Μετάβαση στο περιεχόμενο

sokratis

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sokratis

  1. Καλησπέρα σε όλους! Επειδή οι γραμμή πληροφοριών σε θέματα αμοιβών του ΤΕΕ είναι υπερφορτωμένη και δεν μπορώ να επικοινωνήσω, θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει ποια είναι η διαδικασία για υπολογισμό αμοιβών για αλλαγή χρήσης ενός κτηρίου από αποθήκη σε βιομηχανικό κτήριο και ποιες μελέτες απαιτούνται. Ευχαριστώ.
  2. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης ενός καταστήματος που έχει νομιμοποιηθεί με τον Ν.1337/1983 (νόμος Τρίτση), σε κατοικία. Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι με τον συγκεκριμένο νόμο, ό,τι νομιμοποιήθηκε δεν μπορεί να μεταβληθεί.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ισόγειο κατάστημα κτισμένο με άδεια του 1993. Θέλω να μεταφέρω τις τουαλέτες από ένα σημείο του καταστήματος σε ένα άλλο. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει αυτό με άδεια μικρής κλίμακας καθώς στο άρθρο 6 αναφέρει για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Ωστόσο ρωτάω μήπως απαιτούνται και μελέτες υδραυλικών. Γνωρίζει κάποιος?
  4. Εγώ θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει: Έχω έναν χώρο που στην άδεια φαίνεται σαν πατάρι καταστήματος, το οποίο είχε μετρηθεί στον Σ.Δ. (άδεια με ΓΟΚ/85). Στην πράξη όμως έχει διαμορφωθεί σαν διαμέρισμα. Αυτός μπορεί να τακτοποιηθεί με τον 3843/2010? Το ρωτάω, γιατί το πατάρι όπως είπα, αν και βοηθητικός χώρος, έχει μετρήσει στον συντελεστή. Μήπως αυτήν την περίπτωση δεν την καλύπτει ο νόμος και θέλω αλλαγή χρήσης?
  5. Πήρα στον ΕΟΤ και ρώτησα και μου είπαν ότι οι διατάξεις αφορούν κατασκευή καινούριων πισίνων. Άλλωστε ο νόμος 3766/2009 αφορά "Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις". Πιο συγκεκριμένα το "Κεφάλαιο πρώτο" του νόμου έχει τίτλο "Λειτουργική τακτοποίηση τουριστικών καταλυμάτων και αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών αρμοδιότητας ΕΟΤ". Επομένως διαχωρίζει την λειτουργική τακτοποίηση από την αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών κάτι που φαίνεται και παρακάτω γιατί το άρθρο 1 έχει τίτλο "Λειτουργική τακτοποίηση τουριστικών καταλυμάτων" ενώ το άρθρο 2 "Λειτουργική αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών". Μάλιστα στο άρθρο 2 διαχωρίζει στην Παράγραφο 1 τα απαιτούμενα για την αδειοδότηση πισίνας για υφιστάμενα λειτουργούντα καταλύματα ενώ στην Παράγραφο 2 είναι φανερό και από την διατύπωση ότι μιλάει για καινούριες πισίνες. Και στην Παράγραφο 2α, και 2ε λέει αυτά που έγραψα και παραπάνω. Ο νόμος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ102Α/2009 και αν κάποιος θέλει να τον διαβάσει για να μας πει και την άποψη του, μπορεί να τον βρει στο http://www.et.gr (τώρα που είναι και δωρεάν!). Εγώ πάντως νομίζω ότι το λέει αρκετά ξεκάθαρα, και είναι άλλωστε και αυτό που μου είπαν από τον ΕΟΤ.
  6. Τελικά από τον ΕΟΤ μου δώσανε μία νομοθεσία (ΦΕΚ102Α/2009). Είναι ο νόμος 3766/2009 και στο άρθρο 2 λέει: Παρ.2α : Εξαιρούνται της υποχρέωσης κατασκευής τουαλετών σε κολυμβητικές δεξαμενές σε καταλύματα μέχρι 50 κλινών και εφόσον η κολυμβητική δεξαμενή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 50 μέτρων από το κτίριο Παρ.2ε : Η κατασκευή αποδυτηρίων παραμένει προαιρετική Οπότε απ' ότι φαίνεται δεν απαιτούνται τουαλέτες και αποδυτήρια τελικά.
  7. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς την παρακάτω περίπτωση: Θέλω να κατασκευάσω ενοικιαζόμενα δωμάτια και θέλω να τοποθετήσω πισίνα. Τα ερωτήματά μου είναι: α) Είναι απαραίτητες οι κοινόχρηστες τουαλέτες, ντουζ και αποδυτήρια, ή επειδή η πισίνα θα λειτουργεί σε χώρο που λειτουργούν ενοικιαζόμενα απαλλάσσομαι από την υποχρέωση? β) Αν είναι απαραίτητες, τότε μπορώ να τις τοποθετήσω στο υπόγειο? Και αν ναι, τότε τις μετράω και στον συντελεστή?
  8. SeNNinhA, σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! είναι σίγουρο όμως ότι σταματάνε και τα τρέχοντα πρόστιμα? το λέει κάπου μέσα στον νόμο?
