) Ο έλεγχος πληρότητας έχει γίνει πριν σου ζητήσει να της καταθέσεις την υπεύθυνη δήλωση. γ) Βεβαίως, αν δεν είναι ο φάκλεος πλήρης. δ) Πέντε μέρες, όπως λεέι παραπάνω. ε) Βεβαίως και ισχύει πραγματικά, δεν έχει γραφεί τυχαία.
  7. Άν δεις στον πίνακα του μέρους Β΄(προϋποθέσεις) της νομοθεσίας θα δεις ότι στις κτιριολογικές προϋποθέσεις έχει κουτάκι στο οποίο πρέπει να βεβαιώσεις ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζομενος για ΚΥΕ. Η υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού συνοδεύεται από αυτόν τον πίνακα όπου μαρκάρεις ότι ισχύει. Αυτό είναι σαν βεβαίωση,
  8. α) Όλου του εξοπλισμού β)Σε μία σειρά την κινητήρια και από κάτω την θερμική. Μόνο της παραγωγικής διαδικασίας. γ) Δεν καταλαβαίνω τις εννοείς μοριοδότηση. Συμπληρώνεις τους πίνακες όπως στο λέει. Ποια είναι τα μόρια? δ) Και η παγομηχανή και ο βραστήρας έχουν θερμική ισχύ, όχι κινητήρια.
  9. Καταρχάς, δεν μας έχεις βάλει την ιδιότητά σου. Κατά δεύτερο πες του "επιθεωρητή" ISO, ότι λέει ότι μπούρδα του κατέβει, αν πράγματι αυτά είπε. Για πες μου, πως "αδειοδοτούνται" πλαστικές δεξαμενές? Αυτό που μάλλον ειπώθηκε είναι ότι πιθανώς ζητάει πιστοποιητικό πυροπροστασίας που θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους, και το λεβητοστάσιο και τον χώρο των δεξαμενών. Οι δεξαμενές πρέπει να βρίσκονται μέσα σε λεκάνη ασφαλείας, όχι απαραίτητα σε άλλον ιδιαίτερο χώρο εκτός του λεβητοστασίου. Πάνω από τον καυστήρα αλλά και πάνω από τις δεξαμενές πρέπει να τοποθετηθύν πυροσβεστήρες οροφής. Κι αν θες να είσαι πλήρως καλυμένος τοποθετείς και σύστημα αυτόματης πυρανίχνευσης στο λεβητοστάσιο και στις δεξαμενές. Αυτά! Για τη "νομική" υποχρέωση φωτιστικών αντιεκρηκτικού τύπου δεν σχολιάζω. Καλό είναι να αναφέρει το συγκεκριμένο νόμο (που δεν υπάρχει), όταν μιλάει για νομική υποχρέωση.
  10. Κατέβασε από τη διαύγεια την εγκύκλιο 13929/929 (ΑΔΑ: ΒΙΚ51-ΕΞΝ) που περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία και όλα τα δικαιολογητικά για έκδοση βεβαίωσης αναγγελίας έναρξης λειτουργίας και βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων. Μέσα στα απαιτούμενα διακιολογητικά απαιτείται και βεβαίωση από τον Φορέα Αποχέτευσης για την επεξεργασία των απόνερων και τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο. Δεν είναι δυνατόν ο φορέας αποχέτευσης να σου δώσει τέτοια βεβαίωση αν πας να συνδεθείς απευθείας με το δίκτυο αποχέτευσης χωρίς μία επεξεργασία των αποβλήτων του πλυντηρίου, που θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα. Είναι δυνατόν να συνδεθείς κατευθείας με την αποχέτευση? Ποιος στο είπε αυτό? Περιβαλλοντική Μελέτη πράγματι δεν χρειάζεσαι αλλά χρειάζεσαι Υπεύθυνη Δήλωση συμμόρφωσης με Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις. Πήγαινε σε ένα μηχανικό να αναλάβει την υπόθεση.
  11. Το μέγεθος του συλλέκτη είναι τυποποιημένο μέχρι κάποια καθορισμένη δυναμικότητα παροχής αποβλήτων (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς πόσο) δηλαδή μέχρι κάποιας δυναμικότητας πλυσίματος αυτοκινήτων το μήνα. Είναι ένα νούμερο πάντως που είναι αρκετά μεγάλο και καλύπτει τις συνήθεις δυναμικότητες πλυντηρίων αυτοκινήτων. Εάν στη μελέτη αναφέρεις τη δυναμικότητα του πλυντηρίου και καλύπτεται από τη συγκεκριμένη, τότε ένας τυποποιημένος συλλέκτης αρκεί. Εάν η δυναμικότητα ενός πλυντηρίου είναι μεγαλύτερη ή εάν πλένονται και βαρέα οχήματα, τότε πράγματι χρειάζεσαι επιπλέον μελέτη και διαστασιολόγηση.
  12. Η ΕΥΔΑΠ (στην Αθήνα τουλάχιστον) έχει τυποποιημένα σχέδια βορβοροελλαιοσυλλεκτών (δύο τύποι). Χονδρικά ένας βορβορ.......... έχει 3 με 3.5 μέτρα μήκος, 1 μέτρο πλάτος και 1,85 μέτρα βάθος. Αυτές είναι πάνω κάτω οι ελάχιστες διαστάσεις. Ο βοροβορ..... μπορεί να γίνει ή στο υπόγειο ή θαμένος κάτω από την επιφάνεια της πρασιάς του μαγαζιού (αν υπάρχει). Πήγαινε στην αρμόδια υπηρεσία αποχέτευσης να σου πει τις προδιαγραφές για τη μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης υγρών βιομηχανικών αποβλήτων που θα χρειαστείς. Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί νόμοι για πλυντήρια και λιπαντήρια. Ένας είναι ο νόμος. Έχει συζητηθεί και αλλού το θέμα.
  13. Και κατάστημα και γραφείο κάνει. Πέρα από την τουαλέτα τίποτε άλλο.
  14. Τι άλλη πληροφόρηση θέλεις? Ισχύει αυτό που σου είπαν οι αρμίδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Από την στιγμή που δεν προσφέρεις τίποτα, ούτε τρόφιμα, ούτε αναψυκτικά, παρά μόνο συγκεντρώνονται άνθρωποι έτσι σκέτα, δεν απαιτείται καμία άδεια. Τι άδεια θέλεις? Μπορείς να συμπεριλάβεις το μαγαζί σου σε κάποια από τις δραστηριότητες της νομοθεσίας για ΚΥΕ?
  15. Δες την απόφαση Δ3/14858 (ΦΕΚ 477/Β/1993). Δεν θα αδειοδοτηθεί ξεχωριστά ο χώρος αποθήκευσης φιαλών υγραερίου, απλώς θα συμπεριληφθεί στο Πιστοποιητικό Πυροπροστασία του πρατηρίου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.