Jump to content

chronism

Core Members
 • Posts

  410
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Μακεδονία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chronism's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

11

Reputation

 1. To 1% έχει καταργηθεί .... δε το ζητάνε πλεον οι τράπεζες, και όσες φορές το έβαζα μου το σβήναν
 2. Ερωτήματα επί του ΤΟΣΟ σοβαρού θέματος: 1. Στο Αρ26-1 αναφέρει για τα νέα κτίρια (πλην κατοικίας): πρόβλεψη προσβάσιμων σε άτομα με αναπηρία σε Χώρους Υγιεινής σε ποσοστό 5% η ένας ανά συγκρότημα χωρών υγιεινής Δηλαδή σε οικοδομή με ανεξάρτητες ιδιοκτησίες ανά όροφο τι κάνω ... κάθε ιδιοκτησία πρέπει να έχει wc αμέα ?? και ανεξάρτητα από το εμβαδόν τους ??? 2. Στο Σχεδίαζοντας δεν περιλαμβάνει τα γραφεία η τα ιατρεία (1.1. Κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών κτίρια διοικητικών υπηρεσιών 1.1.2. αίθουσες συναλλαγής με το κοινό, όπως ταχυδρομεία, γραφεία ΟΤΕ, ∆ΕΗ, τράπεζες κλπ) .... πως τα αντιμετωπίζουμε ??? 3. Σύμφωνα με το site του ypeka εκδόθηκαν μεταγενέστεροι νόμοι από το "σχεδιάζοντας" που υπερισχύουν όπως ο 2831/2000 που αναφέρει το ελάχιστο πλάτος διαδρόμου είναι 1,30 μ ενώ στο "σχεδιάζοντας" είναι 1,50 (για τα κτήρια κοινού) Τι ισχύει ??? 4. Στον ακάλυπτο της οικοδομής είναι υποχρεωτική η πρόσβαση αμέα - δηλαδή πρέπει να γίνει με διάδρομο κτλ?????... παλιά μπορούσαμε να κάνουμε και πρόσβαση στον ακάλυπτο μέσω του υπογείου με σκάλες
 3. Επειδή υποχρεωτικό σημαίνει νόμος και η μη τήρηση του είναι "αυθαίρετη" κατασκευή ...
 4. είναι συνιστώμενη ??? Η υποχρεωτική ?? Εγώ αν θέλω πχ να την κάνω π=25, υ=20 μπορώ ?? (2υ+π=65)
 5. Καλησπέρα... Σύμφωνα με το αρ. 13 του κτιριοδομικού κανονισμού οι σκάλες είναι 3 τύπων και ανάλογα την χρήση δεσμευόμαστε ποια σκάλα θα εφαρμόσουμε.... πχ η τύπου ΙΙ (βλ γραφεία) έχει 0,60<2υ+π<0,66 0,13<υ<0,20 0,25<π κτλ Στο "Σχεδιάζοντας για όλους" για τις σκάλες έχει μόνο 2υ+π = 63 ενώ αναφέρει πως τα συνιστώμενα είναι υ=15 εκ και π=33 εκ. Αυτό τι σημαίνει ?? Ξεχνάμε τον κτιριοδομικό και τις 3 κατηγορίες ??? Έχει την ισχύ νόμου το "Σχεδιάζοντας για όλους" (σε συνδυασμό με τον ΝΟΚ ) ???
 6. @faethon11 εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις, νομιμοποιείται (φυσικά πληρώνεται το παράβολο )
 7. Έψαχνα το post μου και δεν το έβρισκα με την αλλαγή του τίτλου ... Έτσι είναι @sagiasd ....Το αντίθετο από ότι γίνεται στην πράξη "άνοιξε" Η/Χ, δεν έκλεισε ... Θα εκδοθεί άδεια προσθήκης στέγης στο δώμα και με την ευκαιρία θα διορθώσω όλες τις αυθαιρεσίες .. (διαμερισμάτωση, υπέρβαση δόμησης ).... Το θέμα είναι πως αν αν βάλω τα τ.μ των Η/Χ μου ανεβάζει το παράβολο στα 1000 Ε αντί 500.... Επίσης έχουν ακυρωθεί κάποια ερκερ και έχουν κατασκευασθεί άλλα σε άλλη άσχετη θέση με την άδεια αυτά προφανώς πάνε σαν υπέρβαση δόμησης ...... Η άδεια είναι του '80
 8. παράδειγμα σε οροφο με αδεια 100 τμ έγιναν 90 τμ + 10 Η/Χ, χωρις αλλαγη περιγράμματος ... πάει με αλλαγή χρήσης η με αναλυτικο ? ευχαριστω προκαταβολικά!!!!
 9. το κακό είναι πως η ειδικη χρήση αποφασιστηκε στο τελος οποτε έχω συγκεκριμενο χώρο ... αλλά και στην τελικη μονο η δομηση δεν ειναι κριτιριο , καλυψη , πλαγιες αποστάσεις και ειδικά ο ογκος ( μικρη η αυξηση ) ... ετσι το κλιμακοστασιο με φειδω !!!!!!!! τελικα η συγκεκριμενη σκαλα στέκει??? ή μου διαφευγει κάτι ???
 10. Ναι είναι νέα άδεια με ΝΟΚ ... Επειδή είναι ειδικό κτίριο και θέλω να αποφύγω τα σφηνοειδή σκαλοπάτια
 11. Καλησπέρα.... Το πλατύσκαλο σε σκάλα Π μπορώ να το χωρίσω σε 2 επί μέρους ?? (προφανώς είμαι οριακά στα μέτρα)... Ανεβάζω και εικόνα ...
 12. Τελικά αν έχω πχ 4-όροφη οικοδομή με γραφεία επιτρέπεται το πλάτος σκάλας <1,20 σύμφωνα με τον τύπο ΙΙ και εφόσον καλύπτεται από άποψη πυροπροστασίας ??? Η ο το ελάχιστο 0,90 που αναφέρει ο τύπος ΙΙ είναι ΜΟΝΟ για την περίπτωση που έχω αποκλειστική χρήση κατοικίας με 3 ή λιγότερους ορόφους ??
 13. Σε περίπτωση αίθριου (Για αερισμό WC) διάστασης 1,20Χ1,20 όπου όλοι οι ιδιοκτήτες καθ' ύψος τον έχουν κλείσει τι γίνετε ??
 14. Δεν υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση δυστυχώς .... Μπορεί να ζητηθεί μείωσης της εν λόγο απόστασης ??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.