Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ifigmet

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ifigmet's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, με προβληματίζει επειδή είχα αρκετά αυθαίρετα χωρίς Ο.Α. με κτίρια προ του 55 και τα έχω δηλώσει κατηγορία 4., (εφόσον πληρούσαν και τις προυποθέσεις) αλλά διαβάζοντας πολύ προσεκτικά τις εγκυκλίους και για τους 2 νόμους δεν βλέπω να το αντιμετωπίζουν έτσι. Γράφει για τις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί Ο.Α. η κατηγορία 4 και η 5 για όλες τις υπόλοιπες. Και φυσικά έχω αγχωθεί τώρα που λήγει η κατηγορία 5 εάν σωστά τα έχω δηλώσει, ή μήπως θα πρέπει να μεταφερθούν στον 4495!!!!
  2. Σε τακτοποίηση με τον Ν. 4178/13 υπάρχει αυθαίρετη προσθήκη σε κτίριο προ του 55, μεταγενέστερη του 83. Το εχω βάλει κατηγορία 4. Προβληματίζομαι ΄μηπως θα πρέπει να δηλώσω κατηγορία 5 και χάσω την προθεσμία. Οι εγκυκλιοι του 4495/17 και 4178/13 για την Κ 4, διαβάζοντας πιο σχολαστικα, αναφέρονται σε ακίνητα που έχει εκδοθεί Ο.Α, επειδή κάπου διάβασα οτι ο Ν. 4495/17 εχει διαφορετική αντιμετώπιση. Το HELP DESK συμφωνούσε στην κατηγορία 4. (Αλλά προφορικά) Σε μια άλλη πε΄ριπτωση έχω προ του 1955 και άδεια επισκευής ΤΑΣ, θεωρείται Ο.Α. για τον υπολογισμό της κατηγορίας.
  3. Για τις δηλώσεις του νόμου 4178/13 και την ολοκλήρωση υπαγωγής τους συζητείται μεταξύ άλλων η χορήγηση κλιμακωτής τρίμηνης παράτασης ανάλογα µε την ημερομηνία μεταφοράς. Τι μπορει να σημαινει αυτό; Yποχρεωτική μεταφορά στον Ν. 4495¨/17?
  4. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω gps διπλόσυχνο και οποιαδήποτε γνώμη για τα χαρακτηριστικά, τις προδιαγραφές, τι πρέπει να προσέξω θα μου είναι χρήσιμη. Αν και έχω γεωδαιτικό σταθμό Gps όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ώστε να έχω μία άποψη. Τα σημεία ή τις συντεταγμένες των στάσεων μου τα έδινε άλλος συνάδελφος.
  5. Την Παρασκευή τηλεφώνησα στο ΤΕΕ για επιβεβαίωση, μου απάντησαν οτι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την παράταση και θα συνεχιστεί όπως ισχύει σήμερα. Η ανησυχία μου ήταν κυρίως μηπως πρέπει η δήλωση να βρίσκεται σε οριστική υπαγωγή για την υποβολή σχεδίων και δεν θα μπορούμε την υπαγωγή να την οριστικοποιήσουμε.
  6. Καλησπερα Η αλλαγη θεσης κτιριων με ΟΑ του ΠΔ 1993 σε ισχυ, που εχει κατασκευαστει ο φεροντας οργανισμος , μπορει να γινει ενημερωση? Το ενα κτιριο εγινε πριν και το αλλο μετα του Ιουλιου 2011? Ευχαριστω
  7. Την εχω δει την απαντηση του ΤΕΕ. Νομιζω οτι κανει λαθος. Αλλα το θεμα ειναι οτι περισσοτερο εξασφαλισμενοι ειμαστε με το 5 και οχι με το 4 σαν μηχανικοι.
  8. Σημειωσε το στα σχεδια οτι αυτο το τμημα εξαιρειται της υπαγωγης. Αλλα υπαρχει και η κατηγορια 3 ιστ στο αρθρο 9 που γραφει κατα παρεκκλιση των περιπτωσεων α,β,γ της παρ. 2 του αρθρου 2. Μηπως εδω μπορει να ενταχθει? .
  9. Νομιζω οπως ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα οτι εδω ο Νομος θελει να ενταξει τα κτιρια που εχουν ξεκινησει εργασιες ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ πριν το 2011 και αποπερατωθηκε μετα ο οικοδομικος σκελετος. Γιατι λεει οι εργασιες στο συνολο του κτριου αποπερατωθηκαν μετα τις 28,7,2011. υπο την προυποθεση οτι εργασιες φεροντος οργανισμου πραγματοποιηθηκαν πριν . Εαν εχει αποπερατωθε ο φεροντας οργανισμος και χωρις ΟΑ , ενα κτιριο εντασσεται κανονικα στο Νομο χωρις περιορισμους και μετα αποπερατωνεται με ο.α.. Αν και σε μια περιπτωση που εχω για να ειμαι σιγουρη οτι δεν εμπιπτω σε αυτο το αρθρο , ζητησα απο το ΙΚΑ καρτελα και ειδα οτι τα ενσημα ηταν πανω απο το 50 % πριν την συγκεκριμενη ημερομηνια. Δεν βασιστηκα οτι εχει γινει μονο ο Οικοδομικος σκελετος, αν και το θεωρω πραλογο για ενα κτιριο που εχει ΟΑ εφοσον εχει αποπερατωθει ο φεροντας οργανισμος πριν την συγκεκριμενη ημερομηνια να μην μπορει να μπει κανονικα. Υπαρχει ασαφεια και θελει διευκρινηση. Και ποιες ειναι αυτες οι παραβασεις που θα ενταξουμε? Φανταζομαι οτι μπορει να εννοει καποιες υπερβασεις πχ σε διαστασεις , καλυψης, θεσης που καθοριζονται ακομα και απο τη θεμελιωση, χωρις απαραιτητα να εχει ολοκληρωθει ο φεροντας οργανισμος. Και αυτες οι υπερβασεις να ειναι μονο εως 20%. Οχι περισσοτερο. Ενα μεταβατικο λιγο σταδιο για να μην αδικηθουν και οι νεες οικοδομες μεχρι να προσαρμοστει και η νοοτροπια μας .
