Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παναγιώτης Ζαντές

Members
  • Περιεχόμενα

    111
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.e-aeiforia.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ι.Π. Μεσολογγίου
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.649 profile views

Παναγιώτης Ζαντές's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ακόμη και να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια λόγω συμβατικής κατασκευής (είτε του υπογείου μόνο είτε και ολοκλήρου του κτηρίου) και υπέρβασης δόμησης από την στιγμή που το κτήριο έχει αποδεδειγμένα κατασκευαστεί προ της 09-06-1975 τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πρόστιμο - παράβολο 250,00 € ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ 15€ ένα τοπογραφικό για να γίνει μια σωστή αποτύπωση του κτηρίου και τέλος.
  2. Καλησπέρα. Την ίδια απάντηση είχα και εγώ από τον ΕΟΤ Ιωαννίνων. Ωστόσο από τον ΕΟΤ Πατρών πάντα σε προφορικό επίπεδο έλαβα άλλη απάντηση. Ότι προσμετρουνται κανονικά σαν κλίνες και αυτές που βρίσκονται σε σοφίτες και πατάρια (για την δική μου περίπτωση). Ένας ακόμη παραλογισμός της ατελείωτη τυπολατριας και γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου. Αν δεν βγει εγκύκλιος ο δημόσιος υπάλληλος δεν εφαρμόζει τίποτα νέο και διαφορετικό από όσα έχει μάθει.
  3. Καλησπέρα. Σε γεωτεμάχιο εντός σχεδίου πόλεως άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα υπάρχει μια ισόγεια κατοικία που αποτελείται από δυο ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες - διαμερίσματα με ανεξάρτητη είσοδο το καθένα και με μεσοτοιχία ως χώρισμα. Η σύσταση καθέτου και οριζοντίων ιδιοκτησιών έχει γίνει πριν την ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής και λόγω αλλαγής (μείωσης) του εμβαδού του αρχικού γεωτεμαχίου μετά την ένταξη απαιτείται η διόρθωση της σύστασης προς πώληση της κάθετης 1 και της Ο.Ι. 1. Προφανώς η διόρθωση θα γίνει σε όλο το γεωτεμάχιο και αφού προηγηθεί η ρύθμιση των αυθαιρεσιών των Ο.Ι. Το γεωτεμάχιο πληρεί τις προδιαγραφές για την κατάτμηση σε 2 νέα άρτια και οικοδομήσιμα γεωτεμάχια. Ωστόσο με την ύπαρξη της υφιστάμενης ισόγειας κατοικίας είναι δυνατή η κατάτμηση; Και αν η κατάτμηση επιτρέπεται δεδομένου ότι το όριο των υφιστάμενων καθέτων 1 & 2 και μελλοντικών γεωτεμαχίων 1 & 2, ταυτίζεται στο μεγαλύτερο τμήμα του με την μεσοτοιχία της ισόγειας κατοικίας θα δημιουργήσει η κατάτμηση πρόβλημα με το Δ ή/και το δ στην ισόγεια κατοικία (στα 2 νέα διαμερίσματα) και νέες αυθαιρεσίες (αφού τμήμα τους θα βρίσκεται εντός του δ των νέων γεωτεμαχίων);
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση, Είναι λειτουργούν το κτηματολόγιο και μάλιστα από τα παλιότερα στην Ελλάδα (ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου). Άρα πρέπει να προηγηθεί η διόρθωση του ΚΑΕΚ με το μη δασικό τμήμα μόνο στην ιδιοκτησία και μετά να γίνει η μεταβίβαση. Η διόρθωση θα γίνει υποβάλλοντας το νέο τοπογραφικό στο κτηματολόγιο εγγράφως ΄στο τοπικό γραφείο σωστά;
  5. Καλημέρα συνάδελφοι! Τμήμα Γεωτεμαχίου έχει χαρακτηριστεί ως Α.Α. τελεσίδικα λόγω κύρωσης των Δασικών Χαρτών της περιοχής. Οπότε μεταβιβάζεται το εναπομένων τμήμα 2 του αρχικού Γεωτεμαχίου. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Το όριο της δασικής έκτασης θα ενταχθεί στο επίπεδο DBOUND_APAL και το εναπομένων τμήμα στο επίπεδο TOPO_PROP_NEW; Υπ' όψιν ότι δεν μεταβάλλονται τα όρια του Κτηματολογίου ως προς τις όμορες ιδιοκτησίες (περιοχή με λειτουργούν Κτηματολόγιο) και δεν υπάρχουν κτίσματα εντός του.
