Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

antigoni

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

antigoni's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οπως έχω προαναφέρει, τρώει δύο θέσεις (λόγω του σημείου που έχει κατασκευάσει τη ράμπα του) οι οποίες κανονικά θα ήταν διαθέσιμες πάντα και σε όλους και κατασκευάζει μία θέση η οποία όσο θα λείπει από το σπίτι του θα είναι άδεια. Αν έχει το νόμιμο δικαίωμα, μάλιστα. Αν όμως όχι, που πολύ πιθανόν αυτό ισχύει, η πρακτική σκέψη προς το καλό των περισσοτέρων (είπαμε, με την προϋπόθεση ότι πράγματι δε μπορεί να το νομιμοποιήσει) τι υπαγορεύει; PS: Ευχαριστώ anka για τη βοήθεια!
  2. Παιδιά κάτι άσχετο κι ας με κοροϊδέψετε: Πώς μπορούμε και κάνουμε μέσα στο κείμενό μας αναφορά σε κάποιου άλλου κείμενο σε μορφή "ο τάδε έγραψε" και στη συνέχεια ολόκληρο ή μέρος του κειμένου του (όπως έχει κάνει λίγο παραπάνω ο myri για εμένα;
  3. Βαλτός είσαι ss_sk; Και μόλις που είχα πάρει την απόφασή μου!!!!
  4. Για να πω την αλήθεια δεν έχω πειστεί απόλυτα και πιστεύω πως τα επιχειρήματά μου στέκουν απόλυτα. Ομως, για να είστε σχεδόν όλοι αρνητικοί, αποφάσισα τουλάχιστον για την ώρα να βάλω το θέμα στο ψυγείο. Μπορεί να ξέρετε κάτι περισσότερο...
  5. Δεν μπορώ να καταλάβω φίλε avgoust γιατί είσαι τόσο αρνητικός. Αυτά περί ημιυπαίθριων κτλ δεν πρέπει να ισχύουν γιατί είναι παλιά κατοικία κι ούτε με ενδιαφέρει ο μεγάλος πόλεμος που λες για να αρχίσω να τα ψάχνω. Αν όμως θίγονται τα δικαιώματά μου (στη ζούγκλα του παρκαρίσματος και η μία ή οι δύο θέσεις που χάνονται είναι σημαντικές) και ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα, πού βρίσκεις το κακό να μην το εκμεταλλευθώ; Οσον αφορά εμένα, απ'όσο βλέπω και γνωρίζω δεν είμαι πουθενά παράνομη. Ακόμη κι αν υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει, σίγουρα δε θίγει τα δικαιώματα του γείτονά μου. Εγώ δεν πάω να καταγγέλλω τους πάντες για κάθε μικρή ή μεγάλη παρανομία που έχουν κάνει. Στο κάτω κάτω κάτι θα είχε και ο νομοθέτης στο νου του όταν επινόησε την ορολογία "έννομο συμφέρον".
  6. Αρα ποια είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;
  7. Ετσι όπως τα λέτε δηλαδή, εγώ και να παρκάρω μπροστά από την είσοδό του δε θα έχω καμία επίπτωση; Ναι αλλά σε καμία πινακίδα όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα δε βλέπω κάποιους αριθμούς (αριθμό άδειας, απόφαση δημοτικού συμβουλίου κτλ).
  8. Δεν εμπλέκεται δηλ η πολεοδομία παρά μόνο ο δήμος; Και πώς θα είμαι σίγουρη στην αρχή αλλά και ανά πάσα στιγμή (αφού πρόκειται για ετήσιο τίμημα) ότι είναι σύννομος και ότι η τροχαία θα έχει το δικαίωμα να με γράψει; Αυτό περί πολεοδομίας είναι σίγουρο; Δεν θα πρέπει να δώσει αρχικά εκείνη άδεια, όχι μόνο για τις εργασίες (οι οποίες βέβαια έχουν ολοκληρωθεί), αλλά και για τη νόμιμη ύπαρξή του; Οσον αφορά το δήμο, βάση ποιου νόμου πρέπει να καταβάλλει ετήσιο τίμημα; Από όσο ξέρω, πολυκατοικίες με κανονικό parking, είτε σε pilotis είτε υπόγεια, δεν καταβάλλουν κάτι τέτοιο!