  10. Το συγκεκριμενο αρθρο δεν λεει να εχει αποπερατωθει ο φεροντας οργανισμος , αλλα να εχουν γινει ΕΡΓΑΣΙΕΣ και οχι ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ του φεροντα οργανισμου. Απλα Να εχουν ξεκινησει εργασιες φεροντα οργανισμου. Αυτο μου το διευκρινησαν απο το help desk. Εαν εμπιπτουμε σε αυτο το αρθρο η οχι εξεταζουμε με βαση το ΙΚΑ η Ε9 (εαν δηλωνονται αποπερατωμενες ιδιοκτησιες ) ποιες εργασιες εχουν γινει εως στις 28/7/2011. Απο το ΙΚΑ εαν εχουν γινει το 51% δεν υπαγομαστε σε αυτην την περιπτωση. Το δηλωνουμε κανονικα το κτιριο. Εαν εχουν γινει λιγοτερες του 50% τοτε μπορουμε να δικαιολογησουμε υπερβασεις εως 20%. Ομως ολα τα κτιρια μπορουν να ενταχθουν στον Νομο κανονικα σε ολες τις κατηγοριες εφοσον ο φεροντας οργανισμος εχει ολοκληρωθει που αποτελει το 30% των εργασιων. Εδω ειναι η αντιφαση. Επισης εως 20% των επιτρεπομενων μεγεθων του ακινητου η των εγκεκριμενων της Ο.Α. ?
  11. Kαλησπερα Συναδελφοι δεν ξερω εαν εχει συζητηθει παλι αλλα θα ηθελα τη βοηθεια σας . Εντος κτιριου Νομιμως υφισταμενο (η οχι) προγενεστερο της εφαρμογης της Στοας απο το ρυμοτομικο μπορουν να ενταχθουν μεταγενεστερες κατασκευες η χρησεις στα ισογεια αυτων των κτιριων?? Οπως αλλαγη χρησης εντος του περιγραμματος του κτιριου η αντικατασταση κουφωματων? ή παταρι. Ο νομος αναφερει απαγορευεται η υπαγωγη κατασκευης εντος Στοας που υφιστατο κατα το χρονο εκετελεσης της. Απο το Help desk αρχικα πριν 1 μηνα μου ειχαν πει οτι επιτρεπεται εντος κτιριου προγενεστερου της επιβολης της Στοας απο το ρυμοτομικο, αλλαγη χρησης η κατασκευη εντος του περιγραμματος του κτιριου ας ειναι μεταγενεστερες εφοσον η ΣΤΟΑ στην πραξη δεν υφισταται και εφοσον το κτιριο ειναι προγενεστερο της Στοας Αλλα σημερα μου εδωσαν αλλη απαντηση οτι απαγορευεται ρητα απο το Νομο οποιαδηποτε κατασκευη η αλλαγης χρησης μεταγενεστερη εντος κτιριου που προυφισταται της επιβολης της Στοας απο το σχεδιο πολης. Εντωμεταξυ ο ΝΟΚ επιτρεπει την εκδοση ο.α. αλλαγης χρησης σε νομιμως υφισταμενα τμηματα κτιριων εντος της Στοας. Μου φαινεται παραλογο αυτο που μου ειπαν γιατι δεν ειναι δυνατον ενας ιδιοκτητης να εχει τουλαχιστον νομιμως υφισταμενο κτιριο και να μην μπορει να ενταξει την αλλαγη χρησης του η την τοποθετηση ενος κλιματιστικου η στεγαστρου η αλλαγη κουφωματων, που εννοειται δεν μπορω να αποδειξω την παλαιοτητα τους. Επισης ακομα και με την κατηγορια 3ιστ επιτρεπονται υπερβασεις του κτιριου 5% εντος παροδιας στοας (εαν το εχω καταλαβει καλα) . Δηλαδη ο νομος επιτρεπει την λαθος τοποθετηση του κτιριου στο οποιο προβλεποταν Στοα απο την Ο.Α και δεν επιτρεπει αλλαγες χρησεις η αντικατασταση κουφωματων σε νομιμως προγενεστερο της ΣΤΟΑΣ. Επισης επιτρεπει την ενταξη ολοκληρου αυθαιρετου κατασκευασμενου πριν την ΣΤΟΑ και επιτρεπει την αποπερατωση του ή εργασιες σε αυτο μικρης κλιμακας , αλλαγες χρησης και δεν επιτρεπει σε νομιμως υφισταμενα την ενταξη αυτων των κατασκευων η χρησεων? Δεν μου φαινεται οτι η λογικη της παραγραφου ειναι αυτη. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  12. Εννοειται για τις αυθαιρετες κατασκευες μετα το 1955 . Μολις μου τηλεφωνησαν απο το help desk και τους εθεσα παλι το εξης ερωτημα. Οταν εχουμε κτιριο προ 55 και μη οικοδομησιμο οικοπεδο βαζουμε 1 η 2 στην Ο.Α. και τι κατηγορια βαζουμε? Κτιριο προ 55 αρα Ο.Α. 1 και την κατηγορια 4 η 5 αναλογα με τις υπερβασεις σε συγκριση με το νομιμο περιγραμμα του 1955.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.