  6. Χαίρετε. Σε ισόγεια κατοικία με υπερύψωση νόμιμη 1,50 μ και περιμετρικά εξώστες ένα μέρος έχει κλείσει και έχει κατασκευαστεί (κάτω από τους εξώστες δηλαδή) αποθηκευτικός χώρος. Το ύψος του νέου χώρου είναι πολύ μικρό προφανώς αλλά ο χώρος είναι εντός Σ.Δ. και η πρόσβαση σε αυτόν, γίνεται από το περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας. Μειωτικό συντελεστή 0,50 πιστεύω ότι είναι δεδομένο ότι μπορεί να πάρει. Η ερώτησή μου είναι, αν δύναται να θεωρεί υπόγειος χώρος και να πάρει μειωτικό συντελεστή 0,30 τότε.
  7. Καλημέρα! Σε άδεια νομιμοποίησης του Φεβρουαρίου 2012 (προ ΝΟΚ 2012 δηλαδή) νομιμοποιήθηκε μόνο η αλλαγή χρήσης από πυλωτή σε κατοικία του Ισογείου. Με το Ν. 3843/2010 τακτοποιήθηκε μεταξύ άλλων αυθαιρεσιών και μια σοφίτα - Β όροφος και η οποία καταγράφεται στην άδεια νομιμοποίησης του Φεβρουαρίου 2012 αλλά με λανθασμένα τετραγωνικά. Αυτό συνέβη για να μην υπερβεί το σύνολο της επιφάνειας της τριώροφης πολυκατοικίας τον επιτρεπόμενο Σ.Δ. Αποδεδειγμένα έχει κατασκευαστεί προ της 28-07-2011 εξαρχής στο μέγεθος που έχει και σήμερα, άλλα δυστυχώς στην ρύθμιση και την άδεια έχουν δηλωθεί λιγότερα τετραγωνικά από την πραγματικότητα. Για το υπολογισμό του προστίμου θα λάβω υπ' όψιν μου τα πραγματικό μέγεθος της σοφίτας και όλων των υπολοίπων αυθαιρεσιών που έχουν τακτοποιηθεί με το Ν. 3843/2010 αφαιρώντας φυσικά από το νέο πρόστιμο τα ήδη καταβληθέντα και στο καινούργιο Δ.Κ. και κατόψεις θα αναγράφονται τα αληθινά μεγέθη. Αυτό κρίνω ως κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος. Θα ήθελα την γνώμη σας επ' αυτών. Υ.Γ. Στο νομιμοποιημένο Ισόγειο δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην επιφάνειά του.
  8. Καλησπέρα συνάδερφε. Ανεξαρτήτως αν έχει χώρο για γραφεία ή όχι απαιτείται η Μελέτη Προσβασιμότητας τουλάχιστον μέχρι κάποιας νέας διευκρίνησης - εγκυκλίου. Πρόσφατα εξέδωσα μια άδεια σε βιομηχανικό κτίριο που πέρασε και Σ.Α. και κανονικότατα τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ΑΜΕΑ.
  9. ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα βάσει αυτού του άρθρου θα το ολοκληρώσω το πόρισμα ως σύννομο "δεν υπάρχουν παραβάσεις" δηλαδή.
  10. Καλημέρα σας. Σε τελικό έλεγχο δόμησης που έκανα σε διώροφη κατοικία, έχει προβλεφθεί στην άδεια δόμησης ανελκυστήρας. Σημειωτέο ότι πρόκειται για προαιρετική επιλογή αφού το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της (εντός σχεδίου) περιοχής είναι μικρότερο των 9,5 μέτρων Στην πραγματικότητα δεν τοποθετήθηκε ο ανελκυστήρας και το φρεάτιο του χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Θα το δηλώσω ως 'β) Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 9 του άρθρου 6 του ν. 4030/2011.' περιγράφοντας στις παρατηρήσεις τι έγινε στην πραγματικότητα; Το κτίριο κατ' άλλα είναι απολύτως σύννομο. σε δεύτερη σκέψη διαπίστωσα ότι το κλιμακοστάσιο δεν είχε προσμετρηθεί στο Σ.Δ. Αρά τώρα το πρώην φρεάτιο μετράει πια στην δόμηση και κατά συνέπεια θεωρώ ότι έχουμε δυστυχώς παράβαση τ.μ. με αποτέλεσμα να απαιτείται αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Η κατασκευή του ανελκυστήρα ...
  11. Και μάλιστα ως ένα από τα κύρια απαιτούμενα στοιχεία για την έκδοση της ηλεκτρονικής κατά τ' άλλα άδειας 😁
  12. Καλησπέρα συνάδερφοι! Βιομηχανικό κτίριο πως δηλώνεται στο στατιστικό δελτίο; Ως κατάστημα ; σαν λοιποί χώροι;
  13. Ευχαριστούμε για το δώρο! Καλή χρήση στην τυχερή ή στον τυχερό που θα το κερδίσει!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.