Μετάβαση στο περιεχόμενο

gi_arch

Core Members
  • Περιεχόμενα

    201
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gi_arch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα μπορούσε αυτό το κομμάτι να έχει ισχύει και όταν διαμέρισμα καταλαμβάνει χώρο αποκλειστικής χρήσης άλλουμε ΥΔ (τι είναι αραγε αυτό το παράρτημα) ? Σε δώμα πολυκατοικίας υπάρχουν 2 διαμερίσματα Ε1 και Ε2. Εγώ ενεργώ για το Ε1. Όμως το Ε2 εχει καταλάβει χώρο απο το μπαλκόνι του Ε1 (αποκλειστική χρήση) και το έχει κάνει δωμάτιο (έγινε εξ αρχής απο τον κατασκευαστή). (σχεδια αδείας και σύστασης ίδια) Έλεγα να κάνω μια ΔΔ δείχνοντας την υπάρχουσα κατάσταση, να προσθέσω και τις λοιπές αυθαιρεσίες του Ε1 και να μην ασχοληθώ καθόλου με τον Ε2 όμως από το Τεε μου είπαν πως πρέπει να μπει κι ο Ε2 στον 4495 ώστε να μπορέσει η συμβολαιογράφος (κι αυτή το ίδιο μου λεει) να κάνει την αλλαγή στη σύσταση. Ψάχνω να βρω τρόπο να τον παρακάμψω όμως γιατί ας πουμε ότι δεν είναι σούπερ συνεργάσιμος.
  2. Σε αυτό, αν και όχι επίσημα θα πήγαινα με το αρθρο 14 παρ. 2 όπου: το κτίριο τοποθετείται ελεύθερα στο οικόπεδο σε περιοχές που εντάχθηκαν στο σχέδιο μετά από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν.1577/1985. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω όρια του οικοπέδου αφήνεται απόσταση Δ και οπού δεν εφάπτεται με τα πλάγια όρια του οικοπέδου αφήνεται απόσταση δ. Αφού τοποθετείται ελευθερα και η μικρότερη διάσταση για φωτισμό είναι δ, τότε η λογική (κι όχι ο νόμος) λεει δ.
  3. καλημέρα και χρόνια πολλά, Εσωτερικός ανελκυστήρας κατοικίας θέλω να κάνει στάση και στην σοφίτα, εφόσον δεν βλέπω κάπου να απαγορευεται, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, το ερώτημα είναι τι γίνεται με την απόληξη του. Θεωρητικά η αποληξη ανελκυστήρα στο δώμα γίνεται με ύψος 4.20μ από τον τελευταίο όροφο. Η σοφιτα, δεν μετρα σαν όροφος, αρα το 4.20 πρέπει να μετρήσει απο τον υποκείμενο στη σοφίτα? Δύσκολο να ειναι λειτουργικός ο ανελκυστήρας στη σοφίτα. Γνώμες?
  4. Καλησπέρα, όταν λήξει το πιστοποιητικό πληρότητας και πρέπει να βγει άλλο φαντάζομαι πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία σα να διορθώνουμε την ιδιοκτησία και να προχωρήσουμε σε νεα εκδοση πιστοποιητικου. Αυτό όμως θα αλλαξεί και τον κωδικό ιδιοκτησίας σε 11111-111111-1 σε 11111-111111-2. Σωστά? Υπαρχει τρόπος να γίνει χωρίς να αλλαξει ο κωδικός;
  5. Συντήρηση, επισκευή, διασκευή κτλπ λες ε? Γίνονται αρκετές αλλαγές, πέφτουν τοίχοι, αποξηλώνονται μπανια, κλιματισμοι... επειδή θα έχει αρκετά μπάζα και θα χρειαστώ ΣΔΑ και ΣΑΥΦΑΥ πέρα απο ικριώματα έλεγα ότι πιο safe και ολοκληρωμένο είναι να πάω ΕΕΔΜΚ παράγραφος ιζ εσωτερικές διαρρυθμίσεις μόνο για καθαιρέσεις.
  6. Καλημέρα, καταρχας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. αυτό που λες με συμφέρει (φυσικά 1 ΕΕΔΜΚ αντί για 6) αλλά πρακτικά όταν θα μου ζητήσει ΚΑΕΚ το σύστημα δεν πρέπει να βάλω ξεχωριστά για τη κάθε ιδιοκτησία; (ή μπορώ να βάλω του κτηρίου πχ και στη Τεχνική Έκθεση να γραψω τα υπολοιπα ξεχωριστα;) Ευχαριστώ και πάλι.