  9. Ετσι όπως θέτετε τα πράγματα περί καλής γειτονίας μοιάζει να έχετε δίκιο. Στην πραγματικότητα όμως νομίζω πως είναι λίγο διαφορετικά. Το κτίριο για το οποίο γίνεται λόγος είναι μια διπλοκατοικία τοποθετημένη στο κέντρο του οικοπέδου και ήδη στον ακάλυπτο από τη μία πλευρά του κτίσματος έχει γίνει η ίδια διαδικασία παλαιότερα (κόψιμο κιγκλιδώματος, γκρέμισμα μαντρότοιχου κτλ) όπου και παρκάρει ένα αυτοκίνητο. Το θέμα το βλέπω πρακτικά και δε θα μου φαινόταν παράλογο αν για τη μία θέση παρκαρίσματος που χάνεται στο δρόμο προέκυπταν δύο ή περισσότερες στον ακάλυπτο, έστω και αν η χαμένη του δρόμου ήταν εν δυνάμη δική μου. Ασε που στην πραγματικότητα οι θέσεις του δρόμου που χάνονται είναι δύο, έτσι που έχει κάνει τη ράμπα, η οποία απέχει από αυτή του γείτονά του απόσταση για ένα smart. Είμαι ανοιχτή σε γνώμες και συζητήσεις και θα ήθελα να μου πείτε πόσο λογικό βλέπετε το πρακτικό κομμάτι του θέματος.
  10. Θα ήθελα να σας θέσω μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που προέκυψε στον αδελφό μου Είναι μηχανικός (μηχανολόγος) και θέλει να συστεγαστεί με ένα φίλο του (πολιτικό) ώστε να συνεργάζονται. Και οι δύο δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν δηλ τις δικές τους προσωπικές εταιρείες. Ο λογιστής τους όμως (έχουν κοινό) τους λέει πως ο χώρος που ψάχνουν να νοικιάσουν για επαγγελματική στέγη δεν μπορεί να είναι κοινός, πρέπει δηλ να έχουν διαφορετικές πόρτες (απαίτηση της εφορίας). Αυτό βέβαια σημαίνει δύο διαμερίσματα (έστω και γκαρσονιέρες), δυσκολία στην ανεύρεση και περισσότερο ενοίκιο. Εμένα μου φαίνεται λιγάκι κουφό και γι'αυτό σας θέτω το πρόβλημα, αν και οι δυο φίλοι το πίστεψαν και δεν το ψάχνουν γιατί νομίζουν το λογιστή τους Θεό. Τι γνωρίζετε για το θέμα; Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθούν (πολλαπλώς) αν πρόκειται για ανικανότητα του λογιστή τους.... Ξέχασα να προσθέσω ότι έχουν στήσει οι δυο φίλοι και μια ΕΠΕ και σύμφωνα με το λογιστή πρέπει να έχει κι αυτή διαφορετική πόρτα (δηλ τρία διαμερίσματα). Μήπως μόνο για την εταιρεία χρειάζεται ανεξάρτητος χώρος ή ούτε και αυτό στέκει και θα μπορούσαν να βολευτούν τα πάντα σε ένα χώρο;
  11. Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Ενας γείτονας γκρέμισε το μαντρότοιχό του και τον ακάλυπτο τον βάπτισε αυτόματα parking (για ένα αυτοκίνητο). Μέχρι πριν από μία εβδομάδα είναι σίγουρο ότι δεν είχε βγάλει σχετική άδεια. Πώς θα μπορέσω να μάθω αν εξακολουθεί να είναι παράνομος; Αν παρκάρω μπροστά και εν απουσία μου φωνάξει τροχαία και μου γράψει πρόστιμο πώς κατοχειρώνομαι; Και αν εν συνεχεία μπορέσει και βγάλει τη σχετική άδεια εγώ πώς θα ενημερωθώ; Γενικά ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.