Μετάβαση στο περιεχόμενο

Papalaios Ilias

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

4 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Skype
    papalaios.ilias

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Papalaios Ilias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και για τις δύο περιπτώσεις μαζί ,πασσαλόμπηξη απλή και σε μπετό, αν είναι να χρησιμοποιήσεις κάτι ως γενική λύση, πάς μόνο για ανοξείδωτο χάλυβα.
  2. Χρόνια πολλά με υγεία και αισιοδοξία! Καλή Χρονιά. Μήπως θα ήταν εύκολο να το προωθήσετε με κάποιο τρόπο και σε μένα, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Δε λέει η άδειά μου τίποτα από τα παραπάνω, τα έγραψα για να συνεννοηθούμε. Η μια ονομάζεται γενική άδεια, ενώ η άλλη είναι εγγραφή στο μητρώο. Καλό μήνα
  4. Α) καταλήγουν όλα (ξεχωριστά) σε μπάρα που θα καταλήξει στη γή ή όλα στη μπάρα που καταλήγει το τρίγωνο. Όπου σε βοελεύει. Β) κακώς είναι στον αέρα. Γ) μη τη περάσει μέσα από ηλεκτρονικό εξοπλισμό Δ) όσο αφορά τις γειώσεις, προσοχή και στις ηλεκτροστατικές βαφές.
  5. Ευχαριστούμε pv-t-solar που μοιραστήκατε τη γνώση σας. Κατατοπιστικότατος.! Είναι όμορφο που υπάρχουν τα forum μηχανικών και μπορούμε να ανταλάσουμε οικιοθελώς γνώσεις και εμπειρίες. Συμφωνώ με pv-t-solar. -Κάτι ακόμα: Πάχος ανοδίωσης τουλάχιστον 20μm. Εμπιστευόμαστε πάνελ από αξιόπιστες κατασκευάστριες που πληρούν ή πρόκειται σύντομα να πληρούν το IEC 61701. Συχνότατο πλύσιμο. Συμπέρασμα: -Το έργο μπορεί να γίνει.
  6. Ενδιαφέρον θέμα. Ας συνοψίσουμε σε ερωτήσεις: 1) Κάποιοι προτείνουν ανοδιωμένο αλουμίνιο. εσείς? a. Αν ναι στα πόσα μm? 2) Κάποιοι προτείνουν ανοξείδωτο, εσείς? 3) Ο γαλβανισμένος χάλυβας θα αντέξει? 4) Τα πλαίσια (frame) των πανελ είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Οπότε για τα πανελ αρκούμαστε να βρούμε ένα που να πληροί το IEC 61701? Μας αρκεί? 5) Γνωρίζετε πανελ που να πληρούν το πρότυπο? 6) Για τις καλωδιώσεις έχουμε κάποια λύση? Υπάρχουν ειδικά καλώδια και σωλήνες καλωδίων για έντονο διαβρωτικό περιβάλλον? 7) Η εμπειρία από ηλιακούς για πόσα χρόνια δείχνει ότι αντέχει η βάση και το πλαίσιο του ηλιακού? (Εγκατάσταση σε απόσταση <200m από την ακτή.) 8 ) Το frameless της Heliosphera κάνει δουλειά? 9) Πιστεύει κανείς ότι θα αντέξει για 25 χρόνια. 10) Το τακτικό χειρονακτικό ή αυτόματο πλύσιμο, σε κάθε επιλογή, θα βελτιώσει, αλλά θα λύσει το πρόβλημα? 11) Ποια η γνώμη σας για τις συνθετικές βάσεις στήριξης? Τελικά: Α) αν. αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χαλυβα για τις βάσεις? Β) πανελ με πλαίσιο ή χωρίς? Γ) Βάσεις μεταλλικές ή από συνθετικά υλικά? Ευχαριστίες jsk, btelis, rodag et al
  7. Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία. Για όσους το χάσαμε καλά να πάθουμε Μήπως έχει βιντεοσκοπηθεί και υπάρχει περίπτωση να το ανεβάσετε?? Ή μήπως υπάρχει κάποια διαθέσιμη παρουσίαση? Ευχαρισστώ πολύ.
  8. καλησπέρα! Πολύ ωραίο σχήμα, κατ'επέκταση ίσως καλό βιβλίο. Μήπως μπορείς να πείς το τίτλο? ή να τον στείλεις ? Ευχαριστώ πολύ!
  9. engineer_thess Ευχαριστώ για την απάντηση. Οκ, χρειάζεται στη ΔΕΗ. Αλλά τί γίνεται από τα παρακάτω? Τους πας την άδεια? Τους τον λές προφορικά? τον αναγράφεις στη σφραγίδα σου? κάτι άλλο? Η σφραγίδα βγαίνει με ορισμένα πρότυπα, αυτός ο αριθμός είναι μέσα στο πρότυπο? Βγάζεις 2η για εκεί που χρειάζεται και ο αριθμός? Ευχαριστώ για την ενημέρωση
  10. Η ΔΕΗ μου ζήτησε απ'έξω απ'έξω τον αριθμό άδειας ηλ. για υπογαφή σε φ/β, αλλά υπό μορφή ερώτησης: "μήπως πρέπει να τον αναγράφεις στη σφραγίδα σου?" Ήθελα να σας ρωτήσω. Υπάρχουν α) Ο ΑΜ του ΤΕΕ β) Ο Αρ. αδείας άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (που χορηγείται από τη Νομαρχία), και γ) Ο Αρ. αδείας άσκησης επαγγέλματος Μηχανολόγου Μηχανικού (που χορηγείται από τη Νομαρχία). Πρέπει να αναγράφουμε και τους 3 στη σφραγίδα. Αν όχι τους β και γ που τους χρησιμοποιούμε? Αν θέλουμε να υπογράψουμε εγκατάσταση σε άλλη νομαρχία υπάρχει κάποιο κόλλημα? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.