Μετάβαση στο περιεχόμενο

MEGAMAN13

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

MEGAMAN13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, με ποια δικαιολογητικά αποδεικνύεται ότι δεν έχει συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση επί ακινήτων στα οποία υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα πολιτών σύμφωνα με την παράγραφο 2α του άρθρου 89? Αρκεί μια υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη?
  2. Καλησπέρα σας, στην περίπτωση που ο νέος επιβλέπων αναβάλει το έργο μετά το στάδιο των επιχρισμάτων είναι υπεύθυνος για τη στατικότητα του κτηρίου ή αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο αρχικός επιβλέπον? Σε περίπτωση που έχει πεθάνει ο αρχικός επιβλέπον ποιος είναι υπεύθυνος?
  3. Τελικά επιτρέπεται η κατασκευή εξωτερικού κλιμακοστασίου (που οδηγεί σε όροφο) επί του ορίου της ιδιοκτησίας ή θα πρέπει να βρίσκεται εκτός Δ?
  4. Η πιστοποιηση rics θελει συνδρομη 1500€ για αρχη και καθε χρονο τουλαχιστον 500€ για ετησια συνδρομη και σεμιναρια. Η εξεταση ειναι συνεντευξη στο εξωτερικο συμφωνα με τα αγγλικα προτυπα - red book δηλαδη. Σαν συμπερασμα καλυτερα rev αν εχεις τα απαραιτητα προσοντα.
  5. Αλλο ενα προεκλογικο πυροτεχνημα οπως ηταν και η ηλεκτρονικη εκδοση οικοδομικων αδειων.μετα τις εκλογες θα μεινει στο συρταρι μεχρι τις επομενες κ.ο.κ. Μην τσιμπατε, δεν αλλαζει ο Ελληνας πολιτικος.
  6. Αν δεν ηταν στημενες οι κληρωσεις θα βοηθουσε περισσοτερο και θα σταματουσε εντελως τη νεα γενια αυθαιρετων. Με το παλιο συστημα μονο η διαφθορα κερδιζε.
  7. Οι αρχαιολογικές καλά θα έκαναν να εφάρμοζαν κατά γράμμα το Ν.4178/13 διότι είτε τους αρέσει είτε όχι είναι και αυτός ένας νόμος του κράτους όπως για παράδειγμα ο ποινικός κώδικας. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κάποιος προϊστάμενος αρχαιολογίας επιλέγει ποιους νόμους θα εφαρμόσει και ποιους όχι. Για ποιο λόγω δηλαδή εφαρμόζει σαν πολίτης τον ποινικό κώδικα και όχι το Ν.4178? Αν διαφωνούσε θα μπορούσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης όπως κάθε πολίτης και αν πιστεύει ότι ο υπουργός πολιτισμού είχε διαφορετική άποψη και δεν υπέγραψε κάτω από το κείμενο τότε να τον ρωτήσει γιατί ψήφισε τους Ν.3843, το Ν4014 και Ν.4178 στην βουλή. Ο νομοθέτης καλός ή κακός άφησε παράθυρο για την νομιμοποίηση – τακτοποίηση αυθαιρέτων σε αρχαιολογικό χώρο και τόπο στην περίπτωση που δεν απαγορευόταν η δόμηση κατά την περίοδο κατασκευής του αυθαιρέτου και εφόσον εγκριθεί μορφολογικά από την επιτροπή του άρθρου 12. Η αρχαιολογία καλό θα ήταν να περιορίσει τις αρμοδιότητες της στην επίβλεψη των εκσκαφών και στο μορφολογικό έλεγχο μνημείων και δε χρειάζεται να γνωμοδοτεί για τη μορφολογική ένταξη κάθε κατασκευής που βρίσκεται σε αρχαιολογικό τόπο. Η επιτροπή του άρθρου 12 και το ΣΑ πιστεύω είναι αρκετά. Η χρονική καθυστέρηση των θεμάτων όταν πρέπει να εξασφαλιστεί η γνωμοδότηση όλων παρακλαδιών της υπηρεσίας όπως εφορίες κλασικών, βυζαντινών, νεωτέρων μνημείων κλπ, αλλά και των τοπικών και κεντρικών αρχαιολογικών συμβουλίων είναι φοβερή το αποτέλεσμα το ίδιο. Δηλαδή μετά από την 3-4ετή αναμονή (στην καλύτερη περίπτωση) η εγκεκριμένη μελέτη καταλήγει να είναι ίδια με αυτή που θα μπορούσε να συντάξει ένας μηχανικός εάν είχε ένα καθοριστεί ένας βασικός μπούσουλας με την τεχνοτροπία της κάθε περιοχής ο οποίος θα έπρεπε υποχρεωτικά να εφαρμοστεί και μετά να ελεγχθεί από τους ελεγκτές δόμησης.
  8. Αναφερομαι σε ολη την ελλαδα, απλα ειναι ευκολοτερο να το καταλαβεις αν δουλευεις στην επαρχεια συναδελφε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.