Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostaskappa

Members
  • Περιεχόμενα

    99
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kostaskappa

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι! Θέλω να σχεδιάσω μια γκαραζόπορτα επί της ρυμοτομικής πλ. 3 μ. και μια αυλόπορτα 6μ. που οδηγεί σε 6μετρη ράμπα-γκαραζόπορτα υπογείου σε οικόπεδο με πρόσωπο 30 μ οπότε ισχύει το 6+3=9 < 1/2προσώπου οικοπέδου. Θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε σχετικά με τα παραπάνω μεγέθη εισόδου υπογείου χώρου στάθμευσης που αναφερονται τα παραπάνω ΦΕΚ : Τα μεγέθη αφορούν το μήκος πόρτας στην περίφραξη , στο κτίριο ή και τα δύο ???
  2. @Pavlos33 και @akis73 σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση - το μόνο που με προβληματίζει στο να ανοίξω νέο έργο είναι πως θα βάλω στην άδεια τις εντολές πληρωμής που θα έχουν τον Α/Α του συγκεκριμένου Έργου και όχι του νέου , μιας και έγιναν ήδη οι καταθέσεις σε ΕΤΕ (αν και θα ταυτίζονται τα ποσά με αυτές που θα φτιάξω στο νέο Έργο) λέτε να είναι πρόβλημα αυτό ή όχι ?
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχω δημιουργήσει καρτέλα Έργου στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ ,έχω εκδώσει "Εντολές πληρωμής" με συμφωνηθείσες αμοιβές αλλά εκ των υστέρων κατάλαβα πως έβαλα για τον συνάδελφό μου, μηχανολόγο δύο εργασίες (Καύσιμο αέριο και ανυψωτικά μηχ) για τις οποίες δεν έχει εκπονήσει μελέτες - Δεν μου επιτρέπει το σύστημα να τις διαγράψω - τι μπορώ να κάνω? - θελω να εκτυπώσω την "Αναφορά" για έκδοση οικοδομικής άδειας - please help!🤯😢
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι ! Σε διώροφη κατοικία με δύο οροφοδιαμερίσματα και υπόγειο και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο (κ γενικώς σε περίπτωση κοινόχρηστου κλιμακοστασίου οικοδομής) μπορεί η είσοδος της οικοδομής να είναι στη στάθμη του υπογείου ? Απαγορεύεται από κάποια διάταξη?
  5. Ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε!❤️🙏💯
  6. Συνάδελφοι μια ερώτηση : σε περίπτωση που τεμάχιο δηλώθηκε από δυο δικαιούχους με ποσοστό 50% καθένας , πρέπει να υποβάλλουν αίτημα αντίρρησης για τον χαρακτηρισμό στους δασικούς χάρτες και οι δύο ή αρκεί μόνο ο ένας ?
  7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση ! Οπότε σε περίπτωση που εκδοθεί οικοδομική άδεια στην δεύτερη κάθετη , δεν ελέγχονται καν οι αυθαιρεσίες της πρώτης ? Ανησυχώ ιδιαίτερα διότι οι αυθαιρεσίες της πρώτης δεν μπορούν να τακτοποιηθούν μιας και είναι πρόσφατες. Θα μπορούσατε να μου πείτε τον Νόμο?
  8. Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθειά σας! Σε κάθετη ιδιοκτησία η οποία έχει συσταθεί το 2005 , επηρεάζουν αυθαίρετα που κατασκευάζονται σήμερα σε ένα από τα δύο τμήματα της καθέτου , την άλλη κάθετη ιδιοκτησία ?
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση - ίσως σας μπέρδεψα που έκανα το post εδώ - η παρατήρηση του υπαλλήλου δεν αφορούσε τον συντελεστή δόμησης - θεωρεί πως δεν καλύπτεται ο περιορισμών των 2 ορόφων που προβλέπεται στους όρους δόμησης ανεγείροντας {2 ορόφους + κύρια χρήση στο υπόγειο} (μετράει το υπόγειο ως όροφο)
  10. Παρακαλώ συνάδελφοι βοηθήστε με σε κάτι που εγώ θεωρώ αυτονόητο : Σε έλεγχο άδειας σε ΥΔΟΜ μου έγινε η εξής παρατήρηση : Σε περιοχή με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων 2 , δεν επιτρέπεται να έχω κατοικία διώροφη με υπόγειο κύριας χρήσης (το 50% του οποίου προσμετρώ στη δόμηση) διότι υπερβαίνω τον μέγιστο αριθμό ορόφων. Μα στους όρους δόμησης εννοούνται αριθμοί ορόφων άνω του εδάφους και όχι αριθμοί ορόφων χρήσεων -έτσι δεν είναι ?🤯
  11. Καλησπέρα! Γνωρίζετε αν ψηφίστηκε ο νόμος για την παράταση της προθεσμίας για άδεια νομιμοποίησης από 2 σε 4 χρόνια από την ημερομηνία ένταξης στον νόμο?
