Μετάβαση στο περιεχόμενο

gianastaso

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gianastaso's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να ρωτήσω κι ένα τελευταίο? Πρόχειρη κατασκευή εφαπτόμενη στο κτίριο στην πίσω αυλή, από κοιλοδοκούς και επένδυση από κυματιστή λαμαρίνα και ως στέγη και κατακόρυφα ως πλήρωση τοίχων, κάτοψης 1,70*1,05 και ύψους 1,70, η οποία έχει χρήση προστασίας του λέβητα πετρελαίου, πληρεί τις προϋποθέσεις της ιβιβ παραγράφου (περί αποθήκης) στην Κατηγορία 3? σας ευχαριστώ πολύ όλους.
  2. Με συγχωρείς Δημήτρη, αλλά τι είναι το ΑΧΚΧ και το ΔΔ ? Βασικά η διαδικασία διερεύνησης αυθαιρεσιών γίνεται προκειμένου να γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών.
  3. σκόπιμα ανέφερα τη μη ύπαρξη σύστασης οριζοντίων, παρόλα αυτά εφόσον υπάρχουν αυτές οι δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κάτοψη της άδειας, δε συνιστούν παράβαση? Πώς μου προτείνετε να τις δηλώσω? Σε ποια κατηγορία?
  4. Καλησπέρα, μετά από αρκετό ψάξιμο στα σχετικά θέματα όπου δε βρήκα κάτι σχετικό παραθέτω ένα ερώτημα. Σε διώροφο κτίσμα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε Αύγουστο το 1975 έχουν κατασκευαστεί ένα διαμέρισμα ισογείου και ένα διαμέρισμα στον 1ο όροφο. Το κτίσμα ανήκει σε ένα άτομο και δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών. Στο ισόγειο υπάρχει η κοινόχρηστη είσοδος, ένας κοινόχρηστος διάδρομος που οδηγεί είτε στην είσοδο του ισογείου διαμερίσματος είτε στο κλιμακοστάσιο προς τον 1ο όροφο. Υπέρβαση κάλυψης , δόμησης ή ύψους δεν υπάρχει, αλλά όπως φαίνεται στο σκαρίφημα το διαμέρισμα του ισογείου έχει ''καταλάβει'' τμήμα του κοινόχρηστου χώρου ισογείου και επίσης τον χώρο κάτω από το υψηλό τμήμα της κοινόχρηστης σκάλας προς τον όροφο. Πώς προτείνετε να δηλωθούν οι παραβάσεις θα έλεγα (παρά κατασκευές) αυτές? κατηγορία αυθαιρεσιών.pdf
  5. 1. Ο Η.Χ. δε χωρίζεται στην πραγματικότητα με τίποτα, μόνο επειδή ανήκει σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες (συγγενείς) 2. Να διευκρινήσω πως έπιπλα κουζίνας, ψυγείο κτλ υπάρχουν και στο ισόγειο, κι αυτά του υπογείου χρησιμοποιούνται ...5 μέρες το χρόνο-γιορτές κτλ (γνώσεις λόγω συγγένειας), οπότε προκύπτει έτσι το ερώτημα αξίζει να δώσεις 5 6 χιλιάδες ευρώ για ένα τέτοιο χώρο που θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς 5 10 μέρες? γι αυτό ρωτάω, υπάρχει κάποιος ορισμός του τι είναι αποθήκη ή βοηθητικός χώρος?
