Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Achileas

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Achileas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ papalaios και maneni, μου το έφτιαξε. Στον αέρα εννοούσα ότι από το DC δεν είχα κάποιο καλώδιο που να ενώνει άμεσα με τη γείωση της εγκατάστασης. Δεν εννοούσα γείωση πόλου, έχω πολυκρύσταλο πάνελ.
  2. Για να καταλάβεις: Το έγο το συνέδεσε ηλεκτρολόγος εμπιστοσύνης, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Η πλευρά DC, συνδεδεμένη από συνάδελφό σου, είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα. Για να γειωθεί η πλευρά DC και ότι μεταλλικό έχει συνδέσει εκεί, περνά για γειωθεί (αν γίνεται) μέσα από τον inverter. Εγώ θεωρώ, από την ημιμάθειά μου και από τις ερωτήσεις μου σε ειδικούς, ότι τουλάχιστον πρέπει να ενώσει την DC με την AC. Εκείνος πάλι μου λέει όχι, αλλα δε μου το εξηγεί. Δεν έχω πρόβλημα να το αφήσω έτσι εφόσον είναι σωστό, αλλά ρωτώ αν είναι σωστό. Γνωρίζεις? Η ημιμάθεια και η διερευνητικότητά μου σήμερα ίσως σώσουν τη ζωή από το παιδάκι μου σε 20 χρόνια. Επειδή διάβασα και το αντίστοιχο topic γείωση σε φωτοβολταϊκα σε ταράτσα, κατοπίστικα κάπως.
  3. Στο σπίτι μου το έχω, και αντε αν γίνει τίποτα θα τη πληρώσει ο μηχανικός που τα υπέγραψε, αλλά αν, χτύπα ξύλο, γίνει κάποιο δυστύχημα τότε δε θα έχει νόημα καμία ποινή. Αυτός είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος είναι επειδή εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μηχανικοί, μου αρέσει να μαθαίνω από τις γνώσεις τους. Ως νέος, μου χρειάζεται.
  4. Miltos σε ευχαριστώ πολύ. Έχω μια γείωση για όλα συμφωνώ. Μπορώ να ενώσω με καλώδιο τη μπάρα γείωσης του DC με τη Μπάρα γείωσης του AC? στέκει? Εννοώ: inverter->Διακόπτη φορτίου-> μικραυτόματο->εξοδος προς ρολόι. Αυτή είναι η σωστή σειρά? ή δεν υπάρχει σωστή σειρά?
  5. Συνάδελφοι Θα ήθελα τα φώτα σας στα παρακάτω ερωτήματα: Η γείωση από τον inverter, τα panel και τις μεταλλικές κατσκευές πού καταλήγουν? Στη μπάρα γείωσης του DC, του AC ή κατευθείαν στη μπάρα που καταλήγει και το τρίγωνο γείωσης? Σε ένα πίνακα έχει σημασία αν έχει μπει πρώτα ο διακόπτης φορτίου και μετά ο μικροαυτόματος ή ανάστροφα? Προσφάτως έβαλα φωτοβολταϊκό σπίτι μου και μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες κατά τη διάρκεια, αλλά αυτές δε τις απάντησα. Όποιος έχει τη διάθεση να απαντήσει, τον ευχαριστώ.
