Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnxhls

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

johnxhls's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μπορεί κάποιος να μας δώσει το link να κατεβάσουμε τον καινούργιο ΚΕΝΑΚ Ή ότι σχετικό με την μεθοδολογία του νέου ΚΕΝΑΚ ώστε να μπορέσω να τελειώσω μια μελέτη σχετική με (energy studies) για τον υπολογισμό των U-VALUE (Για τους παλαιότερους κ και λ, συντελεστές θερμοδιαπερατότητας υλικών). ευχαριστώ.
  2. ευχαριστω για ολες τις απαντησεις και ιδιαιτερα του φιλου μου για το συγκεκριμένο. Μήπως θυμάσαι λίγο πιο ειδικά άρθρο και παράγραφο για το συγκεκριμένο; προσπαθω να αποφύγω να διαβάσω τις διατάξεις για βενζινάδικα, αν και τελικά μάλλον είναι μονόδρομος.
  3. ενα ιντερνετ καφε χαρακτηριζεται απο τις διαταξεις που ισχυουν για τους χωρους συνάθροισης κοινού. Δηλαδή από το άρθρο 10 ή από την διάταξη 3/1981 για τα παλαιότερα κτίρια. Η ερώτηση είναι η εξής: μπορεί - επιτρέπεται να δοθεί άδεια από την πυροσβεστική υπηρεσία για χρήση ιντερνετ-καφε πίσω ακριβώς απο βενζινάδικο? Αναλυτικά ο χώρος του ιντερνετ καφε ειναι 200τ.μ. ισόγειοςχώρος κύριας χρήσης, με 45τμ πατάρια βοηθητικοί χώροι και 200τ.μ. υπόγειο, βοηθητικό χώρο. Επίσης η είσοδος(κεντρική του καταστήματος) είναι στην ίδια πλευρά με την είσοδο του βενζινάδικου. Δηλαδή και το κατάστημα και το βενζινάδικο είναι στο ίδιο κτίριο, από την ίδια πλευρά του κτιρίου, το ένα δίπλα στο άλλο(πρόσοψη κτιρίου επί της λεωφόρου). Επιπρόσθετα και η κύρια είσοδος και μια επιπλέον βοηθητική(και μάλιστα συρόμενη-η οποία ήταν τζαμοπαράθυρο), βρίσκονται πίσω από τους χώρους(υπόγειους) αποθήκευσης καυσίμων και πίσω από το ένα εκ των 2 υπέργειων σταθμών - διανομείς(το κουτί της αντλίας που με το πιστόλι μας βάζουν βενζίνη στο ρεζερβουάρ και έχει τον μετρητή). Αναλύοντας την νομοθεσία σχετικά με τα ιντερνετ καφε δεν αναφέρετε πουθενά αυτή η περίπτωση(και φυσικά καμία περίπτωση χρήσης σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο, γύρω από το κατάστημα). Είναι δυνατή η αδειοδότηση χώρου συνάθροισης κοινού(ή αν γίνεται να ονομάστει διαφορετικά) πίσω από βενζινάδικο με αυτές τις συνθήκες, ή είναι παράνομη; Σε ποιους νόμους και διατάξεις στηρίζεται η εν λόγω αδειοδότηση ή βάση ποιων διατάξεων απαγορεύεται; Να αναφέρω ότι για το εν λόγω θέμα υπάρχουν κατατεθημένες στην πυροσβεστική υπηρεσία, 2 καταγγελίες για θέματα ασφάλειας και η υπόθεση είναι σοβαρή αφού ο επιχειρηματίας έχει κάνει επένδυση στον χώρο. Παρακαλώ όσοι έχετε εμπειρία γύρω από ανάλογα θέματα να εκφέρετε μια άποψη. Διότι έχουμε ένα βενζινάδικο(πρατήριο διανομής και αποθήκευσης υγρών καυσίμων) κάτω από μια πολυκατοικία. Νομίζω πλέον δεν επιτρέπεται κάτι ανάλογο, λόγω του αυξημένου κινδύνου. Στην περίπτωση αυτή ανοίγει κατάστημα(χώρος συνάθροισης κοινού) ακριβώς δίπλα από το βενζινάδικο και ρωτάω αν επιτρέπεται από το θέμα των διατάξεων και νόμων, ειδικότερα αυτών που έχουν σχέση με τα βενζινάδικα και με τα οποία δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν.