  6. Καλησπέρα, σε κτίριο αποτελούμενο από 2 μεζονέτες-όλα συμμετρικά, με υπόγειο, ισόγειο, όροφο 1) στον όροφο και στην κοινή πλευρά των 2 ιδιοκτησιών υπάρχει χώρος κλειστός από 3 πλευρές και καλυμμένος απ΄ την πλάκα οροφής ορόφου, διαστάσεων 3,10 επί 3,10. Η ανοιχτή του πλευρά επικοινωνεί με το ενιαίο μπαλκόνι των 2 ιδιοκτησιών του ορόφου. Ο χώρος στο διάγραμμα κάλυψης δεν είναι υπολογισμένος στη δόμηση, αλλά ως Η.Χ. Είναι όντως? Ο χώρος αυτός ανήκει 1,55 μήκος επί 3,10 βάθος στον ένα και άλλο τόσο στον άλλο, άρα θα γίνουν 2 αιτήσεις απ τους 2 ιδιοκτήτες, σωστά? 2)ήθελα να μάθω, αν ένα υπόγειο με έπιπλα κουζίνας, ψυγείο, θέρμανση-καλοριφέρ, τζάκι, που αποτελεί τμήμα της μιας μεζονέτας, προκαλέσει ένσταση σε ενδεχόμενο έλεγχο και θεωρηθεί πως έχει αποκτήσει κύρια χρήση αντί δευτερεύουσας σύμφωνα με την άδεια ως αποθηκευτικός χώρος. Ευχαριστώ
  7. Επιτρέψτε μου να ρωτήσω κι εγώ κάτι πάνω σ αυτό. Ένα υπόγειο που ανήκει αδιαίρετα σε 2 αδέλφια -τα οποία ζουν σε 2 κολλητές μεζονέτες πάνω απ το υπόγειο-και είναι δηλωμένο στην άδεια ως κοινόχρηστος αποθηκευτικός χώρος, είναι στην πραγματικότητα χωρισμένο στα 2 με τοίχο. Ο ένας θέλει να νοικιάζει αυτό το χώρο (το μισό υπόγειο) οπότε θέλει να το τακτοποιήσει. Ο άλλος το χρησιμοποιεί σαν 2ο σαλόνι ας πούμε, για γλέντια κτλ. 1) αυτός που θέλει να το νοικιάσει έστω για κάποια λίγα χρόνια (εφόσον επικοινωνεί με σκάλα με τη μεζονέτα από πάνω και κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιεί ο ίδιος) θα το δηλώσει ως πρώτη κατοικία ή ως άλλη? Το δίλλημα έγκειται στο ότι όσο το νοικιάζει προφανώς θα είναι άλλη, και μετά από χρόνια θα γίνει τμήμα της πρώτης. 2) Ο άλλος αδερφός θα έχει πρόβλημα με την κουζίνα τους καναπέδες τζάκι κτλ που έχει στο δικό του υπόγειο κατά την αυτοψία? (σε περίπτωση που θελήσουν να δουν όλο το χώρο εφόσον φαίνεται ενιαίος στην άδεια)
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το δεν νοείται είσοδος δεν το κατάλαβα κι εγώ και της είπα να μου το διευκρινήσει , αλλά η κίνησή της να βάλει τα 2 χέρια στο κεφάλι, η γκριμάτσα και ο ήχος απελπισίας που έβγαλε με οδήγησαν σε πρόωρη αποχώρηση. Μάλλον ρώτησα κάτι που δεν έπρεπε... Ευχαριστώ και πάλι, να είσαι καλά.
  9. Καλημέρα, πολιτικός μηχανικός, αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει κάτι, διότι η υπάλληλος της πολεοδομίας δεν τα κατάφερε. Σε υπόγειο που υφίσταται ως αποθηκευτικός χώρος μεζονέτας, το οποίο έχει είσοδο και από το δρόμο μέσω ράμπας-γκαράζ, αλλά και από το ισόγειο της μεζονέτας με εσωτερική σκάλα, θέλω να κάνω τακτοποίηση. Αντί λοιπόν να τακτοποιήσω το υπόγειο και τον διάδρομο εισόδου σε αυτόν από το δρόμο, η υπάλληλος μου είπε πως πρέπει να τακτοποιήσω το υπόγειο, τον διάδρομο εισόδου (που είναι και διάδρομος προς την εσωτερική σκάλα) και την εσωτερική σκάλα. Βεβαίως η διαφορά μας είναι η σκάλα, δηλαδή περίπου 8 τετραγωνικά, ρωτάω όμως γιατί το υπόγειο αυτό σκοπεύει ο ιδιοκτήτης να το διαχωρίσει από το ισόγειο και τη σκάλα προς αυτό και να το νοικιάσει, θα μπορεί να το κάνει εφόσον "δε νοείται είσοδος από το δρόμο στο υπόγειο αλλά μόνο απ την εσωτερική σκάλα" όπως είπε η υπάλληλος? Επίσης εφόσον θέλει να ''μετατρέψει'' το υπόγειο της μεζονέτας σε κύρια χρήση, να το χωρίσει και να το νοικιάσει , θεωρείται πρώτη κατοικία ή άλλη?( η μεζονέτα είναι πρώτη κατοικία). Το πλάνο να το νοικιάζει δεν είναι ''παντοτινό'', δηλαδή κάποια στιγμή θα γίνει το υπόγειο τμήμα της μεζονέτας πάλι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.