Jump to content

betatzis89

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by betatzis89

 1. Ότι να ναι διάβαζα απ΄την χαρά μου μάλλον. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση
 2. ε) Επιτρέπεται η κατασκευή κλειστών εξωστών σε προέκταση σοφίτας ή και εσωτερικού εξώστη. Δεν επιτρέπεται η κατασκευή ανοιχτών εξωστών σε προέκταση κλειστών εξωστών. Είναι δυνατή όμως η κατασκευή κλειστών εξωστών δίπλα (σε επαφή ή σε απόσταση) από ανοικτούς εξώστες ή και από στοιχεία της παρ.1Α. Η πρόσβαση στους ανοικτούς εξώστες μπορεί να γίνεται μέσω ανοιγμάτων, στις κλειστές πλευρές των κλειστών εξωστών, που είναι δίπλα στους ανοικτούς εξώστες. Μόλις μου το προώθησαν. Είναι ο ΝΟΚ με τις αλλαγές του ν.4821/21 (ΦΕΚ 134Α/31.7.2021)
 3. Έχουμε κάτι νεότερο σχετικά με το ερώτημα; Έκλεισα ραντεβού με πολεοδομία και ακόμα περιμένω.
 4. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείται λογισμικό ΡΑΦ ΤΟΛ με τις υπομονάδες: Οπλισμένο Σκυρόδεμα, Ενισχύσεις, Αποτίμηση, Δράσεις Ανέμων & Χιονιού, Μεταλλικά Κτήρια, Μεταλλικές Συνδέσεις

  1.00 EUR

 5. Καλημέρα, Ξέρει κανείς την τιμή ζώνης για Πολύμνιας 25 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 6. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το POS από την SUM UP; Απ΄ότι έχω δει το αγοράζεις και κρατάει μόνο προμήθεια (όχι και μικρή θα έλεγα) και κανένα άλλο έξοδο συντήρησης ή χρήσης.
 7. Αντιγράφω ακριβώς το αντίστοιχο κομμάτι από την εγκύκλιο. ''Οι αυθαίρετες κατασκευές όλων των περιπτώσεων της παρ. 2 εξαιρουμένων των αναφερομένων στο εδάφιο ζ, δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4495/2017'' Άρα αυτές του εδαφίου ζ έχουν υποχρέωση υπαγωγής. Παράλογο μεν, ωστόσο αυτό λέει.
 8. Καλησπέρα, Στην 49581/2075/2019 Εγκύκλιος Δ' Τμήματος ν. 4495/2017 άρθρο 82 αναφέρει ''Οι αυθαίρετες κατασκευές όλων των περιπτώσεων της παρ. 2 εξαιρουμένων των αναφερομένων στο εδάφιο ζ, δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4495/2017''. Οπότε με βάση τον ν.4495/17 ακόμα και οι οριστικές δηλώσεις του ν.4178/13 στις οποίες έχουν ανέβει τα απαραίτητα δικαιολογητικά οφείλουν να μεταφερθούν στον 4495/17. Το ερμηνεύω σωστά έτσι; Γιατί μου ζητήθηκε από συμβολαιογράφο και έπεσα απ΄τα σύννεφα...
 9. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία για τροποποίηση της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις; Συγκεκριμένα για εκδοθείσα ΕΕΜΚ θέλω να τροποποιήσω την αρχιτεκτονική μελέτη που έχω ήδη καταθέσει. Πρέπει να εκδώσω νέα ΕΕΜΚ και να επικαλεστώ την προηγούμενη;
 10. Ακριβώς. Απλά το συμβόλαιο που δείχνει μια ιδιοκτησία δεν πρέπει να τροποποιηθεί πριν τη μεταβίβαση; ώστε να συμβαδίζει με το κτηματολόγιο; Εμένα με προβλημάτισε πως στο κτηματολόγιο φαίνονται 2 ιδιοκτησίες, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχος τίτλος ιδιοκτησίας. Ευχαριστώ πάντως.
 11. Οροφοδιαμέρισμα το οποίο στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί από το 2005 (κατά την ανέγερση της οικοδομής) ως 2 διαμερίσματα. Στα συμβόλαια παρουσιάζεται ως ένα διαμέρισμα. Στην άδεια φαίνεται ένα διαμέρισμα. Στην πραγματικότητα και στο κτηματολόγιο είναι 2 διαμερίσματα (έγινε διαχωρισμός). Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει τα 2 διαμερίσματα. Προχωράω σε ενημέρωση φακέλου; Ρύθμιση με τον 4495/17 ως διαφορετική διαμερισμάτωση; Διόρθωση συμβολαίου και μετά ενημέρωση φακέλου; Καμιά ιδέα;
 12. Ναι, εκδίδεις κανονικά τη βεβαίωση σου (αφού διαπιστώσεις ότι δεν έχει καμία νέα αυθαιρεσία). Στον 4495/17 αναφέρεται αυτό, δεν χρειάζεσαι εγκύκλιο.
 13. Ισόγειο 30μ2 και επιπλέον 15μ2 σοφίτα συνολικά 45μ2 πληροί τις προϋποθέσεις για τουριστική επιπλωμένη κατοικία; Ρωτάω γιατί υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ως δίχωρο και άρα να έχει απαίτηση για 60μ2.
 14. Πολύ καλή δουλειά. Ωστόσο σημειώνω το εξής: 30. MΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΙΧΟΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΟΨΗ Σημειώνεται ότι εάν ένας όροφος του κτιρίου έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως «ανοικτός» όροφος (Πεδίο 29), λόγω ανυπαρξίας τοιχοπληρώσεων (πιλοτή), δεν θα πρέπει για τον ίδιον λόγον να σημειώνεται η ένδειξη Χ στο παρόν Πεδίο. Νομίζω πως στο λογισμικό έχει γίνει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή σε υποχρεώνει να επιλέξεις μη κανονικότητα τοιχοπλήρωσης ενώ δεν πρέπει να το ξανακάνεις για τον ίδιο λόγο. Διορθώστε με αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.