Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gianni_s

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Athens,Kavala
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gianni_s's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν θα έπρεπε τότε, όταν καταργήθηκε το 1/1000 του κωδικού 11 για το τσμέδε ιδιοκτήτη να καταργηθεί και το 0.5/1000 το οποίο πληρώνετε κανονικά μέχρι σήμερα;
  2. Αναφέρονται στο ΦΕΚ Β 557/1987 που από ότι μου είπαν και οι συνάδερφοι δεν έχει ισχύ. Τα συγκεκριμένα (αν εξαιρέσεις το εμβαδόν του λουτρού) τα λέει και στο 3118 χωρίς την λεπτομέρεια του απορροφητήρα. Εγώ συμβουλεύομαι και το παραπάνω ΦΕΚ (557) αφού τα καινούργια δεν αναφέρονται σε προδιαγραφές και κατά την γνώμη μου το ΦΕΚ του 87 είναι μια βάση για ένα λειτουργικό διαμέρισμα.
  3. Αφού λέει ένα τουλάχιστον εγώ το καταλαβαίνω ότι μπορείς να τα κάνεις και τα τρία ξεχωριστά. Απλά φαντάζομαι ότι στην περίπτωση που είναι ξεχωριστοί οι χώροι θα φτάνεις τα 60 τ.μ. οπότε θα μπορείς να κάνεις κατοικία δύο κύριων χώρων. Το παρακάτω πιθανόν να σε βοηθήσει: 1) Μονόχωρη κατοικία (2-3 ατόμων): Συνολική ελάχιστη επιφάνεια χώρου 40 τ.μ. Περιλαμβάνει 1 κύριο χώρο με μικτή λειτουργία υπνοδωματίου-καθιστικού-μαγειρείου και ένα λουτρό εμβαδού τουλάχιστον 2.8 τ.μ. 2) Κατοικία δύο κύριων χώρων: Συνολική ελάχιστη επιφάνεια χώρου 60 τ.μ. Περιλαμβάνει 1 χώρο με χρήση καθιστικού, 1 χώρο με χρήση υπνοδωματίου, 1 χώρο μαγειρείου που μπορεί όμως να ενσωματώνεται στο καθιστικό υπό μορφή κόγχης, όμως πρέπει να έχει υποχρεωτικά τεχνητό εξαερισμό (απορροφητήρας) και 1 λουτρό τουλάχιστον 2.8 τ.μ.
  4. Εμένα λογικό μου φαίνεται απλά από τον ΕΟΤ μιλάνε για αυτοτέλεια κτίσματος και στις κατοικίες, και ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική από τα όσα γράφει ο νόμος για τα αυτοεξυπηρετούμενα σε μεσοτοιχία, το οποίο δεν είναι εντελώς λάθος οπτική γωνία. Καθώς επίσης αυτοί είναι που στο τέλος θα το δεχτούν ή όχι. Γι' αυτό και ρωτάω τις γνώμες σας.
  5. Καλησπέρα συνάδερφοι, αν έχουμε μία διώροφη μονοκατοικία ίδιας κάτοψης σε κάθε όροφο, και στο ισόγειο έχει χωριστεί στην μέση. Οπότε έχουμε τον μισό κάτω όροφο με όλο τον δεύτερο όροφο ένα σπίτι και τον υπόλοιπο μισό κάτω όροφο ένα δεύτερο. Καθένα από αυτά έχει δικιά του είσοδο. Μπορεί να βγει σήμα από τον ΕΟΤ ως επιπλωμένη κατοικία το ένα από τα δύο? Ν4276/2014: άρθρο 1 2ββ. Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα − τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες: Ως τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες ορίζονται μεμονωμένες ή σε συγκρότημα μονοκατοικίες, επιφανείας τουλάχιστον 40 τ.μ. εκάστη, με αυτοτέλεια λειτουργίας και ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση. Δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας. Για την ίδρυση και λειτουργία των τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4179/2013. Δεν αναφέρει κάπου αυτοτέλεια οικοπέδου/γηπέδου και κτίσματος όπως συμβαίνει με τις επαύλεις γι' αυτό και ο προβληματισμός μου.