  4. το θεμα που με απασχολει: αδειοδοτηση καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος(χωρος συναθροισης κοινου πισω απο βενζιναδικο(πρατηριο διανομης και αποθηκευσης καυσιμων)). το καταστημα ειναι καφετερια με παροχη υπηρεσιων διαδικτυου και ο χωρος στον οποιο παει να βγει η αδεια ειναι 200τμ ο καθαρος 2 παταρια απο 45τμ συνολο και ενα υπογειο 200τμ. ο κυριος χωρος χρησης θα ειναι ισογειος 200τμ, οι αλλοι χωροι θα ειναι βοηθητικοι. στο ιδιο νουμερο στην ιδια πολυκατοικια και στην ιδια πλευρα βρισκεται βενζιναδικο του οποιου οι δεξαμενες ειναι και ακριβως έξω απο το καταστημα(φαινονται και τα καπακια). Η ερωτηση ειναι η εξης: Δυναται να δοθεί άδεια από την πυροσβεστικη για χωρο συναθροισης κοινου πισω και διπλα απο βενζιναδικο?????????????? ειναι νομιμα επιτρεπτο? ποια διαταξη το επιτρεπει ή πια διαταξη το απαγορευει? εννοω ποια διαταξη σχετικη με την ενεργητικη και παθητικη πυροπροστασια του καταστηματος δεν επιτρεπει την χρηση του χωρου λόγω της υπαρξης του βενζιναδικου; σας παρακαλω να ειστε οσο το δυαντον πιο συγκεκριμενοι στην απαντηση σας(δεδομενου οτι η σχετικη διαταξη με τα βενζιναδικα ειναι κατι πανω απο 100σελιδες) περιγραφη του χωρου: η κυρια εξοδος του καταστηματος βγαινει πανω στο βενζιναδικο, 3 μετρα πιο διπλα. το βενζιναδικο και το καταστημα (το οποιο ειναι χωρος συναθροισης κοινου, λόγω χρησης) βρισκονται στο ισογειο χωρο του ιδιου κτιριου, το οποιο ειναι πολυκατοικια. παρακαλω την βοηθεια σας γιατι το θεμα επειγει.
  5. λοιπον, ναι δυναται να γινει μικτη χρηση. αν θα συνεχισει να λεγεται φουρνος δεν ειναι σιγουρο(διοτι δεν θα ειναι). οποτε αρχικα ψαχνεις τον καλυτερο τιτλο καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος για να κανει ολες τις εργασιες που θελει ο πελατης σου. διαφορετικα βγαζεις 2 αδειες. πχ παρασκευαστηριο αρτου και ζαχαροπλαστειο ανευ παρασκευαστηριου ή με παρασκευαστηριο... οποτε στο δευτερο επιτρεπεται και η δυνατοτητα πωλησης καφε και προιοντων σε τραπεζακια.... το καλυτερο ειναι λιγο να ψαξεις τις υγειονομικες διαταξεις (του 1986 και μια τελευταια του 2007 για τουαλετα αναποιρων για ανω των 100 τμ καταστημα).. μολις διβασεις να εχεις μια γενικη ιδεα, τοτε πας και μιλας με τον προισταμενο του υγιονομειου. απο εκει θα εχεις και τις κατευθυνσεις σου. να αναφερω απλα οτι το χαρτζιλικι ειτε εισαι νομιμος ειτε οχι ειναι σχεδον παντα απαραιτητο και χωρις να αναπτυχθω παραπανω σε κατι που ειναι κοινο μυστικο, απλα να το εχεις υποψιν σου, ωστε να μην σε καθυστερησει το τερας της γραφειοκρατιας και της <<εξεζητημενης περιπτωσης>>
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.