  9. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα: Έχω κάποια περίπτωση στην οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε τον ΗΧ και το ΙΚΑ του επέβαλε πρόστιμο, το οποίο το πληρώνει σε δόσεις κανονικά. Αν νομιμοποιήσει τώρα τον χώρο, με τον Ν.3843/10, το πρόστιμο αυτό που έχει ήδη επιβληθεί από το ΙΚΑ, παγώνει και δεν είναι απαραίτητο να το εξοφλήσει, ή επειδή έχει επιβληθεί πριν την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να εξοφληθεί κανονικά?
  10. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Το site αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο για μία ακόμη φορά!
  11. Καλημέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κανείς πόση είναι περίπου η αναλογία του τσιμέντου στο σκυρόδεμα στην ποιότητα C20/25? Ρωτάω για να ξέρω πόσο ρευστοποιητή για στεγάνωση πρέπει να βάλω ανά κυβικό μπετόν, γιατί η isomat δίνει ποσότητα 200γραμμάρια ανά 100 κιλά τσιμέντου. Ευχαριστώ!
  12. Είχα να μπω από προχτές και είδα όλες τις απαντήσεις σας! Τελικά η απάντηση από το υπουργείο οικονομικών ήταν κατατοπιστικότατη!! Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!
  13. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και εκτός από τις οικοδομικές άδειες ασχολούμαι και με εκτιμήσεις ακινήτων. Στις εκτιμήσεις έβαζα συντελεστή εσόδων 60% που με την προσαύξηση γίνεται 72%. Πέρσι όμως μου είπε κάποιος ότι κανονικά πρέπει να πάει με έσοδα-εξοδα. Ξέρει κανείς ποιό είναι το σωστό? Και αν παει με έσοδα-έξοδα, ποιά από τα έξοδα θα βάλω ότι αντιστοιχούν στις εκτιμήσεις? Ευχαριστώ.
  14. Ναι νομίζω καλύτερα στην πολεοδομία γιατί εκεί θα ελεγχθεί κιόλας. Ευχαριστώ!
  15. Terry ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Το λυόμενο έχει κανονική άδεια του 1993.
  16. Καλημέρα σε όλους. Έχω μια περίπτωση στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει λυόμενο μέσα στο οικόπεδο, το οποίο θα μεταφέρει αλλού, και στο οικόπεδο αυτό θα σηκώσει οικοδομή. Θέλω να ρωτήσω αν στην περίπτωση αυτή απαιτείται άδεια κατεδάφισης για το λυόμενο. Γνωρίζει κανείς?
  17. Απ' ότι διάβασα στην απόφαση, οι 9 μήνες αφορούν σε όλη την Θεσσαλονίκη, όχι μόνο στην Δυτική Θεσσαλονίκη (αν και έτσι όπως την έχουν συντάξει την απόφαση, για να βγει συμπέρασμα χρειάζεται αποκωδικοποίηση!!!!).
  18. Πήρα τηλέφωνο στον Δήμο και μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται η οικοδόμηση σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Όταν γίνει η ένταξη στον σχέδιο πόλης τότε θα γίνει αποκατάσταση της ιδιοκτησίας και θα μεταφερθεί κάπου αλλού.
  19. Εριξα μια ματιά και στο ΓΠΣ. Τελικά είμαι στην β) περίπτωση και μάλλον δεν επιτρέπεται τίποτα! Αυτό για το άρθρο 9 δεν το έλαβα υπόψη γιατί μιλάει για αστικό πράσινο, ενώ εγώ είμαι σε περιοχή εκτός σχεδίου. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.
  20. Τίποτα ε? Τότε μάλλον και για υφιστάμενα κτίρια θα απαγορεύεται και η αλλαγή χρήσης τους... Υπάρχει μήπως κάπου να ψάξω για το τι επιτρέπεται στις χρήσεις γης εκτός σχεδίου? Γιατί στο ΠΔ/23-2/6-3-87 δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένες χρήσεις.
  21. Θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, τι κτίρια επιτρέπονται (και αν επιτρέπονται φυσικά) στις εξής κατηγορίες χρήσεων γης, για δόμηση εκτός σχεδίου: α) Πράσινο - Ελεύθεροι χώροι β) Περιοχές ειδικής προστασίας δασών, δασικών εκτάσεων και ρεμάτων Ευχαριστώ εκ των προτέρων και Χρόνια Πολλά σε όλους!
  22. Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας! Η αλήθεια είναι ότι θέλω φυσικά να έχει το κάθε γραφείο το δικό του WC. Απλά θέλω να δω αν υπάρχει και η δυνατότητα να υπάρχει μόνο κοινόχρηστο, αφού μου το ζητάει ο πελάτης. Αν και τελικά νομίζω ότι τελικά θα βάλω σε κάθε γραφείο και ένα WC που είναι και το σωστό (εμπορικά τουλάχιστον)!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.