  6. @CYBERSYMEON σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Όντως έφταιγε η μπαταρία του. Είχαν οξειδωθεί οι πόλοι (πιθανότατα λόγω της υγρασίας του χώρου που το αποθήκευα και ότι είχα να το χρησιμοποιήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα). Γι' αυτό και όλες οι πρωτοβουλίες. Το άνοιξα και έτριψα με ένα λεπτό γυαλόχαρτο τους πόλους και τώρα δουλεύει μια χαρά.
  7. Ναι το είδα για το 1 λουτρό που το αναφέρει στις επιπλωμένες κατοικίες β) Κατοικίες δύο κυρίων χώρων και άνω με συνολική ελάχιστη επιφάνεια 60,00 τ.μ.: περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον έναν χώρο με χρήση καθιστικού, έναν χώρο με χρήση υπνοδωματίου, ένα λουτρό και έναν χώρο κουζίνας, ο οποίος μπορεί να ενσωματώνεται στο καθιστικό. Το ίδιο δηλαδή ισχύει και για τις επαύλεις; Λογικά για να είναι έτσι ο νόμος πιστεύω δεν θα τους νοιάζει και πολύ. Απλά θέλουν να πάρουν σήμα όσοι επιθυμούν να είναι νόμιμοι. Για τα δωμάτια πιστεύω αν χωράει ένα διπλό και μια ντουλάπα 1,5Χ0,60 με ένα 0,6 διάδρομο είμαστε καλά. (αυτά βέβαια είναι μικρότερα από τα δίκλινα 2 κλειδιών)
  8. Πρόκειται για μία κατοικία τεσσάρων δωματίων (τρία των 12τμ και ένα 9τμ που πιθανόν να το κάνουμε μονόκλινο) και έχει 2 λουτρά (το ένα έχει ντουζ). Το μεγάλο είναι 5τμ και το άλλο 2.6τμ. Νομίζω ότι εξυπηρετεί για 7-8 κλίνες. Περιμένω και τις γνώμες των άλλων μελών. Θα έρθω και σε επικοινωνία με τον ΕΟΤ για διευκρινήσεις. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Επίσης τώρα που βλέπω λίγο τον κτιριοδομικό κανονισμό που μου είπες, στο άρθρο 4 λέει ότι για χώρους προσωρινής διαμονής (κατηγορία Β) θέλει 18τ.μ. μικτού εμβαδού ανά άτομο. Οπότε το καταλαβαίνω ότι η έπαυλη πρέπει συνολικά να είναι μεγαλύτερη από 8*18=144τ.μ. στην περίπτωση 8 κλινών, το οποίο ισχύει και με το παραπάνω.
  9. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε ισχύει η απόφαση με την αλλαγή ότι τα 100τ.μ. έχουν γίνει 80τ.μ. (και σύμφωνα με το φόρουμ αλλά μου το είπαν και από τον ΕΟΤ). Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δεν αναφέρει γενικά κάτι ιδιαίτερο για διαστάσεις χώρων. Το θέμα μου είναι ότι σύμφωνα με το παλιό ΦΕΚ που έγραψα έλεγε ότι σε περίπτωση περισσότερων των δύο δωματίων θέλει δύο πλήρη μπάνια (εμβαδόν 4τ.μ. και ελάχιστη διάσταση 1.5m). Κάτι τέτοιο πιστεύεις πρέπει να τηρηθεί ή όχι? Το ρωτάω γιατί το συγκεκριμένο κατάλυμα έχει δύο μπάνια αλλά μόνο το ένα πληρεί τις παραπάνω διαστάσεις. Μην μπούμε σε αλλαγές αν δεν είναι απαραίτητο και μας καλύπτει ο νόμος. Σε ευχαριστώ πολύ.