  6. Περιεχόμενα -Σχόλια για το συμβάν......................... 12 γραμμές -Πυροπροστασία.................................. Οι υπόλοιπες Σχόλια Κρίμα στους ανθρώπους. Συλληπητήρια στους συγγενείς τους. Συλληπητήρια και στις χαμένες αξίες και ηθική. Δε λέω τίποτα για μέχρι και τη στιγμή που πετάχτηκαν οι μολότοφ, λέω από κεί και πέρα. Όταν βλέπεις χασκογελάκια από διαδηλωτές, γι'αυτούς που ήτασν μέσα, όταν ακούς σχόλια "μύρισε λίγο καπνό"... Λές, κάπου ξεφύγαμε...Κάποιος δε μπορεί να σκεφτεί... Δε μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι μπορεί να γίνει και το κακό... Και το κακό έγινε!! Και αυτό που έγινε είναι ενάντια σε κάθε μετέπειτα διακδίκηση. Είναι ενάντια στη συμμετοχή του κόσμου. Θα ήθελα να αποδεικνυόταν ότι έγινε από κάποιος εσκεμμένα, αλλά δυστηχώς δε θα έγινε έτσι. Θα έγινε από καθαρή χαζομάρα. Πυροπροστασία Δε μπορούσα να το χωνέψω. Μα καλά, δε μπορούσαν να φύγουν από πίσω(έξοδος κινδύνου?) Μα καλά δεν υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης? Διάβασα αυτό Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μπούν φυλακή, όσοι δε μερίμνησαν (βλέπε δοιήκηση Marfin), όσοι έδωσαν άδεια (βλέπε πολεοδομία), ... και ο μηχανικός που υπέγραψε, προφανώς και να μη πάθει τπτ. Αυτός υπογράφει, άλλοι ελέγχουν... Μα καλά στη σταδίου...Και όχι έξοδο κινδύνου...και όχι πυρασφάλεια...ΕΛΕΟΣ Εν Κατακλείδι Πόσο κοντά είναι ο θερμόαιμος ανεκδιήγητος έλληνας στον εμφύλιο? Ως πότε θα ακούμε ηλιθιότητες και δε θα τους βάζουμε στη θέση τους? Μπορεί το κάθε όρνιο να έχει άποψη, αλλά θα πρέπει και κάποιος να το βάζει στη θέση του... "Koyragio Ellines" ------------------------------------------ Όπως λέει ένας φίλος μου: Η κοινή λογική είναι ουτοπία!
  7. Φωνή βοόντος εν τη ερήμω... Όποιος είναι ας βγάλει ένα κείμενο με όλα τα στραβά που γίνονται να το υπογράψουμε να τελειώνουμε. Να ξέρει τουλάχιστο και ο κόσμος, οτι τίποτα δε πάει καλά...Μη γυρίσει αύριο η κάθε κυρία Υπουργός και λέει ότι τα έκανα όσο καλύτερο γινόταν... Να μας πεί και σε ποιούς αναφέρεται...Όσο καλύτερα για τον τάδε ας πούμε... Αλλά που...
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, παρακολουθώ καιρό το forum και σας ευχαριστώ πολύ για τη γνώση που μου έχετε ως τώρα προσφέρει. Είμαι νέος μηχανικός, μόλις πριν λίγους μήνες γράφτηκα στο ΤΕΕ, και ήθελα να σας ρωτήσω ένα δύο πράγματα για να προσανατολιστώ στο χώρο των φωτοβολταϊκών. Θέμα Φωτοβολταϊκά: 1) Οι μελέτες έχουν κάτι το ιδιαίτερο που ένας διπλωματούχος θα πρέπει να παρακολουθήσει «ειδική εκπαίδευση»? Το διάβασμα και μία δύο μελέτες αρκούν? 2) Η εγκατάσταση γίνεται από εμάς τους Μηχ. ή Ηλ. Μηχανικούς ή από το συνεργείο με εμάς επιβλέποντες? 3) Από τα υλικά είμαστε ικανοποιημένοι? Αντέχουν? Πρέπει να προτιμάμε κάποια..? 4) Οι εγκαταστάτες και τα επαγγέλματα που συνδέονται με τη μελέτη και εγκατάσταση φβ, διαφέρουν για τα διάφορα kw? (Αναφέρομαι μόνο για ΠΕ) 5) Εν τέλει όταν μιλάμε για εγκατάστάτες, σε ποιους αναφερόμαστε…? 6) Μια εταιρία ή ένα γραφείο, στο χώρο των φβ τι ειδικότητες χρειάζεται πιο πολύ? Ή δε παίζει σημασία? Επίσης ήθελα να ρωτήσω κάτι γενικό, που θα ρώταγε ένας χρήστης, αλλά και που πρέπει να έχει στα υπόψη του ο Μηχανικός… Α) Τι πρέπει να προσέχουμε σε μια μελέτη? Β) Τι πρέπει να προσέχουμε σε έναν εγκαταστάτη? Γ) Τι μπορεί να πάει στραβά και να χρειαστεί επιδιόρθωση? Αν κάποιος θέλει να μου εξηγήσει αναλυτικότερα κάτι που πρέπει να προσέξω ή να διαβάσω σε θέματα πέραν των θεωρητικών των φβ και πέραν των νόμων ας μου στείλει και Pm. Ευχαριστώ πολύ.!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.