Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

peg

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

peg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανένας συνάδελφος αν υπάρχει κάποια νομοθεσία για την παθητική ασφάλεια στις οδούς; Όσο κια αν έψαξα δε βρήκα αυτό που ψάχνω. Συγκεκριμένα ψάχνω που προβλέπεται να τοποθετούνται στηθαία στις ΕΟ. Βρήκα τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για το είδος του στηθαίου, αλλά όχι πότε επιβάλλεται να τοποθετούνται (π.χ. όταν υπάρχει πρανές κάποιου ύψους).
  2. Καλημέρα. Γίνεται μια εκδήλωση για τις υπέρυθρες που διοργανώνεται από την ένωση Ελλήνων φυσικών: http://www.eef.gr/enimerosi/379-e-5-2012.html Αν κάποιος από Αθήνα τύχει και πάει θα ήταν καλό να μας ενημερώσει για το τι θα ειπωθεί, ιδίως για τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Αν και μου φαίνεται ότι θα είναι χρηματοδοτούμενο από καμιά εταιρία, γιατί ένα από τα θέματα είναι: "Γιατί η υπέρυθρη θέρμανση είναι η οικονομικότερη πηγή της θέρμανσης."
  3. Υπάρχουν πάνελ υπερύθρων με τέτοια ισχύ; Μηπως είναι convector;
  4. Αν ψάξεις στο youtube Wood Gasification Boilers θα δεις πολλά βίντεο που το εξηγούν
  5. Τώρα το είδα το θέμα και επειδή έχω περάσει ως έξοδο το αυτοκίνητό μου (μικτής χρήσης) σας παραθέτω τρόπους: 1) Αυτοκίνητο μικτής χρήσης: Μπορεί να θεωρηθεί ένα SW ή ένα jeep υπό προυποθέσεις. Ένας συνάδελφος μηχανολόγος είχε πάρει ένα sw ως μικτής χρήσης και μου είπε τον τρόπο και το προχώρησα. Απλά ο λογιστής μου για να είμαστε 100% καλυμμένοι εκτός από τον ΚΑΔ για υπηρεσίες μηχανικού, πρόσθεσε έναν ΚΑΔ για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Απλά αν μεταφέρω υλικά θα πρέπει να έχω δελτίο αποστολής. Και φυσικά με το μικτής χρήσης δεν έχεις υποχρέωση να βάλεις λασπωτήρες ή να κολλήσεις αυτοκόλλητα με μικτό βάρος κλπ όπως τα επαγγελματικά και φυσικά περνάει σαν κανονικό έξοδο. ΠΡΟΣΟΧΗ: αν το μεταβιβάσετε πριν περάσουν 5 χρόνια επιστρέφετε ποσοστό του ΦΠΑ. π.χ. το πουλάς στα 4 χρόνια... επιστρέφεις το 1/5 του ΦΠΑ. Και φυσικά όταν το πουλήσεις κόβεις τιμολόγιο και αποδίδεις ΦΠΑ. 2)Leasing: Πιστεύω είναι φνωστό σε όλους ότι η μίσθωση περνάει σαν έξοδο στα περισσότερα ελεύθερα επαγέλματα
  6. Και αυτό θα ισχύει πάλι για Δ κατηγορία και κάτω; Γνωρίζεις κάτι παραπάνω;
  7. Έχει ακούσει κανείς για την πιθανότητα να ενταχθούν τα Φ/Β στις στέγες στις επιλέξιμες δαπάνες;
  8. Έχω προσωπική εμπειρία από σπίτι εξοχικό χωρίς μόνωση: Οικονομία και ζεσταίνει πολύ γρήγορα αλλά: 1) Δεν θα ζεσταίνονται ομοιόμορφα οι χώροι, όπως και με οποιαδήποτε σόμπα 2) Θα βαρεθείς να κουβαλάς ξύλα. Αν επιλέξεις θέρμανση με ξύλα σου προτίνω ξυλολέβητα αεριοποίησης ξύλου και δοχείο αδρανείας 3) Θα σου καπνίσει. Όλο και από κάπου θα βγει λίγος καπνός, κυρίως κατα το άναμα και αν έχουν υγρασία τα ξύλα, οπότε να υπολογίζεις και για βάψιμο την άνοιξη. Όσο για τα kw εξαρτάται από τη μόνωση, ανοίγματα κλπ. δηλαδή μελέτη απωλειών.
  9. Το είδα κι εγώ και ήθελα να το ανεβάσω! Στο συγκεκριμένο stand του περιπτέρου γινόταν χαμός! Ήθελα να πάω να τον ρωτήσω: δηλαδή με βάση το φυλλάδιο και αυτό που διαφημίζουν με το "θερμομανητικό καλοριφέρ" των 500w που όπως λένε αποδίδει 12,7kw μπορώ να ζεσ΄τνω όλο μου το σπίτι; :P Δυστυχώ όμως ο κόσμος μέσα στην κρίση και στην απελπισία του τους πιστεύει. Το cop 25,4 πως το έβγαλαν; Μήπως πρέπει να παρέμβει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή;
  10. Σήμερα ρώτησα στοω 1ο γραφείο πυρασφάλειας Θεσ/νίκης και μου είπαν ότι θέλει συνοπτική μελέτη αποθήκευσης υγραερίου! Τους ανέφερα για το τεχνικό υπόμνημα και δε γνώριζαν κάτι σχετικό.
  11. Αυτό ισχύει και για την κατηγορία Αα με κινητήρια ισχύ <22kw και θερμική <50kw ή σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται συμπληρωματική μελέτη; Συγκεκριμένα πρόκειται για κατάστημα τοστ - κρέπες με μία φιάλη υγραερίου. Χρειάζεται να συντάξω μόνο τεχνικό υπόμνημα ή χρειάζονται και κατόψεις με τα μέτρα πυροπροστασίας; Επίσης πρέπει να τοποθετηθούν και άλλα μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης πέραν των πυροσβεστήρων 6kg και του λάστιχου συνδεδεμένου στο δίκτυο;
  12. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Πολλά ΚΕΚ κάνουν εκπτώσεις έως 30% αν είναι γκρουπ μηχανικών (π.χ. 3 και πάνω). Θα μπορούσαμε αν θέλετε να συγκροτήσουμε κάποια γκρουπ από εδώ μέσα για να επιτύχουμε κάποια καλύτερη τιμή. Εγώ για παράδειγμα ενδιαφέρομαι να βρω συναδέλφους από Θεσ/νίκη ώστε να χτυπήσουμε μια καλύτερη τιμή.
  13. Κάνεις λάθος. Παλιά ήταν ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων με απεριόριστα δικαιώματα σε μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά. Τώρα όμως που είναι 2 διαφορετικά τμήματα πάλι έχουν απεριόριστα δικαιώματα ο ένας στο πεδίο του άλλου...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.