  10. Καλησπέρα, για τις κτιριοδομικές προδιαγραφές επαύλεων πάμε σύμφωνα με τα όσα λέει το ΦΕΚ Β 557/1989 σελ. 135?? Επίσης ξέρουμε κάτι παραπάνω για τα τ.μ. των δωματίων? Μήπως θεωρούμε ότι πρέπει να είναι 25τ.μ. που είναι η αύξηση του συνολικού εμβαδού για κάθε επιπλέον δωμάτιο? Ότι γνωρίζετε για τις προδιαγραφές (αρχιτεκτονικές) θα μου ήταν χρήσιμο. Σας ευχαριστώ πολύ.
  11. Καλησπέρα, σε εκτός σχεδίου οικόπεδα για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι 1m θέλει άδεια μικρής κλίμακας ενώ για εντός σχεδίου θέλει άδεια κανονική. Όταν πρόκειται για οικισμό μικρότερο των 2000 κατοίκων μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια απαλλαγή και μπορεί να γίνει με μικρής κλίμακας η παραπάνω περίφραξη; Σας ευχαριστώ.
  12. Σε ευχαριστω πολυ για την ενημέρωση. Προφανώς επειδή είχα γράψει και πιο πανω για κοινωφελής εργασια εχει γινει μπέρδεμα. Εχεις απόλυτο δίκιο στα όσα αναφέρεις για την μοριοδότηση των κοινωφελών προγραμμάτων. Τελικα όμως δεν πήγα σε αυτο το προγραμμα αλλα πήγα μέσω ΑΣΕΠ στον δήμο γιαυτο και ρώτησα τον συνάδελφο που ηταν 8μηνο στον δήμο και είχε την ίδια απορία. Θα ρωτήσω στην ΔΟΥ αν και δεν νομίζω να παρω καποια αξιόπιστη απάντηση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μονο δουλεια μικρή και μου είπαν οτι μάλλον μπορεί να μου κόψει η εταιρία μια απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης και οχι ακριβώς άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. Και παλι σε ευχαριστω για τις απαντήσεις σου!
  13. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι οι μόνιμοι υπάλληλοι (αορίστου χρόνου) με μία άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο μπορούν τα αναλάβουν εξωτερικές εργασίες συγκεκριμένες. Για άτομα σαν εμένα (ορισμένου χρόνου) δεν γνώριζαν τι συμβαίνει γι'αυτό ζήτησα τις γνώμες σας. Και στην δικιά μου περίπτωση μιλάμε για πολύ συγκεκριμένο έργο και όχι άσκηση γενικά του ελεύθερου επαγγέλματος. Όσο για τις ερωτήσεις σου, δεν πιστεύω ότι είναι άδικο και δεν με πληρώνει ο οαεδ, απλά η ανεργία μου προσέφερε μόρια στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπως έδινε μόρια και για αντίστοιχους μήνες προϋπηρεσίας που εγώ προσωπικά δεν είχα.
  14. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα δω και τα ΦΕΚ που μου έγραψες. Όσον αφορά για την ερώτηση στην υπηρεσία, την έκανα και η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει τι γίνετε για τους ορισμένου χρόνου και ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι παίρνουν άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Μου είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δει τον νόμο αν αναφέρει κάτι για τους ορισμένου χρόνου και αν ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Γενικά δεν με βοήθησε και πολύ γι'αυτό ανάρτησα εδώ για βοήθεια. Δηλαδή αυτά που λέει ο Ν.3528/2007 άρθρο 31 αλλά δεν αναφέρετε στην περίπτωσή. Τουλάχιστον έτσι νομίζω
  15. Τελικά μήπως έχεις μάθει τι γίνετε να ενημερώσεις και εμάς. Είμαι και εγώ με σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και θα με ενδιέφερε να ξέρω αν μπορώ να έχω και δραστηριότητα ελεύθερου επαγγελματία για κάποιο έξτρα εισόδημα. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει αν έχει την καλοσύνη. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.