  12. Συνάδελφοι ( @tsx , @katrmp ) σας μεταφέρω την απάντηση που έδωσαν σε mail απο το helpdesk : θα πρέπει να γίνει δήλωση στο νόμο 4495/2017 πριν την υποβολή της αίτησης ώστε να μπορέσετε να καταχωρήσετε στο πληροφοριακό σύστημα στα πεδία "Επιφάνεια κυρίων χώρων ακινήτου βάσει οικοδομικής αδείας (τ.μ)" και "Επιφάνεια κυρίων χώρων ακινήτου επιπλέον της οικοδομικής αδείας για την οποία να έχει γίνει τακτοποίηση αυθαιρέτων" τη συνολική δηλωθείσα επιφάνεια κυρίων χώρων βάσει νομιμοποιητικών εγγράφων.
  13. Μήπως εννοείτε κάποια από αυτές τις "Συχνές ερωτήσεις" του Εξοικονομώ -Αυτονομώ 2020?? 35.Ερ.: Σε ποιο στάδιο της υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης θα πρέπει να βρίσκεται η δήλωση του μηχανικού, αρχική υποβολή ή στάδιο υπαγωγής? Θα πρέπει να προσκομίσουν κάποιο έγγραφο? Απ.: Σε περίπτωση νομιμοποίησης/τακτοποίησης ακινήτου θα πρέπει: - κατά τη φάση υποβολής των δικαιολογητικών (πριν την οριστική υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα), να έχει υποβληθεί από τον μηχανικό η αρχική δήλωση για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων (με πληρωμή του παραβόλου). - πριν την τελική εκταμίευση της επιχορήγησης του έργου, να έχει προσκομιστεί η βεβαίωση περαίωσης της υπαγωγής περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, όπου και θα προκύπτει η εξόφληση του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου του ακινήτου. 21. Ερ.: Περίπτωση διαμερισμάτων, τα οποία στην οικοδομική άδεια φαίνονται ως ένα ενιαίο κατάστημα αλλά στο Ε9 και Ε1 δηλώνονται σαν δύο ξεχωριστές κατοικίες, μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα «Eξοικονομώ - Αυτονομώ»; Απ.: Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, η υποβολή δήλωσης, για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, θα πρέπει να έχει γίνει πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα. Στη συνέχεια μπορεί να υποβληθεί αίτηση στο Πρόγραμμα, εφόσον βέβαια, πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας του Προγράμματος για τις συγκεκριμένες κατοικίες. Εφόσον οι κατοικίες υπαχθούν στο Πρόγραμμα, πριν την τελική εκταμίευση της επιχορήγησης του έργου θα πρέπει να έχει προσκομιστεί η βεβαίωση περαίωσης της υπαγωγής περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, όπου και θα προκύπτει η εξόφληση του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου του ακινήτου.
  14. Σας ευχαριστώ θερμα που με κατατοπίσατε με βάση την εμπειρία σας!
  15. Καλησπέρα ! Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε στο εξής (είμαι αρχάριος στο εξοικονομώ) : Ο ιδιοκτήτης δεν έχει αποφασίσει για το είδος των κουφωμάτων που πρόκειται να τοποθετήσει - σε περίπτωση που οι υπολογισμοί στο Α ΠΕΑ γίνουν με κουφώματα αλουμινίου , μπορεί στη συνέχεια να βάλει PVC εφόσον επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος ή θα υπάρξει πρόβλημα ? (το ρωτώ διότι έχει άλλη μοριοδότηση η επιλογή αλουμινίου για την ένταξη στο πρόγραμμα)
  16. Καλησπέρα ! Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο να εφαρμόσω την παρακάτω παράγραφο του οδηγού στην περίπτωση μου : Μονοκατοικία που σύμφωνα με την Οικ. Αδεια είναι : 86,50 τ.μ. Δεν υλοποιήθηκαν εξ αυτών τα : 6,50 τ.μ. Έγιναν αυθαιρεσίες : Ε=1,50 τ.μ. Πραγματική υφιστάμενη επιφάνεια της κατοικίας : 81,50 τ.μ. Στο Ε9 και στο ΠΕΑ φαίνεται 81,50 Πρέπει της αίτησης στο πρόγραμμα να προηγηθεί η τακτοποίηση ή μπορεί να γίνει μετά την ένταξη αφού διαφορά τ.μ. είναι μικρότερη των 7.00 μ.?
  17. Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης τον Μάρτιο του 2012 σε μια περιοχή α) μπορώ να κάνω άδεια νομιμοποίησης με τους όρους δόμησης που ίσχυαν στην περιοχή κατά την κατασκευή του αυθαιρέτου αλλά υπολογίζοντας τα πάντα βάσει ΝΟΚ (αφαιρώντας τ.μ. κλιμακοστάσιων,παταριών κλπ) ή β) πάει υποχρεωτικά : παλιοί όροι δόμησης + ΓΟΚ ή νεοι οροι δόμησης + ΝΟΚ
  18. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση . Με ποιον τρόπο θα έπρεπε να την εξασφαλίσω? Δεν αρκεί να βάλω ημερομηνία αυτοψίας 30/1/2021?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.