  7. αμέλησα να το γράψω στο πρώτο ποστ από όσο είδα (νομιζα ότι το είχα γραψει και συγνωμη γιατι αλλάζει το πράγμα) δεν είναι όληη πολυκατοικία του πελάτη, του ανήκουν οι 3 από τους 6 ορόφους.
  8. Καλησπέρα, σε μια πολυκατοικία έχω 6 οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίες ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη. Θέλω να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για καθαιρέσεις σε όλες τις οριζόντιες. Θεωρώ πως πρέπει να βγάλω 6 διαφορετικές άδειες μικρής κλίμακας (για καθε μια οριζόντια), σωστα; Θα μπορούσα να βγάλω μια για όλες αφού έχουν κοινό ιδιοκτητη;
  9. Δυστυχώς δεν έχω απάντηση. Αυτό με το προκήπιο πράγματι είναι τρελό, αλλά μήπως είναι το μόνο;; Πλέον στον ΝΟΚ κάπου λέει πως τα 3.00μ είναι στους υποχρεωτικά ακάλυπτους (και πλέον γίνεται διαχωρισμός μεταξύ υποχρεωτικού και μη ακαλύπτου_δες ορισμούς). Αν μπορέσεις να το βάλεις σε χώρο που δεν είναι υποχρεωτικά ακάλυπτος (πέρα απο Δ, δ κτλπ να έχεις πλεόνασμα ακαλύπτου σε σχέση με τη κάλυψη σου) τότε ίσως να έχεις μια καλή δικαιολογία για να περάσει. Γενικά έχω ακούσει πολλά που τα περισσότερα (αν είναι αλήθεια) δεν ξέρω πως πέρασαν πχ κάτω από το έρκερ βάζεις cour anglaise. Εγω δεν θα το δοκίμαζα μιας και ο νομοθέτης μας λέει πως το υψος το μετράμε περιμέτρικά του cour anglaise αλλά άλλοι το έχουν δοκιμάσει. Θα έλεγα να κάνεις μια τηλ. επικοινωνία με τη πολεοδομία σου να ρωτήσεις τον άνθρωπο που θα στο ελέγξει.
  10. Καλησπέρα, Ναι μεχρι στιγμής δεν υπάρχει καμια αποφαση για τις διαστάσεις. Κι εγώ το έχω σαν παρατήρηση και απλα θα βάλω 4 κάδους (240lt) και θα φτιάξω το χώρο έτσι ώστε να χωράνε.. Ελπίζω να περάσει.
  11. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Επειδή με το Ψυχικό έχω χάσει τη μπάλα με τις τιμές ζώνης, για Αγίου Δημητρίου υπάρχει ΤΖ? 4000? 4100? ή 3100? Ευχαριστώ πολύ.
  12. Είσαι μέσα στο χώρο που σου επιτρέπεται να κτίσεις. Αν είσαι οκ με το ιδεατό στερεό δεν βρίσκω λόγο γιατί να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω απο την αποσταση που πραγματικά χρειάζεσαι.
  13. Καλησπέρα, Θέλω να βγάλω μια βεβαίωση του άρθρου 30 για εργασίες εσωτερικές που θα κάνει γυψοσανιδάς με OSB (δεν θα χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο συνεργείο). Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να ανοίξω καρτέλα στο ΙΚΑ; Έχει κάποιος ιδέα; Ευχαριστώ πολύ. Αναφορικα με τις εγκρίσεις απο φορείς, δεν είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις πχ εσωτερικές διαρυθμίσεις πρέπει να περάσεις αρχαιολογία, η ΣΑ...προσωπικά (αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό) θα έγραφα στη ΤΕ ότι δεν επηρεάζεται σε κάτι το κέλυφος και ετσι δεν χρειάζεται κάποια απο τις εγκρίσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.